sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

UN TABLOU PE ZI Discutii pe tema unui tablou Evaluare topic: * * * * *

#41 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-December 07

Scris 14 February 2008 - 05:58 PM

Vezi postareaaknetaton, la Feb 11 2008, 07:47 PM, a spus:

Acum nu ma mai surprinde faptul ca in fata unui tablou al lui Gericault, am fost intrebat cu ceva ani in urma , care este unitatea de masura a artei. Macar daca ar fi fost o gluma !

Si ce i-ai raspuns persoanei? :)sau foarte transant,ce i-ai fi raspuns?

Gericault e interesant ca si tehnica ,dar mai ales ca tematica.Arta sa portretistica si simtul detaliului il fac recognoscibil,ca sa nu mai vb de alienatii,batranele,cadavrele decapitate si pictate cu un naturalism halucinant.(Cand nu ma voi grabi ca acum,voi posta tablouri,desi iar va intreb,userul care a postat tabloul lui Murillo,cum a reusit sa-l posteze asa mare?)
Tosca,Gericault nu picta mereu de placere si plin de bucuria creatiei lucruri atat de grave si macabre..
Imi place acest thread si daca as avea timp as posta in fiecare zi un comentariu la cate un tablou,sau mai multe.Mai multe ,pentru ca intraga creatie a unui autor conteaza,temele,tablourile intercoreleaza,iar stilul, perioadele ,curentele artistice sunt importante in descrierea oricarei lucrari:)
Pe curand.

Aceasta postare a fost editata de magaruldeaur: 14 February 2008 - 05:59 PM

0

#42 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 14 February 2008 - 07:48 PM

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 14 2008, 05:58 PM, a spus:

Gericault e interesant ca si tehnica ,dar mai ales ca tematica.Arta sa portretistica si simtul detaliului il fac recognoscibil,ca sa nu mai vb de alienatii,batranele,cadavrele decapitate si pictate cu un naturalism halucinant.(Cand nu ma voi grabi ca acum,voi posta tablouri,desi iar va intreb,userul care a postat tabloul lui Murillo,cum a reusit sa-l posteze asa mare?)
Tosca,Gericault nu picta mereu de placere si plin de bucuria creatiei lucruri atat de grave si macabre..
Imi place acest thread si daca as avea timp as posta in fiecare zi un comentariu la cate un tablou,sau mai multe.Mai multe ,pentru ca intraga creatie a unui autor conteaza,temele,tablourile intercoreleaza,iar stilul, perioadele ,curentele artistice sunt importante in descrierea oricarei lucrari:)
Pe curand.

Am raspuns cu mult mai putina subtilitate decat mi-as fi dorit, din pricina faptului ca e dificil sa comunici cu cineva cu care te afli pe lungimi de unda diferite. Din ce imi amintesc, am afirmat ca povara artei si a culturii in general, poate fi cantarita cu acelasi cantar cu care Dumnezeu iti masoara intelegerea si umanismul. Am omis intentionat sa vorbesc despre unitatea de masura, poate pentru ca diferenta intre cantarul terestru si cel divin e atat de mare, incat cele doua talere ale balantei se afla in lumi diferite.
Gericault, in opinia mea, a folosit arta ca pretext pentru etalarea calitatilor desavarsite de "cronicar plastic". Pe langa compozitie si executie plastica, lucrarile sale constituie documente.
0

#43 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 14 February 2008 - 07:49 PM

" Corabia nebunilor"(Hieronymus Bosch) este un proverb flamand ( de la flamanzi nu de la flaminzi!) care aseamana lumea cu o corabie in care se aduna toate caracterele. Lumea e o nebunie si ca dansa sintem noi. Primul care a ilustrat aceste proverbe flamande a fost Pieter Bruegel. In viziunea lui aceasta nebunie colectiva atingea punctul limita al dezlantuirii de patimi si instincte pregatind distrugerea corabiei si prevestind, intr-o viziune protestanta, Apocalipsa.
Incetul cu incetul, sensul acestei viziuni (sau metafore) s-a umanizat si a devenit mai blind. Prin anii '50, s-a facut un film care stringea toti marii actorii ai "Pe aripile vintului," la ultimul ei rol, cu citeva luni inainte sa moara de cancer, si Simone Signoret in rolul unei femei mult prealucide care se pierde in droguri pentru a fugi de realitate. Parabola corabiei in acest film vorbea despre autodistrugere, dezabuzare, disperare si incercarea tuturor de a se salva printr-o relatie curata. Evident esuata. In film se adauga sensul modern al corabiei nebunilor:un grup de oameni izolati de restul lumii, traind in conditii de stress fiecare pe cont propriu o drama personala, motiv pentru care tisnirile unor strafunduri de constiinta conturau personaje contradictorii: durul se dovedea generos si sensibil, slabul puternic, aparentul frivol un profund, filosoful un derbedeu superficial, ageniul un ratat, etc.

Fisiere atasate

0

#44 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 16 February 2008 - 01:52 PM

Nu putem comenta doar un tablou pe zi.Ar fi cumplit si fractionar,ca si cum am izola ..un suflet pe o insula parasita sau un tablou intr-un muzeu pustiu.
Am inceput cu" Pluta Medusei",Gericault,am continuat cu alta ..."Corabie a nebunilor" a lui Bosch,cu trimitere la perioada flamanda de glorie si la proverbele flamande populare.
Pieter Bruegel,a pictat "Proverebe flamande"inspirate din biblie(cum aruncam margaritare la porci si cum unii sunt niste "lupi in blana de oaie").Picturile lui Bruegel sunt scatologice si scandaloase,pline de mizeria umana externa si interna:analfabeti,saraci,cersetori.Lumea sa e ste vazuta de-a indoaselea,cine poate invarteste globul pamantesc.
Despre mirosul pestilential la Bruegel in picturi aparent naive: cu umor subtil a pictat despre felul in care urinau flamanzii:
-in acelasi loc,insemna prietenie;
-in public,insemna dispret;
-la un loc cu criminalii,nu se temeau de nimic;
-la fereastra,exhibitionism si nu numai..(azi in Olanda exista pisoare publice cum exista la noi cabine telefonice,spiritul flamand este incorigibil)
Acel "Fa-te frate cu dracul pana treci puntea" credeam ca e un proverb popular romanesc,dar este unul flamand ilustrat bineinteles de Bruegel.
Mai jos,"Turnul Babel","Caderea ingerilor"(detaliu),observati stilul si apropierea de Bosch"("Gradina placerilor" si Tripticul cu "Judecata de apoi"ale lui lui Bosch),"Jocuri de copii",etc,voi reveni.
In fiecare tablou al lui Bruegel se ascunde o intreaga alegorie,un detaliu aparent nesemnificativ dar important.Daca aveti concluzii si informatii despre descifrarea mesajelor acestui geniu flamand,nu ezitati:)

"Exista conducatori orbi care conduc orbi.Si daca orbii conduc alti orbi ,toti vor cadea intr-o groapa"Sf.Matei15:14Astfel suntem si noi condusi de propriile instincte gresite, sau mai rau de catre altii..
" Parabola orbilor" Peter Bruegel cel Batran;
"Triumful mortii"(detaliu)
Ca si la Bosch ,temele sunt foarte comlexe,inepuizabile moralizatoare si deseori macabre.""Gradina placerilor" Hieronymus Bosch,detaliu,un monstrucu cap de pasare devoreaza un pacatos pe care apoi il elimina intr-o galeata sub el...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de magaruldeaur: 16 February 2008 - 01:58 PM

0

#45 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 17 February 2008 - 07:17 PM

Vezi postareaaknetaton, la Feb 14 2008, 07:48 PM, a spus:

Am raspuns cu mult mai putina subtilitate decat mi-as fi dorit, din pricina faptului ca e dificil sa comunici cu cineva cu care te afli pe lungimi de unda diferite. Din ce imi amintesc, am afirmat ca povara artei si a culturii in general, poate fi cantarita cu acelasi cantar cu care Dumnezeu iti masoara intelegerea si umanismul. Am omis intentionat sa vorbesc despre unitatea de masura, poate pentru ca diferenta intre cantarul terestru si cel divin e atat de mare, incat cele doua talere ale balantei se afla in lumi diferite.
Gericault, in opinia mea, a folosit arta ca pretext pentru etalarea calitatilor desavarsite de "cronicar plastic". Pe langa compozitie si executie plastica, lucrarile sale constituie documente.

Nimic nu e original,totul e imitatie divina,sa traim in "Imitatio Christi"..Gericault n-a fost un simplu "arhivar" de evenimente si caractere,a fost un inovator.Totusi care sunt preferatii tai?

Vezi postareatosca_5, la Feb 9 2008, 09:40 PM, a spus:

Dintr.un pictor aproape necunoscul in toamna lui 1819,Gericault ,brusc devine celebru ca pictorul Meduzei.
Are o istorie reala la baza tabloului,istoria fregatei Meduza,care facea parte din flota franceza care trebuia sa reia in stapanire teritoriile din Senegal,sursa importanta pentru Franta,pentru comertul cu cauciuc. Meduza,datorita uni incendiu la bord,ramane mult in urma flotei,are si nesansa de.a esua pe un banc de nisip.400 persoane la bord,printre care si viitorul guvernator francez al Senegalului cu sotia si fiica,toti stupefiati s.au gandit la dezastrul care.i asteapta,Gorgona,meduza,a carui nume purta nava,a trecut pe langa ei....
S.au hotarat sa se salveze construind o pluta,pluta Meduzei.O salupa si cateva barci s.au organizat pentru a incerca sa salveze mai importante,bineinteles prima salupa a fost ocupata de guvernator ,familia lui si servitoii lor,desi avea 50 de locuri,au luat doar 38;salupa comandantului un incapabil in a organiza si comada a luat doar 28 in loc de 36 persoane.Barcile mici au luat ceva functionari,restul echipajului si soldatii s.au urcat pe pluta.Medicul vasului Savigny si un tanar aspirant de vas Caudin,au considerat ca datoria lor este sa se urce pe pluta fara speranta,deoarece un ofiter capabil sa.i conduca le.a promis ca va merge cu ei,dar acela a tradat,taind corda care o ancora si fara instrumente de orientare si alimente .In loc de apa le.a pus butoaie de vin.Majoritatea persoanelor erau jumatate in apa ,agatati de pluta.dramatica calatorie fara speranta a ...inceput!Soarele torid,apa sarata a marii,foamea...disperarea...au baut vin,care a instaurat dezordinea si haosul pe pluta.Incepand din a patra zi soarele arzator si un delir /denumit calientura /au desavarsit ravagiile.Dementa domina ,viziuni acapaliptice,de foame isi mancau escremetele, si sfasiau carnea celor fara putere de pe pluta,pentru a se hrani,vinul il amestecau cu urina,erau brutali,bestiali,in a noua zi au ramas doar 25 pe pluta.Abia in a 13 zi,a venit salvarea o nava din flota,intoarsa in cautarea Meduzei,au vazut pluta si imaginea halucinata a canibalilor disperati.Cinci vor muri imediat dupa salvare,iar 10 vor fi supravituitorii care vor relata cele intamplate .Unul din supravietuitori va fi si medicul Savigny,care va face rapoartul dramei meduzei,la ministerul Marinei,dar va fi acuzat si dat afara din marina ,presupunandu.se ca a dat si presei informatia despre cele petrecute .Nimeni nu.l crede ca nu el a tradat.Ajunge medic civil,il reintalneste pe Correard si el unul din cei 10 supravietuitori,fac relatarea exacta a intamplari,o vor publica in 1817in Franta,iar in 1818 la Londra.Gericault afla de tragicul naufragiu si trista istorie a Meduzei,ii cunoaste pe cei doi autori,va face ilustratie pentru editarea cartii Meduzei,
il intereseaza mult proiectul,abandoneaza tot ce avea in plan si impreuna cu supravietuitorii aprofundeaza aventura nefericita ,studiind fiecare detaliu povestit de catre ei.Nu.l mai intereseaza nimic altceva,face crochiuri dupa cadavre,studiaza anatomia la morga.Toate desenele au ceva in comun:deznadejdea totala.temele sunt:graoza,abandonarea,speranta,invierea, reuseste sa le inbine .prins de febra creatiei,are nevoie de mai mult,un dulgher supravietuitor de pe pluta ii construieste pluta ,la dimensiune mai mica,langa spitalul din Roule,aici are la dispozitie muribunzi si cadavre ca modele.Pentru a nu iesi in lume isi tunde parul ,lucra cu fervoare ,opt luni a stat inchis in atelier,toate figurile acestor martiri ai marii sunt pictate in 'culoarea de muribund'.
Pluta Meduzei,anunta o noua perioada in pictura romantismul si simbolismul .

Interesant si util pentru mine care sunt doar un simplu pasionat.Ce tablou sau autor propui si care iti plac?:pardon:
0

#46 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 February 2008 - 08:52 PM

Mdah,nu va plac Bosch sau Bruegel sau nu va intereseaza temele abordate.Atunci poate ...clar-obscurul lui Caravaggio?:)Sau ne spune ceva CssC despre perioada morbida a lui Picasso...? :tease:
0

#47 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 20 February 2008 - 12:29 AM

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 19 2008, 08:52 PM, a spus:

Mdah,nu va plac Bosch sau Bruegel sau nu va intereseaza temele abordate.Atunci poate ...clar-obscurul lui Caravaggio?:)Sau ne spune ceva CssC despre perioada morbida a lui Picasso...? :tease:

Eu il prefer pe Caravaggio,dar nu-i neg pe Bosch si Bruegel,cum nici pe Picasso!
O latura obscura au avut toti!Revin!Inca nu ma pot dedica forumului!

Scurta si tumultoasa viata a lui Caravaggio.A semnat doar un singur tablou cu sangele care se scurgea din gatul unui condamnat la moarte.A lasat trei autoportrete:adolescent palid si slabit;tanar chinuit de malarie;iar cel de la 30 de ani,asistand la un asasinat.Viata lui de "globetrotter"al vremii sale,a fost plina si neprevazuta.A frecventat palate si inchisori,moare dramatic de insolatie dormind pe plaja pustie de la Porto Ercole,la numai 39 ani..Stilul lui a fost preluat de tineri pictori din intreaga Europa,dand un nou sens artei.In doua decenii a pictat capodopere care au schimbat istoria picturii,da spectatorului,un nou rol,nu doar de a privi pasiv lucrarea,ci de a deveni martorul ocular al evenimentului imortalizat,te IMPLICA!

Am vazut la Uffizi-Florenta,trei din capodoperele lui"Bacco","Sacrifico di Isacco","testa di meduza".
La Milano -pinacoteca Ambrosiana "Canestra di frutta",iar la Brera "Cena in Emmamus-(1606)".
La Prato ,langa Florenta"Incoronazine di spine".apoi la Roma in diverse locuri am vazut cred cca 23-25 lucrari,apoi Viena,Londra,Sankt Petersburg,Paris,alte 12-15 lucrari),deci pot sa spun CA AM VAZUT CARAVAGGIO,nu doar in reproduceri.
Este genial!Intre lumina si umbra,te implica,te atrage,te priveste direct ce se intampla ACOLO!

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 20 February 2008 - 12:31 AM

0

#48 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 20 February 2008 - 06:29 PM

Vezi postareaaknetaton, la Feb 14 2008, 07:48 PM, a spus:

Respect pentru stilul tau cu nerv dar fin..Totusi ar fi interesant sa ne spui daca iti place un pictor anume..

Vezi postareatosca_5, la Feb 20 2008, 12:29 AM, a spus:

Eu il prefer pe Caravaggio,dar nu-i neg pe Bosch si Bruegel,cum nici pe Picasso!
O latura obscura au avut toti!Revin!Inca nu ma pot dedica forumului!

Scurta si tumultoasa viata a lui Caravaggio.A semnat doar un singur tablou cu sangele care se scurgea din gatul unui condamnat la moarte.A lasat trei autoportrete:adolescent palid si slabit;tanar chinuit de malarie;iar cel de la 30 de ani,asistand la un asasinat.Viata lui de "globetrotter"al vremii sale,a fost plina si neprevazuta.A frecventat palate si inchisori,moare dramatic de insolatie dormind pe plaja pustie de la Porto Ercole,la numai 39 ani..Stilul lui a fost preluat de tineri pictori din intreaga Europa,dand un nou sens artei.In doua decenii a pictat capodopere care au schimbat istoria picturii,da spectatorului,un nou rol,nu doar de a privi pasiv lucrarea,ci de a deveni martorul ocular al evenimentului imortalizat,te IMPLICA!

Am vazut la Uffizi-Florenta,trei din capodoperele lui"Bacco","Sacrifico di Isacco","testa di meduza".
La Milano -pinacoteca Ambrosiana "Canestra di frutta",iar la Brera "Cena in Emmamus-(1606)".
La Prato ,langa Florenta"Incoronazine di spine".apoi la Roma in diverse locuri am vazut cred cca 23-25 lucrari,apoi Viena,Londra,Sankt Petersburg,Paris,alte 12-15 lucrari),deci pot sa spun CA AM VAZUT CARAVAGGIO,nu doar in reproduceri.
Este genial!Intre lumina si umbra,te implica,te atrage,te priveste direct ce se intampla ACOLO!

Caravaggio este f admirat in general.Ma bucur ca te-ai intors si mult succes in preocuparile tale.Un tablou de Caravaggio pe ziua de azi ales de tine?:jester:
Te invidiez ca i-ai vazut tablourile "live":jester:
Revin.

Michelangelo Merisi da Caravaggio(1571-1610)unul din ultimii pictori ai Renasterii italiene.De f tanar isi vindea picturile pe strazile Romei.Ca si a adult a avut un iubit permanent,un baiat pe care l-a gasit pe cand era mic,surdo -mut,Pascualino.Modelele sale erau in general prostituate si oameni de pe cea mai de jos treapta a societatii.A fugit de la Roma la Napoli dupa ce a UCIS un om.A murit sarac.Scriitorul si regizorul Derek Jarman i-a creat o biografie(Un film cu buget restrans, filmat intr-o cladire parasita undeva in Londra).Filmarea a durat 6 saptamani,la inceputul lui septembrie 1985.Filmul este povestea vietii lui Caravaggio in flash backuri.Filmul e si fictiune si fantezie si adevar.Povestea se invarte in jurul faptului urmator:Caravaggio il angajeaza pe Ranuccio (un luptator pe strada,cum sunt intrecerile intre cainii de lupta)sa-i fie model.Cand iubita lui Ranuccio,Lena, ,o prostituata anunta ca e insarcinata,se pune intrebarea cine e tatal copilului.Pentru ca si Caravaggio facuse o pasiune pt Lena ,depasind-o pe cea pt Ranuccio.Lena este gasita moarta,innecata in rau.Ranuccio este arestat si acuzat de crima.Caravaggio crede cu tarie in nevinovatia lui Ranuccio:face orice ca acesta sa fie eliberat;dupa ce este eliberat ,Ranuccio isi marturiseste crima.(din dragoste pt Caravaggio).Caravaggio ii taie gatul lui Ranuccio.Filmul este presarat cu excencitricitati inutile,moderne suprarealiste,alegorii anacronice:calculatoare de buzunar,biciclete,masini de epoca,zgomot de avioane in fundal,jazz...toate-subliminal,discret,anacronisme inutile.Tot ce am inteles e ca acest mare artist,inventatorul clarobscurului teatral,al unei tehnici speciale,a pus pe panza tot ceea ce a trait:mizeria si betiile din adolescenta,crima,sangele,violenta,iubirea proscrisa,degradarea umana.Mediul in care a trait este omniprezent in arta sa.poate ca Michelangelo(Buonarotti)a avut mai multe sanse.Pt mine Michelangelo ramane geniul sculpturii.Caravaggio al luminii si umbrelor perfecte;mai ales cele din sufletul fiecaruia dintre noi.
Caravaggio a fost uitat pe nedrept secole de-a randul.Abia in sec.XX a fost "reabilitat";sa ne gandim..a trait in mizerie,modelele lui -toate personajele din tablouri-sunt persoane pe care le-a cunoscut,de pe strada de oriunde;el nu a avut sansa lui Michelangelo.Michelangelo a crescut de mic cu marmura la nas,a trait sub protectia familiei de Medici.Ganditi-va.cum ar fi aratat Capela Sixtina cu clarobscurul(tehica greu de implementat pe fresca) lui Caravaggio in loc de mormanele de muschi si carne ale flacailor lui Michelangelo...
In"Judith decapitandu-l pe Holofernes 'Caravaggio e e de un naturalism crunt.Si totul inspirat din realitatea lui...tablourile cu tema biblica sunt uluitoare"Cina la emaus",Necredinta sf.toma",Rastignirea Sf.Petru"...etc.

http://art-zone.ro/p...caravaggio.html

Fisiere atasate

0

#49 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 21 February 2008 - 12:14 AM

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 20 2008, 06:29 PM, a spus:

Respect pentru stilul tau cu nerv dar fin..Totusi ar fi interesant sa ne spui daca iti place un pictor anume..

Caravaggio este f admirat in general.Ma bucur ca te-ai intors si mult succes in preocuparile tale.Un tablou de Caravaggio pe ziua de azi ales de tine?:cheer:
Te invidiez ca i-ai vazut tablourile "live":cheer:
Revin.

Michelangelo Merisi da Caravaggio(1571-1610)unul din ultimii pictori ai Renasterii italiene.De f tanar isi vindea picturile pe strazile Romei.Ca si a adult a avut un iubit permanent,un baiat pe care l-a gasit pe cand era mic,surdo -mut,Pascualino.Modelele sale erau in general prostituate si oameni de pe cea mai de jos treapta a societatii.A fugit de la Roma la Napoli dupa ce a UCIS un om.A murit sarac.Scriitorul si regizorul Derek Jarman i-a creat o biografie(Un film cu buget restrans, filmat intr-o cladire parasita undeva in Londra).Filmarea a durat 6 saptamani,la inceputul lui septembrie 1985.Filmul este povestea vietii lui Caravaggio in flash backuri.Filmul e si fictiune si fantezie si adevar.Povestea se invarte in jurul faptului urmator:Caravaggio il angajeaza pe Ranuccio (un luptator pe strada,cum sunt intrecerile intre cainii de lupta)sa-i fie model.Cand iubita lui Ranuccio,Lena, ,o prostituata anunta ca e insarcinata,se pune intrebarea cine e tatal copilului.Pentru ca si Caravaggio facuse o pasiune pt Lena ,depasind-o pe cea pt Ranuccio.Lena este gasita moarta,innecata in rau.Ranuccio este arestat si acuzat de crima.Caravaggio crede cu tarie in nevinovatia lui Ranuccio:face orice ca acesta sa fie eliberat;dupa ce este eliberat ,Ranuccio isi marturiseste crima.(din dragoste pt Caravaggio).Caravaggio ii taie gatul lui Ranuccio.Filmul este presarat cu excencitricitati inutile,moderne suprarealiste,alegorii anacronice:calculatoare de buzunar,biciclete,masini de epoca,zgomot de avioane in fundal,jazz...toate-subliminal,discret,anacronisme inutile.Tot ce am inteles e ca acest mare artist,inventatorul clarobscurului teatral,al unei tehnici speciale,a pus pe panza tot ceea ce a trait:mizeria si betiile din adolescenta,crima,sangele,violenta,iubirea proscrisa,degradarea umana.Mediul in care a trait este omniprezent in arta sa.poate ca Michelangelo(Buonarotti)a avut mai multe sanse.Pt mine Michelangelo ramane geniul sculpturii.Caravaggio al luminii si umbrelor perfecte;mai ales cele din sufletul fiecaruia dintre noi.
Caravaggio a fost uitat pe nedrept secole de-a randul.Abia in sec.XX a fost "reabilitat";sa ne gandim..a trait in mizerie,modelele lui -toate personajele din tablouri-sunt persoane pe care le-a cunoscut,de pe strada de oriunde;el nu a avut sansa lui Michelangelo.Michelangelo a crescut de mic cu marmura la nas,a trait sub protectia familiei de Medici.Ganditi-va.cum ar fi aratat Capela Sixtina cu clarobscurul(tehica greu de implementat pe fresca) lui Caravaggio in loc de mormanele de muschi si carne ale flacailor lui Michelangelo...
In"Judith decapitandu-l pe Holofernes 'Caravaggio e e de un naturalism crunt.Si totul inspirat din realitatea lui...tablourile cu tema biblica sunt uluitoare"Cina la emaus",Necredinta sf.toma",Rastignirea Sf.Petru"...etc.

http://art-zone.ro/p...caravaggio.html

"Giuditta e Oloferne"Monumentala raceala cu care picteaza este inspaimantatoare la acest artist ,tema decapitarii la el este ca o obsesie,picteaza scene dramatice cu o lumina fixa si clara,ceeace da aproape iluzia ca vezi o sculptura.Aceasta capodopera am vazut-o la Roma,este expusa in Galeria nationala de Arta antica,tot dramatismul este concentrat in privirea si expresia Giudittei,constienta de atrocitatea gestului deja implinit.Batrana este acolo ca sa scoata in evidenta frumusetea Giudittei.Lumina se revarsa pe fata lui Olofern,pe sangele care tasneste,fata tulburata a Giuditei,peprivirea complice a batranei.Fondul inchis ,inconfundabil in opera lui Caravaggio,care a fost adoptat apoi de toti care i-au preluat stilul.

La Louvre am vazut "Morte della vergine"daca o poti posta,ar fi minunat,este ultima lucrare facuta de Caravaggio la Roma.In aceasta lucrare tensiunea dramatica este pregnanta.

Vezi postareamagaruldeaur, la Feb 14 2008, 05:58 PM, a spus:

Pe curand.

Masura artei,o alta tema pentru un nou tpic!
Si eu daca si avea timp asi sta numai aici si ai comenta cate un tablou pe zi!
Nu stiu cum a reusit sa postecze la dimensiunea aceea!Eu nu stiu sa postez de loc,desi ....odata am reusit!!

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 21 February 2008 - 12:07 AM

0

#50 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 21 February 2008 - 01:05 PM

bonnard - nuduri in baie...nu e doar un tablou..."e" mai multe...

http://illustrationart.blogspot.com/2007/1...art-twelve.html

pareri?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Mă ajutaţi să găsesc un tablou?
Camil Ressu-Vīrful cu dor
Trixi  4 4.090
Replici noi Atasamente Brasovean Monica-lucrari proprii
lucrari propri
mo089  18 7.019
Replici noi Tehnica de preparare a grundului VileVallo  4 3.579
Hot Topic (New) Atasamente pictura in ulei
primii pasi-tehnica
Suzyca  31 20.891
Hot Topic (New) Atasamente Tehnici in pictura
doresc sa aflu mai multe despre tehnicile de pictura
smokin  32 12.277