sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Romani sau straini? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Dumitru Istrati 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 31 December 2007 - 11:18 PM

Nu vi se pare nedrept ce se spune peste tot in europa, ca pictorii romani sunt considerati pictori/sculptori straini (francezi de exemplu) nascuti in Romania?
Va dau exemplele cele mai comune:
Victor Brauner: pictor francez, nascut la Piatra Neamt
Horia Damian: artist francez, nascut la Bucuresti
Brancusi: sculptor francez......si atat
etc

Aceasta postare a fost editata de Dumitru Istrati: 31 December 2007 - 11:19 PM

0

#2 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 01 January 2008 - 02:47 PM

Da...mi se pare nedrept dar de aici de unde judec eu...Cine stie care sint motivele pentru care se prezinta straini...Sa amintesc oare o chestie hazlie patita cu firma mea? Hai sa amintesc....ca sa prind un contract cu o firma cunoscuta m-am inteles cu o firma din Anglia sa ma pot prezenta ca fiind "membru"al unui anume grup si sa ma posteze pe site-ul lor. Firma- inutil sa mai spun - tot a unui roman de-al nostru, stabilit acolo nu stiu de cind, mi-a implinit dorinta si asa am reusit sa cresc in ochii firmei...romanesti si am semnat contractul care a functionat aproape 2 ani...Nu-i asa ca-i de risu' curcilor? Stii tu...."furculision"...Pacat ca tot ce provine din tara asta este putin credibil, de rau augur, etc. Daca ar avea de ce sa fie mindri de originea romana poate altfel s-ar pune problema. Pacat... LA MULTI ANI!!!!!
0

#3 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 01 January 2008 - 05:10 PM

Total deacord ca ei sa fie prezentati ca si autori francezi! L-ai uitat pe CIORAN, ca nu e vorba aici doar de arta vizuala.
Ei au ajuns la implinire pe teritoriu francez, cand Parisul era centru lumii culturale. Toti dintre acestia de care ai vorbit au plecat din romania nu de dragul de a vedea lumea, ci pentru ca aici nu ar fi ajuns niciodata uunde sunt acum in istorie.
Dintr-un singur motiv foarte simplu nu ne intereseaza romania si oamenii din tara asta!
Legat de Brancusi, un detaliu de care nu stiu cata lume stie, el a vrut sa lase statului roman toate lucrarile sale asta prin 1950, s-a format un mare consiliu cu toti liderii culturali : decani la institutul de arte , din ministerul culturii reprezentanti, artisti plastici, critici, in numar de 40 cu toti... Concluzia la care au ajuns, a fost ca statul roman a pierdut lucrarile celui mai mare sculptor al modernitatii si cu asta si pe el. Astia multi si nervosi l-au acuzat pe Brancusi ca si-ar fi batut joc de simbolurile nationale, de traditia romaneasca, ca a fost si va ramane un dezertor .... si aceste sunt lucruri care sunt spune frumos...
Aliniamentul de Targu-Jiu nu a fost comandat nici de statul roman nici pre primaria de acolo ci de Asociatia femeilor Independente (daca nu ma insel) oricum a fost o fundatie care a platiti lucrurile acelea!
Nu stim sa ne apreciem oameni, romanii!

Noi nu avem constiinta de natiune romana! Am uitat ca suntem pe pamantul asta mult inaintea romanilor si am ramas aici!
E posibil sa fim blestemati de toti liderii pe care i-am tradat si i-am ucis: Decebal, Constantin Brancoveanu, Mihai Viteazu, Antonescu, Ceausescu!
Constiinta nationala nu incepe de la lider si se termina la omul din popor, ci invers! pentru ca din popor este ales liderul!

Aceasta postare a fost editata de CssC: 01 January 2008 - 04:42 PM

0

#4 Utilizator offline   soarce 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-October 07

Scris 01 January 2008 - 06:38 PM

important este ce se considera ei, restul e chestiune de politica.... normal ca fiecare parte va incerca sa-i prezinte ca fiind ai lor :lol2:
0

#5 Utilizator offline   RVR 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 29-December 07

Scris 02 January 2008 - 12:29 AM

Vezi postareaDumitru Istrati, la Dec 31 2007, 11:18 PM, a spus:

Nu vi se pare nedrept ce se spune peste tot in europa, ca pictorii romani sunt considerati pictori/sculptori straini (francezi de exemplu) nascuti in Romania?

Conteaza oare asa mult? Arta nu tine de nationalitate. Apreciez marii pictori pentru ce realizeaza, nu unde si sub ce nationalitate. Daca alimentam Ego-ul atunci doare si e nedrept...
0

#6 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 02 January 2008 - 02:56 AM

Vezi postareaRVR, la Jan 2 2008, 12:29 AM, a spus:

Conteaza oare asa mult? Arta nu tine de nationalitate. Apreciez marii pictori pentru ce realizeaza, nu unde si sub ce nationalitate. Daca alimentam Ego-ul atunci doare si e nedrept...

Conteaza si conteaza foarte mult! Conteaza economic, conteaza politic si conteaza cultural. Franta isi permita sa spuna cine este si cine nu este bun, la o bienala, pentru ca ei au in spate istoria de a fi apreciat in trecut arta in toate formele ei si de a o cumpara. De a avea muzee, de a avea institutii solide de cultura, si toate astea s-au construit in timp. Chiar credeti ca au cumparat arta doar de dragul artei? Ganditi-va doar la avantajele pe care le au ei acum si ce am pierdut noi odata cu toti cei ce au plecat, iar cei ce au ramas i-am ucis! ( EMINESCU )
Cand vorbiti de romania despre ce vorbiti?: de cei ce ne fac de ras in afara tarii? sau ar trebuii sa vorbim de valoare?: Eminescu, Cioran, Brancusi, Marcel Iancu, Tristan Tzara , Blaga, Calinescu, Nichita Stanescu, Bacovia si lista poate continua.
Cand o natiune e constienta ca a dat aceste valori, le apreciaza si promoveaza la rang international, atunci isi permite sa poata vorbi de la egal la egal cu orice natiune.
Ca sa nu vorbim si economic, cati oameni viziteaza zilnic muzeul Luvru?asta fiind doar un aspect!
Chiar ganditi ca au fost primiti toti oamenii de cultura cu bratele deschise fara rost? mai ganditi odata!
La multi ani in noul an, si sa aveti ganduri mai receptive si mai putin carcotase!

Aceasta postare a fost editata de CssC: 02 January 2008 - 03:04 AM

0

#7 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 03 January 2008 - 11:23 PM

...........Eminescu, Cioran, Brancusi, Marcel Iancu, Tristan Tzara , Blaga, Calinescu, Nichita Stanescu, Bacovia si lista poate continua............Celibidache,SilviuOravitzan,Petrica Ionescu,Radu Lupu,Nadia Comaneci,Gelu Barbu,Leontina Vaduva,Andrei Serban, Elena Mosuc...............
0

#8 Utilizator offline   Utopia 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 04 January 2008 - 03:16 AM

[quote name='Dumitru Istrati' date='Dec 31 2007, 11:18 PM' post='1248311']

Pai da, nedrept.... :mda:
Sa ne revoltam! :blink: :o: :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente arta flamanda
nu arta careia ii e foame