sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

UN TABLOU PE ZI Discutii pe tema unui tablou Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   reik 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-June 06

Scris 14 January 2008 - 08:41 PM

Vezi postareareik, la Jan 14 2008, 06:57 PM, a spus:

mai schimb un pic p-aici, :cheer:
pun si eu o lucrare lui Claude Monet si o scurta istorioara

- Impresie, rasarit de soare - , e una dintre favoritele mele, acest renumit tablou a fost numit mai intai Marine (Mare), semnatura cu anul 1972 nu este data reala a crearii tabloului. Monet a redat tabloul pe care l-a pictat in 1973 la Le Havre in camera lui de la hotelul Amiraute.Formele vapoarele luminate de razele soarelui care patrund prin ceata diminetii se dovedesc a fi principalul subiect de interes pentru pictura si tehnica impresionista.

o mica corectare la anul redarii a tabloului : 1872 si 1873 :good:
0

#22 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 15 January 2008 - 04:56 PM

Vezi postareareik, la Jan 14 2008, 09:41 PM, a spus:

o mica corectare la anul redarii a tabloului : 1872 si 1873 :)

Claude Monet nu era numai un important exponent al impresionistilor,dar cu experientele sale in pictura a deschis drumul spre arta abstracta.Paul Cezanne,spunea despre el ca era "numai un ochi,dar Dumnezeule,ce ochi"
peisajele lui sunt pline de culoare lumina.O lucrare care-mi este apropiata este "Lo stagno delle ninfee" -1899,care se gaseste la National Gallery Londra.
0

#23 Utilizator offline   Mistah J 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-May 07

Scris 29 January 2008 - 12:31 AM

Esteban Murillo - unul dintre preferaţii mei:

Imagine amplasata
0

#24 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 30 January 2008 - 12:11 AM

Vezi postareaMistah J, la Jan 29 2008, 12:31 AM, a spus:

Esteban Murillo - unul dintre preferaţii mei:

Imagine amplasata

Lucrarile lui au fost pana la sfarsitul secolului al XIX-lea frecvent copiate,mai ales cele cu subiect religios,tablouri unde Murillo folosea culori intense dar delicate,cu tuse rafinate,scaldate de o lumina difuza,dand multa emotie compozitiei.
0

#25 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 30 January 2008 - 01:20 AM

In egala masura, lucrarile constituiau si imagini ideale pentru decoratiuni interioare cat si ca repere de studiu. In sec XIX, unul din paradoxuri era ca aceste copii dupa autori celebri, pretuiau mai mult decat lucrari originale ale momentului. Asemeni lui Murillo il gasim si pe Jacob Jordaens, pictor ce a determinat o furie a reproducerilor, lucrari ce se mai pastreaza si azi in spatiul nostru.
0

#26 Utilizator offline   koffemaker 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-September 07

Scris 30 January 2008 - 04:27 AM

Aiwazovskii - cel mai mare pictor -marinist al tuturor timpurilor. Preferatul meu. :D

..

Fisiere atasate

0

#27 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 31 January 2008 - 12:40 AM

Vezi postareaaknetaton, la Jan 30 2008, 01:20 AM, a spus:

In egala masura, lucrarile constituiau si imagini ideale pentru decoratiuni interioare cat si ca repere de studiu. In sec XIX, unul din paradoxuri era ca aceste copii dupa autori celebri, pretuiau mai mult decat lucrari originale ale momentului. Asemeni lui Murillo il gasim si pe Jacob Jordaens, pictor ce a determinat o furie a reproducerilor, lucrari ce se mai pastreaza si azi in spatiul nostru.

Elev a lui Rubens,si-a inceput cariera printr-o calatorie de studiu la Roma,fascinat de Raffaello,Michelangelo,dar in mod speciai de Caravaggio si Jacopo Bassano.Gratie socruluisau Adam Van Noort,pictor flamand manierist,a fost acceptat de catre grupul de pictori din Anvers.Manierist la inceput,apoi se aproprie de maniea lui Rubens,ca in final sa-si gaseasca propriul stil,azi inconfundabil.

Am vazut la Louvru "Cei patru evanghelisti",o splendida si autentica capodopera a scolii flamande.
Cei patru evanghelisti ,privesc Sfantele Scripturi,care vor sta la baza Noului Testament.Jordaens scoate in evidenta importanta momentului,concentrarea lor,prin expresia fetei,figurile lor acopera aproape in intregime spatiul,pe un fond de draperii purpurii si un petec de cer ,doar sugerat.Elev a lui Rubens ,si-a insusit stilul coloristic si abilitatea de-a reda culorile carnale.Vigoarea realismului o are insa de la Caravaggio si Utrech.tehnica nu este perfecta,foarte expresive si senzuale personajele lui la inceputul carierei,dar mai la sfarsit cum spuneam isi gaseste stilul propriu,mai sobru si mai rafinat.A fost solicitat de catre curtea regala Spaniola si Suedeza.

[quote name='koffemaker' post='1300801' date='Jan 30 2008, 04:27 AM']Aiwazovskii - cel mai mare pictor -marinist al tuturor timpurilor. Preferatul meu. :doh:

Hovhannes Aivazian"Հովհաննես Այվազյան"asa sunt semnate in armeana cele peste 6000 de lucrari ale pictorului romantic-realist Ivan Konstantinovitch Aivazovsky ,armean de origine,nascut in Crimeea,a studiat la Sant Petersburg,a iubit si pictat marea,in toate anotimurile si orele zilei.calatoreste mult(Italia,Franta,germania,Olanda,Anglia,Malta,Spania),devine membru al unor prestigioae Academii de arta,celebru ,Papa Gregorio XVI-lea ii cumpara pentru Muzeul Vaticanului "Chaos".

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 31 January 2008 - 12:50 AM

0

#28 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 31 January 2008 - 01:19 AM

Vezi postareatosca_5, la Jan 31 2008, 12:40 AM, a spus:

Am vazut la Louvru "Cei patru evanghelisti",o splendida si autentica capodopera a scolii flamande.
Cei patru evanghelisti ,privesc Sfantele Scripturi,care vor sta la baza Noului Testament.Jordaens scoate in evidenta importanta momentului,concentrarea lor,prin expresia fetei,figurile lor acopera aproape in intregime spatiul,pe un fond de draperii purpurii si un petec de cer ,doar sugerat.Elev a lui Rubens ,si-a insusit stilul coloristic si abilitatea de-a reda culorile carnale.Vigoarea realismului o are insa de la Caravaggio si Utrech.tehnica nu este perfecta,foarte expresive si senzuale personajele lui la inceputul carierei,dar mai la sfarsit cum spuneam isi gaseste stilul propriu,mai sobru si mai rafinat.A fost solicitat de catre curtea regala Spaniola si Suedeza.

Una dintre cele mai savoroase lucrari ale lui Jacob Jordaens, "Satir la taran" am redescoperit-o in anul 2005 gratie unei reproduceri dupa lucrare, exectata la sfarsitul sec XIX de pictorita Marghit von Iszlay.
Subiectul este generos, substanta sa fiind redata mai jos:

"Povestea satirului si a taranului, bazata pe Fabulele (LXXIV) poetului grec Aesop (secolul VI a.Chr.), a constituit un subiect frecvent abordat de poeti, pictori si gravori. Prima editie, în limba latina, a fabulelor lui Aesop care a aparut în Olanda a fost publicata în 1472 la Utrecht. La Bruges a aparut prima versiune a lui Edewaerd de Dene cu ilustratiile realizate de Marcus Gheeraerts în 1567. În secolul XVII povestea satirului a fost spusa din nou, printre altii, de La Fontaine în Fables, de Vondel în Vorstelijke Warande der dieren din 1617 si reprezentata adesea în pictura olandeza din secolul al XVII-lea. Jacob Jordaens (München, Alte Pinakothek), Jan Steen (Haga, Museum Bredius), Matthias Stom (Viena, Galerie Sanct Lucas), Barent Fabritius (Bergamo, Accademia Carrara) au surprins acest episod. Popularitatea subiectului a fost legata de posibilitatea artistilor de a portretiza personaje mitologice în ambianta vietii rustice. J. von Sandrart în Academie der Bau-, Bild- und Mahlerey Künste din 1675 mentioneaza o pictura "... din fabulele lui Aesop despre cum un satir face cunostinta cu un taran în padure si îl însoteste pe acesta la locuinta sa, numai sa se odihneasca, când îl vede pe taran suflând atât cald cât si rece din gura; o lucrare excelenta, ulterior gravata în cupru de Lucas Vostermann". Daca povestea lui Aesop se desfasoara în plina iarna, scena din lucrarea lui Jan Liss pare a se petrece toamna. Lipsa geamului, brâul de frunze de Ia mijlocul satirului, îmbracamintea relativ subtire a copilului si a sotiei taranului sunt câteva elemente care fac trimitere la toamna mai degraba decât la iarna. Evocarea unei atmosfere senzoriale, într-un cadru rustic, pare a fi mai importanta aici decât veridicitatea povestii. Satirul aflat în vizita la familia de tarani, nu-si poate ascunde mirarea observandu-l pe stapânul casei, la început, suflând în mâini ca sa se încalzeasca si ulterior în lingura de lemn sa-si raceasca supa. Cel care "sufla" atât cald cât si rece nu este considerata persoana de încredere. Având sentimentul ca este dus de nas, satirul nu doreste sa mai ramâna în aceasta companie si se ridica sa plece. Jan van Liss nu numai ca ilustreaza o veche fabula dar o si pune în relatie cu pictura de gen si sfera mitologica. Satirul, divinitatea din mitologia greaca, a fost integrat în ambianta unei famili olandeze, cu obiecte rustice caracteristice. Povestea din fabula Iui Aesop, cu semnificatie alegorica si intentie didactica este un îndemn la adresa persoanelor false care pot fi prietenoase si apropiate la un moment dat, iar apoi îsi manifesta raceala si comportamentul reprobabil. Acest amestec de mit si scena de gen, trecut si prezent, fabula si morala a fost initial creat de Rubens."

Desi distinsul critic de arta Olimpia Tudoran Ciungan face aici recenzia unei alte lucrari, (Jan van Lys)esenta subiectului este generos redata

folosind in egala masura descrierii generale a operei lui Jordaens.

Satir a taran, Jacob Jordaens

Fisiere atasate

0

#29 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 31 January 2008 - 01:13 PM

Imagine amplasata

Un tablou de Wanda Sachelarie-Vladimirescu, se cheama 'Dans nebun.'
0

#30 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 February 2008 - 12:32 AM

Vezi postareakoffemaker, la Jan 30 2008, 04:27 AM, a spus:

Aiwazovskii - cel mai mare pictor -marinist al tuturor timpurilor. Preferatul meu. :think:

..

Hovhannes Aivazian"Հովհաննես Այվազյան"asa sunt semnate in armeana cele peste 6000 de lucrari ale pictorului romantic-realist Ivan Konstantinovitch Aivazovsky ,armean de origine,nascut in Crimeea,a studiat la Sant Petersburg,a iubit si pictat marea,in toate anotimurile si orele zilei.calatoreste mult(Italia,Franta,germania,Olanda,Anglia,Malta,Spania),devine membru al unor prestigioae Academii de arta,celebru ,Papa Gregorio XVI-lea ii cumpara pentru Muzeul Vaticanului "Chaos".
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic