Total deacord ca ei sa fie prezentati ca si autori francezi! L-ai uitat pe CIORAN, ca nu e vorba aici doar de arta vizuala.
Ei au ajuns la implinire pe teritoriu francez, cand Parisul era centru lumii culturale. Toti dintre acestia de care ai vorbit au plecat din romania nu de dragul de a vedea lumea, ci pentru ca aici nu ar fi ajuns niciodata uunde sunt acum in istorie.
Dintr-un singur motiv foarte simplu nu ne intereseaza romania si oamenii din tara asta!
Legat de Brancusi, un detaliu de care nu stiu cata lume stie, el a vrut sa lase statului roman toate lucrarile sale asta prin 1950, s-a format un mare consiliu cu toti liderii culturali : decani la institutul de arte , din ministerul culturii reprezentanti, artisti plastici, critici, in numar de 40 cu toti... Concluzia la care au ajuns, a fost ca statul roman a pierdut lucrarile celui mai mare sculptor al modernitatii si cu asta si pe el. Astia multi si nervosi l-au acuzat pe Brancusi ca si-ar fi batut joc de simbolurile nationale, de traditia romaneasca, ca a fost si va ramane un dezertor .... si aceste sunt lucruri care sunt spune frumos...
Aliniamentul de Targu-Jiu nu a fost comandat nici de statul roman nici pre primaria de acolo ci de Asociatia femeilor Independente (daca nu ma insel) oricum a fost o fundatie care a platiti lucrurile acelea!
Nu stim sa ne apreciem oameni, romanii!
Noi nu avem constiinta de natiune romana! Am uitat ca suntem pe pamantul asta mult inaintea romanilor si am ramas aici!
E posibil sa fim blestemati de toti liderii pe care i-am tradat si i-am ucis: Decebal, Constantin Brancoveanu, Mihai Viteazu, Antonescu, Ceausescu!
Constiinta nationala nu incepe de la lider si se termina la omul din popor, ci invers! pentru ca din popor este ales liderul!
Aceasta postare a fost editata de CssC: 01 January 2008 - 04:42 PM