Somesh, la Nov 21 2007, 12:42 PM, a spus:
Probabil. Da` ce responsabilitate am eu fata de niste oameni (tiganii, in cazul nostru) cu care nu am nici o treaba: nu vorbesc cu ei, evit sa am de-a face cu ei si chiar nu am de-a face cu ei, nu fregventam aceleasi locuri (poate doar la piata si pe strada, da` nu am treaba cu ei deloc), pentru mine nu exista. De ce sa fiu eu privita chioras cand merg in vest? Pen ca ei fac tot felul de prostii p-acolo? Nu mi se pare normal.
Nu imi asum aceasta responsabilitate. Nu cunosc nici un tigan demn de incredere. Doar lepadaturi. Ce vina am eu? Asta a fost experienta mea cu tiganii. Nu sunt "ai mei". Regret, dar nu gasesc de cuviinta sa-mi asum nici o responsabilitate in ceea ce-i priveste.
Aşa cum eşti mândră când auzi imnul naţional, la o competiţie sportivă, tot aşa ar trebui să fii conştientă că imnul ăla e şi al lor. Ştiu că e o chestie greu de înghiţit, dar e reală. Iar când jandarmeriţele austriece îţi cer paşaportul sau cartea de identitate, la intrarea în spaţiul Schengen, paşaportul şi cartea aia de identitate sunt emise de acelaşi stat.
Dacă nu ai nici o activitate publică, nu ai de ce să-ţi asumi nici o răspundere, eşti persoană privată. Dar un primar, e şi primarul lor, un prefect e şi prefectul lor, iar un deputat sau senator e şi al lor. Ştiu că e o chestie greu de înghiţit, dar e reală.
zeitgeist, la Nov 21 2007, 01:45 PM, a spus:
Nu vad ce este gresit in aceasta afirmatie..... Tigani nu sunt romani si romanii nu sunt tigani....mie mi se pare o afirmatie foarte corecta. Este ceva gresit in a afirma ca Romanii nu sunt germani si germanii nu sunt romanii?Ca albii nu sunt negrii si negrii nu sunt albi?
Chiar vi se pare corect ce se intampla in vest (Italia) din cauza lor? Chiar vi se pare corect sa fim pusi toti la un loc cu aceasta etnie?...ma rog, fiecare cu opinia sa.
Când ai să poţi face diferenţa între
cetăţeni germani şi
etnici germani, respectiv între
cetăţeni români şi
etnici români, vino şi explică-ne şi nouă, să vedem dacă ai priceput ceva
Aceasta postare a fost editata de harald: 21 November 2007 - 02:00 PM