sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Calicie crestineasca Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 09 January 2008 - 12:12 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 11:52 AM, a spus:

Nu m-am referit la persoana ta, ci la firmatia ta gresita.In toate bisericile, la majoritatea sarbatorilor, IN TOATA TARA "credinciosii" dau un spectacol de zile mari de te doare mintea si stai si te intrebi daca ce vezi e real sau nu si in care secol traim, daca am iesit cumva din evul mediu sau nu. Cel mai tare se distreaza insisi popii care produc asa rahaturi si profita din plin de ele. Nu ei sunt vinovatii principali, ci marea prostime care le sustine si hraneste porcariile.

Ceea ce faci nu este bine, nu vad de ce blasfemi o traditie veche de milenii. Pomana este una din tainele mantuirii "sa-i ajuti pe cei saraci", si nu vad ce-i ipocrit sa dai sau sa iei pomana. Eu nu cred ca toti care i-au pomana sunt ipocriti, cat despre "distractia preotilor"....
0

#22 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 09 January 2008 - 12:14 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 9 2008, 12:02 PM, a spus:

Draga Fluffy, vad ca vorbesti mult.....si prost.
Ce ti se pare tie spectacol, pentru altii poate fi un ritual crestinesc. Mi-e teama sa iti cer parerea asupra "lacului lebedelor" ca Ceaikovski ar putea deveni in opinia ta......compozitor de manele.
Numai bine :cheer:

Daca vrei opinia mea despre Ceaikovski as putea sa o postez, dar pe alt topic.
Cat despre ritualul crestinesc despre care tu vorbesti, daca tu poti asista la o lacomie turbata, dusa pana la batai, pentru mancare ieftina si poti afirma ca asta e ceva bun, atunci efectiv nu mai avem ce comunica. Sau poate ai participat si tu si ai prins o farfurie mai plina, nu?In cazul asta esti de inteles.
0

#23 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 January 2008 - 12:24 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 01:14 PM, a spus:

Daca vrei opinia mea despre Ceaikovski as putea sa o postez, dar pe alt topic.
Cat despre ritualul crestinesc despre care tu vorbesti, daca tu poti asista la o lacomie turbata, dusa pana la batai, pentru mancare ieftina si poti afirma ca asta e ceva bun, atunci efectiv nu mai avem ce comunica. Sau poate ai participat si tu si ai prins o farfurie mai plina, nu?In cazul asta esti de inteles.

Fluffy.....esti jalnica :cry: Nu compatimi un om care are zarurile in mana..... :cheer: (parca tu postai ceva de genul.....vorbesc, glumesc, schimb pareri)...
Nu stiu la ce spectacol pentru o farfurie plina te referi pentru ca eu nu am vazut niciodata asa ceva- avand in vedere ca la mine sunt pline zilnic toate farfuriile, deci la biserica ma duc ca sa ma rog, nu ca sa mananc :cry:
Lacomie turbata si batai......Imi pare rau pentru "experienta ta" ca banuiesc ca ai fost acolo, altfel cum ai descrie atat de "plastic"???? Eu inclin totusi sa cred ca majoritatea "experientelor personale " religioase care te privesc s-au petrecut intr-un club si nu intr-un lacas de cult
Dar daca tu esti multumita de tine insati.....e tot ce conteaza :doh:

Vezi postareawolf79, la Jan 9 2008, 01:12 PM, a spus:

Ceea ce faci nu este bine, nu vad de ce blasfemi o traditie veche de milenii. Pomana este una din tainele mantuirii "sa-i ajuti pe cei saraci", si nu vad ce-i ipocrit sa dai sau sa iei pomana. Eu nu cred ca toti care i-au pomana sunt ipocriti, cat despre "distractia preotilor"....

Pentru ca nu poate mai mult..... :o:
0

#24 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 January 2008 - 12:33 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 9 2008, 12:24 PM, a spus:

Fluffy.....esti jalnica :cry: Nu compatimi un om care are zarurile in mana..... :cheer: (parca tu postai ceva de genul.....vorbesc, glumesc, schimb pareri)...
Nu stiu la ce spectacol pentru o farfurie plina te referi pentru ca eu nu am vazut niciodata asa ceva- avand in vedere ca la mine sunt pline zilnic toate farfuriile, deci la biserica ma duc ca sa ma rog, nu ca sa mananc :cry:
Lacomie turbata si batai......Imi pare rau pentru "experienta ta" ca banuiesc ca ai fost acolo, altfel cum ai descrie atat de "plastic"???? Eu inclin totusi sa cred ca majoritatea "experientelor personale " religioase care te privesc s-au petrecut intr-un club si nu intr-un lacas de cult

Nu sunt bisericos, dar gestul facut de institutie este unul remarcabil. Biserica trebuie sa ofere un adapost nu doar spiritual ci si unul social. In perioada interbelica, existau adaposturi si cantine pentru cei saraci, patronate de biserici, din "banii bisericii"; din pacate asa ceva nu mai gasesti numai in occident in zilele noastre. Poate patriarhia ar trebui sa se implice mai mult intr-un astfel de proiect, macar in marile orase, decat sa ridice biserici peste biserici. In fond credinta consta in ajutorarea celor saraci nu in ridicarea lacaselor de cult.
0

#25 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 January 2008 - 12:44 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 9 2008, 12:24 PM, a spus:

Daca ai farfurii pline presupun ca ai si un televizor.Nu trebuia sa vad in direct mizeriile care se petrec la astfel de manifestari.Mass media are grija sa le faca publice.Cat despre ironiile tale mascate...sunt ieftine.

Vezi postareawolf79, la Jan 9 2008, 12:33 PM, a spus:

Nu sunt bisericos, dar gestul facut de institutie este unul remarcabil. Biserica trebuie sa ofere un adapost nu doar spiritual ci si unul social. In perioada interbelica, existau adaposturi si cantine pentru cei saraci, patronate de biserici, din "banii bisericii"; din pacate asa ceva nu mai gasesti numai in occident in zilele noastre. Poate patriarhia ar trebui sa se implice mai mult intr-un astfel de proiect, macar in marile orase, decat sa ridice biserici peste biserici. In fond credinta consta in ajutorarea celor saraci nu in ridicarea lacaselor de cult.

Din cate vad eu in jurul meu, biserica ortodoxa, in calitate de religie sau institutie nationala e foarte departe de ce zici tu. Biserica catolica occidentala e cel mai bun exemplu de implicare sociala, iar in S.U.A. neoprotestantii. Din pacate. "capetele luminate" ale BOR-ului refuza cu incapatanare sa urmeze exemplul si asistam la spectacolele de doi bani despre care vorbim.
0

#26 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 January 2008 - 12:48 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 12:44 PM, a spus:

Daca ai farfurii pline presupun ca ai si un televizor.Nu trebuia sa vad in direct mizeriile care se petrec la astfel de manifestari.Mass media are grija sa le faca publice.Cat despre ironiile tale mascate...sunt ieftine.

Din cate vad eu in jurul meu, biserica ortodoxa, in calitate de religie sau institutie nationala e foarte departe de ce zici tu. Biserica catolica occidentala e cel mai bun exemplu de implicare sociala, iar in S.U.A. neoprotestantii. Din pacate. "capetele luminate" ale BOR-ului refuza cu incapatanare sa urmeze exemplul si asistam la spectacolele de doi bani despre care vorbim.

Implicarea bisericii ortodoxe in astfel de evenimente este adevarat ca lasa de dorit, dar mai corect este sa apreciem initiativa decat a o defaima. Cat despre presa, in lipsa de alte subiecte, este bun si "paine si circ".
0

#27 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 January 2008 - 12:49 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 01:44 PM, a spus:

Da.....nu ma innebuni, chiar asa e "biserica occidentala"? :cheer:
Mass-media are grija sa faca public ceea ce considera patronul publicatiei, ziarului, tv-ului ca "ar trebui" facut public intr-un anumit context social, politic, economic.
0

#28 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 January 2008 - 12:57 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 9 2008, 12:49 PM, a spus:

Da.....nu ma innebuni, chiar asa e "biserica occidentala"? :cheer:
Mass-media are grija sa faca public ceea ce considera patronul publicatiei, ziarului, tv-ului ca "ar trebui" facut public intr-un anumit context social, politic, economic.

Dupa tine toata mass-media romaneasca si patronii din bransa spun minciuni iar imaginile tv sunt trucate pentru ca asa "trebuie" in context?
0

#29 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 09 January 2008 - 01:03 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 12:44 PM, a spus:

In ultimii ani si BOR a inceput o munca de "implicare sociala". Politica celor aproape 50 de ani "politizati intens" au distrus o traditie in acest sens. O alta componenta nefireasca este declamarea ca "institutie nationala " a BOR, care prin aceasta sintagma risca sa creeze imaginea unui tip de monopol, ceea ce nu pare foarte crestinesc, ci mai degraba protectionist. Trebuie cumva protejata traditia, insa nu cred ca asta este o cale eficienta.
Mass-media are un apetit deosebit pentru spectacolul ieftin pentru ca , ciudat, asta cere "vox populi". Care e procentul celor dispusi sa vada de ex. un documentar cu Picasso cand se pot bucura mai tare de bataia pe butoaiele de aghiasma ?

Vezi postareajoannahart, la Jan 9 2008, 12:49 PM, a spus:

Dar ceea ce se publica, dincolo de scopul mai mult sau mai putin discret trebuie sa aduca si o gramada de "gura-casca", ce savureaza la pachet reclamele ce aduc bani. Deci , " vox populi".
0

#30 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 January 2008 - 01:05 PM

Vezi postareaFluffycat, la Jan 9 2008, 01:57 PM, a spus:

Dupa tine toata mass-media romaneasca si patronii din bransa spun minciuni iar imaginile tv sunt trucate pentru ca asa "trebuie" in context?

Nu toata......dar hai sa nu discutam despre asta pentru ca intamplator sunt o persoana care a fost SI in spatele camerelor :cheer:

Vezi postareaaknetaton, la Jan 9 2008, 02:03 PM, a spus:

In ultimii ani si BOR a inceput o munca de "implicare sociala". Politica celor aproape 50 de ani "politizati intens" au distrus o traditie in acest sens. O alta componenta nefireasca este declamarea ca "institutie nationala " a BOR, care prin aceasta sintagma risca sa creeze imaginea unui tip de monopol, ceea ce nu pare foarte crestinesc, ci mai degraba protectionist. Trebuie cumva protejata traditia, insa nu cred ca asta este o cale eficienta.
Mass-media are un apetit deosebit pentru spectacolul ieftin pentru ca , ciudat, asta cere "vox populi". Care e procentul celor dispusi sa vada de ex. un documentar cu Picasso cand se pot bucura mai tare de bataia pe butoaiele de aghiasma ?

Dar ceea ce se publica, dincolo de scopul mai mult sau mai putin discret trebuie sa aduca si o gramada de "gura-casca", ce savureaza la pachet reclamele ce aduc bani. Deci , " vox populi".

Right.....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Mai multe Biserici sau si Spitale si Scoli?
Ce mai construim in zilele noastre?
Maximus  32 11.867
Hot Topic (New) Cazul Tanacu
discutii
iskender  20 8.938
Topic inchis Adevăr - Realitate tota_puri  0 907
Hot Topic (New) Insuficienţa trăirii religioase – cauză a lipsei iubirii aproapelui? Fr0z3nasic3  29 4.856
Topic inchis Mişcarea Creativităţii Andy88  6 2.724