Prima intrebare este deci pentru ortodocsi, urmand ca, pe masura ce se va raspunde la fiecare, sa pun sau sa puna si altii, intrebari si pentru alte confesiuni crestine.
Exista pe undeva o poveste despre o "intrecere" ce a avut loc candva, intre catolici si ortodocsi, privitor la puterea de sfintire pe care ar fi avut-o fiecare dintre ei. Astfel, fiecare a sfintit o anumita cantitate de apa, au pus-o apoi sub cheie si au deschis vasul dupa nu stiu cat timp. Bineinteles ca povestea aceasta, fiind ortodoxa, spune ca apa ortodocsilor nu se stricase iar a catolicilor da, ceea ce ar insemna ca religia ortodoxa este cea buna, caci ei au puterea de a sfinti apa, iar cea catolica nu.
Dealtfel, faptul ca agheasma nu se strica, face ca ortodocsii sa afirme sus si tare ca este un semn de la Dumnezeu ca acesta ar fi de partea lor. O vreme si eu aproape ca am fost prostit de invatatura asta, pana cand, facandu-mi popa de vreo cateva ori agheasma acasa, s-a intamplat ca agheasma s-a stricat. A chemat sotia alt popa, si iar s-a stricat. Atunci sotia a chemat un popa si mai si, si chipurile agheasma facuta de asta nu s-a mai stricat.
Initial nu am inteles ce s-a intamplat, pana cand am facut oarece legaturi, citind cate ceva despre proprietatile argintului si amintindu-mi ca, atunci cand am pus oua la clocitoare, in instructiuni scria clar ca trebuie sa pun neaparat busuioc in apa, ca altfel se strica!
Da, fratilor, adevarata "minune" nu este facuta de cuvintele si slujba popii, ci de aceasta planta numita busuioc, ce are puterea de a face ca apa sa nu se strice, iar argintul potenteaza aceasta capacitate a busuiocului, prin ionii pe care ii elibereaza in apa.
Intrebarea mea, catre ortodocsi, este: cum se face ca atunci cand popa nu foloseste cruce de argint, ci de lemn, si foloseste busuioc prea vechi, sau deloc, agheasma se strica, la fel ca orice apa obisnuita?! Cereti unui popa sa faca agheasma fara cruce de argint sau de aur si fara busuioc si vedeti de va accepta! Daca, prin nu stiu ce minune, va accepta, tineti acea agheasma mai mult, si vedeti ce se va intampla cu ea!
Aceasta postare a fost editata de tudorel666: 20 December 2007 - 11:11 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis