sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Inteligenta emotionala Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 18 December 2007 - 09:52 AM

Uite un capitol la care tind spre un scor minimal. :cheer: :kiss:
Sunt genul de persoana careia nu ii place sa interpreze semne, ganduri, expresii faciale. Trec mult mai rapid peste un adevar necomfortabil ( tind sa apreciez persoanele ce imi vor spune "in fata" decat sa se ascunda).
Bun, vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita.
Avand ea o mare importanta in viata de zi cu zi, recunosc lipsurile proprii si doresc o discutie deschisa depre ceea ce este "inteligenta emotionala" , toate aspectele ei , moderata de domnii psihologi.
Multam !
0

#2 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 18 December 2007 - 02:31 PM

Vezi postareaKilkoana, la Dec 18 2007, 09:52 AM, a spus:

Sunt genul de persoana careia nu ii place sa interpreze semne, ganduri, expresii faciale. Trec mult mai rapid peste un adevar necomfortabil ( tind sa apreciez persoanele ce imi vor spune "in fata" decat sa se ascunda).

Asta nu inseamna ca nu o faci, la un nivel subconstient... :cheer:
Iar faptul ca tu o vezi la un nivel minimal... nu inseamna ca ea si este la un nivel minimal...
0

#3 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 18 December 2007 - 03:31 PM

Este, crede-ma! La un anumit nivel o fac si ma plictiseste rau. Gresesc deseori.
0

#4 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 18 December 2007 - 07:11 PM

Vezi postareaKilkoana, la Dec 18 2007, 03:31 PM, a spus:

Este, crede-ma! La un anumit nivel o fac si ma plictiseste rau. Gresesc deseori.

Care este legatura dintre introducerea si spovada ta cu intelingenta emotionala?
0

#5 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 18 December 2007 - 09:35 PM

Ca, eu personal nu simt ca m-as descurca foarte bine la cest nivel, ca mai am de invatat si ca eu as citi...parereile fiecaruia.
0

#6 Utilizator offline   virgin tudor 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 18 December 2007 - 09:42 PM

prea multe nu stiu a spune, daca intr-adevar te intereste subiectul e o carte destul de apreciata scrisa de Daniel Goleman
0

#7 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 20 December 2007 - 09:50 PM

Vezi postareaCavaleru' Jedi, la Dec 18 2007, 02:31 PM, a spus:

Asta nu inseamna ca nu o faci, la un nivel subconstient... :D
Iar faptul ca tu o vezi la un nivel minimal... nu inseamna ca ea si este la un nivel minimal...

Vezi postareaKilkoana, la Dec 18 2007, 09:35 PM, a spus:

Ca, eu personal nu simt ca m-as descurca foarte bine la cest nivel, ca mai am de invatat si ca eu as citi...parereile fiecaruia.

Ti s-a intamplat sa intalnesti persoane, pe care sa nu le fi evaluat asa cum ai descris in primul post (dupa gesturi, limbaj corporal) la nivel constient, dar sa iti fi dat seama ca sunt "in regula, de incredere"? Si asta la scurt timp? Si, normal, sa iti fie confirmata parerea?
Cam la asta se referea Cavalerul_Jedi. Legat de limbajul corporal, peste 70% din informatiile pe care le detinem despre cei din jur provin din interpretarea, fie constienta fie subconstienta, a limbajului trupului: mimica, gestica, si aspecte paraverbale: inflexiunile vocii, tonalitatea.

O alta componenta de baza a inteligentei emotionale este empatia, ceva mai greu de inteles si de "antrenat", dar este principalul lucru care il diferentiaza pe un om cu o inteligenta emotionala crescuta de unul care interpreteaza realitatea relatiilor interumane preponderent la nivel cognitiv. Empatia ne face sa intuim, anticipam, dorintele si actiunile altora (se pare ca empatia crescuta poate explica intuitia unor oameni). Ne ajuta sa ii intelegem, sa ii acceptam, sa fim mai toleranti. De fapt, la modul cel mai simplu, empatia inseamna sa "te pui in pielea celuilalt"- este un exercitiu interesant de facut. De exemplu, ai un conflict cu cineva. Si te gandesti la toate modurile posibile in care l-ai putea face sa dispara de pe fata pamantului. In loc sa faci asta, ai putea sa te joci putin si sa incerci sa vezi lucrurile din perspectiva acelei persoane (daca ai destule informatii incat sa faci asta). Nu este un lucru care sa te ajute sa il absolvi pe celalat de vina, ci sa iti ofere o imagine de ansamblu => cresc variantele de rezolvare a conflictului.
Inca un lucru legat de empatie: persoanele empatice sunt mai putin agresive. Asa ca daca esti colerica sau impulsiva, lucrand pe partea asta empatica, poti sa iti mai domolesti reactiile.

Mai sunt aspecte ale inteligentei emotionale, ca: abilitati sporite de comunicare, umorul sau diplomatia, insa din punctul meu de vedere empatia este cea mai importanta, pentru ca ea indica si calitatea acestei inteligente emotionale (sa facem diferenta intre un om oportunist, care reuseste sa pacaleasca apropiatii prin abilitatile sociale si cel care intr-adevar dispune de o inteligenta emotionala crescuta. Mai scurt: diferenta intre inteligenta sociala si cea emotionala).

Aceasta postare a fost editata de Ametist: 20 December 2007 - 09:50 PM

0

#8 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 20 December 2007 - 10:06 PM

Empatia este o capacitate. Ea poate fi folosita pozitiv sau nu. Amestist a vorbit doar de partea buna. Asa cum remarca cineva candva :D , si escrocii si hotii sunt foarte empatici. Ei se bazeaza mult pe cunoasterea a ceea ce simte victima.
0

#9 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 20 December 2007 - 10:20 PM

Vezi postareaelandi, la Dec 20 2007, 10:06 PM, a spus:

Empatia este o capacitate. Ea poate fi folosita pozitiv sau nu. Amestist a vorbit doar de partea buna. Asa cum remarca cineva candva :blink: , si escrocii si hotii sunt foarte empatici. Ei se bazeaza mult pe cunoasterea a ceea ce simte victima.

Ai dreptate, insa eu prefer sa fac diferenta asa, intre inteligenta emotionala si cea sociala, si spun asta pentru ca eu vad empatia ca pe abilitatea de a te transpune in locul cuiva, incercand sa intelegi, sa simti ca si celalalt. Daca un om face asta, si isi da seama ca celuilalt ii este rau, si tot continua sa produca raul, e deja psihopatie. :D Una este sa stii ce efecte are actiunea ta asupra celorlalti (inteligenta sociala) si alta este sa simti ce efect are (inteligenta emotionala). Eu asa vad lucrurile.
0

#10 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 20 December 2007 - 10:55 PM

Sa spunem ca ai de facut o afacere importanta......Iti vezi pentru prima data "partenerul" pe care urmeaza sa te bazezi in aceasta afacere, nu sti nimic despre el.....Stati de vorba o jumatate de ora. Esti atent daca ceea ce spune e in acord cu gesturile, mimica lui......Ii deslusesti anumite "calitati", trasaturi de caracter.....ti se pare influentabil?.....este atent cand vorbesti tu?.......pare sincer?.....repeta des unele cuvine?....face pauze lungi?.....Cred ca din toate aceste aspecte poti trage cateva concluzii, pe care te vei baza cand vei incheia afacerea.....In urmatoarele luni.....sau in urmatorii ani, iti vei da seama daca ai avut inteligenta emotionala.....De fapt, eu cred ca la fel ne alegem si partenerul de viata, sigur conteaza ceea ce ni se spune, dar ne bazam de multe ori si pe un asa-zis "fler" care ne face sa spunem "nu stiu de ce, dar simt ca nu o sa pot trai cu omul/femeia asta mai multi ani, chiar daca acum ne e bine."......
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cum reusesti sa revii la viata? Roxana@ Elena  12 1.651
Hot Topic (New) Colon iritabil
Teme combinate
Rain  50 74.862
Hot Topic (New) despre anorexie in Romania - Jurnalul National anaraluca  38 11.413
Hot Topic (New) Masochismul catherinedeneuve  79 7.398
Replici noi Prejudecati Kahila  3 1.537