sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Furnizori Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Freeze 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 23 December 2007 - 12:45 AM

In primul rand va salut, pt. ca acesta este primul meu post pe acest forum.

As vrea sa aduc in discutie o problema care pentru unii nu ar putea parea interesanta. Ma refer la faptul ca nu vreau doar sa obtin niste informatii mura in gura. :P

Am un proiect de afacere pe care anul viitor as vrea sa il pun pe picioare. In general am stabilit detaliile, insa inca nu stiu de unde voi face aprovizionarea. Asta dupa multe cautari pe siteurile specializate si tinand cont ca vreau sa comercializez mai multe tipuri de produse. Deci e destul de greu de gasit unul sau doi furnizori, ca sa nu-mi petrec tot timpul alergand dupa marfa. (persoanele care se vor ocupa vor fi putine)

Deci as vrea sa deschid un magazin care va fi in mediul rural, deci nu cred ca voi lua de la furnizori niste cantitati prea mari de produse; Am nevoie de putin ajutor cu gasirea de furnizori de la care pot cumpara cantitati moderate de produse, probabil saptamanal. Seriozitatea e cea mai importanta, ptr ca sunt la inceput si nu vreau sa debutez cu vreo teapa. Dupa cum am mai spus, vor fi mai multe categorii de produse:
- Haine si incaltaminte;
- Birotica si papetarie;
- Produse cosmetice si de parfumerie,
- Consumabile si accesorii IT;
- Eventual obiecte de uz casnic.

Vreau sa gasesc furnizori in zona Bucurestiului si pe cat posibil nu foarte specializati pe anumite produse, asa mai reduc din drumuri. Un al doilea criteriu ar fi pretul. Ar trebui sa am niste preturi accesibile cam pentru orice client care are nevoie de astfel de produse, primele 4 categorii le-am ales chiar in ordinea clientilor tinta. Probabil ca nu voi putea avea chiar preturi de hypermarket, dar nu vreau sa am nici preturile concurentei... Va dau un exemplu - un pix care intr-un magazin de chinezarii din Bucuresti costa 50 de bani, aici costa dublu, asta pt ca sunt cumparate din hypermarketuri, deci va imaginati... Nu vreau produse SH, sau ceva de genul asta, insa tara de provenienta nu conteaza, desi ideea "China" nu prea ma incanta... o accept :D.

Sunt sute de firme de genul asta si sincer, fiind la prima incercare, e mai greu. Deocamdata nu am nici firma, dar cum am spus, anul viitor vreau sa functioneze. De aceea vreau sa fac o lista de potentiali furnizori pe care la momentul potrivit sa-i contactez. Poate imi usurati putin cautarile cu cateva nume.

Nici alte sugestii sau observatii nu strica.

Va multumesc anticipat!

si...

Sarbatori Fericite!
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 23 December 2007 - 11:18 AM

Vezi postareaFreeze, la Dec 23 2007, 12:45 AM, a spus:

Vreau sa gasesc furnizori in zona Bucurestiului si pe cat posibil nu foarte specializati pe anumite produse, asa mai reduc din drumuri.

Metro, Praktiker, Bricostore and so on ...

Pe măsură ce ai să poţi avea comenzi mai serioase şi mai frecvente, merită să apelezi şi la furnizori mai specializaţi. Dar la achiziţiile pe care le vei putea face tu la īnceput, nu merită să ai discuţii detaliate şi să semnezi contracte cu furnizori de la care descoperi după aceea că ai cumpărat o singură dată īn decursul unui an calendaristic.

Aceasta postare a fost editata de harald: 23 December 2007 - 11:22 AM

0

#3 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 23 December 2007 - 05:10 PM

In Europa gasesti chinazarii la greu, ieftine si variate :D
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 December 2007 - 05:28 PM

Vezi postareaMireluţa, la Dec 23 2007, 05:10 PM, a spus:

In Europa gasesti chinazarii la greu, ieftine si variate :D

Şi cu facturi despre care s-ar putea să descoperi ulterior că nu erau īnregistrate şi la furnizor. :P
La Metro sau la Praktiker e mai greu de găsit astfel de facturi ...

Aceasta postare a fost editata de harald: 23 December 2007 - 05:28 PM

0

#5 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 December 2007 - 05:34 PM

Vezi postareaharald, la Dec 23 2007, 06:28 PM, a spus:

Şi cu facturi despre care s-ar putea să descoperi ulterior că nu erau īnregistrate şi la furnizor. :flowers:
La Metro sau la Praktiker e mai greu de găsit astfel de facturi ...

Apai, sa fim seriosi, daca vrei sa fraudezi e asa usorrrr, mai ales ca acus facturile le poti face si intr-un document excel :D
E adevarat ca la semestru faci declaratia 394...da ma intreb...le verifica careva? :P

La noi in judet sunt firme specializate care vand en-gros si se deplaseaza si la sediul clientului, asadar e scutit drumul :crazy:
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 December 2007 - 06:02 PM

Vezi postareaMireluţa, la Dec 23 2007, 05:34 PM, a spus:

La noi in judet sunt firme specializate care vand en-gros si se deplaseaza si la sediul clientului, asadar e scutit drumul :D

Asta pare să fie cea mai bună bună soluţie, pare să asigure accesul la preţuri competitive, deşi nu īntotdeauna. De exemplu, iaurturile Danone costă la fel şi la alimentara de la parterul blocului, şi la Kaufland, şi la Metro. Dar Sprite sau Coca-Cola au preţuri diferite cam cu 15%.

Iar dacă magazinul e īn mediul rural, pe unele trasee ai acces la acest gen de furnizori, pe altele nu.
0

#7 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 December 2007 - 06:05 PM

Si ma gandeam acum la ceva, omului ca sa-i mearga bine cu magazinu' tre' sa se gandeasca si la varianta sa dea pe datorie, asa e la tara :D

Tre sa aiba bani de rulat, furnizoru tre' sa-l platesti la timp, nu asteapta pana incasezi tu marfa :P
0

#8 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 23 December 2007 - 09:02 PM

Vezi postareaMireluţa, la Dec 23 2007, 06:05 PM, a spus:

Si ma gandeam acum la ceva, omului ca sa-i mearga bine cu magazinu' tre' sa se gandeasca si la varianta sa dea pe datorie, asa e la tara :crazy:

Tre sa aiba bani de rulat, furnizoru tre' sa-l platesti la timp, nu asteapta pana incasezi tu marfa :D

Si de aceea a aparut linia de credit !!! :flowers:
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 December 2007 - 09:42 PM

Vezi postareaFluturel, la Dec 23 2007, 09:02 PM, a spus:

Si de aceea a aparut linia de credit !!! :flowers:

Yeah, right :crazy: Or să se repeadă băncile să-i ofere credite, la stadiul īn care e ea / el cu afacerea. Şi la gunoaiele cu care ai ocazia să discuţi prin bănci. Dacă mi-aş trata angajaţii cum tratează ei solicitanţii de credite, ar pleca toţi īn prima lună. Īn 15 ani n-am luat nici un credit de la vreo bancă şi nici n-am intenţia.

Aceasta postare a fost editata de harald: 23 December 2007 - 10:04 PM

0

#10 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 December 2007 - 09:54 PM

Vezi postareaFluturel, la Dec 23 2007, 10:02 PM, a spus:

Si de aceea a aparut linia de credit !!! :crazy:

Sigur :D

Vezi postareaharald, la Dec 23 2007, 10:42 PM, a spus:

Īn 15 ani n-am luat nici un credit de la vreo bancă şi nici n-am intenţia.

Nu esti meserias...nici fonduri nerambursabile? :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Programul SAGA C