sau Inregistrare

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

E corect ca romanii sa se delimiteze de tiganii romani? Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 21 November 2007 - 11:52 AM

http://stiri.rol.ro/content/view/91506/4/

"romanii nu's tigani, tiganii nu's romani" Uitati ce au de gand extremistii de la Noua Dreapta. Sunteti de acord cu ideile lor? Cu asemenea actiuni, noi, romanii in general, nu ne facem si mai rau de ras in fata opiniei publice internationale?

p.s. Desi miscarea celor de la Noua Dreapta n-a avut succes, problema este ca am intalnit multi, foarte multi romani care gandesc ca ei.

Aceasta postare a fost editata de ActorGrabit: 21 November 2007 - 11:54 AM

0

#2 Utilizator online   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 21 November 2007 - 12:19 PM

Ştiam o gaşcă de puşti de 10-12 ani, care se fugăreau toată vacanţa de vară cu bicicletele printre blocuri. Şi din când în când, în febra momentului, mai zgâriau câte-o maşină parcată, când se loveau de ea. Dar se ridicau de jos şi fugeau, bineînţeles. Şi dacă îi găseai stând undeva cuminţi, într-un moment de respiro, cu bicicletele lângă ei şi îi întrebai cine a zgâriat respectiva maşină, aveau o formulă standard: "Nu noi, nene, alţi băieţi. Era unu' cu fes" :flowers:

Copiii învaţă de mici să fugă de responsabilitate, pentru că asta văd la adulţi.

Aceasta postare a fost editata de harald: 21 November 2007 - 12:20 PM

0

#3 Utilizator offline   buleala 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 21 November 2007 - 12:31 PM

buna intrebare
nu-i corect... sunt ai nostri!
0

#4 Utilizator offline   otilia* 

• un zambet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 21 November 2007 - 12:42 PM

nu este corect.
0

#5 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 21 November 2007 - 12:42 PM

Vezi postareaharald, la Nov 21 2007, 12:19 PM, a spus:

Copiii învaţă de mici să fugă de responsabilitate, pentru că asta văd la adulţi.

Probabil. Da` ce responsabilitate am eu fata de niste oameni (tiganii, in cazul nostru) cu care nu am nici o treaba: nu vorbesc cu ei, evit sa am de-a face cu ei si chiar nu am de-a face cu ei, nu fregventam aceleasi locuri (poate doar la piata si pe strada, da` nu am treaba cu ei deloc), pentru mine nu exista. De ce sa fiu eu privita chioras cand merg in vest? Pen ca ei fac tot felul de prostii p-acolo? Nu mi se pare normal.
Nu imi asum aceasta responsabilitate. Nu cunosc nici un tigan demn de incredere. Doar lepadaturi. Ce vina am eu? Asta a fost experienta mea cu tiganii. Nu sunt "ai mei". Regret, dar nu gasesc de cuviinta sa-mi asum nici o responsabilitate in ceea ce-i priveste.
0

#6 Utilizator offline   buleala 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 21 November 2007 - 12:45 PM

Vezi postareaSomesh, la Nov 21 2007, 12:42 PM, a spus:

Probabil. Da` ce responsabilitate am eu fata de niste oameni (tiganii, in cazul nostru) cu care nu am nici o treaba: nu vorbesc cu ei, evit sa am de-a face cu ei si chiar nu am de-a face cu ei, nu fregventam aceleasi locuri (poate doar la piata si pe strada, da` nu am treaba cu ei deloc), pentru mine nu exista. De ce sa fiu eu privita chioras cand merg in vest? Pen ca ei fac tot felul de prostii p-acolo? Nu mi se pare normal.
Nu imi asum aceasta responsabilitate. Nu cunosc nici un tigan demn de incredere. Doar lepadaturi. Ce vina am eu? Asta a fost experienta mea cu tiganii. Nu sunt "ai mei". Regret, dar nu gasesc de cuviinta sa-mi asum nici o responsabilitate in ceea ce-i priveste.

din pacate ...sunt ai nostri...
0

#7 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 21 November 2007 - 01:32 PM

Vezi postareabuleala, la Nov 21 2007, 02:45 PM, a spus:

din pacate ...sunt ai nostri...

In ce sens sunt ai nostri? Poate doar ca ocupa acelasi spatiu in rest nu vad ce.
0

#8 Utilizator offline   zeitgeist 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-October 07

Scris 21 November 2007 - 01:45 PM

Nu vad ce este gresit in aceasta afirmatie..... Tigani nu sunt romani si romanii nu sunt tigani....mie mi se pare o afirmatie foarte corecta. Este ceva gresit in a afirma ca Romanii nu sunt germani si germanii nu sunt romanii?Ca albii nu sunt negrii si negrii nu sunt albi?
Chiar vi se pare corect ce se intampla in vest (Italia) din cauza lor? Chiar vi se pare corect sa fim pusi toti la un loc cu aceasta etnie?...ma rog, fiecare cu opinia sa.
0

#9 Utilizator online   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 21 November 2007 - 01:57 PM

Vezi postareaSomesh, la Nov 21 2007, 12:42 PM, a spus:

Aşa cum eşti mândră când auzi imnul naţional, la o competiţie sportivă, tot aşa ar trebui să fii conştientă că imnul ăla e şi al lor. Ştiu că e o chestie greu de înghiţit, dar e reală. Iar când jandarmeriţele austriece îţi cer paşaportul sau cartea de identitate, la intrarea în spaţiul Schengen, paşaportul şi cartea aia de identitate sunt emise de acelaşi stat.

Dacă nu ai nici o activitate publică, nu ai de ce să-ţi asumi nici o răspundere, eşti persoană privată. Dar un primar, e şi primarul lor, un prefect e şi prefectul lor, iar un deputat sau senator e şi al lor. Ştiu că e o chestie greu de înghiţit, dar e reală.

Vezi postareazeitgeist, la Nov 21 2007, 01:45 PM, a spus:

Nu vad ce este gresit in aceasta afirmatie..... Tigani nu sunt romani si romanii nu sunt tigani....mie mi se pare o afirmatie foarte corecta. Este ceva gresit in a afirma ca Romanii nu sunt germani si germanii nu sunt romanii?Ca albii nu sunt negrii si negrii nu sunt albi?
Chiar vi se pare corect ce se intampla in vest (Italia) din cauza lor? Chiar vi se pare corect sa fim pusi toti la un loc cu aceasta etnie?...ma rog, fiecare cu opinia sa.

Când ai să poţi face diferenţa între cetăţeni germani şi etnici germani, respectiv între cetăţeni români şi etnici români, vino şi explică-ne şi nouă, să vedem dacă ai priceput ceva :flowers:

Aceasta postare a fost editata de harald: 21 November 2007 - 02:00 PM

0

#10 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 21 November 2007 - 01:59 PM

Constitutia Ro:

Articolul 4 alin (2) - Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.
Articolul 5 alin (2) - Cetatenia romana nu poate fi retrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 25 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari