sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

cadou de craciun un pic de ajutor va rog Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   !___! 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-November 07

Scris 18 December 2007 - 08:49 AM

salutari,

as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra, al celor care va pricepeti cat de cat la pictura.
am in plan sa fac cadou unei prietene o trusa cu care sa inceapa sa picteze si nu stiu exact unde trebuie sa caut prin bucuresti un astfel de magazin. am vazut un topic deschis despre un magazin online care vinde astfel de ustensile: www.picturaonline.ro. as fi vrut niste pareri.

cateva cuvinte despre cea care va primi cadoul:
nu are nici o legatura cu domeniul asta, doar ca ii plac foarte mult expozitiile de pictura, si de aici am tras eu concluzia ca asta ar fi un cadou potrivit, mai ales ca ea trece printr-o perioada mai nefasta si sper eu, asa voi reusi sa o inveseles un pic.

din cele spuse mai sus, dumneavoastra ar trebui sa intelegeti ca ustensilele nu trebuie sa fie cele mai scumpe sau cele mai performante, ci doar cele mai potrivite pentru un incepator. un ghid pentru pictorul amator ar fi de asemenea binevenit.
as vrea sa stiu de exemplu daca ma pot incadra in suma de 100÷150 RON, mai ales ca as dori sa mai cumpar si un alt cadou de rezerva.

in speranta ca am nimerit cu topicul in subforumul corect, va urez o zi buna tuturor si astept cu interes sugestiile dumeavoastra
0

#2 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 18 December 2007 - 09:09 AM

am vazut un magazin cu ustensile (banuiesc profesioniste) undeva in zona Lipscani parca. dar diverse seturi de pensule si panze pentru pictat poti gasi si prin hypermarket-uri, e drept ca la raionul pentru copii. dar consider ca se pot folosi si de catre adulti, pentru inceput. la urma urmei vopselurile in ulei (daca asta vrei sa iei) sunt aceleasi. iar dimensiunile panzelor difera. ba am vazut un set de pensule cred ca destul de bune, la un magazin TCM.
si am mai vazut un set de rame cu panza (cam de 40x40 cm) si vopseluri speciale pentru decoratiuni agatate pe perete. asta cred ca era la magazinul mrs. bricolaje.
toate acestea in bucuresti.
timp sa ai sa umbli si sunt convinsa ca vei gasi ceva potrivit. succes.
0

#3 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 18 December 2007 - 09:38 AM

in urma cu 3 saptamni am fost la Ruse la bulgari in supermerket Metro
acolo am gasit ceea ce aici cam lipseste: seturi intregi, variate de pensule, culori un tubulete, rame gata facute pentru pictura(panza si carton) la preturi net sub cele de la noi.
p.s. daca optezi ptr varianta asta, ia in calcul: taxa de pod (26 lei) si rovignieta (cam50 lei)
0

#4 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 18 December 2007 - 09:39 AM

Vezi postarea!___!, la Dec 18 2007, 08:49 AM, a spus:

salutari,

as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra, al celor care va pricepeti cat de cat la pictura.
am in plan sa fac cadou unei prietene o trusa cu care sa inceapa sa picteze si nu stiu exact unde trebuie sa caut prin bucuresti un astfel de magazin. am vazut un topic deschis despre un magazin online care vinde astfel de ustensile: www.picturaonline.ro. as fi vrut niste pareri.

cateva cuvinte despre cea care va primi cadoul:
nu are nici o legatura cu domeniul asta, doar ca ii plac foarte mult expozitiile de pictura, si de aici am tras eu concluzia ca asta ar fi un cadou potrivit, mai ales ca ea trece printr-o perioada mai nefasta si sper eu, asa voi reusi sa o inveseles un pic.

din cele spuse mai sus, dumneavoastra ar trebui sa intelegeti ca ustensilele nu trebuie sa fie cele mai scumpe sau cele mai performante, ci doar cele mai potrivite pentru un incepator. un ghid pentru pictorul amator ar fi de asemenea binevenit.
as vrea sa stiu de exemplu daca ma pot incadra in suma de 100÷150 RON, mai ales ca as dori sa mai cumpar si un alt cadou de rezerva.

in speranta ca am nimerit cu topicul in subforumul corect, va urez o zi buna tuturor si astept cu interes sugestiile dumeavoastra

.........................
mergi pe Lipscani....
intri pe strada dinspre pasajul Lipscani...mergi approx 100 metri si pe dreapta ai sa vezi o poarta mare veche.
este intrarea intr-o curte ---curtea sticlarilor---aceasta curte face legatura intre strada Lipscani si strada Blanari
acolo sunt magazine multe cu asa ceva...gasesti ce vrea sufletul tau--
bafta...
0

#5 Utilizator offline   !___! 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 18 December 2007 - 09:56 AM

merci de raspuns flori de camp,
o sa tin cont cand voi lua decizia. sper insa sa rezolv cu magazinul asta online, ca imi e mai comod asa.

m-am uitat si eu pe www.picturaonline.ro si am facut urmatoarea lista de cumparaturi:

-bloc desen Accademia Drawing, 30 coli 29.7 x 42 cm, 28.6 ron
-set culori guache Reeves (pt elevi si incepatori), 12 tuburi culori x 12 ml/tub, 24.0 ron
-pensule par sintetic RoArt 3120, pentru detalii
marimea 1, 2.2 ron
marimea 2, 2.8 ron
marimea 4, 3.5 ron
marimea 6, 4.1 ron
marimea 8, 5.5 ron
marimea 10, 6.9 ron
-pensule par sintetic RoArt 3111, pensule groase
marimea 1, 2.2 ron
marimea 2, 2.7 ron
marimea 4, 3.7 ron
marimea 6, 4.1 ron
marimea 8, 5.5 ron
marimea 10, 6.2 ron
-paleta pentru pictura din plastic, 1.7 ron
-M21 sevalet lira de masa Mabef, dimensiunea maxima a panzei 53 cm, 54.0 ron
-planseta desen 50 x 70 cm, 33.0 ron

TOTAL: 190.7 RON

asta in cazul in care nu am gresit la calcule.
as vrea sa stiu cam la ce se poate renunta, sau daca mi-a scapat ceva important.

Vezi postareapuiu.t, la Dec 18 2007, 09:38 AM, a spus:

in urma cu 3 saptamni am fost la Ruse la bulgari in supermerket Metro
acolo am gasit ceea ce aici cam lipseste: seturi intregi, variate de pensule, culori un tubulete, rame gata facute pentru pictura(panza si carton) la preturi net sub cele de la noi.
p.s. daca optezi ptr varianta asta, ia in calcul: taxa de pod (26 lei) si rovignieta (cam50 lei)

nu ma mira sa aud ca toate chestiile astea sunt mai ieftine decat la noi, insa varianta asta iese din calcul pentru ca nu am cum sa ma deplasez pana acolo. si sunt convins ca la valoarea pe care vreau sa o investesc, economia nu stiu daca va acoperi alte cheltuieli pe care si tu le-ai precizat in postul tau.
merci insa pentru raspuns.

Vezi postareanewtask, la Dec 18 2007, 09:39 AM, a spus:

.........................
mergi pe Lipscani....
intri pe strada dinspre pasajul Lipscani...mergi approx 100 metri si pe dreapta ai sa vezi o poarta mare veche.
este intrarea intr-o curte ---curtea sticlarilor---aceasta curte face legatura intre strada Lipscani si strada Blanari
acolo sunt magazine multe cu asa ceva...gasesti ce vrea sufletul tau--
bafta...

hello newtask, in cazul in care as vrea sa cumpar toate lucrurile pe care le-am insirat mai sus, crezi ca as iesi mai ieftin de 200 ron?
imi place totusi ideea ca sunt toate la un loc. cred ca o sa dau azi sau maine o fuga pe acolo.

Aceasta postare a fost editata de !___!: 18 December 2007 - 10:05 AM

0

#6 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 December 2007 - 10:23 AM

Vezi postarea!___!, la Dec 18 2007, 09:56 AM, a spus:

merci de raspuns flori de camp,
o sa tin cont cand voi lua decizia. sper insa sa rezolv cu magazinul asta online, ca imi e mai comod asa.

m-am uitat si eu pe www.picturaonline.ro si am facut urmatoarea lista de cumparaturi:

-bloc desen Accademia Drawing, 30 coli 29.7 x 42 cm, 28.6 ron
-set culori guache Reeves (pt elevi si incepatori), 12 tuburi culori x 12 ml/tub, 24.0 ron
-pensule par sintetic RoArt 3120, pentru detalii
marimea 1, 2.2 ron
marimea 2, 2.8 ron
marimea 4, 3.5 ron
marimea 6, 4.1 ron
marimea 8, 5.5 ron
marimea 10, 6.9 ron
-pensule par sintetic RoArt 3111, pensule groase
marimea 1, 2.2 ron
marimea 2, 2.7 ron
marimea 4, 3.7 ron
marimea 6, 4.1 ron
marimea 8, 5.5 ron
marimea 10, 6.2 ron
-paleta pentru pictura din plastic, 1.7 ron
-M21 sevalet lira de masa Mabef, dimensiunea maxima a panzei 53 cm, 54.0 ron
-planseta desen 50 x 70 cm, 33.0 ron

TOTAL: 190.7 RON

asta in cazul in care nu am gresit la calcule.
as vrea sa stiu cam la ce se poate renunta, sau daca mi-a scapat ceva important.

nu ma mira sa aud ca toate chestiile astea sunt mai ieftine decat la noi, insa varianta asta iese din calcul pentru ca nu am cum sa ma deplasez pana acolo. si sunt convins ca la valoarea pe care vreau sa o investesc, economia nu stiu daca va acoperi alte cheltuieli pe care si tu le-ai precizat in postul tau.
merci insa pentru raspuns.

hello newtask, in cazul in care as vrea sa cumpar toate lucrurile pe care le-am insirat mai sus, crezi ca as iesi mai ieftin de 200 ron?
imi place totusi ideea ca sunt toate la un loc. cred ca o sa dau azi sau maine o fuga pe acolo.

........................
pai...daca ai optat pentru guashe....nu este obligatorie paleta de culori ( este mai mult pentru uleiuri...dar merge si la guase )
.......................
cel mai bine ii cumperi cam asa:
cateva pensule subtiri--3 sau 4
cateva pensule medii--3 sau 4 buc.
cateva pensule late medii
cateva pensule late mari
un bloc cu hartie pentru desen pentru guashe
............................
un set de culori cerate
creioane cerate diverse culori
cateva creioane cu mina groasa
o cutie de carbuni ( pentru desene in carbune )
un bloc cu hartie speciala pentru astfel de desene ( este o hartie mai groasa care are si o altfel de textura)
................................
guma de sters
cateva foi de calc ( isi exerseaza mana prin copiere )
iar pentru ambitie,,,
cateva penittze
si cateva tusuri..culori de baza--rosu,galben,albastru si neutrele---alb si negru
poate da contururi fine desenelor in creion colorat cerat sau in creion negru sau carbune----ies desene misto asa
..........
gasesti toate astea pe Lipscani..acolo unde ti-am spus mai inainte..
PS..nu este musai sa-i cumperi pensule de la mic la mare toate modelele...( diferenta este mica--ca marime intre prima si urmatoarea )

Aceasta postare a fost editata de newtask: 18 December 2007 - 10:29 AM

0

#7 Utilizator offline   !___! 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 18 December 2007 - 10:29 AM

Vezi postareanewtask, la Dec 18 2007, 10:23 AM, a spus:

........................
pai...daca ai optat pentru guashe....nu este obligatorie paleta de culori ( este mai mult pentru uleiuri...dar merge si la guase )
.......................
cel mai bine ii cumperi cam asa:
cateva pensule subtiri--3 sau 4
cateva pensule medii--3 sau 4 buc.
cateva pensule late medii
cateva pensule late mari
un bloc cu hartie pentru desen pentru guashe
............................
un set de culori cerate
creioane cerate diverse culori
cateva creioane cu mina groasa
o cutie de carbuni ( pentru desene in carbune )
un bloc cu hartie speciala pentru astfel de desene ( este o hartie mai groasa care are si o altfel de textura)
guma de stres
cateva foi de calc ( isi exerseaza mana prin copiere )
iar pentru ambitie,,,
cateva penittze
si cateva tusuri..culori de baza--rosu,galben,albastru si neutrele---alb si negru
..........
gasesti toate astea pe Lipscani..acolo unde ti-am spus mai inainte..
PS..nu este musai sa-i cumperi pensule de la mic la mare toate modelele...( diferenta este mica--ca marime intre prima si urmatoarea )

fara sevalet? fara planseta?
oricum, tot ce ai pus tu acolo cred ca bate pe undeva pe la 500 ron...
0

#8 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 December 2007 - 10:35 AM

Vezi postarea!___!, la Dec 18 2007, 10:29 AM, a spus:

fara sevalet? fara planseta?
oricum, tot ce ai pus tu acolo cred ca bate pe undeva pe la 500 ron...

.............
nu are cum sa coste atat
...ti-am spus , nu trebuie sa cumperi toate marimile de pensule..si nici toate culorile de creioane cerate...
cateva din fiecare...
...................
am facut combinatia asta pentru a putea prietena ta sa-si dea sema ce-i place mai mult..adica cu ce-i place sa deseneze
...
de ex....mie-mi place in uleiiuri si in creion cerat + carbune...
mai folosesc penitza cateodata pentru desenele in creion cerat colorat

..................
prietena ta nu este la nivelul la care sa poata desena pe sevalet...cred...
dar poti sa-i cumperi unul mai ieftin....
0

#9 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-February 07

Scris 18 December 2007 - 07:40 PM

Vezi postarea!___!, la Dec 18 2007, 08:49 AM, a spus:

Atat timp cat nu stii daca prietena ta are inclinatii spre pictura, cred ca e hazardat sa cumperi asa ceva.
Testeaza mai intai terenul sa vezi daca si-ar dori sa picteze. Cu 150 ron. nu poti lua tot ce trebuie pentru pictura, dar te poti limita la 1-2 articole care pot fi un inceput bun.
Altfel, mai bine ii cumperi un album de arta, sau ii faci cadou o reproducere dupa ceva ce stii ca-i place.
0

#10 Utilizator offline   !___! 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 15 February 2008 - 12:41 PM

topicul se poate sterge
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis SCRISOARE DESCHISA vebwell  2 2.492
Topic inchis ce-as putea sa spun despre poezia asta?
eseu/ studiu de caz
vi18  1 1.945
Topic inchis ANTI-MANELE
manele-incultura
Gallileeo  4 2.682
Topic inchis cum e corect?gramatică/literatură
ştie cineva?nu numai din limba romānă...
vesperala  10 6.734
Topic inchis Mihai romanu
cine a fost ?
s_s_s  11 5.300