sau Inregistrare

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce spune Biblia despre sexul in casnicie: placere sau procreere? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 20 November 2007 - 06:46 PM

Vezi postareaEnki, la Nov 20 2007, 05:34 PM, a spus:

Ashea, si? :o: faci discriminari? Mie imi pasa de calitatea vietii mele, e musai sa fiu cu creierul spalat si cu ochelari de cal ca sa pot raspunde pe topic? :o: Am ratat ocazia, am fost plecata pana la tara weekendul trecut, si, fir-ar! nu m-am aprovizionat cu o pereche de ochelari de cal de la Gigel care tragea la caruta. Ce ciuda mi-e.

Da... si cum schimba cursul istoriei viziunea biblica despre sex... in relatiile cu alte natiuni? Ia, argumentat din Biblie dar si cu corespondenta lor in realitate... care e alta decat cea descrisa in Biblie... sa te vedem. :yes:

Daca citeai mai cu atentie, vedeai ca eu m-am referit la POPORUL DOMNULUI, adica la poporul evreu si la relatiile sale cu vecinii, desi subiectul se poate extinde. Probabil ca orice punct de vedere as exprima, cu oricate argumente, oricat de obiectiva as fi, tu tot m-ai lua la misto si mi-ai rastalmaci cuvintele.
asa ca ce sa mai imi tocesc degetele degeaba pe tastatura?
Ca sa nu te las in ceata de tot, hai s-o luam de la Geneza: in gradina Edenului, scrie ca Adam si Eva ERAU GOI SI NU LE ERA RUSINE, pentru ca nu cunoscusera inca binele si raul. Apoi, dupa ce ei pacatuiesc, sunt alungati si vine urgia: cap.3: 16-Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii si dorinta ta se va tine dupa sotul tau si el va domina peste tine. Uite, eu nu pricep acest verset si nu am putut accepta explicatiile nimanui pana acum. Concret, ce inseamna "dorinta ta...etc, pana la sfarsit? Chestiile cu evenimentele istorice le lasam pe indelete.
Este suficient timp si spatiu.
0

#22 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 20 November 2007 - 06:56 PM

Vezi postareaFluffycat, la Nov 20 2007, 06:46 PM, a spus:

Daca citeai mai cu atentie, vedeai ca eu m-am referit la POPORUL DOMNULUI, adica la poporul evreu si la relatiile sale cu vecinii, desi subiectul se poate extinde. Probabil ca orice punct de vedere as exprima, cu oricate argumente, oricat de obiectiva as fi, tu tot m-ai lua la misto si mi-ai rastalmaci cuvintele.
asa ca ce sa mai imi tocesc degetele degeaba pe tastatura?

Pai tocmai pentru ca am citit cu atentie ce ai scris, si am sesizat ca ai mentionat asta, te-am intrebat:

Citeaza

Da... si cum schimba cursul istoriei viziunea biblica despre sex... in relatiile cu alte natiuni? Ia, argumentat din Biblie dar si cu corespondenta lor in realitate... care e alta decat cea descrisa in Biblie... sa te vedem.

Dar pana acum vad ca nu mi-ai raspuns, dar te-ai obosit sa iti tocesti degetele pe tastatura ca sa bati campii pe langa intrebarea mea.
0

#23 Utilizator offline   Anonymus Kline 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 07

Scris 20 November 2007 - 07:08 PM

"[ Binecuvântată este numai rodirea de copii (pct.1 de mai sus)]

Înainte de Hristos, Tobit a zis cuvântul: “Doamne, iau pe această soră a mea, nu pentru împlinirea poftelor mele, ci o fac cu inimă curată” o iau într-adevăr ca femeie (Tobit 8, 7). Cine în vremea noastră mai crede aşa. Căsătoria este numai aprindere de trupuri, iar unde este numai atâta, vine ura şi face vrajbă.

Nunta este mai mult decât aceasta, este chip al unirii sufletului cu Dumnezeu. De aceea, numai când cei doi soţi sunt uniţi cu sufletul în Dumnezeu, dăinuieşte şi unirea cea trupească şi aduce roade după Dumnezeu: copii curaţi şi trăgători spre El."
Pravila Alba, Arsenie Boca

Vezi? Casnicia nu e pentru placere, ci pentru unirea celor 2 suflete :o:

In lipsa procreierii:
"4. Cei ce se dovedesc neroditori, să se înţeleagă la petrecerea frăţească, evitând păcatul;" (Arsenie Boca, Pravila Alba)
Deci, daca esti neroditor nu faci sex deloc cu nevasta, si de fapt cu nimeni :o: .
0

#24 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 November 2007 - 07:09 PM

[quote name='Enki' date='Nov 20 2007, 06:56 PM' post='1179860']
Pai tocmai pentru ca am citit cu atentie ce ai scris, si am sesizat ca ai mentionat asta, te-am intrebat:

Dar pana acum vad ca nu mi-ai raspuns, dar te-ai obosit sa iti tocesti degetele pe tastatura ca sa bati campii pe langa intrebarea mea.
[/q

Ce-ar fi sa o lasam balta.Se pare ca nu vorbim aceeasi limba.Eu am incercat, dar te-am avertizat ca o persoana care nu crede in biblie nu intelege lucrurile lui Dumnezeu.Poate ne intalnim pe alte topicuri pe care le intelegi.Stii sa gatesti?Poate ma inveti cum se fac placintele cu carne. :o:
0

#25 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 November 2007 - 07:17 PM

Vezi postareaFluffycat, la Nov 20 2007, 07:09 PM, a spus:

Ce-ar fi sa o lasam balta.Se pare ca nu vorbim aceeasi limba.Eu am incercat, dar te-am avertizat ca o persoana care nu crede in biblie nu intelege lucrurile lui Dumnezeu.Poate ne intalnim pe alte topicuri pe care le intelegi.Stii sa gatesti?Poate ma inveti cum se fac placintele cu carne. :hi:

De ce s-o lasam balta? Doar pentru ca nu stii sa raspunzi? :blink: Daca stiai, raspundeai pana acuma. Si singura ai spus ca doresti sa vorbim despre asta, viziunea bibliei despre sex, si cum se reflecta asta in relatiile evreilor cu vecinii. Dar daca nu stii, nu-i nimic, spune, dar nu o mai fa pe desteapta cu replici de bucatareasa, ca eu nu cunosc limbajul ala.

Citeaza

Nu am postat subiectul aiurea, de flori de mar.
In Biblie elementul sexual este omniprezent, vazut din multe puncte de vedere, generator de conflicte intre natiuni si triburi si de schimbari in cursul istoriei poporului Domului. De la Geneza si pana in Apocalipsa apar diferite specificari despre subiectul meu, care mai de care mai ciudate si mai adevarate, foarte reale. La asta ma refeream eu: pareile voastre, solid argumentate cu versete si situatii din Biblie si corespondenta lor cu realitatea

Aceasta postare a fost editata de Enki: 20 November 2007 - 07:18 PM

0

#26 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 November 2007 - 07:22 PM

Vezi postareaAnonymus Kline, la Nov 20 2007, 07:08 PM, a spus:

"[ Binecuvântată este numai rodirea de copii (pct.1 de mai sus)]

Înainte de Hristos, Tobit a zis cuvântul: “Doamne, iau pe această soră a mea, nu pentru împlinirea poftelor mele, ci o fac cu inimă curată” o iau într-adevăr ca femeie (Tobit 8, 7). Cine în vremea noastră mai crede aşa. Căsătoria este numai aprindere de trupuri, iar unde este numai atâta, vine ura şi face vrajbă.

Nunta este mai mult decât aceasta, este chip al unirii sufletului cu Dumnezeu. De aceea, numai când cei doi soţi sunt uniţi cu sufletul în Dumnezeu, dăinuieşte şi unirea cea trupească şi aduce roade după Dumnezeu: copii curaţi şi trăgători spre El."
Pravila Alba, Arsenie Boca

Vezi? Casnicia nu e pentru placere, ci pentru unirea celor 2 suflete :hi:

In lipsa procreierii:
"4. Cei ce se dovedesc neroditori, să se înţeleagă la petrecerea frăţească, evitând păcatul;" (Arsenie Boca, Pravila Alba)
Deci, daca esti neroditor nu faci sex deloc cu nevasta, si de fapt cu nimeni :blink: .

Iti respect punctul de vedere pana la cer si inapoi, mai ales ca l-ai argumentat serios, cu toate ca nu cu extrase din biblie. Te superi daca iti pun o intrebare personala? Tu nu iti acozi deptul la nici un strop de placere, cu toate ca oricum il obtii, chiar si cu scopul strict al procreerii ? Tu, fata de tine insuti, lasand la o parte ORICE altceva, esti convins ca asta este voia lui D-zeu pt. tine? Cum faci fata la abundenta de informatii sexuale, mai mult sau mai putin explicite din viata de zi cu zi? :roll:
0

#27 Utilizator offline   Anonymus Kline 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 07

Scris 20 November 2007 - 07:32 PM

Vezi postareaFluffycat, la Nov 20 2007, 05:22 PM, a spus:

Cum faci fata la abundenta de informatii sexuale, mai mult sau mai putin explicite din viata de zi cu zi? :roll:

Greu... :hi: :blink:

Eu am incredere in parintele Arsenie, si stiu ca e un om mult mai destept decat mine, in ceea ce priveste Credinta Ortodoxa. Daca el zice asta, asa o fi... Nu e treaba mea sa ma apuc io sa citesc Biblia si sa ii interpretez vorbele lui Dumnezeu. Nu se citeste din Biblie nici in primul an la teologie, nu o sa ma apuc ca luteranii si cine stie cine sa citesc Biblia fara sa stiu destule la o varsta frageda...

Cu Sfantul Duh se pot inlatura poftele trupesti. Asta spune parintele Arsenie. Eu inca nu am reusit complet, dar nu am timp sau chef de femei....
0

#28 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 November 2007 - 08:23 PM

Vezi postareaEnki, la Nov 20 2007, 07:17 PM, a spus:

De ce s-o lasam balta? Doar pentru ca nu stii sa raspunzi? :blink: Daca stiai, raspundeai pana acuma. Si singura ai spus ca doresti sa vorbim despre asta, viziunea bibliei despre sex, si cum se reflecta asta in relatiile evreilor cu vecinii. Dar , daca nu stii, nu-i nimic spune, dar nu o mai fa pe desteapta cu replici de bucatareasa, ca eu nu cunosc limbajul ala.

Ce sa fac recunosc.Nu stiu foarte bine biblia de aceea am cerut parerea altora,sa invat.Daca zici sa n-o lasam balta, here I am. :hi:

E randul tau s-o faci pe desteapta. :doh:

Sa i-au notite? :bye:

Vezi postareaAnonymus Kline, la Nov 20 2007, 07:32 PM, a spus:

Greu... :bye: :roll:

Eu am incredere in parintele Arsenie, si stiu ca e un om mult mai destept decat mine, in ceea ce priveste Credinta Ortodoxa. Daca el zice asta, asa o fi... Nu e treaba mea sa ma apuc io sa citesc Biblia si sa ii interpretez vorbele lui Dumnezeu. Nu se citeste din Biblie nici in primul an la teologie, nu o sa ma apuc ca luteranii si cine stie cine sa citesc Biblia fara sa stiu destule la o varsta frageda...

Cu Sfantul Duh se pot inlatura poftele trupesti. Asta spune parintele Arsenie. Eu inca nu am reusit complet, dar nu am timp sau chef de femei....

E bine ca ai pe cineva care te sustine.Dar provocarile vietii vor fi din ce in ce mai grele si nu stiu daca vei gasi vreodata pe cineva care sa-ti impartaseasca parerile cu privire la casnicie.Foarte bine ca nu ai timp si chef de femei.Inseamna ca POTI sa faci fata ispitelor.
0

#29 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 20 November 2007 - 10:58 PM

mai,daca oamenii au fost creati cu scopul clar de a procrea si inmulti,de ce dracu atunci adam si eva n-aveau voie,iar cand au facut-o,au fost tratati mai rau ca pedofilii si violatorii? :roll:

si daca dumnezeu a lasat sexul doar pentru procreare,atunci de ce naiba ne-a dat si orgasme(uneori si multiple pe deasupra)?doar asa,ca sa ne oftice?

Vezi postareaAnonymus Kline, la Nov 20 2007, 06:08 PM, a spus:

Deci, daca esti neroditor nu faci sex deloc cu nevasta, si de fapt cu nimeni :hi: .

sau mai bine te impusti,ca si asa faci umbra pamantului degeaba,asa?
de unde le scoateti mama? :bye:

Vezi postareaAnonymus Kline, la Nov 20 2007, 06:32 PM, a spus:

Asta spune parintele Arsenie. Eu inca nu am reusit complet, dar nu am timp sau chef de femei....

si asta cine era?vreun profet?vreun sfant in calendar?
lasa,mama,cresti tu mare..... :blink:
0

#30 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 November 2007 - 09:16 AM

Vezi postareaLoreda, la Nov 20 2007, 10:58 PM, a spus:

sau mai bine te impusti,ca si asa faci umbra pamantului degeaba,asa?
de unde le scoateti mama? :roll:
si asta cine era?vreun profet?vreun sfant in calendar?
lasa,mama,cresti tu mare..... :blink:

Ei sa se impuste, glontu' costa. Mai bine isi leaga o piatra de gat si se arunca in rau. De un' sa le scoata, cine crezi tu ca poate scoate astfel de idei? Sfintii parinti ortodocsi, of course. :hi: Aia de considera ca nou nascutii sunt pacatosi si murdari pana nu-i botezi. Si cu asta am spus tot despre creierul lor bolnav si inima lor plina de mizerie.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Iubirea nu inseamna si iertare?
De la un simplu comentariu pe un site de stiri...
Jugulator  164 7.584
Hot Topic (New) Doriti sa vina sfarsitul lumii? CavalerulJedi  122 7.676
Hot Topic (New) De ce se trateaza medical crestinii? VEMANS  150 4.287
Hot Topic (New) MINTEA sau MATERIA?
discutii...
dulgherul  88 6.758
Hot Topic (New) Vindecarea prin Imaginatie Aditzuuu  53 2.548