Sarbatori, traditie, ROMANIA strigam intr-un glas, "iubire! pace! ..."
Scris 19 November 2007 - 01:29 PM
Cea mai mare ipocrizie a unui ateu este cand se supara ca nu a primit cadouri de craciun, sa se supara ca e in tura in zilele de sarbatoare...
Propun sa discutam despre importanta datei de 25 decembrie ... dar si despre felul in care "sperati" sa va petreceti sarbatorile de iarna.
Scris 19 November 2007 - 01:33 PM
Nu-mi place sa fac cumparaturi in general, dar parca in decembrie asta e un MUST si cum nu-mi plac lucrurile impuse...
Plus ca se exagereaza extrordinar cu reclamele...toata lumea e fericita, toata lumea zambeste, totul TIPA de globulete, braduti, familii fericite, prieteni pe viata si alte clisee...
Scris 19 November 2007 - 01:34 PM
cat despre latura cealalta va intreb. Este sau nu 25 decembrie o sarbatoare crestina???
Scris 19 November 2007 - 01:37 PM
SithLord, la Nov 19 2007, 01:34 PM, a spus:
cat despre latura cealalta va intreb. Este sau nu 25 decembrie o sarbatoare crestina???
este atat de crestina cat este oricare sarbatoare ce da motiv de "beutura si haleala" pana se umplu spitalele de oameni ce au "sarbatorit" nasterea Domnului.
Scris 19 November 2007 - 01:40 PM
SithLord, la Nov 19 2007, 01:34 PM, a spus:
Este sau nu 25 decembrie o sarbatoare crestina???
Pentru mine, DA!
E perioada cea mai frumoasa din an.
Atmosfera este deosebita incepand de la zapada, brad, decoratiuni interioare si exterioare pana la regruparea familie, bucuria revederii si nostalgia copilariei.
Din punct de vedere al esentei crestine - imi place extraordinar de mult cum se sarbatoreste aceasta data la catolici!
Scris 19 November 2007 - 03:04 PM
SithLord, la Nov 19 2007, 01:29 PM, a spus:
Īmi plac sărbătorile de iarnă. Ador zilele premergătoare Crăciunului mai ales cīnd ninge. E superb să fiu pe stradă, seara, īn timp ce ninge feeric īn lumina becurilor portocalii de pe stālpi. Crăciunul e o zi īn care mă simt foarte bine, pentru că atunci avem obiceiul să ne adunăm īmpreună toţi membri familiei. Deşi nu se ştie īn ce zi s-a născut Isus ( 25 Decembrie fiind o dată aleasă ), nu mă supăr că e iarna ! ( deşi īn Biblie e scris că păstorii dormeau afară īn noaptea naşterii, şi e frig, chiar dacă e o iarnă din Israel. Nu prea pare că naşterea a fost iarna. )
Scris 19 November 2007 - 05:29 PM
Scris 19 November 2007 - 05:37 PM
Enki, la Nov 19 2007, 05:29 PM, a spus:
Sunt ispitit sa ma i-au de tine pentru ca sarbatoresti ziua unei Persoane cu care ai anumite divergente,dar pentru ca ai prezentat asa fain craciunul am cazut in reverie.O las pe altadata...pe alt topic.
Scris 19 November 2007 - 05:55 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Primele trei legi.
Direct la sursa |
Namaste | 7 | 6.736 |
|
cuplu fascinant | o sole mio | 82 | 14.456 |
|