sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

cine cumpara arta? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 31 December 2007 - 12:51 AM

eu undeva am propus sa analizam un tablou pe zi..sau in mai multe zile,nu asta este important.
Uite am sa deschid un nou topic pe tema asta.

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 31 December 2007 - 12:51 AM

0

#22 Utilizator offline   RVR 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-December 07

Scris 02 January 2008 - 12:05 AM

Vezi postareaCssC, la Dec 30 2007, 11:53 PM, a spus:

"numai un rembrandt poate face un rembrandt" acest citat in nici un caz nu e dintr-o carte mai ales ca am vazut si eu filmul "Icognito". Spuneam ca nu este deloc indicat sa ne facem pareri si sa incercam sa le sustinem, plecand de la un film! In care un pictor este nevoit sa faca falsuri pentru a trai.

Hey guys chill out...in primul rand La multi ani fericiti cu iubire si armonie in propriile universuri.
Ca sa inchid citatul cu Rembrandt...se refera nu la cati pot copia fidel un tablou de Rembrandt ci pur si simplu la a crea un original tip Rembrandt, hai sa fim seriosi. Peliculele cinematografice (putine ce-i drept) fac parte din arta. Apoi pictorul nu face falsuri pentru a trai ci pentru a se imbogati, e diferenta. Falsificarea are si ea un pret..pierderea propriei identitati..who cares pana la urma...in fine nu putem decide noi cine si ce picteaza. Eu apreciez oamenii care se straduiesc sa aduca pe tapet arta ultimilor 100 ani, e un subiect demn de luat in seama. Felicitari CssC.

Aceasta postare a fost editata de RVR: 02 January 2008 - 12:06 AM

0

#23 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 02 January 2008 - 03:26 AM

Vezi postareaCssC, la Dec 22 2007, 11:50 AM, a spus:

Cati dintre voi ati cumparat: pictura, grafica, desen, sculptura, in ultimi cinci ani? Aceste lucruri cumparate de la un absolvent sau student al unui institut de arta.

Daca as avea destui (as in multi) bani, as cumpara, pentru ca imi place sa vizitez muzee de arta sau expozitii, si din cand in cand mai cumpar si cate un album de arta. Ma uit cu jind, admir si plec mai departe. Tablourile pe care le am in casa sunt facute de prieteni de familie, iar unul dintre ei este chiar un prieten al meu, care mi-a facut doua tablouri "la comanda", la un pret de nimic. Altfel, nu ma pot atinge de astfel de lucruri. Poate cel mult la un targ de arta, niste desene in carbune sau picturi in acuarela... ca in rest...

Ah, am cumparat acum 2 ani, cred, o statueta reprezentand o femeie africana. E interesanta, insa cred ca s-ar incadra la kitch. Mi-e mi-a parut ca da bine in biblioteca. :doh:
0

#24 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2008 - 01:03 PM

Ametist:Femeia africana este sigur artizanat african,nu toate sunt kitch si este autentica(incearca sa.ti imaginezi drumul ei de la artizanul din Africa in biblioteca ta,poti scrie o nuvela ...),grav este daca cumperi arta de gang,mizerii sclipicioase ,piticul din gradina si gioconda punct si cruce,etc....dar daca iubesti cu adevarat arta adevarata poti frecventa vernisajele de la galeriile de arta,poti cunoaste artistii si mai ales tineri studenti,care vor fi fericiti sa vanda unei amatoare care are dorinta de-a cumpara chiar cu bani putini.

Vezi postareaRVR, la Jan 2 2008, 12:05 AM, a spus:

Hey guys chill out...in primul rand La multi ani fericiti cu iubire si armonie in propriile universuri.
Ca sa inchid citatul cu Rembrandt...se refera nu la cati pot copia fidel un tablou de Rembrandt ci pur si simplu la a crea un original tip Rembrandt, hai sa fim seriosi. Peliculele cinematografice (putine ce-i drept) fac parte din arta. Apoi pictorul nu face falsuri pentru a trai ci pentru a se imbogati, e diferenta. Falsificarea are si ea un pret..pierderea propriei identitati..who cares pana la urma...in fine nu putem decide noi cine si ce picteaza. Eu apreciez oamenii care se straduiesc sa aduca pe tapet arta ultimilor 100 ani, e un subiect demn de luat in seama. Felicitari CssC.

Prin anii :90 la Timisoara a aparut un restaurant al unui francez daca nu ma insel ,langa Modex ,unde erau expuse copii celebre,Degas,Renoir,Gaugain,Van Gogh ,etc,le facea un pictor amator timisorean care a facut din cate am auzit avere cu aceste copii.

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 02 January 2008 - 01:08 PM

0

#25 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 02 January 2008 - 03:17 PM

Vezi postareatosca_5, la Jan 2 2008, 01:03 PM, a spus:

Ametist:Femeia africana este sigur artizanat african,nu toate sunt kitch si este autentica(incearca sa.ti imaginezi drumul ei de la artizanul din Africa in biblioteca ta,poti scrie o nuvela ...),grav este daca cumperi arta de gang,mizerii sclipicioase ,piticul din gradina si gioconda punct si cruce,etc....dar daca iubesti cu adevarat arta adevarata poti frecventa vernisajele de la galeriile de arta,poti cunoaste artistii si mai ales tineri studenti,care vor fi fericiti sa vanda unei amatoare care are dorinta de-a cumpara chiar cu bani putini.

Prin anii :90 la Timisoara a aparut un restaurant al unui francez daca nu ma insel ,langa Modex ,unde erau expuse copii celebre,Degas,Renoir,Gaugain,Van Gogh ,etc,le facea un pictor amator timisorean care a facut din cate am auzit avere cu aceste copii.

Asta ma duce cu gandul la un subiect de discutie... pentru mine interesant: personalitatea artistului (legatura este aceea ca atat cat am cunoscut, artistii, studentii la arte sunt, sunt foarte ermetici. Si initial am crezut ca este o prejudecata, o imagine distorsionata pe care si-a creat-o omul de rand despre ei, insa nu e chiar asa)

A facut Orson Welles un film-documentar foarte interesant despre falsificatorii de arta, F for Fake (1974).
0

#26 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 January 2008 - 03:44 PM

Nu este o prejudecata, sunt aparent ermetici,am trait o viata in preajma lor ,sunt calzi,generosi,deschisi,unii dornici de-a impartasi bucuria creatiei cu tine,trebuie doar sa te simta sincera,discreta,sa stii cand deranjezi,sa-i accepti asa cum sunt,este o lume fascinanta,speciala,uite,mi-ai dat o idee,am sa deschid un topic nou "Artisti timisoreni........in memoriam! am sa scriu despre artistii plastici timisoreni,din generatia mai veche,ateliere deschise.........in realitate s-a pierdut mult din splendoarea vernisajelor ...........

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 02 January 2008 - 03:51 PM

0

#27 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 20 January 2008 - 03:07 PM

Acum niste ani, cand eram la liceu, am cumparat trei tablouri cu peisaje de iarna facute de o fata de liceu care organizase si un vernisaj.
De curand, am primit de la o pictorita un tablou.
Si mai avem prin casa niste tablouri, tot cu peisaje, dar acestea de pe langa malurile unui lac, facute demult de o studenta la o facultate care nu avea nici o legatura cu artele plastice.
...plus ca mai avem o icoana primita cadou de la o doamna de la care am cumparat casa din care am reusit sa ne mutam acum vreo 12 ani...

Aceasta postare a fost editata de mysterious*girl: 20 January 2008 - 03:09 PM

0

#28 Utilizator offline   Akira 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 29 March 2008 - 10:43 PM

Vezi postareaCssC, la Dec 22 2007, 09:38 PM, a spus:

Durerea cea mare e ca nu vine lumea nici macar sa se uite. Nu se taie BILET la intrare, e gratuit sa te uiti!si pe langa asta mai bei si un pahar de sampanie sau iei o degustare:)). Totul se intampla in cerc restrans.
De ce nu vine lumea la vernisaje? Probabil pentru ca nu este show, nu e distractie, si nu se deruleaza in timp, e ceva ce poti sa vezi si maine.
Se cumpara lucruri ce au impact doar pentru o zi: barfa, scandalul....

In primul rand pentru ca nu sunt promovate cum trebuie. eu am idee cam unde este fiecare galerie de arta in mai multe orase (am terminat un Liceu de arta si ulterior chiar daca am schimbat directia am ramas cu aceasta pasiune plus ca vin dintr-o familie de artisti in diferite domenii) insa pe pariu ca o mare parte din populatie nu stie de ele. In Franta aveai idee si daca nu ai auzit de o galerie cum sa o gasesti si ce e in ziua aia acolo. Oamenii investeau in imagine. Apoi romanul nu prea are bani de mancare dapai sa mai cumpere arta. Dar se mai vand prin magazinele de specialitate mai ales strainilor.

Artistii tineri abia au unde sa deschida si ei o expozitie. Pentru a fi cunoscut ai nevoie de mult mai mult. Apoi artistii abia acum au descoperit netul. Este o modalitate de promovare foarte buna dar presupune iar o investitie. nu stiu cati sunt dispusi sa o faca
sunt multe multe cauze pentru care la romani arta merge prost la fel ca si alte lucruri
0

#29 Utilizator offline   misela 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 08

Scris 01 November 2008 - 02:56 PM

Vezi postareaCssC, la Dec 22 2007, 11:50 AM, a spus:

Cati dintre voi ati cumparat: pictura, grafica, desen, sculptura, in ultimi cinci ani? Aceste lucruri cumparate de la un absolvent sau student al unui institut de arta.

Multi dintre cumparatori doresc o anumita dimensiune sau intreaba cat costa atata dimensiune de tablou.Pe noi ne-au enervat mult intrebarile astea si am facut o activitate(daca o pot numi asa) numita "Arta la metru" in care fiecare desena pe o foaie imensa si apoi o rupeam cate o bucatica si intrebam lumea.Cumparati arta?Per cati cn/m?Si le dadeam o bucatica din lucrarea imensa realizata de noi.Am cam socat multimea,insa asa sunt artistii si sa obisnuim lumea sa numai ceara/intrebe cat costa atata dimensiune?
0

#30 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 November 2008 - 12:38 AM

Vezi postareamisela, la Nov 1 2008, 02:56 PM, a spus:

Multi dintre cumparatori doresc o anumita dimensiune sau intreaba cat costa atata dimensiune de tablou.Pe noi ne-au enervat mult intrebarile astea si am facut o activitate(daca o pot numi asa) numita "Arta la metru" in care fiecare desena pe o foaie imensa si apoi o rupeam cate o bucatica si intrebam lumea.Cumparati arta?Per cati cn/m?Si le dadeam o bucatica din lucrarea imensa realizata de noi.Am cam socat multimea,insa asa sunt artistii si sa obisnuim lumea sa numai ceara/intrebe cat costa atata dimensiune?

Ce spui tu este o dureroasa realitate.
Da ,arta la metru , la dimensiune , este inconceptibila.
Artistul isi imagineaza lucrarea incepand de la panza pe care o alege ,dar asta tine de imaginatia lui , nu de comanda clientului.
Mai trist este cand clientul intra intr-un atelier si vrea ceva pe culoarea x sau y.
Adevaratul cunoscator , iubitorul de arta nu ageseaza artistul , ii da mana libera , eventual il invita acasa sau biroul sa vada locul,dar nu de la asta se pleaca , intri intr-o galerie , vezi lucarile expuse si apoi iti spun:asta este lucrarea mea.
Alegerea unei lucrari este un "Coup de foudre "
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou