sau Inregistrare

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

A avut Isus Cristos o preexistenta inainte de nastere ? Evaluare topic: * * - - -

Poll: Mesia a avut o preexistenta ? (61 membri au votat)

Mesia a avut o preexistenta ?

1. Da. (34 voturi [55.74%])

Procentaj din vot: 55.74%

2. Nu. (14 voturi [22.95%])

Procentaj din vot: 22.95%

3. Cred ca nu. (6 voturi [9.84%])

Procentaj din vot: 9.84%

4. Cred ca da. (1 voturi [1.64%])

Procentaj din vot: 1.64%

5. Nu stiu. (6 voturi [9.84%])

Procentaj din vot: 9.84%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#21 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 13 December 2007 - 11:57 PM

Motivul pentru care nu ii lasa sa vorbeasca... :baby: ...am sa mai cercetez...
0

#22 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 14 December 2007 - 12:07 AM

Vezi postareamarinaru, la Dec 13 2007, 08:56 PM, a spus:

Cine spune ca Dumnezeu "si-a trimis pe pamant fiul" ? :baby: Si noi suntem "fii lui Dumnezeu"...sau putem fi. :hi:

Marinarule, nu inteleg cum de ajungeti sa negati pana si faptul ca in Biblie Gizas este numit "Fiul lui Dumnezeu".
Adica e proverbial dus-intorsismul crestin, dar asta mi se pare halucinant.

Citeaza

13. Şi venind Iisus în părţile Cezareii lui Filip, îi întreba pe ucenicii Săi, zicând: Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul Omului?
14. Iar ei au răspuns: Unii, Ioan Botezătorul, alţii Ilie, alţii Ieremia sau unul dintre prooroci.
15. Şi le-a zis: Dar voi cine ziceţi că sunt?
16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit eşti Simone, fiul lui Iona, că nu trup şi sânge ţi-au descoperit ţie aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.

Nu inteleg ce e neclar. Mai sunt si alte trimiteri la 'paternitatea' yehoviana, stii bine.
0

#23 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 14 December 2007 - 01:09 AM

Vezi postareaSikaryan, la Dec 13 2007, 10:56 PM, a spus:

Ba in plus ...Isus singur recunoaste ca nu e Fiul lui Dumnezeu

In LUCA 4: 41, Isus ii cearta pe ucenici ...ca sa nu i mai spuna fiul lui dumnezeu ... caci ei stiaubine ca nu i fiu de dumnezeu ci ... hristosul(trimisul),

:baby: In biblia pe care o am eu,la LUCA 4:41 scrie asa:"Din multi ieseau si draci,cari strigau si ziceau:"Tu esti Hristosul,Fiul lui Dumnezeu".Dar El,ai mustra,si nu-i lasa sa vorbeasca,pentru ca stiau ca El este Hristosul"
Unde-i cearta pe ucenici? :hi: Dracii erau ucenici?
Fraza,nu are sens...

Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 14 December 2007 - 01:23 AM

0

#24 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 December 2007 - 01:43 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Dec 14 2007, 12:07 AM, a spus:

Marinarule, nu inteleg cum de ajungeti sa negati pana si faptul ca in Biblie Gizas este numit "Fiul lui Dumnezeu".
Adica e proverbial dus-intorsismul crestin, dar asta mi se pare halucinant.

Nu inteleg ce e neclar. Mai sunt si alte trimiteri la 'paternitatea' yehoviana, stii bine.

Cred ca m-ai inteles gresit...Am negat eu cumva ca Isus este "Fiul lui Dumnezeu" ?
0

#25 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 14 December 2007 - 01:46 AM

Vezi postareamarinaru, la Dec 14 2007, 01:43 AM, a spus:

Cred ca m-ai inteles gresit...Am negat eu cumva ca Isus este "Fiul lui Dumnezeu" ?

Nu, dar daca discutam din punct de vedere biblic si spui asa ceva

Vezi postareamarinaru, la Dec 13 2007, 08:56 PM, a spus:

Cine spune ca Dumnezeu "si-a trimis pe pamant fiul" ? :baby: Si noi suntem "fii lui Dumnezeu"...sau putem fi. :hi:

eu ce sa mai inteleg?

Inteleg ca in Biblie nu scrie asta.

Hai fii mai clar.

Aceasta postare a fost editata de K0ntr0VerSy: 14 December 2007 - 01:46 AM

0

#26 Utilizator offline   Euclid 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 14 December 2007 - 06:05 AM

Daca nu ma inseala memoria mea olfactiva, structura trinitara( daca imi permiteti licenta) a divinitatii a fost hotarata prin decret prezidential de cattre tov. Constantin ză greit la marea adunatura a popilor de la Niceea la anul 325, sau cam asa ceva... tovarashu' Constantin nu era Crestin dar era shef si recunoscut geniu multinational precum nea Nicu, fapt care l-a indreptatit sa ia decizia respectiva dupa ce mai intai si-a casapit propriul sau fiu si i-a dat un shut definitiv in popou nevestei curente ca sa poata si el sa upgrade... Trinitatea nu are nici o legatura cu spiritualitatea ci cu politica vremii
0

#27 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 December 2007 - 10:32 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Dec 14 2007, 01:46 AM, a spus:

Nu scrie... :baby:
0

#28 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 14 December 2007 - 12:35 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Dec 14 2007, 01:46 AM, a spus:

Nu, dar daca discutam din punct de vedere biblic si spui asa ceva

Citeaza

(marinaru @ Dec 13 2007, 08:56 PM) Imagine amplasataCine spune ca Dumnezeu "si-a trimis pe pamant fiul" ? :baby: Si noi suntem "fii lui Dumnezeu"...sau putem fi.

eu ce sa mai inteleg?

Iata cum iubeste Dunezeu oamenii ...si ce le trimite lor de atata "drag"!:

12. 12 De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 14 December 2007 - 12:35 PM

0

#29 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 14 December 2007 - 01:17 PM

" Faptul că Legea lui Moise vorbea despre Cristos şi proorocii au profeţit despre el, ar trebui să fie o dovadă suficientă că Isus nu a existat ca persoană înainte de naşterea sa. Doctrina “preexistenţei” lui Cristos ca înger sau parte a Divinităţii înainte de naşterea sa neagă promisiunile repetate că el va fi sămânţa Evei, a lui Avraam şi a lui David. Dacă Isus ar fi existat în ceruri la vremea acestor promisiuni, Dumnezeu nu ar fi fost corect atunci când le-a promis acestor oameni un moştenitor care va fi Mesia.
Genealogia lui Isus, descrisă în Matei 1 şi Luca 3, ne arată că arborele genealogic al lui Isus se întinde până la acei oameni cărora Dumnezeu le-a făcut promisiunile.
Promisiunea făcută lui David despre Cristos face imposibilă existenţa fizică a acestuia la momentul promisiunii: “Eu îţi voi ridica un urmaş după tine, care va ieşi din trupul tău… Eu îi voi fi Tată şi El îmi va fi Fiu” (2 Sam. 7:12, 14). Observaţi timpul viitor folosit aici. Deci dacă Dumnezeu avea să fie Tatăl lui Cristos, este imposibil ca Fiul lui Dumnezeu să fi existat deja în acel moment în care a fost făcută promisiunea. Faptul că această sămânţă “va ieşi din trupul tău” înseamnă că ea va fi un urmaş şi moştenitor fizic al lui David. “Dumnezeu a jurat lui David adevărul… Voi pune pe scaunul tău de domnie un fiu din trupul tău” (Ps. 132:11)."

[edit: se repeta textul]

Aceasta postare a fost editata de Fr0z3nasic3: 14 December 2007 - 11:14 PM

0

#30 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 December 2007 - 04:55 PM

Vezi postareawolf79, la Dec 14 2007, 01:17 PM, a spus:

" Faptul că Legea lui Moise vorbea despre Cristos şi proorocii au profeţit despre el, ar trebui să fie o dovadă suficientă că Isus nu a existat ca persoană înainte de naşterea sa. Doctrina “preexistenţei” lui Cristos ca înger sau parte a Divinităţii înainte de naşterea sa neagă promisiunile repetate că el va fi sămânţa Evei, a lui Avraam şi a lui David. Dacă Isus ar fi existat în ceruri la vremea acestor promisiuni, Dumnezeu nu ar fi fost corect atunci când le-a promis acestor oameni un moştenitor care va fi Mesia.
Genealogia lui Isus, descrisă în Matei 1 şi Luca 3, ne arată că arborele genealogic al lui Isus se întinde până la acei oameni cărora Dumnezeu le-a făcut promisiunile.
Promisiunea făcută lui David despre Cristos face imposibilă existenţa fizică a acestuia la momentul promisiunii: “Eu îţi voi ridica un urmaş după tine, care va ieşi din trupul tău… Eu îi voi fi Tată şi El îmi va fi Fiu” (2 Sam. 7:12, 14). Observaţi timpul viitor folosit aici. Deci dacă Dumnezeu avea să fie Tatăl lui Cristos, este imposibil ca Fiul lui Dumnezeu să fi existat deja în acel moment în care a fost făcută promisiunea. Faptul că această sămânţă “va ieşi din trupul tău” înseamnă că ea va fi un urmaş şi moştenitor fizic al lui David. “Dumnezeu a jurat lui David adevărul… Voi pune pe scaunul tău de domnie un fiu din trupul tău” (Ps. 132:11)."

Cam asa se pare...

Aceasta postare a fost editata de Fr0z3nasic3: 14 December 2007 - 11:14 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Conflictul dintre Dumnezeu şi Iov. DidaJames  205 17.192
Hot Topic (New) Atasamente Ce a venit sa ne invete Isus? CavalerulJedi  377 16.259
Hot Topic (New) Atasamente Kwan Yin Glamorous_witch_girl  21 7.604
Hot Topic (New) Omul nascut din Dumnezeu
Nasterea din nou
cioanas  59 15.155
Hot Topic (New) Omul Însemnat?
profil psihologic
dulgherul  141 11.236