sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Un caz... solutii? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 23 December 2007 - 02:30 PM

Pai nu cred!!! Din moment ce se perpetueaza situatia asta...
L-am intrebat cand incepe munca.. la alta firma de paza.. cica pe 15 ianuarie...
0

#22 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 23 December 2007 - 02:32 PM

In primul rand parintii au gresit .Ce au semanat aia au cules...L-au cocolosit, au facut diferente intre copii . Surorile de ce nu sant asa? Parintii in primul rand trebuie sa-si schimbe comortame ntul fata de el si sa-l vada ca pe un barbat ca trebuie sa-si a sigure existenta. Sa faca treburi in casa, si sa meraga la munca ,trebuie ca timpul lui sa fie f ocupat....
0

#23 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 23 December 2007 - 02:56 PM

Amarena,
lipsa " increderii " in sine e data de " bani" pe care ii joaca sperind ca asa va" scapa"....... "patima" e dorinta lui de a fi " cineva" (probabil prea mult " impins" de la spate sau sustinut in " plingeri"- iau dat ca sa il "protejeze" si acum asteapta la fel sub pretextul orgolios ca e " plingaret")....parintii " au gresit" prin cocoloseala si l-au invatat ca " valorile" anturajului e sa fi " cineva" ..... si este cumva " o lupta" a lui impotriva " invatamintelor" parintilor....... parintii sa isi schimbe atitudinea in interior (ar fi bine daca ar vrea sa se spovedeasca la un preot pe care il aleg ei)........ si cu rabdare si iubire fiul se va schimba........ :D
multa iubire
0

#24 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 23 December 2007 - 03:25 PM

draga amarena,
iti scriu ca unei prietene, pentru ca vad ca iti pasa de prietenul tau.
Incerc si eu un sfat timid : spune-i ca ai mare nevoie de niste bani. Nu-i da detalii, dar roaga-l sa te ajute. Spune-i ca numai de la el ai putea accepta acest ajutor si ac e singurul in care ai incredere. Insista sa te ajute, suna-l des si cand se scuza ca nu poate, reteza-i vorba : tu stii cine e, stii cat poate, sa te ajute!

aminteste-i si ca nu iti permiti sa-si incerce farmecele pe jocurile de noroc, tu avand nevoie de bani in timp precis(1, 2 zile) si sigur!!

Daca iti pasa c adevarat, suna-l si noaptea si adu-i aminte ca te baezi pe el, ca ai toata increderea ca te va ajuta.

..cand iti aduce banii, i-al de mana si emrgeti impreuna la alimentara..cumparati dulcuiri si mancare si duceti-va la o casa de copii. Da-i punga cu dulciuri sa o imparta la copii si obliga-l sa stea sa le vada ochisorii cand i multumesc pentru bunatati. Roaga-l pe un copil sa il implore pe el sa vina si maine sa ii aduca ceva bun. Roaga de fapt, 2 copii..

asta pentru inceput...
0

#25 Utilizator offline   Stilgar 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-April 07

Scris 23 December 2007 - 03:57 PM

trimite-l undeva la tara, la niste rude sau cunostinte, sa scape de tentatiile orasului si sa puna osul la munca.
daca sta o vara la munca campului si pe linga casa, ii ies din minte si jocuri de noroc si cocolosit si bibilit.
0

#26 Utilizator offline   Itsi Bitsi 

• Verva
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-October 06

Scris 23 December 2007 - 04:10 PM

Vezi postareaAmarena, la Dec 23 2007, 01:28 PM, a spus:

Respinge "morala".

Asta inseamna ca nu crede ca greseste...lui sigur i se pare un lucru normal...deci, trebuie sa IL INVETI ca ceea ce face e foarte gresit. Eu as zice sa cauti tu niste cazuri tragice cu oameni care si-au distrus viata din cauza jocurilor de noroc, sa tragi la imprimanta si sa ii dai foile sa le citeasca (probabil ca nu va avea rabdare sa ii povestesti tu ce s-a intamplat cu acele persoane, dar isi va lua inima in dinti si intr-o seara, stand in pat, le va citi si il va impresiona).

Si ideea lui Stupid_me mi se pare buna...asa si-ar da seama ca banii, folositi in alt fel pot aduce o satisfactie mai mare (asta daca e un om bun, ca daca e insensibil, nu cred ca are efect).
Iar morala nu are efect, doar il enerveaza si il ambitioneaza sa joace mai mult. Tot ceea ce e interzis il atrage pe om.

Mai aminteste-i ca trebuie sa isi faca un viitor...arata-i pe cersetorii de pe strada si spune-i ca risca sa ajunga ca si ei...pentru ca familia nu o sa ii suporte greselile prea mult timp (sau o sa ii suporte?) si nu il va mai sprijini...

Sunt solutii Ama....cu multa munca, tact si rabdare poate deveni alt om.
0

#27 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 23 December 2007 - 04:11 PM

Mdea, greu de dat un sfat.
Exact ce aveam si noi un casa, nu-i alcoolic da e dependent de jocuri, tot p-acolo. Cred ca mi-a scapat...are copii? il mai motiveaza ceva sa se lase?
Din ce am citit nu prea face eforturi :D

Din pacate nu prea vad sa ii gasesti solutii atata timp cat el nu vrea. Cocolosit de parinti, lenes (scuze...da meseria de gardian nu e una care sa te determine sa iti folosesti neuronu si muschiu ), cu surori gata sa-l ajute mereu nu vad de ce l-ar interesa sa se schimbe atata timp cat primeste totu' de-a gata :P
0

#28 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 23 December 2007 - 04:53 PM

:D) la tara nu poate fi trimis.. e inca student... Dar ar fi o solutie, cat mi-ar placea sa-l vad tragand la sapa!! A pierdut si un an din cauza jocurilor, nu s-a dus la examene si a pierdut anul. In plus, e iarna, tu vorbesti de vara.. pana la vara ne ruineaza pe toti.
Stupid_me, multumesc pentru sfat. Dar sunt una din persoanele pe care le-a pagubit.. tare mi-e teama ca o sa-mi vad banii inapoi la anul pe vremea asta... Stie ca am nevoie de ei, dar de unde sa mi-i dea? Momentan nu are nici un venit.

Parintii nu se vor schimba. "V-am crescut asa cum am putut, numai eu stiu cum, nu v-a lipsit nimic, saracu' tac-tu se duce de 35 de ani pe santier si-si rupe oasele, si el, nenorocitu', uite ce face, uite cum rasplateste" - va suna cunoscut? Nu accepta ideea ca au gresit tinandu-l pe palme. Si o fac in continuare.

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 23 December 2007 - 04:59 PM

0

#29 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 23 December 2007 - 05:00 PM

Vezi postareaAmarena, la Dec 23 2007, 06:53 PM, a spus:

:P) la tara nu poate fi trimis.. e inca student... Dar ar fi o solutie, cat mi-ar placea sa-l vad tragand la sapa!! A pierdut si un an din cauza jocurilor, nu s-a dus la examene si a pierdut anul.
Stupid_me, multumesc pentru sfat. Dar sunt una din persoanele pe care le-a pagubit.. tare mi-e teama ca o sa-mi vad banii inapoi la anul pe vremea asta... Stie ca am nevoie de ei, dar de unde sa mi-i dea? Momentan nu are nici un venit.

Parintii nu se vor schimba. "V-am crescut asa cum am putut, numai eu stiu cum, nu v-a lipsit nimic, saracu' tac-tu se duce de 35 de ani pe santier si-si rupe oasele, si el, nenorocitu', uite ce face, uite cum rasplateste" - va suna cunoscut? Nu accepta ideea ca au gresit tinandu-l pe palme. Si o fac in continuare.

deci si parintii si el sunt " certati" cu ei insisi si isi reproseaza unii altora " neajunsurile" ........ ok,, :D
multa iubire
0

#30 Utilizator offline   alina.v 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-September 06

Scris 23 December 2007 - 08:50 PM

Draga Ama,
Prietenul tau este singurul responsabil pentru situatia in care se afla. Poate ca a primit prea multa atentie din partea parintilor, poate ca nu a avut parte de comunicare in copilarie, poate a fost lovit la cap cand era mic........nimic nu schimba situatia lui. Dependenta de jocurile de noroc este o afectiune psihiatrica privita cu foarte mare seriozitate. Daca vreti sa faceti ceva pentru el il puteti lua de guler si duce la un doctor de specialitate. Desi ma indoiesc de faptul ca asta se va intampla atata timp cat tu esti cea care cere ajutorul in numele prietenului dar respingi imediat orice sugestie....Desi unele de mai sus erau destul de rasarite. :D
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis