sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Intrebari pentru crestini intrebari pentru toate confesiunile Evaluare topic: * - - - -

Poll: Ce sau cine face ca agheasma sa nu se strice? (10 membri au votat)

Ce sau cine face ca agheasma sa nu se strice?

1. Cuvintele si slujba popii. (5 voturi [45.45%])

Procentaj din vot: 45.45%

2. Busuiocul si materialul din care este facuta crucea. (6 voturi [54.55%])

Procentaj din vot: 54.55%

Voteaza

#1 Utilizator offline   tudorel666 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-April 07

Scris 20 December 2007 - 11:10 PM

Am observat ca, indiferent de confesiunea careia apartin, crestinii accepta, fara sa gandeasca, in marea lor majoritate, explicatiile si dogmele oferite de mai marii lor, care astfel ii conduc ca pe o turma de animale, nici ei nu stiu unde!

Prima intrebare este deci pentru ortodocsi, urmand ca, pe masura ce se va raspunde la fiecare, sa pun sau sa puna si altii, intrebari si pentru alte confesiuni crestine.

Exista pe undeva o poveste despre o "intrecere" ce a avut loc candva, intre catolici si ortodocsi, privitor la puterea de sfintire pe care ar fi avut-o fiecare dintre ei. Astfel, fiecare a sfintit o anumita cantitate de apa, au pus-o apoi sub cheie si au deschis vasul dupa nu stiu cat timp. Bineinteles ca povestea aceasta, fiind ortodoxa, spune ca apa ortodocsilor nu se stricase iar a catolicilor da, ceea ce ar insemna ca religia ortodoxa este cea buna, caci ei au puterea de a sfinti apa, iar cea catolica nu.
Dealtfel, faptul ca agheasma nu se strica, face ca ortodocsii sa afirme sus si tare ca este un semn de la Dumnezeu ca acesta ar fi de partea lor. O vreme si eu aproape ca am fost prostit de invatatura asta, pana cand, facandu-mi popa de vreo cateva ori agheasma acasa, s-a intamplat ca agheasma s-a stricat. A chemat sotia alt popa, si iar s-a stricat. Atunci sotia a chemat un popa si mai si, si chipurile agheasma facuta de asta nu s-a mai stricat.
Initial nu am inteles ce s-a intamplat, pana cand am facut oarece legaturi, citind cate ceva despre proprietatile argintului si amintindu-mi ca, atunci cand am pus oua la clocitoare, in instructiuni scria clar ca trebuie sa pun neaparat busuioc in apa, ca altfel se strica!
Da, fratilor, adevarata "minune" nu este facuta de cuvintele si slujba popii, ci de aceasta planta numita busuioc, ce are puterea de a face ca apa sa nu se strice, iar argintul potenteaza aceasta capacitate a busuiocului, prin ionii pe care ii elibereaza in apa.

Intrebarea mea, catre ortodocsi, este: cum se face ca atunci cand popa nu foloseste cruce de argint, ci de lemn, si foloseste busuioc prea vechi, sau deloc, agheasma se strica, la fel ca orice apa obisnuita?! Cereti unui popa sa faca agheasma fara cruce de argint sau de aur si fara busuioc si vedeti de va accepta! Daca, prin nu stiu ce minune, va accepta, tineti acea agheasma mai mult, si vedeti ce se va intampla cu ea!

Aceasta postare a fost editata de tudorel666: 20 December 2007 - 11:11 PM

0

#2 Utilizator offline   Eddie_Killer 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-February 07

Scris 21 December 2007 - 06:55 PM

Apa daca e inchisa etans NU se strica + daca o mai tii si la rece!!!! Stiu findca io o tin ca sa ud florile si nu face nimic!

Fisiere atasate

0

#3 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 21 December 2007 - 07:01 PM

Tudorel (te bucuri ca ma vezi, nu-i asa? ) :doh: tu spui ca "crestinii acepta fara sa gandeasca".....si te referi probabil la credinta, la miracole, la rugaciuni......la ce se intampla in biserica sau in sufletul omului....Oare chiar asa sa fie?
Eu nu cred ca ar accepta ceva ce i-ar face nefericiti....ceva ce n-ar intelege si n-ar fi in acord cu morala si cu viata pe care o traiesc....Eu nu cred ca "crestinii accepta" toate astea......ci ca LE ALEG.Pentru ca asa simt ei, nu pentru ca ii obliga biblia sau biserica.....Nu te-ai gandit si la asta?
0

#4 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 21 December 2007 - 07:15 PM

Alta intrebare ptr crestini:
Dar oare crestinii nu se gandesc ca sunt victime ale manipularii prin minciuna impuse de catre un criminal al antichitatii care credea ca isi poate unifica si linisti Imperiul prin folosirea unei minciuni cu interfata divina ptr a manipula prostimea?

Daca sunteti insetati de Adevar si Lumina ...de ce ii intoarceti spatele si fugiti de ele ???

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 21 December 2007 - 07:16 PM

0

#5 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 December 2007 - 07:53 PM

Nu, la asta chiar nu se gandesc ca sunt ocupati cu treburi mai importante...... :doh:
0

#6 Utilizator offline   tudorel666 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 December 2007 - 08:03 PM

Vezi postareaEddie_Killer, la Dec 21 2007, 06:55 PM, a spus:

Apa daca e inchisa etans NU se strica + daca o mai tii si la rece!!!! Stiu findca io o tin ca sa ud florile si nu face nimic!

Agheasma nu trebuie tinuta la frigider ca sa nu se strice! In plus, am pomenit de faptul ca puneam candva oua la clocitoare si temperatura trebuia sa fie mereu in jur de 38 de grade, iar apa nu se strica, desi statea trei saptamani, caci ii puneam busuioc.

Vezi postareajoannahart, la Dec 21 2007, 07:01 PM, a spus:

Tudorel (te bucuri ca ma vezi, nu-i asa? ) :doh: tu spui ca "crestinii acepta fara sa gandeasca".....si te referi probabil la credinta, la miracole, la rugaciuni......la ce se intampla in biserica sau in sufletul omului....Oare chiar asa sa fie?
Eu nu cred ca ar accepta ceva ce i-ar face nefericiti....ceva ce n-ar intelege si n-ar fi in acord cu morala si cu viata pe care o traiesc....Eu nu cred ca "crestinii accepta" toate astea......ci ca LE ALEG.Pentru ca asa simt ei, nu pentru ca ii obliga biblia sau biserica.....Nu te-ai gandit si la asta?

Tocmai, ca acele lucruri pe care le accepta ii fac nefericiti!

Vezi postareaSikaryan, la Dec 21 2007, 07:15 PM, a spus:

Alta intrebare ptr crestini:
Dar oare crestinii nu se gandesc ca sunt victime ale manipularii prin minciuna impuse de catre un criminal al antichitatii care credea ca isi poate unifica si linisti Imperiul prin folosirea unei minciuni cu interfata divina ptr a manipula prostimea?

Daca sunteti insetati de Adevar si Lumina ...de ce ii intoarceti spatele si fugiti de ele ???

La ce criminal te referi? Si ce consideri ca este rau in intentia unui imparat de a unifica si linisti imperiul sau?
0

#7 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 December 2007 - 08:04 PM

Exemplifica ceea ce spui......

Ca eu de exemplu "fac acele lucruri" care ma fac sa ma simt fericita, implinita.
0

#8 Utilizator offline   tudorel666 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 December 2007 - 08:16 PM

Vezi postareajoannahart, la Dec 21 2007, 08:04 PM, a spus:

Exemplifica ceea ce spui......

Ca eu de exemplu "fac acele lucruri" care ma fac sa ma simt fericita, implinita.

Exemplu: se ia un paracetamol, se "sfinteste" si se da unui bolnav de febra. Febra ii trece ca prin minune si bolnavul este facut sa creada ca vindecarea sa se datoreaza rugaciunilor popilor si mersului la biserica, dar, de fapt, totul se datoreaza paracetamolului!
Sper ca ai prins ideea.
0

#9 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 21 December 2007 - 09:39 PM

Vezi postareatudorel666, la Dec 21 2007, 08:03 PM, a spus:

La ce criminal te referi?

La Sfantul Constantin cel Mare, care si-a ucis nu numai rivalii politici, cumnatul sore sotia ci chiar si pe propriul copil.
Acesta a fost cel care "a lansat" religia crestina asa cum o vedem ...dupa ce a ucis secta iudaica a "primilor crestini" le-a confiscat scriptura si mitul despre invatatorul lor Isus ...dar si ideea de "mantuitor" pe care si-a atribuit-o ptr sine !

Citeaza

Si ce consideri ca este rau in intentia unui imparat de a unifica si linisti imperiul sau?

Pai metoda este rau ...adica parsiv aleasa.
Tot ce se bazeaza pe minciuna si are ca scop indoctrinarea, manipularea, spionatul si controlul maselor ...nu poateavea nimic divin ....in schimb ...DIABOLIC ...cat cuprinde!
0

#10 Utilizator offline   Eddie_Killer 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-February 07

Scris 21 December 2007 - 10:26 PM

Vezi postareatudorel666, la Dec 21 2007, 08:03 PM, a spus:

Agheasma nu trebuie tinuta la frigider ca sa nu se strice! In plus, am pomenit de faptul ca puneam candva oua la clocitoare si temperatura trebuia sa fie mereu in jur de 38 de grade, iar apa nu se strica, desi statea trei saptamani, caci ii puneam busuioc.

Pai io o tin - apa - in dormitor unde am florile si unde e cald, nu pun nimic in ea si tot NU se strica!

Fisiere atasate

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis onania
de ce este onania considerata pacat?
lorelai1907  38 13.268
Hot Topic (New) Pamantul e invadat de paradis! * * - - -
Se intampla ceva minunat,voi simtiti?
Arcangelo  180 16.992
Hot Topic (New) Ce este conştiinţa?
Sau: ce vede o oglindă ce priveşte īntr-o oglindă...
octavc  30 11.097
Topic inchis o secta noua in crestinism-ortodoxia romaneasca
preotii asa zis ortodocsi care participa la inmormintari
dan-marius  12 7.230
Topic inchis ce NU este biserica.../autoritatea bisericii
...in lumina Bibliei
Elia  32 9.735