Dumnezeu = Iubire neconditionata Direct la sursa
Scris 20 June 2005 - 12:03 PM
Cand devenim constienti, cautam sursa si stim raspunsul care suntem.
Dumnezeu iubeste neconditionat - Este cel mai minunat mesaj la care am ajuns constient, asta insemnand si implicatiile ce rezulta din iubire neconditionata.
Pentru a evolua spiritual este important sa nu mai tinem cont de ceea ce am invatat de la parinti ,din societate , de religie, de orice influente si din acel moment , fara filtre, fara prejudecati, vom putea receptiona ideile care ne schimba conceptia si modul nostru de viata , cine suntem noi cu adevarat, care este rostul nostru pe pamant, etc.
Este o provocare , aveti curaj si enorm de multe intrebari primesc raspunsul.
Scris 20 June 2005 - 02:11 PM
Percepem iubirea lui Dumnezeu in masura in care putem iubi, la randul nostru.
Dumnezeu este iubire - aici se afla toate raspunsurile. Intrebarile sunt in si intre noi.
Fiecare primeste raspunsurile pe care este capabil sa le primeasca. Omul este limitat de capacitatea proprie de relationare. Limitele pe care le avem nu sunt neaparat pentru a le depasi, asa cum o apa curgatoare exista datorita malurilor sale, care il poarta spre mare.
Omul nu este absolut liber, pentru ca libertatile fiecaruia se termina acolo unde incep libertatile celuilalt. Dar nu limitele ne caracterizeaza, ci ceea ce construim in interiorul lor.
Aceasta postare a fost editata de MariaB: 20 June 2005 - 02:12 PM
Scris 21 June 2005 - 10:44 AM
Namaste, la Jun 21 2005, 11:17 AM, a spus:
Extensii
Pentru crestini, Dumnezeu este iubire.
R: Nu numai pentru crestini ci pentru toata creatia.
Percepem iubirea lui Dumnezeu in masura in care putem iubi, la randul nostru.
R:Ce ne impiedica sa iubim fara limite, decat limitarile noastre.
Limitele pe care le avem nu sunt neaparat pentru a le depasi, asa cum o apa curgatoare exista datorita malurilor sale, care il poarta spre mare.
R:Nu exista limite decat in mintea noastra.
Omul nu este absolut liber, pentru ca libertatile fiecaruia se termina acolo unde incep libertatile celuilalt.
R:Omul este atat de liber si asta se vede in creatie unde fiintele au profitat si profita de liberul arbitru pentru a se controla unul pe celalalt.
Scris 22 June 2005 - 06:02 PM
Scris 30 June 2005 - 08:57 PM
Dumnezeu este altfel si Biblia spune altceva decat ceea ce prezinta organizatiile religioase actuale.
Cunoscute sub numele de biserici, indiferent de confesiune, de denominatiune, se bazeaza pe o interpretare gresita a Bibliei, si prezinta o imagine falsa a lui Dumnezeu.
Doctrinele eschatologice- care nu au fost stabilite prin Crezul de la Niceea- sunt false, gresite, anticristice.
Mantuirea (eliberarea din lumea rupta de pacat) -este universala- este darul fara plata al Celui care sa-a rastignit pentru fiecare om. Nu atarna de nimeni sa-la castige sau sa-la piarda- odata ce a fost oferita de Dumnezeu.
In afara acestei lumi, exista doar Imparatia cerurilor- doar Creatia perfecta a lui Dumnezeu;
- sfarsitul acestei lumi inseamna intoarcerea fiecarui om în rai, dupa ce va fi curatat de tot ce nu este suflare de viata dumnezeiasca, dupa ce va fi facut desavarsit- va fi transgenerat- de Judecata lui Dumnezeu.
Biblia spune cu totul altceva decat am inteles noi -Biblia spune ca- in afara acestei lumi iadul nu exista.
Hristos sa-a rastignit pentru fiecare om- a fost semanat în fiecare suflet- va lua chip in fiecare dintre noi.
Hristos se va intoarce în Rai întreg- cu toate celulele care-I poartă codul genetic cu trupul Sau- cu ecclesia- în întregime.
Doar nu crezi ca ecclesia este vreuna din org.religioase actuale. Ecclesia- cei chemati sa iasa afara- esenta divina din interiorul fiecarui suflet.
Cel care sa-a dezbracat de Sine, a luat chip de rob- si a rabdat moarte- si înca moarte de cruce-din dragoste pentru om-
-poate crede cineva- ca ar trimite omul în chinuri vesnice în iad, sau la distrugere eterna?
Daca ar exista iadul- ca despartire eterna de Dumnezeu, sau daca oamenii „rai” ar fi distrusi, ar însemna ca Dumnezeu sa-ar arunca singur pe Sine-FIINTA, in nefiinta sa-ar micsora pe Sine, ar fi o stirbire a Intregului.
El se pogoara în acest iad – se proiecteaza pe Sine în lumea în care traim noi, ca saă aducă nefiinta la fiinta,
ca sa umple lipsa cu deplinatate; este un iad, o nefiinta, o locuinta a mortilor, un veac rau - temporar, vremelnic.
Separarea celor „buni” de cei „rai” nu este o separare între indivizi umani
ESTE O SEPARARE IN INTERIORUL UNUI SINGUR SUFLET
Nu oamenii sunt fie oi, fie capre
Sufletul omului este o turma amestecata de oi si capre.
În fiecare om,
- va fi eliminată aparenta -acea parte care se afla în stare de pacat, acea parte de ruptura, stratul superficial, care contine matrita pacatului si determina concupiscenta
- si va ramane esenta divina din interiorul fiecarui om, Imparatia cerurilor din launtrul nostru, Sfanta sfintelor, stratul profund care contine matrita dumnezeirii si determina induhovnicirea-
Asta spune Biblia- dacă o întelegem duhovniceste(spititual)
- ca lumea noastra este rai în devenire,
- ca omul este un dumnezeu în devenire.
- Satana este inger de lumina in devenire.
Ce fel de Hristos asteptam noi? Daca asteptam pe unul care sa arunce pe cei mai multi oameni in iad- nu-la asteptam pe Cel care a murit pe cruce.
Iadul- transliterarea lui hades din greaca, traducerea lui seol din ebraica- locuinta mortilor - este aici pe pamint. Noi acum ne aflam in iad. Dar este un iad vremelnic, temporar.
A venit Hristos si a deschis portile. A initiat procesul de vindecare a intregii lumi. Acum lumea noastra este rai in devenire- pentru ca, fara sa stim noi cum, Duhul lui Dumnezeu lucreaza mantuirea.
Pacatul si moartea sunt efecte ale caderii noastre in timp.
Timpul va inceta- vor inceta si efectele timpului.
Moartea va fi desfiintata, pacatul-boldul mortii- va dispare
Conceptul de iad etern- locuinta eterna a mortilor spiritual, a pacatosilor irecuperabili induce ideea ca nici moartea, nici pacatul nu vor fi desfiintate- ideea de iad etern-contrazice Scriptura.
Asa cum n-avem nici o vina ca ne-am nascut in starea de pacat, de cadere- n-avem nici un merit ca vom fi mantuiti.
- Sunteti crestini? Sunteti credinciosi? Apartineti unei org, religioase?
Daca da- atunci il asteptati pe Hristos ca sa-i arunce pe cei mai multi oameni in iad.
De ce vi se pare abominabil ca un calugar, orbit de pacat, analfabet, speriat -a torturat-o pe Irina?A lasat-o fara hrana, fara apa, a asistat la chinurile ei fara pic de mila, fara pic de iubire.pentru o scurta perioada de 72 ore, 4320 de minute, 259200 de secunde- fiecare secunda fiind un chin - desi ar fi putut opri in orice clipa tortura, daca ar fi simtit mila fata de ea.
Doctrina iadului spune ca DUMNEZEU insusi- Atotputernicul- Atoatetiitorul (Pantocrator)- Adonai- Elohim- Savaot- YHVH -Cel care este DRAGOSTE-
- va face acelasi lucru, celor mai multi dintre oameni-
ii va abandona in disperare, ii va infomete, ii va inseta- ii va tortura-spiritual vorbind- nu va avea nici o mila, ii va lasa fara iubire- si asta nu pentru 72 de ore- pentru eternitate!
Se va desfata in Raiul Sau, cu citiva alesi- ascuzand sub pres cea mai mare monstruozitate imaginabila- iadul.
Asta desi ar fi cel mai simplu sa-i vindece, sa-i dezlege.
Fratele Petru Daniel i-a aplicat o infima mostra de iad sfintei Irina.
Cum de sunteti atit de sensibili la pacatul lui-
daca mintea voastra este atat de orbita incat sa credeti ca Dumnezeu va arunca oameni in iad sau in varianta miloasa a martorilor lui Iehova, ii va distruge pentru eternitate- ?
Condamnati un om bolnav si el de pacat- dar acceptati ca Cel care este Neprihanire, Singurul care este Bun -sa faca asemenea nelegiuiri/
- doctrina iadului il bajocoreste pe Dumnezeu, desfiinteaza jertfa lui Hristos si este pacat impotriva Duhului Sfant.
Doctrina iadului, care n-a oprit nici un om de la pacat- a ucis-o pe Irina.
Daca Petru Daniel ar fi stiut ca in sufletul acelei fete, ca si in sufletul fiecarui om, se sfinteste Numele lui Dumnezeu, (chipul lui Hristos si lucrarea Duhului Sfant)- ar fi putut sa-o iubeasca atat cat sa o dezlege, sa aiba mila de ea.
Dar <biserica >lui nu invata asta. Biserica lui n-are nimic de-a face cu ecclesia.
Precizez ca sunt ortodoxa- dar am de gand sa ascult mai mult de Dumnezeu decat de oameni.
Toate denominatiunile sa-au format strecurand tantarul- neputand accepta diferente mai mult sau mai putin formale/
- dar toate inghit cu usurinta camila- monstruozitatea ideii de iad, sau de distrugere vesnica.
Cu dragoste si cu certitudinea ca fiecare om va fi vindecat, eliberat, transfigurat si adus in Imparatie- fragmente din lucrarea Love is God- cristianas43
Scris 30 June 2005 - 09:38 PM
Scris 01 July 2005 - 09:10 AM
raspuns: DA - Dumnezeu este cu totul altfel decat poate omul cuprinde in cuvinte, dar omul are nevoie de aceste cuvinte.
text: Cunoscute sub numele de biserici, indiferent de confesiune, de denominatiune, se bazeaza pe o interpretare gresita a Bibliei, si prezinta o imagine falsa a lui Dumnezeu.
raspuns: NU - credinta nu se bazeaza pe interpretari, ci doar este exprimata prin ele. Daca trebuie sa descrii persoana iubita, crezi ca vei putea sa o descrii cum este ea in realitate? Si la care realitate ar trebui sa te raportezi?
text: Biblia spune cu totul altceva decat am inteles noi -Biblia spune ca- in afara acestei lumi iadul nu exista.
raspuns: daca tu ai inteles astfel, inseamna ca nu mai este "cu totul altceva decat am inteles noi".
In catehizarea copiilor catolici de varsta prescolara exista o imagine a vietii de apoi astfel: toti mergem in acelasi loc, gasim acolo o masa mare la care suntem toti invitati, sunt bunatati pentru toata lumea... singura conditie este ca trebuie sa mancam cu niste linguri cu cozi foarte lungi, deci nu poate manca fiecare din lingura lui, ci de la cel de langa el, si astfel, iadul este ceea ce simte o persoana care se incapataneaza sa manance din propria lingura.
spui: Precizez ca sunt ortodoxa- dar am de gand sa ascult mai mult de Dumnezeu decat de oameni.
iti spun: de Dumnezeu trebuie sa asculte orice om. In plus, un om este crestin daca este botezat in Numele Sfintei Treimi, apoi este ortodox sau catolic dupa comunitatea in care isi traieste viata de credinta. Sa nu iti accepti Biserica este ca si cand ti-ai renega familia. Se poate trai si fara legatura cu familia. Multi chiar nu isi cunosc familia si nu sunt nici mai buni, nici mai rai decat ceilalti.
Scris 01 July 2005 - 09:22 AM
Aceasta postare a fost editata de Moise: 01 July 2005 - 09:23 AM
Scris 01 July 2005 - 11:27 AM
Despre ce scutiri si protectii vorbesti pentru oamenii bisericii? Un om care greseste fata de societate raspunde in fata dsocietatii. Daca a gresit si in fata comunitatii lui religioase, raspunde si in fata acesteia. Ca om al bisericii, nu ai scutiri si protectii in fata societatii.
Scris 01 July 2005 - 11:32 AM
MariaB, la Jul 1 2005, 12:27 PM, a spus:
[snapbacca]52619[/snapbacca]
Aici ar trebuie sa dau un raspuns de genul "Siiiigur ca da". Arata-mi un popa care a platit pentru ceva facut de el rau. Arata-mi cum sunt judecati (de ai lor nu de noi) popii care fac scandaluri prin satele unde popesc. Aratami un popa dat afara din biserica ca a calcat stramb cu femeia altuia. Nu cred ca o sa gasesti, pentru ca se apara unul pe altul de nu iti vine sa crezi. Si atunci cum mai poti avea incredere in biserica?
Vad ca acum toti popii raspopiti si toti calugarii sunt marfi oameni ai bisericii. Mi se face greata cand ii vad cat sunt de inchipuiti.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Elia | 435 | 58.302 |
|
vorbirea în limbi | november | 115 | 20.256 |
|
de ce este considerata sinuciderea un pacat? | Yvo | 99 | 18.601 |
|