Enki, la Nov 20 2007, 05:34 PM, a spus:
Da... si cum schimba cursul istoriei viziunea biblica despre sex... in relatiile cu alte natiuni? Ia, argumentat din Biblie dar si cu corespondenta lor in realitate... care e alta decat cea descrisa in Biblie... sa te vedem.
Daca citeai mai cu atentie, vedeai ca eu m-am referit la POPORUL DOMNULUI, adica la poporul evreu si la relatiile sale cu vecinii, desi subiectul se poate extinde. Probabil ca orice punct de vedere as exprima, cu oricate argumente, oricat de obiectiva as fi, tu tot m-ai lua la misto si mi-ai rastalmaci cuvintele.
asa ca ce sa mai imi tocesc degetele degeaba pe tastatura?
Ca sa nu te las in ceata de tot, hai s-o luam de la Geneza: in gradina Edenului, scrie ca Adam si Eva ERAU GOI SI NU LE ERA RUSINE, pentru ca nu cunoscusera inca binele si raul. Apoi, dupa ce ei pacatuiesc, sunt alungati si vine urgia: cap.3: 16-Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii si dorinta ta se va tine dupa sotul tau si el va domina peste tine. Uite, eu nu pricep acest verset si nu am putut accepta explicatiile nimanui pana acum. Concret, ce inseamna "dorinta ta...etc, pana la sfarsit? Chestiile cu evenimentele istorice le lasam pe indelete.
Este suficient timp si spatiu.
Contact
Facebook
Twitter
RSS