de face lumea greseli de ortografie?
Scris 03 January 2008 - 07:39 PM
sau care sunt scuzele pe care le invoca atunci cand gresesc?au fost grabiti,au fost distrati,considera inutila respectarea gramaticii romane etc ?
e vorba mai ales de folosirea gresita a cratimei : 'a-ti spus ceva?' in loc de 'ati spus ceva?' ;
'a-si dori sa ma exprim' in loc de 'as dori sa ma exprim'
n-oi fi eu carturarul luminat,dar ma enerveaza mai mult ca orice
asemenea greseli.
e vorba mai ales de folosirea gresita a cratimei : 'a-ti spus ceva?' in loc de 'ati spus ceva?' ;
'a-si dori sa ma exprim' in loc de 'as dori sa ma exprim'
n-oi fi eu carturarul luminat,dar ma enerveaza mai mult ca orice
asemenea greseli.
Scris 03 January 2008 - 08:07 PM
ei, na, si pe ei ii doare doi metri mai in fata ca te enerveaza pe tine. Si pe mine ma enerveaza, dar stand pe forum m-am calit. Da, cica se grabesc sau sunt obositi.
Scris 03 January 2008 - 08:21 PM
Uneori este pur si simplu neatentie sau graba ( vezi si cazul tau, in momentul cand ai scris totlul topicului si ai uitat un "ce") . Alteori este vorba de nestiinta sau analfabetism....
Scris 03 January 2008 - 08:50 PM
Inainte vreme, cand inca rataceam prin ceata neomeniei, faceam si eu parte din acea categorie de oameni care-i judeca pe ceilalti "dupa vorba, dupa port".
Acu' m-am domolit, las puriştilor şi grămăticilor sarcina de a-i trage de cot pe ceilalti atunci cand gresesc.
Toti stălcim limba la un moment dat, e farmecu' nostru, da-o la naiba de robotizare!
Aiurea e cand o dam de-a binelea in limbaju' sectorului 5, da-n rest, îi ghini, chiar placut sa ne mai jucam cu vorbele.
Acu' m-am domolit, las puriştilor şi grămăticilor sarcina de a-i trage de cot pe ceilalti atunci cand gresesc.
Toti stălcim limba la un moment dat, e farmecu' nostru, da-o la naiba de robotizare!
Aiurea e cand o dam de-a binelea in limbaju' sectorului 5, da-n rest, îi ghini, chiar placut sa ne mai jucam cu vorbele.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
hack yahoo
100% real |
teodor246 | 3 | 14.843 |
|
Topul a 20 dintre cele mai incredibile coincidente | Marius-Doru | 7 | 3.430 |
|
Ce inseamna oabla?