sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Dumnezeu = Iubire neconditionata Direct la sursa Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 01 July 2005 - 12:43 PM

Privesti Biserica asa cum se vede Romania in exterior: doar copiii strazii, cersetorii, hotii...
Vezi ceea ce vrei sa vezi.
Si preotii sunt oameni. Si preotii care gresesc, si preotii care ii judeca...
Si daca nu mai ai incredere in unul sau altul dintre preoti, de ce sa-ti pierzi increderea in Biserica, de ce sa-ti pierzi credinta? Biserica este formata din credinciosi, printre care doar unii sunt preoti. Asa cum Romania este formata din roma^ni, dintre care doar unii sunt hoti.
Iar credinta este cu totul altceva, este ceea ce nu-ti poate lua nimeni. Este o legatura personala cu Dumnezeu, pe care alegi sa o traiesti in sanul unei comunitati. Biserica nu este formata din oameni mantuiti, ci din pacatosi, gresitori, si in fata lui Dumnezeu si in fata oamenilor, dar care se straduiesc, cal putin in anumite momente, sa fie pe placul lui Dumnezeu.
0

#12 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 01 July 2005 - 06:10 PM

MariaB, la Jul 1 2005, 01:43 PM, a spus:

Privesti Biserica asa cum se vede Romania in exterior: doar copiii strazii, cersetorii, hotii...
Vezi ceea ce vrei sa vezi.

Vede doar ce biserca ca institutie lasa sa se vada in exterior.

Si preotii sunt oameni. Si preotii care gresesc, si preotii care ii judeca...

Daca nu poti conduce prin propriul exemplu atunci nu poti conduce. Cel putin asa privesc eu lucrurile, e unul dintre motivele pentru care nu pot fi de acord cu unele din actiunile BOR-ului ca institutie si a unora dintre membrii ei.

Si daca nu mai ai incredere in unul sau altul dintre preoti, de ce sa-ti pierzi increderea in Biserica, de ce sa-ti pierzi credinta? Biserica este formata din credinciosi, printre care doar unii sunt preoti. Asa cum Romania este formata din roma^ni, dintre care doar unii sunt hoti.

Pai ce legatura are increderea in biserica ca institutie si credinta? BOR-ul e formata din preoti, nu din preoti si adeptii crestinismului ortodox. Adica "doar unii sint hoti"? :o: Tu-ti dai seama in ce rahat ii bagi pe romani cu formularea asta?

Iar credinta este cu totul altceva, este ceea ce nu-ti poate lua nimeni.

Aici ai dreptate.

Este o legatura personala cu Dumnezeu, pe care alegi sa o traiesti in sanul unei comunitati.

Da' de unde. :huggles: Gresesti. Musulmanii, budhistii, confucianistii sint toti credinciosi, la fel ca si crestinii, dar nu toti au un zeu pe care sa il venereze.

Biserica nu este formata din oameni mantuiti, ci din pacatosi, gresitori, si in fata lui Dumnezeu si in fata oamenilor, dar care se straduiesc, cal putin in anumite momente, sa fie pe placul lui Dumnezeu.
[snapbacca]52638[/snapbacca]

Tu confuzi Biserica ca institutie cu religia. :soc: :o:

Aceasta postare a fost editata de dan-marius: 01 July 2005 - 06:10 PM

0

#13 Utilizator offline   cristianas43 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-June 05

Scris 01 July 2005 - 06:17 PM

CE inseamna iubire?- agape- inseamna sa te identifici cu celalalt, sa devii celalalt, cel pe care/la iubesti.Sa doresti pentru aproapele ce doresti cel mai scump si mai fierbinte pentru tine- sa doresti raiul pentru fratele sau. Oamenii care-i arunca pe fratii lor in iad- nu stiu inca ce inseamna dragoste.
- Adevarat va spun ca- ori de câte ori ati facut toate aceste lucruri unuia dintre acesti prea neinsemnati frati ai Mei-
- Mie Mi le-ati facut. (Matei 25.40,45)
- De aceea va spun ca, daca vorbeste prin Duhul Sfant-
Nimeni nu poate zice lui Iisus sa fie anatema. (I Corinteni 12.3)
Dacă lucrurile pieritoare- pentru viata veacului- facute fratilor-
sunt facute lui Iisus Hristos
- cu cat mai mult lucrurile nepieritoare- pentru viata vesnica-
trec din sarcina fratilor- în sarcina Lui.
- Ori de cate ori aruncati in iad pe unul din acesti prea neinsemnati frati ai Mei-
- pe Mine Ma aruncati voi in iad!
Evreii I-au ucis viata pamanteasca- după ispravnicia incredintata lor-
- noi, „crestinii"- I-am ucide viata vesnica, daca ne-ar sta in putinta- din exces de zel.
Aruncandu-i in iad pe cei mai neinsemnati frati-
- pe Iisus îla dati voi saă fie anatema-
- deci nu vorbiti prin Duhul Sfânt.
Si cine nu vorbeste prin Duhul- huleste impotriva Duhului- singurul pacat vesnic.
- Cine nu este cu Mine – este împotriva Mea
si cine nu strange cu Mine- risipeste. (Matei 12.30)

Ioan 16.2- Au sa va dea afara din sinagogi: ba inca, va veni vremea cand, oricine va va ucide, sa creada ca aduce inchinare lui Dumnezeu.

Nu Dumnezeu ii arunca pe oameni in iad- ca sa le faca bine, zicea cineva- cand le-ar face mai bine sa-i vindece
- oamenii ii arunca pe fratii lor in iad.
Dumnezeu ne-a dat posibilitatea, chiar dacă iadul ar exista –saă-la desfiintam,
Pentru că Iisus le-a zis ucenicilor sai dar si noua:
- Luati Duh Sfant . Celor ce le veti tinea pacatele, vor fi tinute
si celor ce le veti ierta peăcatele, vor fi iertate. (Ioan 20.22,23).
- Iată cheile Imparatiei cerurilor, TOT ce veti lega pe pamant, va fi legat si în ceruri
si TOT ce veti dezlega pe pamint va fi dezlegat si în ceruri .(Matei 18.18)
Ce sa insemne asta?
Cumva ca Dumnezeu ar putea fi determinat sa faca, impotriva vointei Sale, ceva ce ar dori oamenii? Sa dezlege si sa ierte, impotriva vointei Sale, ce-au dezlegat si au iertat oamenii cazuti in pacat, de pe pamint?
Nicidecum .
Totul se petrece in interiorul Voii lui Dumnezeu.
Asta inseamna ca,
din Voia Sa oamenii vor inchide de pe pamant accesul in Imparatie,din lipsa de iubire,
dar cand va dori Dumnezeu sa deschida portile Raiului - ne va da suficienta dragoste ca sa le deschidem noi.
Ce va fi dezlegat in ceruri - vom primi darul- sa dezlegam si noi de pe pamant.
Ne va da El putere sa iertam pe aproapele
- asta inseamna- si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam...
Iertam noi greselile fratilor pe care ii oprim sa intre in Imparatie?
-Luca 11.52 =Voi ati pus mana pe cheia cunostintei: nici voi nu intrati, iar pe cei ce vor sa intre, ii impiedicati sa intre."

Daca un singur om ar merge in iad- Dumnezeu n-ar fi dragoste- pentru ca n-ar fi reusit sau n-ar fi vrut sa se identifice cu acel singur nefericit.
Daca un singur om ar merge in iad- Dumnezeu n-ar fi nici macar drept pentru ca ar refuza arbitrar rascumpararea platita de Hristos -Hristos sa-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti
Ideea de iad vesnic induce o imagine a unui dumnezeu neputincios, sau rauvoitor sau nedrept/ dar asta inseamna ca nu vorbim despre Dumnezeu, care era in Hristos impacand lumea cu Sine netindu-le in seama pacatul
Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.
0

#14 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 01 July 2005 - 06:27 PM

cristianas43, la Jul 1 2005, 07:17 PM, a spus:

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.
[snapbacca]52703[/snapbacca]

Nu, multumesc. N-am nevoie.
0

#15 Utilizator offline   Jonny_B 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-July 05

Scris 02 July 2005 - 04:58 AM

Exo 20:5 saă nu te închini lor, nici saă le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul teău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina peărinţilor ce Mă urăsc pe Mine, peână la al treilea şi al patrulea neam,
Exo 20:6 Şi Mă milostivesc peână la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi peăzesc poruncile Mele.

Chiar credeti ca Dumnezeu va accepta in cer pe cei carora nu le pasa de El ??? Cred ca ar fi contrar primei porunci a decalogului. Daca El este un "Dumnezeu zelos", sau "Dumnezeu gelos" (in alte traduceri)... nu credeti ca va pedepsii pe cei ce nu "pazesc poruncile Lui" ??
0

#16 Utilizator offline   cristianas43 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 July 2005 - 09:16 AM

Avem un enunt simplu:
- Fiul omului va desparti oile de capre
si va zice oilor( cei neprihaniti) - veniti binecuvantatii Tatalui de mosteniti Imparatia care va fost pregatita
iar caprelor:( cei nelegiuiti)- plecati de la Mine blestematilor in focul cel vesnic pregatit diavolului.

si avem doua interpretari ale acestui enunt
I - Interpretarea aproape unanima- oile si caprele ar fi categorii diferite de oameni.
Oamenii binecuvantati, neprihaniti ar merge in rai
Oamenii blestemati, nelegiuitii ar merge in iad.

II- Interpretarea noua- oile si caprele sunt parti din fiecare om
- partea binecuvantata, neprihanita (care cheama Numele Domnului) chemata sa iasa afara(ecclesia) -omul nou din fiecare om va merge in rai.
- partea afectata de pacat, aflata sub blestem, capabila de nelegiuire- va fi arsa pentru totdeauna in focul vesnic- omul vechi din fiecare om va fi dezbracat ca un cort, ca o haina si ars, distrus.

Una din interpretari este pamanteasca, fireasca, de pe calea mortii, a blestemului, a urii
cealalta este cereasca, duhovniceasca, de pe calea vietii, a binecuvantarii, a dragostei.
Una este ce au inteles oamenii cazuti in pacat, cealalta revelata prin Duhul este ceea ce a spus de fapt Dumnezeu.

Cum le vom putea deosebi?
Numarul de sustinatori nu este un criteriu- toti stiau, era evident- ca pamantul e plat si soarele se invarte in jurul lui- pana a venit un nebun si a intors pe dos evidenta.
Le vom compara cu Scriptura- una din interpretari face ca o multime de versete biblice sa se contrazica intre ele, cealalta face ca toata Scriptura sa fie inteleasa coerent.
Una din ele este ce se vede cu ochii firesti, cealalta este ceea ce se vede prin ochii de vazut.Nimeni nu are nici o vina ca are ochi firesti- nimeni nu are nici un merit ca i-a deschis Domnul ochii spirituali.
Dar cu siguranta Dumnezeu ne da Duhul spre folosul celorlalti si daca aprinde o lumina n-o ascunde sub obroc.
Una din ele este atat de conforma cu simtul comun -cealalta pare nebuneasca.
Poate pentru ca intelepciunea lui Dumnezeu este nebunie in felul oamenilor.

Pana acum nimeni nu m-a intrebat un lucru f.simplu- daca tu esti convinsa ca toti oamenii vor fi mantuiti, deci si noi, ce rost are sa ne spui asta, de ce n-ai tinut aceasta incredintare pentru. tine- indiferent ce credem sau facem oricum vom merge in rai.
- cand noi credem ca Dumnezeu va trimite oameni in iad- trimitem in lume cea mai mare ura impotriva Lui si impotriva semenilor- ura pe care un altul o va procesa.
Violenta din lume, cataclismele naturale, lumea de cosmar(pestera de talhari) este determinata de ura enorma pe care noi, crestinii o trimitem in lume
voi credeti ca omenirea este o comunitate, o adunatura - eu stiu ca este un organism cu celulele- oameni.
Si intr-un organism actioneaza legea sa nu ucizi.- daca celulele sa-ar manca intre ele, organismul ar muri.
- Totusi exista celule specializate(predestinate) sa ucida.Unele celule se incarca cu dejectiile eliminate de toate celelalte, iar altele ucid aceste celule - expunandu-se pedepsei pentru ucidere- mor la randul lor-anticorpii si globulele albe.

De asta spune Iisus ca va fi judecat ca ucigas, sau ca preacurvar cel care doar gandeste nelegiuirea, doar emite un gand de ura impotriva fratelui sau.
Gandul sau de ura va fi procesat de un altul, predestinat pentru aceasta- cred ca Dumnezeu a predestinat in mod absolut- (asta ma face protestant?)
Iar un proverb budist spune acelasi lucru cu alte cuvinte de pe acest site, de:
- un gand de ura determina o crima la o mie de mile departare.
Iar Scriptura spune
Galateni 6.2- Purtati-vă sarcinile unii altora, si veti împlini astfel Legea lui Hristos.
verbul tradus aici prin imperativ- este ca foarte multe altele din Scriptura,traduse fie la imperativ fie la conjunctiv- la prezentul continuu.
Galateni 6.2 spune :- voi continuu va purtati sarcinile unii altora.
sarcina mea de ucigas care gandeste ura -o poarta altul predestinat- care pune mana pe cutit

Galateni 6.5 căci fiecare îsi va purta sarcina lui însusi. - la Judecata cel care a procesat ura trimisa de mine, nu va purta aceasta ura- eu o voi purta. Nu va fi el singur Judecat ca ucigas- noi toti care producem dejectiile urii vom fi judecati.
Cel care a procesat ura gandita de mine- spune Scriptura ca a implinit astfel Legea lui Hristos- va reamintesc El ne-a dat o singura porunca- sa va iubiti unii pe altii, asa cum v-am iubit eu.
Cel care a purtat sarcina urii mele a ales sa se sacrifice -din iubire- dar a facut aceasa alegere in supraconstient- legatura noastra cu Dumnezeu- singurul plan unde exista liber- arbitru.

Cel pe care eu, cu ochii pamantesti il vad ca fiind criminal- Dumnezeu care se uita la inima il vede ca implinind Legea lui Hristos dar prin nelegiuire.
- de asta spune Iisus- faca-se Voia Ta - precum in cer asa si pe pamant.
Este clar ca pe pamint nu se intampla nimic fara Voia lui Dumnezeu.
dar in timp ce in cer Voia se face prin binecuvantare-
- pe pamint( in lumea cazuta in pacat) Voia Lui se face prin blestem.
Nu prin fapte- ca sa nu se laude nimeni.- nu prin alegere la nivel constient.
Cand cineva spune eu il aleg pe Hristos- il face mincinos pe Hristos care spune:- Nu voi m-ati ales pe Mine din lume, Eu v-am ales pe voi din lume.

Fratii mei - Nu toti pot primi acest cuvant ci numai aceia carora le este dat- dar chiar daca nu-la veti putea primi incercati sa nu ma urati- iubeste pe vrajmasul tau- pentru ca este destula ura in lume si fara sa mai generam noi alta.

Chiar crezi ca Dumnezeu va accepta in cer pe cei carora nu le pasa de El ??? Cred ca ar fi contrar primei porunci a decalogului. Daca El este un "Dumnezeu zelos", sau "Dumnezeu gelos" nu crezi ca va pedepsi pe cei ce nu "pazesc poruncile Lui" ??
nu- nu-i va accepta- cei carora nu le pasa de Dumnezeu sunt *oamenii vechi* din fiecare suflet, firea pamanteasca din fiecare om.-aceea va fi dezbracata ca o haina rupta si arsa in foc
Cel care implineste porunca- va dau o singura porunca SA VA IUBITI UNII PE ALTII- este *omul nou*, firea duhovniceasca din fiecare suflet.-aceasta este mantuit si adus in Imparatie.
0

#17 Utilizator offline   Jonny_B 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 July 2005 - 09:17 PM

cei carora nu le pasa de Dumnezeu sunt *oamenii vechi* din fiecare suflet, firea pamanteasca din fiecare om.-aceea va fi dezbracata ca o haina rupta si arsa in foc
Cel care implineste porunca- va dau o singura porunca SA VA IUBITI UNII PE ALTII- este *omul nou*, firea duhovniceasca din fiecare suflet.-aceasta este mantuit si adus in Imparatie.

Eph 4:21 Dacă, într-adevăr, la-aţi ascultat şi aţi fost învăţaţi întru El, aşa cum este adevărul întru Iisus;
Eph 4:22 saă vă dezbrăcaţi de vieţuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare,
Eph 4:23 Şi saă vă înnoiţi în duhul minţii voastre,
Eph 4:24 Şi saă vă îmbrăcaţi în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate şi în sfinţenia adevărului.
Eph 4:25 Pentru aceea, lepădeând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele saău, căci unul altuia suntem mădulare.

Oca ... avem de-a face cu 2 tipologii de oameni ... nou si vechi ...
Ceea ce inteleg eu din Efeseni 4:22,23,24 este ca ... eu si tu ... daca suntem niste oameni vechi ("care se strică prin poftele amăgitoare"), putem sa ne schimbam prin harul Domnului ... si mi se pare ca este vorba de o "rastignire a firii pamantesti" pentru ca astfel ... firea duhovniceasca si implicit Isus sa domneasca in vietile noastre :Pe

In textul asta din efeseni apare doar unul din lucrurile pe care "omul nou" nu le mai face ... si asta e MINCIUNA. In concluzie cei care mint ... nu au avut si nici nu au nimica de-a face cu omul nou, habar nu au ce inseamna o viata traita in ascultare de Domnul. Oare adulterul si crima si alte pacate vor fi trecute cu vederea mai usor decat minciuna ??? Nu prea cred :|

Vedem cazul lui Nicodim ...
"Joh 3:3 Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea saă vadă împărăţia lui Dumnezeu."
"A naste", "a se naste" si implicit "a se naste din nou" ... se refera la un proces, la ceva care necesita timp si chiar munca, adica ... nu-i ceva instantaneu.
Dragilor ... treziti-va la realitate ... Dumnezeu INCA este DRAGOSTE, dar va veni o zi in care "Hristos Iisus, Care va saă judece viii şi morţii, la arătarea Lui şi în împărăţia Lui; (2Timotei 4:1)" ... o zi in care Isus chiar va judeca. Oricat de usor mi-ar fi sa cred ca dupa moarte toti mergem in rai ... nu pot, pentru ca unii duc o viata prea murdara si sunt nepasatori fata de Dumnezeu ... e imposibil sa avem aceeasi rasplata :Pe.

Dumnezeu pedepseste pacatul . Chiar daca il iubeste pe pacatos, El nu poate accepta pacatul ... si atunci ... ganditi logic ... nu incerc sa va bag eu in cap una sau alta :huggles:.
Fiti bless !!!
0

#18 Utilizator offline   cristianas43 

• Boboc
  • Pip

Scris 05 July 2005 - 10:01 AM

cei carora nu le pasa de Dumnezeu sunt *oamenii vechi* din fiecare suflet, firea pamanteasca din fiecare om.-aceea va fi dezbracata ca o haina rupta si arsa in foc
Cel care implineste porunca- va dau o singura porunca SA VA IUBITI UNII PE ALTII- este *omul nou*, firea duhovniceasca din fiecare suflet.-aceasta este mantuit si adus in Imparatie

Eph 4:21 Dacă, într-adevăr, la-aţi ascultat şi aţi fost învăţaţi întru El, aşa cum este adevărul întru Iisus;
Eph 4:22 saă vă dezbrăcaţi de vieţuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare,
Eph 4:23 Şi saă vă înnoiţi în duhul minţii voastre,
Eph 4:24 Şi saă vă îmbrăcaţi în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate şi în sfinţenia adevărului.
Eph 4:25 Pentru aceea, lepădeând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele saău, căci unul altuia suntem mădulare

si aici verbele traduse la conjunctiv sunt la prezentul continuu- ca in engleza
- voi continuu sunteti dezbracati de omul vechi-
- voi continuu sunteti innoiti in duhul mintii voastre- o stare continuu de metanoia
- voi continuu sunteti imbracati in omul nou, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Fiecare om este intr-o stare de continua dezbracare de firea pamanteasca, de continua pocainta( innoirea in duhul mintii), si de continua imbracare cu chipul si asemanarea divine.
Cine le lucreaza acestea?
Harul lucreaza- noi doar asteptam- sa-si desavarseasca lucrarea- la a doua Venire
- nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni.

Oca ... avem de-a face cu 2 tipologii de oameni ... nou si vechi ...

Nu sunt doua tipuri diferite de oameni sunt doua parti din om.
Nimeni nu este in intregime om nou, si nimeni nu mai este in intregime om vechi
... eu si tu ... daca suntem niste oameni vechi ("care se strică prin poftele amăgitoare"), putem sa ne schimbam prin harul Domnului ... si mi se pare ca este vorba de o "rastignire a firii pamantesti" pentru ca astfel ... firea duhovniceasca si implicit Isus sa domneasca in vietile noastre

eu, tu si fiecare om de pe pamant nu mai suntem complet vechi- suntem oameni noi in devenire, dar pana la seceris, pana la Judecata, cele doua firi sunt lasate sa creasca impreuna.

In textul din efeseni apare doar unul din lucrurile pe care "omul nou" nu le mai face ... si asta e MINCIUNA. In concluzie cei care mint ... nu au avut si nici nu au nimica de-a face cu omul nou

Acea parte superficiala din om care poarta codul genetic al pacatului- numita omul vechi, firea pamanteasca, neghina, caprele- aceea incalca Legea lui Dumnezeu, si merge pe calea larga spre pierzare.
Iar acea parte profunda din om , pe care a semanat-o acolo jertfa lui Hristos- numita omul nou, firea duhovniceasca, graul, oile- este nascuta din Dumnezeu si nu poate pacatui- aceea se va mantui- nimeni nu se va sui la cer dacat cel care sa-a coborat din cer.

John 3:3 Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea saă vadă împărăţia lui Dumnezeu."
"A naste", "a se naste" si implicit "a se naste din nou" ... se refera la un proces, la ceva care necesita timp si chiar munca, adica ... nu-i ceva instantaneu[/COLOR]
Atunci de ce crezi ca INSTANTANEU firea pamanteasca a fost rastignita, inlocuita cu firea duhovniceasca, nascuta de sus- si iata omul nou la minut
Este un proces continuu de rastignire, de golire a firii pamantesti concomitent cu procesul de crestere, de umplere cu firea duhovniceasca.
Este sfintirea continua a Numelui lui Dumnezeu in om care sublimeaza pamantul, ruptura, blestemul, pacatul, intunericul, moartea, nefiinta din fiecare suflet uman.
Stii nasterea este un proces pe care nu-la lucreaza cel care se naste.
Dumnezeu lucreaza nasterea din nou, trans generarea, schimbarea codului genetic in fiecare om- ce este muritor in noi va fi inghitit de viata..

Dumnezeu este DRAGOSTE, dar va veni o zi in care Isus chiar va judeca. Oricat de usor mi-ar fi sa cred ca dupa moarte toti mergem in rai ... nu pot, pentru ca unii duc o viata prea murdara si sunt nepasatori fata de Dumnezeu ... e imposibil sa avem aceeasi rasplata

Judecata in greaca este crisis- criza, scindare
Fiecare om va fi Judecat in el insusi- va fi scindat, partea pacatoasa va fi arsa de sfintenia partii ceresti care creste in el.
Dumnezeu pedepseste pacatul . Chiar daca il iubeste pe pacatos, El nu poate accepta pacatul... si atunci ... ganditi logic ..

...si atunci El il va vindeca pe cel bolnav de pacat, il va VINDECA, nu-la va tortura pentru ca este bolnav. Suntem in procesul de vindecare, vindecati in devenire, mantuiti in devenire. cu dragoste cristiana
0

#19 Utilizator offline   Jonny_B 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 July 2005 - 03:25 AM

Faine argumente imi dai si aproape te-as crede daca nu ar fi cateva versete care pe mine cel putin ma pun pe ganduri:

1Ioan 2:9 Cine zice că este în lumină şi pe fratele saău îla urăşte, acela este în întuneric peână acum.

Faptele Apostolilor 26:18 saă le deschizi ochii, ca saă se întoarcă de la întuneric la lumină şi de la stăpeânirea lui satana la Dumnezeu, ca saă ia iertarea peăcatelor şi parte cu cei ce sa-au sfinţit, prin credinţa în Mine.

1Ioan 1:5-7 Vestea, pe care am auzit-o dela El şi pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, şi în El nu este întunerec.
Dacă zicem că avem peărtăşie cu El, şi umblăm în întunerec, minţim, şi nu trăim adevărul.
Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem peărtăşie unii cu alţii; şi saîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice peăcat.

Oare "sa se întoarcă de la întuneric la lumină şi de la stăpeânirea lui satana la Dumnezeu" sa refera la un proces de durata sau la o decizie ? O decizie care apoi este urmata de fapte in conformitate cu aceasta ...

Fiecare om este intr-o stare de continua dezbracare de firea pamanteasca, de continua pocainta( innoirea in duhul mintii), si de continua imbracare cu chipul si asemanarea divine.
Aici suntem aproape pe aceeasi lungime de unda ... eu insa vad lucrurile putin altfel: Nasterea din nou ... innoirea mintii ... toata schimbarea asta ... tre sa aiba un inceput. La nastere noi ca si oameni avem la conducerea vietii noastre pe satan prin intermediul firii pamantesti. Pentru ca nasterea din nou sa inceapa ... tre sa existe un moment in care suntem constientizati de Duhul Sfand ca starea sufleteasca nu este in conformitate cu voia lui Dumnezeu si atunci sa acceptam solutia pe care Dumnezeu ne-a dat-o: JERTFA FIULUI SAU. Prin asta trecem din imparatia lui satan in cea a lui Dumnezeu... si Isus domneste in viata noastra. Odata facut acest pas ... mintea ta incepe sa se schimbe, gandesti altfel, ti se schimba prioritatile si preocuparile. Realizezi ca nu toate lucrurile iti sunt de folos .., atunci alegi sa traiesti "mai aproape de Dumnezeu" decat inainte.

...si atunci El il va vindeca pe cel bolnav de pacat, il va VINDECA, nu-la va tortura pentru ca este bolnav. Suntem in procesul de vindecare, vindecati in devenire, mantuiti in devenire.

(caJV+) And this is the record, that God hath given to us eternal life, and this life is in his Son.
(MSG) This is the testimony in essence: God gave us eternal life; the life is in his Son.
(RDCT) Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa vecinică, şi această viaţă este în Fiul saău.
(ROB) Şi aceasta este mărturia, că Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică şi această viaţă este în Fiul saău.

Ai dreptate ca mantuirea noastra se desavarseste la revenirea Mielului, dar daca mantuirea se capata prin credinta , ca urmare a credintei pe care stiu ca o am in Isus si jertfe Lui pot afirma ca ma asteapta un loc pe care El mi-la pregateste in Rai!!!

Luca 10:33-35 Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-la, i sa-a făcut milă,
Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-la pe dobitocul saău, la-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el.
Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da.

"vindecati in devenire" ??? De ce ?? Isus ne-a adus medicamentul pentru boala noastra, ne-a legat ranile ... tot ceea ce mai face in prezent este sa ne poarte de grija (prin intermediul bisercii), adica sa ne "supravegheze" !!! De ce? Pentru ca e posibil sa apara alti talhari, alte caderi, alte rani ... Asta insa nu inseamna ca noi suntem in permanenta bolnavi !!! Eu consider ca vina si povara pacatelor mele a fost luata de Isus in acel moment de inceput al nasterii din nou si de atunci traiesc o viata noua, o viata sub conducerea Lui ... si chiar daca uneori mai am caderi, stiu ca sunt fiul lui Dumnezeu si nimeni nu imi poate lua aceasta bucurie si acest dar divin.
1Ioan 3:1 Vedeţi ce fel de iubire ne-a deăruit nouă Tatăla, ca saă ne numim fii ai lui Dumnezeu, şi suntem.
That-sa who we really are.

1Jo 3:4 Oricine făptuieşte peăcatul saăvârşeşte şi nelegiuirea, şi peăcatul este nelegiuirea.
1Jo 3:5 Şi voi ştiţi că El sa-a arătat ca saă ridice peăcatele şi peăcat întru El nu este.
1Jo 3:6 Oricine rămâne întru El nu peăcătuieşte; oricine peăcătuieşte nu la-a văzut nici nu la-a cunoscut.
1Jo 3:7 Copii, nimeni saă nu vă amăgească. Cel ce saăvârşeşte dreptatea este drept, precum Acela drept este.
1Jo 3:8 Cine saăvârşeşte peăcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul peăcătuieşte. Pentru aceasta sa-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca saă strice lucrurile diavolului.
1Jo 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu saăvârşeşte peăcat, pentru că saămânţa lui Dumnezeu rămâne în acesta; şi nu poate saă peăcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu.
1Jo 3:10 Prin aceasta cunoaştem pe fiii lui Dumnezeu şi pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeşte pe fratele saău.

Aici chiar nu e vorba de 2 parti ale aceleiasi persoane ... oricat ai vrea sa afirmi asta :agresiv: "Oricine","cel","cine","copii" ... se refera la persoane reale.

Dragostea Tatalui sa locuiasca din belsug in tine !!!
0

#20 Utilizator offline   Jonny_B 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 July 2005 - 03:45 AM

Citez dintr-un mesaj mai vechi:
Daca un singur om ar merge in iad- Dumnezeu n-ar fi dragoste- pentru ca n-ar fi reusit sau n-ar fi vrut sa se identifice cu acel singur nefericit.
Daca un singur om ar merge in iad- Dumnezeu n-ar fi nici macar drept pentru ca ar refuza arbitrar rascumpararea platita de Hristos -Hristos sa-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti
Ideea de iad vesnic induce o imagine a unui dumnezeu neputincios, sau rauvoitor sau nedrept/ dar asta inseamna ca nu vorbim despre Dumnezeu, care era in Hristos impacand lumea cu Sine netindu-le in seama pacatul

Chiar daca am mai trimis azi un mesaj ... chiar nu pot sa tac :Pe

Citez:
Mat 22:8 Atunci a zis robilor saăi: „Nunta este gata; dar cei poftiţi n-au fost vrednici de ea.
Mat 22:9 Duceţi-vă dar la răspîntiile drumurilor, şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe cari-i veţi găsi.”
Mat 22:10 Robii au ieşit la răspîntii, au strîns pe toţi pe cari i-au găsit, şi buni şi răi, şi odaia ospăţului de nuntă sa-a umplut de oaspeţi.
Mat 22:11 Împăratul a intrat saă-şi vadă oaspeţii; şi a zărit acolo pe un om, care nu era îmbrăcat în haina de nuntă.
Mat 22:12 ,Prietene,” i-a zis el, „cum ai intrat aici fără saă ai haină de nuntă?” Omul acela a amuţit.
Mat 22:13 Atunci împăratul a zis slujitorilor saăi: „Legaţi-i mînile şi picioarele, şi luaţi-la şi aruncaţi-la în întunerecul de afară; acolo va fi plînsul şi scrîşnirea dinţilor.
Mat 22:14 Căci mulţi saînt chemaţi, dar puţini saînt aleşi.”

Cine sunt cei poftiti la nunta? Firea pamanteasca=omul vechi despre care vorbesti tu cristiana? De ce ar invita Dumnezeu la nunta partea omului care il slujeste pe satan? In nici un caz nu se refera la fire, ci la cei de pe vremea lui Isus, la evreii care la-ai refuzat.
Apoi intra in scena ... "toţi aceia pe cari-i veţi găsi" ... adica noi, "neamurile" in terminologie biblica. Aici vedem ca sunt si buni si rai, dar nu buni si rai in acelasi timp :- ...
Nunta se refera la revenirea lui Isus, iar nuntasii pregatiti sau nu .. sunt oamenii care il asteapta sau nu, deci ... cei care nu se pregatesc pentru venirea Mirelui nu vor avea parte de nunta, nu vor avea parte de bucurie impreuna cu Isus, nici de viata vesnica.
" Căci mulţi saînt chemaţi, dar puţini saînt aleşi" ... as putea zice ca toti oamenii sunt chemati la o relatie cu Dumnezeu, la ascultare, si o viata traita dupa poruncile date de El ... insa nu toti ... repet ... nu toti sunt pregatiti pentru asta, deci raman AFARA :agresiv:
Domnul sa aiba mila ... !!! Dragostea si-a aratat-o trimitandu-la pe Isus , dar in curand isi va arata dreptatea, rasplatind fiecaruia dupa faptele lui ... moarte sau viata, rai sau iad ...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Tanar s-a castrat singur
in spiritul religiei
DarkBringer  39 10.115
Hot Topic (New) Magia alba,este sau nu o "crima" impotriva lui Dumnezeu?!
magia alba,folosita de scolile esoterice...
RAMONA  128 16.700
Hot Topic (New) Ne nastem singuri, murim singuri........ ellla  29 12.463
Topic inchis Ateul perfect Pixelut  67 14.567
Hot Topic (New) Atasamente Pacatul: Masturbarea predator  271 53.936