sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Iliescu anchetat Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-March 05

Scris 10 June 2005 - 08:31 AM

In sfarsit sa-a intamplat o "minune": indraznesc anchetatorii sa gaseasca adevarul asupra mineriadelor. Si cum se pute face acest lucra fara sa il intrebe de sanatate pe Tov Iliescu, cel care a condus tara cu mana de fier (mai bine se spanzura). Ce parere aveti despre asta? Este corect ce se intampla sau este o "facatura" politica impotriva lui Iliescu? Credeti ca se va gasi ceva adevarat, sau dosarul va disparea incet-incet, ca multe altele?
0

#2 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 10 June 2005 - 09:43 AM

Moise, la Jun 10 2005, 08:31 AM, a spus:

" Credeti ca se va gasi ceva adevarat, sau dosarul va disparea incet-incet, ca multe altele?"
[snapbacca]47836[/snapbacca]

Inclin sa cred ca de fapt scandalul mineriadei a stat la naftalina ca diversiune de rezerva pentru situatii de criza, cum este de exemlu cazul jurnaliustilor si marturiile lor incomode. Important estre ca si una si alta sunt lucruri grave, dar mineriada sa-a intimplat de mult in timp ce scandalul jurnalistilor este de actualitate. Oricine ar avea ceva de ascuns ar apela in acest moment la un scandal mai vechi pentru a distrage atentia de la problema in actualitate si a masca alte aspecte si mai scandaloase...si care vizeaza actuala configuratie a puterii.

"
In sfarsit sa-a intamplat o "minune": indraznesc anchetatorii sa gaseasca adevarul asupra mineriadelor. Si cum se pute face acest lucra fara sa il intrebe de sanatate pe Tov Iliescu, cel care a condus tara cu mana de fier (mai bine se spanzura). Ce parere aveti despre asta? Este corect ce se intampla sau este o "facatura" politica impotriva lui Iliescu?

Si mineriada pina la urma oricum este un fenomen mai complicat decit ni sa-a lasat sa intelegem, pina la urma se face publica varianta care convine cel mai mult puterii. Fiind un fenomen de la care sa-a scurs ceva timp se pare ca este mai usor de dat friu liber interporetarilor de tot felul.

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 10 June 2005 - 09:51 AM

0

#3 Utilizator offline   pustnic_ 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 06-June 05

Scris 10 June 2005 - 10:22 AM

Moise, la Jun 10 2005, 09:31 AM, a spus:

In sfarsit sa-a intamplat o "minune": indraznesc anchetatorii sa gaseasca adevarul asupra mineriadelor. Si cum se pute face acest lucra fara sa il intrebe de sanatate pe Tov Iliescu, cel care a condus tara cu mana de fier[snapbacca]47836[/snapbacca]

Adevarat ca batraneata aduce cateodata si nebunie nu numai intelepciune...
...
Intre tov. Iliescu si tov. Ceausescu nu e nici o diferenta...
Atat doar ca ca primul nu va avea aceeasi soarta cu al doilea...

Aceasta postare a fost editata de ...: 10 June 2005 - 10:23 AM

0

#4 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 10 June 2005 - 11:09 AM

In sfarsit sa-a intamplat o "minune": .........[snapbacca]47836[/snapbacca]

mda si cum o minune tine intotdeauna trei zile............... :cheer:
0

#5 Utilizator offline   Crystal_C 

• ...Crystal
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-February 05

Scris 10 June 2005 - 01:16 PM

In Romania cred ca sunt mai accentuate conceptiile conform carora faci o greseala ti se cerceteaza tot trecutul. Ion Iliescu a facut stupizenia sa il elibereze pe Miron Cozma intr-un mod ciudat si precipitat. A dat de banuit si acum daca tot au scormonit despre Cozma... scormonesc si despre legaturile lui cu Iliescu. Normal ca vor gasi. Cand a venit Iliescu la putere, dupa comunism, era imposibil sa poata schimba totul la 180 de grade. Iar mie mi se pare foarte normal ca el sa devina responsabil pentru ce a facut rau, indiferent ca "a condus tara in situatii de criza". La urma urmelor nimeni nu i-a cerut asta. ;)

Spunea cineva despre diferentele intre Iliescu si Ceausescu. Eu cred ca singura diferenta intre ei era sistemul care deja se crease. Iliescu era constient ca nu avea cum sa faca aceeasi greseala ca si predecesorul lui, oricat de mult i-ar fi placut asta. Democratia odata gustata ...o scoti greu din obisnuinta oamenilor. Trebuie o minte diabolica (hitlerista) sa reusesti asa ceva. Mi se pare ca a incercat asta, indirect, cu ajutorul mineriadelor... dar nu i-a reusit. :cheer:

Offtopic :cheer: Anyway, asa gandesc eu dupa un examen si doua nopti nedormite. Daca mai stau putin incep sa fac scandari. Help... :- ;)
0

#6 Utilizator offline   pustnic_ 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 06-June 05

Scris 11 June 2005 - 02:22 PM

Crystal_C, la Jun 10 2005, 02:16 PM, a spus:

Trebuie o minte diabolica (hitlerista) sa reusesti asa ceva.
[snapbacca]47898[/snapbacca]

Cam asa ceva :oca: ...
0

#7 Utilizator offline   maybe 

• extremist de centru
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 13 June 2005 - 01:20 PM

Asa cum spuneam si in alt topic,vrem nu vrem nimic nu ramane neplatit pe lumea asta. Revedeam azi dimineata pe Realitatea tv cum tovaraselul nostru le multumea minerilor pentru. solidaritatea de care au dat dovada pentru contracararea golanilor si a huliganilor (acesiasi nemultumiti din 22 dec. as adauga eu). Adevarul este ca marea majoritate a populatiei a fost cam legata la ochi atunci in 90, il vedeam pe Iliescu ca pe un eliberator, iar el prin cunostintele lui de manipulare invatate la Moscova putea sa faca ce vroia din noi. Pe mine ma supara acum nonsalanta comunista de care da dovada cand declara : cine? eu ? eu am adus minerii? .. sa iti fie rusine tovarase. Sincer ma tulbura imaginile pe care le vad. Ortacii care bateau femeile cu copii de mana, sau clipul ala in care unul dintre studenti era adus in fata camerelor, iar cativa ghiogari ce il agreseau .."spune mah nenorocitule".. .
Am auzit ca printre capetele de acuzare ar putea fi si ceva de genul crime impotriva umanitatii. :cheer: . Asta e de bine. Doamne ajuta ca justitia sa isi faca datoria... nu ne-ar ramane decat satisfactia asta, pentru ca oricum contrarevolutia din 90 a aruncat Romania in ghearele comunismului (pana de curand).
0

#8 Utilizator offline   maybe 

• extremist de centru
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 13 June 2005 - 01:26 PM

http://www.piatauniversitatii.com/ pentru detalii :cheer:
0

#9 Utilizator offline   Moise 

• Fara titlu
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-March 05

Scris 13 June 2005 - 01:53 PM

Eu vad altfel lucrurile: dupa mintea mea de om fara multe informatii am impresia ca la revolutie au fost doua grupuri de interese. Unul care a facut revolutia standard, cu manifestarile de strada, cu multimea, etc. Si al doilea care sa epregatea sa-la de-a jos pe Nea Nicu de plugusorul de anul nou - am auzit prea multe chestii pe tema asta ca sa fie numai vorbe si barfe. Si cand a izbucnit revolutia Nea Nelu si ai lui sa-au trezit ca sunt pe cale sa le fie suflata marea victorie. Si atunci au reactionat bine, preluand din mers puterea. Dar au plecat ai nostrii, au venit ai nostrii.
Si dupa, cand lumea - a se citi studentimea din strada - si-a dat seama cum stau lucrurile, au incercat sa reia revolutia, si sa-i dea jos pe comunisti. Dar au venit minerii, si a iesit bubuiala care o stim. Si pentru asta acum Cotrocelu' trebuie sa aplateasca.
Vreau sa va spun ca mi se face greata cand il vad la televizor cat este de scandalizat ca este inculpat. Cand il intreaba reporterii daca se simte vinovat joaca un rol de inocent, de parca nu el a facut ce a facut.
0

#10 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 13 June 2005 - 04:46 PM

Citeaza

Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, face un rezumat al zilei de 13 iunie 1990. "O provocare. Desi cistigasera alegerile cu peste 60 la suta (n.r. - FSN), pierdusera, de fapt, peste 30 la suta, voturi care mersesera la fortele democratice. Cu o televiziune libera, cu un Punct 8 al Proclamatiei de la Timisoara aplicat si cu alte masuri democratice, puteau pierde puterea in urmatorii ani. sa-a dat o lovitura democratiei. Ne-au dat in urma cu zeci de ani".
Citeva dintre lucrurile dubioase din acea zi, evocate de Ene:
• "In Piata Universitatii, dupa ce au fost evacuati cei citiva zeci de manifestanti, fortele de ordine au lasat autobuzele pe carosabil. Au venit niste baietei, au dat foc, au plecat..."
• "Cind era atacata Politia Capitalei, la IGP Chitac bea whiscay cu Diamandescu"
• "Multi din politie au primit ordinul sa nu fie acolo, in sediu. Cei care aruncau cu sticle incendiare se aflau la poarta, iar incendiul era, de fapt, la etajul cinci".

http://www.eveniment...?news_id=188585

Intrigant dar pe de alta parte si simt cum imi fierbe sangele in vene. Desi eram mic pe atunci, in mintea mea incep sa se lege evenimentele acelor zile. Si nu pot sa simt decat indignare, nu atat pentru tara in care traiesc cat pentru cei care si acum ne decid destinele, fie ca din umbra sau pe fata...
Imi pare rau daca am iesit din linie, dar sper ca toti sa vada realitatea si ca din toate aceste evenimente nu a castigat decat o mana de oameni (ipocriti) iar de fapt poporul a fost cel ce a pierdut, pierderi incomensurabile...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente regionalizare si autonomie
despre regionalizarea Romaniei
Rákóczi  552 64.040
Topic inchis Chestionar:    MIRON COZMA A FOST GRATIAT DE ION ILIESCU mariuschm  59 16.230
Topic inchis Nascuti pentru a ucide ?
Virginia Tech si Columbine doua exemple negative
Clinho  17 5.367
Topic inchis poftiti de luati economie de piata 2004 pegassus  4 5.959
Topic inchis Rapirea jurnalistilor orchestrata din Romania
Eseu
Mephistofel  0 4.114