sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Istoria artei de la 1900 spre prezent Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 16 February 2008 - 12:34 AM

Nu!!!!!!!!!!!!!!! istoria artei este intr.o continua crestere ,nu se va opri niciodata,dar ai vazut cat de multa lume este interesata, ce propui?????????????????????

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 16 February 2008 - 12:35 AM

0

#22 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-December 07

Scris 17 February 2008 - 07:27 PM

Vezi postareatosca_5, la Feb 16 2008, 01:34 AM, a spus:

Nu!!!!!!!!!!!!!!! istoria artei este intr.o continua crestere ,nu se va opri niciodata,dar ai vazut cat de multa lume este interesata, ce propui?????????????????????
Ar fi frumos sa propui tu,Tosca un autor (oricare) de dupa 1900 ,post -modernist,cubist.. :pardon:
0

#23 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 18 February 2008 - 01:30 AM

Vezi postareatosca_5, la Feb 16 2008, 12:34 AM, a spus:

daca vreti sa vedeti ce se face acum cautati pe google TATE gallery, una din cele mai puternice gallery si muzee din lume.
0

#24 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 February 2008 - 07:29 PM

Vezi postareaCssC, la Feb 18 2008, 01:30 AM, a spus:

daca vreti sa vedeti ce se face acum cautati pe google TATE gallery, una din cele mai puternice gallery si muzee din lume.

"Si istoria artei s-a incheiat subit, n-a mai ajuns in prezent! (s-a ratacit, nici ea nu mai stie unde sa mai mearga si ce sa mai caute)
Asadar -Teoria conform careia :"Arta a murit" =Adevarat
-Teoria conform careia :"Dumnezeu a murit"=Adevarat"

Oi fi eu retrograd dar nu ma atrage ideea.N-ar fi fost mai simplu sa numesti topicul "Arta contemporana si decadenta"?Arta o fi murit sau nu(oricum Baudelaire spunea ca e prostitutie)dar nihilismul asta nietzchian se potriveste mai degraba post-modernismului anilor '20.Or,noi suntem in anul de gratie 2008 dupa Christos.E un topic despre arta moderna sau despre galerii pour epater les bourgeoises?
0

#25 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 19 February 2008 - 12:59 AM

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 18 2008, 07:29 PM, a spus:

"Si istoria artei s-a incheiat subit, n-a mai ajuns in prezent! (s-a ratacit, nici ea nu mai stie unde sa mai mearga si ce sa mai caute)
Asadar -Teoria conform careia :"Arta a murit" =Adevarat
-Teoria conform careia :"Dumnezeu a murit"=Adevarat"

Oi fi eu retrograd dar nu ma atrage ideea.N-ar fi fost mai simplu sa numesti topicul "Arta contemporana si decadenta"?Arta o fi murit sau nu(oricum Baudelaire spunea ca e prostitutie)dar nihilismul asta nietzchian se potriveste mai degraba post-modernismului anilor '20.Or,noi suntem in anul de gratie 2008 dupa Christos.E un topic despre arta moderna sau despre galerii pour epater les bourgeoises?

Cadrul in care se desfasoara arta (artele platice), este reprezentat doar de galeri/muzee (vorbind aici de practicieni), asadar nu ai cum sa faci abstractie de cadru de desfasurare.
Iar cronicile care sugereaza moartea artei se afla pe la ani 60-70, ceva mai tarziu de perioada ready-made, si informala de care vorbesti tu.
Se vorbeste de moartea artei mai ales din cauza noului realism francez, unde artistii ajunsesera sa-si puna chiar viata in pericol (ex. Niki de Saint Phalle)
0

#26 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 February 2008 - 05:29 PM

Vezi postareaCssC, la Feb 19 2008, 01:59 AM, a spus:

Cadrul in care se desfasoara arta (artele platice), este reprezentat doar de galeri/muzee (vorbind aici de practicieni), asadar nu ai cum sa faci abstractie de cadru de desfasurare.
Iar cronicile care sugereaza moartea artei se afla pe la ani 60-70, ceva mai tarziu de perioada ready-made, si informala de care vorbesti tu.
Se vorbeste de moartea artei mai ales din cauza noului realism francez, unde artistii ajunsesera sa-si puna chiar viata in pericol (ex. Niki de Saint Phalle)

Ca sa vezi.Toti artistii care au murit in mizerie sau care au devenit si au fost recunoscuti ca genii post-mortem erau loviti rigor mortis de snobismul unor galerii de ..."arta".Cronicile si anii hippie iaca cine a facut parastasul artei...Am putea sa scriem vreo suta de eseuri despre arta si despre faptul ca ea nu va disparea atat timp cat va exista omenirea.Doar ca ...a devenit cu adevarat inutila ,desueta si tabu pt omul modern din zilele noastre,si asa destul de confuz de industrializare,tehnologizare ,etc.
Oricum ,ar fi interesant sa ne mai spui cate ceva,cu exemple si imagini concludente(desi asta in cazul nostru e un parasilogism).
0

#27 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 19 February 2008 - 06:17 PM

Te certi cu mine :tease: Numeste in afara de Vincent van Gogh (care nu a murit in mizerie, ci era sustinut de fratele sau, comerciant cu cerelele, foarte instarit ), 2 artisti care au avut un cuvant de spus, si care cum spui tu "au murit in mizerie" . Miscarea hippi nu a avut de-a face cu pop-art-ul american, asa ca nu vad ce legatura ai gasit tu intre miscarea respectiva si "parastasul artei" .
Inutilitatea artei ,desueta si tabu :o: poate in romania (dar in nici un caz desueta si tabu ) si arta ultimilor 70 de ani a criticat cu mijloacele ei, regresul si transformarea sociala catre primitivism ( omul ce cauta sa acapareze cantitativ-supermarket).
Unul dintre artisti Arman-numele adevarat Armand Pierre Fernandez-francez a criticat societatea prin mijloace plastice.

In romania exista aceasta credinta: "artistii au murit e foame pentru cauza lor, si dupa moarte lucrarile lor au de venit celebre" Aberant si fara sustinere. Romania din puncul asta de vedere este in urma cu 400 de ani.
Acum se incearca galopant sa ajungem din urma tari ca Italia, Franta, Anglia, Belgia-Olanda, Germania, America, doar prin galeri particulare ce apar pe ici si colo, insuficient!

Daca te intereseaza exista carti de specialitate + google have fun :o:

Aceasta postare a fost editata de CssC: 19 February 2008 - 06:45 PM

0

#28 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 February 2008 - 09:18 PM

Vezi postareaCssC, la Feb 19 2008, 07:17 PM, a spus:

Te certi cu mine :tease: Numeste in afara de Vincent van Gogh (care nu a murit in mizerie, ci era sustinut de fratele sau, comerciant cu cerelele, foarte instarit ), 2 artisti care au avut un cuvant de spus, si care cum spui tu "au murit in mizerie" . Miscarea hippi nu a avut de-a face cu pop-art-ul american, asa ca nu vad ce legatura ai gasit tu intre miscarea respectiva si "parastasul artei" .
Inutilitatea artei ,desueta si tabu :o: poate in romania (dar in nici un caz desueta si tabu ) si arta ultimilor 70 de ani a criticat cu mijloacele ei, regresul si transformarea sociala catre primitivism ( omul ce cauta sa acapareze cantitativ-supermarket).
Unul dintre artisti Arman-numele adevarat Armand Pierre Fernandez-francez a criticat societatea prin mijloace plastice.

In romania exista aceasta credinta: "artistii au murit e foame pentru cauza lor, si dupa moarte lucrarile lor au de venit celebre" Aberant si fara sustinere. Romania din puncul asta de vedere este in urma cu 400 de ani.
Acum se incearca galopant sa ajungem din urma tari ca Italia, Franta, Anglia, Belgia-Olanda, Germania, America, doar prin galeri particulare ce apar pe ici si colo, insuficient!

Daca te intereseaza exista carti de specialitate + google have fun :o:
D'Artagnian,nu ma cert cu tine,nu sunt tampit.Gasesc o persoana pasionata de arta si sa ma cert ...E bine inca pentru ca nu ma "cert" singur.Incerc sa invat,sa aflu,asta-i tot.Informatiile trec prin noi si calatoresc ,viata e scurta etc...

Cu tot cu sprijinul lu frate-su Teo,Vincent chiar amurit ca un dobitoc(omul era bolnav,si daca n-ar fi fost,pseudo-diletantii pe care ii numesti artisti nu mai aveau pe cine imita).Sa mai numesc doi artisti...eu nu am timp sa caut pe google unde m-ai trimis ca pe un elev de cls.aIVa,dar nu pot sa cred ca vb de dadaism (pe care il admiri atat si care mie nu-mi displace deloc) fara sa aduci in discutie sinestezia(baudelairian-rimbaudiana) a artelor,interdependenta lor: muzica,teatrul,baletul,pictura,toate in acelasi mixer..Suprarealistii si Scoala impresionistilor,expresionistilor,simbolistilor si ulterior,mostenitorilor lor suprarealistii cubistii,post-modernistii au avut eroii lor bolnavi(maladii genetice ,din educatie)sau saraci.Ca nu s-a spus in gura mare e altceva.Nume sunt multe si ca sa nu pari superficial te las sa-ti amintesti:)Miscarea hippie si pop-artul ..ai sa mori de ras,dar s-au intalnit undeva,mai cauta, poate in calatoriile tale sau pe google nu se vede:)Americanii,stim ca in materie de pictura sunt toti niste idioti,de-aia se chinuie sa colectioneze doar toate gunoaiele..
Arta e inutila(dar nu moarta,bre)pentru ca uite,doar eu si cu tine si cateodata Tosca scriem p-aci din mii de useri ai acestui forum care prefera sa vb saptamani intregi despre nu stiu ce cosh de pe fundul nu stiu cui..E desueta pentru ca efectele speciale si Hollywoodul cu filmele lui xeroxate tin locul teatrului,galeriilor de arta,si cartilor citite la lumina veiozei cu iubita in brate seara(asta mi-aduce aminte de cartea lui Styron si Sophie,de "nebunul" ei...ai vazut filmul).E tabu pt ca doar bogatii care sunt niste erori genetice au acces la cultura,netul nu poate compensa lipsa banilor,a vizitarii muzeelor,teatrelor,anticariatelor,librariilor etc...colocviilor,seratelor.N-ai bani,n-ai relatii,esti pe invisible for ever.
Anti-romanismul asta nu te prinde: eroii romani tradati si exterminati de infectul popor roman,romanica=lumea a treia si dusmana de clasa a valorilor capitaliste(care valori?) Si pt ca vorbeam de fuziunea artelor in perioada asta a ta moderna,gandeste-te cine a inventat dadaismul si toate minunile lui: un roman,Tristan Tzara.Gandeste-te cine e recordman la piese jucate la Paris,dramaturgul Eugene Ionesco.Lasa-ma cu antiromanismul si fitele astea,pls.
De Arman n-am auzit,momentan mi se rupe,dar am sa caut poate am o revelatie.
Pe curand:)
0

#29 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 19 February 2008 - 10:02 PM

Dragul meu, ironismul asta al tau tine de coltul strazii :o: , spuneai ca ai vrea sa vezi si sa auzi mai multe , pai in cazul asta esti un invatacel :tease: , si daca nu ai chef sa cauti, atunci chiar sa stii ca sunt angajat ca sa stau la dispozitia ta sa fac eu aici rezumat legat de istoria artei. Daca esti pasionat cauti singur.
Si ca sa te lamuresti legat de perioada hippi si cea a pop-art-ului american , am sa te lamuresc istoric vorbind, pop-art-ul american vine din miscare pop-art englezeasca, care era o miscare de critica sociala si intelectuala , si nu hippi a determinat miscare pop-art americana.
:) imi pare rau sa-ti spun, dar esti superficial :o:

Aceasta postare a fost editata de CssC: 19 February 2008 - 10:07 PM

0

#30 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 19 February 2008 - 11:50 PM

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 19 2008, 09:18 PM, a spus:

D'Artagnian,nu ma cert cu tine,nu sunt tampit.Gasesc o persoana pasionata de arta si sa ma cert ...E bine inca pentru ca nu ma "cert" singur.Incerc sa invat,sa aflu,asta-i tot.Informatiile trec prin noi si calatoresc ,viata e scurta etc...

Cu tot cu sprijinul lu frate-su Teo,Vincent chiar amurit ca un dobitoc(omul era bolnav,si daca n-ar fi fost,pseudo-diletantii pe care ii numesti artisti nu mai aveau pe cine imita).Sa mai numesc doi artisti...eu nu am timp sa caut pe google unde m-ai trimis ca pe un elev de cls.aIVa,dar nu pot sa cred ca vb de dadaism (pe care il admiri atat si care mie nu-mi displace deloc) fara sa aduci in discutie sinestezia(baudelairian-rimbaudiana) a artelor,interdependenta lor: muzica,teatrul,baletul,pictura,toate in acelasi mixer..Suprarealistii si Scoala impresionistilor,expresionistilor,simbolistilor si ulterior,mostenitorilor lor suprarealistii cubistii,post-modernistii au avut eroii lor bolnavi(maladii genetice ,din educatie)sau saraci.Ca nu s-a spus in gura mare e altceva.Nume sunt multe si ca sa nu pari superficial te las sa-ti amintesti:)Miscarea hippie si pop-artul ..ai sa mori de ras,dar s-au intalnit undeva,mai cauta, poate in calatoriile tale sau pe google nu se vede:)Americanii,stim ca in materie de pictura sunt toti niste idioti,de-aia se chinuie sa colectioneze doar toate gunoaiele..
Arta e inutila(dar nu moarta,bre)pentru ca uite,doar eu si cu tine si cateodata Tosca scriem p-aci din mii de useri ai acestui forum care prefera sa vb saptamani intregi despre nu stiu ce cosh de pe fundul nu stiu cui..E desueta pentru ca efectele speciale si Hollywoodul cu filmele lui xeroxate tin locul teatrului,galeriilor de arta,si cartilor citite la lumina veiozei cu iubita in brate seara(asta mi-aduce aminte de cartea lui Styron si Sophie,de "nebunul" ei...ai vazut filmul).E tabu pt ca doar bogatii care sunt niste erori genetice au acces la cultura,netul nu poate compensa lipsa banilor,a vizitarii muzeelor,teatrelor,anticariatelor,librariilor etc...colocviilor,seratelor.N-ai bani,n-ai relatii,esti pe invisible for ever.
Anti-romanismul asta nu te prinde: eroii romani tradati si exterminati de infectul popor roman,romanica=lumea a treia si dusmana de clasa a valorilor capitaliste(care valori?) Si pt ca vorbeam de fuziunea artelor in perioada asta a ta moderna,gandeste-te cine a inventat dadaismul si toate minunile lui: un roman,Tristan Tzara.Gandeste-te cine e recordman la piese jucate la Paris,dramaturgul Eugene Ionesco.Lasa-ma cu antiromanismul si fitele astea,pls.
De Arman n-am auzit,momentan mi se rupe,dar am sa caut poate am o revelatie.
Pe curand:)

UFfffffffffffff,cat naduf,imi place!gandesc ca si tine,ai perfecta dreptate!
Am avut o perioada mai "plina" de aceea nuam scris,inca nu am timp sa ma concentrez pe forum,dar revin!
Dar si CssC in entuziasmul lui imi place,este un rebel frumos,cum sa ne certam cu el?Din cand in cand aknetaton si constantin mai scriu,dar ...suntem doar degetete de la o mana..plus amtetist....asa ca ..sa nu abandonam!

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 19 February 2008 - 11:52 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi cateva trustnobody  1 3.486
Replici noi Atasamente MS Paint
desene in MS Paint...
Grand master D  0 2.237
Replici noi galeriile private coaguleaza piata artei contemporane
ce parere aveti despre galeriile de arta private
galeria basil  9 5.586
Replici noi Arta flamandă bre.pi  0 1.637
Replici noi Atasamente Va vine sa credeti ?
o fi fost el cam ... dar macar avea talent
vaca_cu_cabina  11 3.273