sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

am si eu o probl cu PC-ul.... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   DETTE 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 05-December 07

Scris 05 December 2007 - 06:35 PM

Am o problema cu PC-ul , si nu stiu ce are...va rog daca se poate, as vrea sa-mi da-ti ceva idei....
Aprind calculatorul...si imi merge greu...pe net...si dupa vreo 1h...2h....mi se stinge....si cand il aprind mi se stinge iar...cam tot la acceasi perioada...
0

#2 Utilizator offline   Anonymus Kline 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 07

Scris 05 December 2007 - 07:19 PM

Vezi postareaDETTE, la Dec 5 2007, 04:35 PM, a spus:

Am o problema cu PC-ul , si nu stiu ce are...va rog daca se poate, as vrea sa-mi da-ti ceva idei....
Aprind calculatorul...si imi merge greu...pe net...si dupa vreo 1h...2h....mi se stinge....si cand il aprind mi se stinge iar...cam tot la acceasi perioada...

Ai un voltmetru, sau un aparat de masura? Vezi la priza cum stai cu curentul, daca e sub 220 de V, suna la compania de electriucitate.

Mai aspira sursa de praf. Verifica ventilatorul (daca e nevoie da-i cu putin "ulei pentru mecanisme fine"; se face la Cugir ) sa vezi sa mearga bine sa nu se supraincalzeasca.

Zi-ne daca ai rezolvat ceva cu asta.
0

#3 Utilizator offline   GiiieeMan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 23-August 07

Scris 05 December 2007 - 07:31 PM

1. Problema netului nu cred ca e de la calculator, poate fi si de la provider.
2. Exact cum a spus si Kline, sterge praful din el, verifica temperaturile sa nu fiu depasite.
0

#4 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 05 December 2007 - 08:19 PM

Sa ne intelegem, cele doua simptome relatate sunt diferite si pot avea cauze diferite. Sa o luam pe rand:
Stingerea PC-ului poate fii provocata de multe cauze printre care si incalzirea sistemului. Mai util era daca ne spuneai cam ce vechime au componentele.

Mai intai ar trebui suspectata sursa ( se poate face prin inlocuire temporara cu o alta similara)
Apoi memoriile RAM ( se pot extrage cu grija si curata contactele cu alcool izopropilic sau ceva similar, si sterse cu atentie)
Alte componente ce eventual pot fii lasate in stand-by ( sa nu mai suga energie din sursa)
Nu in ultimul rand e bine de facut o inspectie serioasa asupra placii de baza. Am intalnit cazuri in care condensatorii de 1500/6,3 nu mai posedau decat 100 sau mai putin din capacitatea initiala.
Daca tot se ajunge la placa de baza si daca acesta nu-i tocmai proaspata, indic sa se innoiasca pasta de pe procesor.

Atentie! daca simti ca domeniul te depaseste, apeleaza la cineva mai dibaci !
Succes!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Chestionar:    Cand va-ti cumparat ultimul pc...? r4ull  1 5.882
Replici noi Palaca de retea RHS  2 1.915
Replici noi Procesorul DualCore AMD Athlon 64 X2 la 100 % !
Lucreaza anormal ...
sumatran  12 4.755
Replici noi problema la laptop Kirodut  3 1.399
Replici noi nu merge activat num lock
probleme
Homy  5 4.114