Gelupanda, la Dec 7 2007, 04:29 PM, a spus:
Esti sigur ca Logos inseamna doar,gand,vorba ,plan?
"doar" ? Nu am spus ca doar...daca iei "cuvantul" ai sa vezi ca are multe sensuri in scriptura...De exemplu:
vorba...
Romani 15:18 Căci n-aş îndrăzni să pomenesc nici un lucru pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine, ca să aducă Neamurile la ascultarea de El: fie prin cuvântul meu, fie prin faptele mele,
o afirmatie...
Luca 20:20 Au început să pândească pe Isus; şi au trimis nişte iscoditori, care se prefăceau că sunt neprihăniţi, ca să-L prindă cu vorba şi să-L dea pe mâna stăpânirii şi pe mâna puterii dregătorului.
o intrebare...
Matei 21:24 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă voi pune şi Eu o întrebare; şi dacă-Mi veţi răspunde la ea, vă voi spune şi Eu cu ce putere fac aceste lucruri.
propovaduire...
1 Timotei 5:17 Presbiterii (Sau: bătrâni) care cârmuiesc bine, să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura pe care o dau altora.
porunca...
Galateni 5:14 Căci toată legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
proverb...
Ioan 4:37 Căci în această privinţă, este adevărată zicerea: „Unul seamănă, iar altul seceră”.
invatatura...
Luca 4:32 Ei erau uimiţi de învăţătura Lui, pentru că vorbea cu putere.
revelatie de la Dumnezeu...
Matei 15:6 nu mai este ţinut să cinstească pe tatăl său sau pe mama sa. Şi aţi desfiinţat astfel
cuvântul lui Dumnezeu din cauza tradiţiei voastre.
socoteala...
Matei 12:36 Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.
motiv, gand...
Fapte 10:29 De aceea am venit fără cârtire când m-aţi chemat; vă întreb, deci, cu ce gând aţi trimis după mine?”
Enki, la Dec 7 2007, 04:47 PM, a spus:
Deci, explica-mi tu mie cum

"planul" s-a facut trup (flesh in engleza) si a locuit printre noi. Sub ce forma a locuit? Sub forma de... trup?

Adica FLESH, in engleza?

Imi pare rau ca nu poti sa intelegi exemplele mele care sunt mult prea clare...