sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Va deranjaza prezenta expresiilor licentioase in teatru ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   spektator_A 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 19 November 2007 - 05:29 AM

In multe spectacole, in special montari ale unor texte contemporane, apar o serie de termeni care la Cehov, Shakespeare nu sunt intalniti (poate, doar eufemizati de anumite metafore), frecvent intalniti in literatura ultimilor 50 de ani, in Romania, in special cea post-revolutionara sipe care fiind nou pe acest portal nu sunt sigur ca pot sa-i citez fara sa fiu banat. Unele voci coservatoare, protesteaza. Cei mai multi il considera un fenomen acceptat. Cu toate acestea, am intalnit si unii tineri, in special de sex feminin (nu vreau sa sune discriminatoriu, da' mie mi s-a intamplat sa cunosc numai astfel de exemple), care sa sustina ca nu se duc la teatru pentru ca "teatrul nu mai e ce-a fost", "se injura prea mult in teatru", sunt abordate subiecte marginale ca: homosexualitatea, cosumul de droguri, violenta exagerata etc.
Sunt foarte curios de o opinie generala, in masura in care un forum poate sa fie reprezentativ

PS Desigur aceasta intrebare ar putea duce spre o alta: " In ce masura e publicul interesat sa vada un teatru inspirat din realite si in ce masura vrea sa evadeze prin teatru intr-o realitate securizata. SAU... la teatru se duce omul sa vada o pisa de muzeu - ce faceau aia si ce-i preocupa, candva, in conditiile in care realitatea nu mai lasa loc teatrului.
Dar acesasta ar putea sa dea foarte bine titlul unui alt topic, specializat pe legaturile dintre teatru si asteptarile spectatorului
0

#2 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 19 November 2007 - 05:19 PM

Vezi postareaspektator_A, la Nov 18 2007, 07:29 PM, a spus:

In multe spectacole, in special montari ale unor texte contemporane, apar o serie de termeni care la Cehov, Shakespeare nu sunt intalniti (poate, doar eufemizati de anumite metafore), frecvent intalniti in literatura ultimilor 50 de ani, in Romania, in special cea post-revolutionara sipe care fiind nou pe acest portal nu sunt sigur ca pot sa-i citez fara sa fiu banat. Unele voci coservatoare, protesteaza. Cei mai multi il considera un fenomen acceptat. Cu toate acestea, am intalnit si unii tineri, in special de sex feminin (nu vreau sa sune discriminatoriu, da' mie mi s-a intamplat sa cunosc numai astfel de exemple), care sa sustina ca nu se duc la teatru pentru ca "teatrul nu mai e ce-a fost", "se injura prea mult in teatru", sunt abordate subiecte marginale ca: homosexualitatea, cosumul de droguri, violenta exagerata etc.
Sunt foarte curios de o opinie generala, in masura in care un forum poate sa fie reprezentativ

PS Desigur aceasta intrebare ar putea duce spre o alta: " In ce masura e publicul interesat sa vada un teatru inspirat din realite si in ce masura vrea sa evadeze prin teatru intr-o realitate securizata. SAU... la teatru se duce omul sa vada o pisa de muzeu - ce faceau aia si ce-i preocupa, candva, in conditiile in care realitatea nu mai lasa loc teatrului.
Dar acesasta ar putea sa dea foarte bine titlul unui alt topic, specializat pe legaturile dintre teatru si asteptarile spectatorului

Nu stiu altii cum simt dar iti zic parerea mea. Eu...cand ma duc la teatru vreau sa ma destind, sa ma relaxez. Vreau sa ma amuz sau sa vad ceva care sa aiba un impact pozitiv/emotional asupra mea. Nu vreu sa ma duc la teatru si sa aud urlete si injuraturi...cica arta. Nu-mi plac nici decorurile asa zise moderne - un fel de lipsa a lor - sau sa-i vad pe aia dezbracati pe acolo. Nu ma atrage pur si simplu. (Am vazut o piesa in Germania pusa in scena si jucata de actori romani si in unele scene erau in curul gol (scuze). Mi s-a parut absolut gretos. Mai erau si batrani si strambi. Ma rog...nu conta nici daca erau perfecti. Stiu ca "sex sells" da' mai lasa-ma frate cu tampeniile astea de prost gust, pe bune!

Cred ca sunt destule chestii aberante in viata reala incat atunci cand ma duc sa vad un spectacol...prefer sa vad ceva mai curatel. Nu vreau sa fie ceva steril, nu. Dar nici isterie, urlete, injuraturi si corpuri goale, chestii cu care in viata de zi cu zi nu prea am contact ca nu sunt de la periferie. Daca vreau senzatii tari ma duc pe centura. Mi-ar placea ceva la mijloc, un fel de piese reale, fara exagerari nici intr-o parte nici in alta, ceva firesc dar care sa aiba un impact asupra mea ca spectator. Poa' sa fie si drama, poa' sa fie orice da' sa-mi placa si sa nu-mi para rau dupa bani.

Parerea mea.
0

#3 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 21 November 2007 - 11:41 AM

Piesa de teatru trebuie sa trasmita un mesaj nu sa fie de prost gust. Sex ,nuditate le vedem la tot pasul(stirile de la ora 5) astea nu transmit nici un mesaj .Piesa trebuie sa te destinda nu sa iti para rau dupa bani. iar unele decoruri lasa mult de dorit.
0

#4 Utilizator offline   delia delia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 21 November 2007 - 12:19 PM

Nu pot raspunde decat prin repetitia celor de mai sus - a browser, Kahila
- impartasesc aceiasi opinie.

E deja de-a dreptul scabros ce se intampla in lumea culturala romaneasca.
Nu mai vorbim despre emisiunile TV unde se prolifereaza cu "patos" expresiile, gesturile (comportamentele) cele mai mizerabile cu putinta.

O lume romaneasca in schimbare, insa intr-o schimbare deloc placuta.
0

#5 Utilizator offline   spektator_A 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 21 November 2007 - 08:53 PM

Daca inteleg bine raspunsurile de mai sus, pot sa trag concluzia provizorie, ca incidenta intr-un text dramatic ce desrveste un spectacol a unor notiuni ca "p...la", "p...zda" etc (repet ca nu am chef de ban - si deci nu le reproduc integral) e suficienta pentru a califica acel spectacol ca fiind de "prost gust" si lipsit de mesaj, in conditiile in care subiectul spectacolului nu are nimic de-a face cu faptul ca personajul X a spus o data la nervi, sau din cauza provienentei lui sociale respectivul cuvant ?
0

#6 Utilizator offline   GiiieeMan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-August 07

Scris 21 November 2007 - 08:53 PM

Da, nu imi plac.
0

#7 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 November 2007 - 06:35 PM

Vezi postareaspektator_A, la Nov 21 2007, 10:53 AM, a spus:

Daca inteleg bine raspunsurile de mai sus, pot sa trag concluzia provizorie, ca incidenta intr-un text dramatic ce desrveste un spectacol a unor notiuni ca "p...la", "p...zda" etc (repet ca nu am chef de ban - si deci nu le reproduc integral) e suficienta pentru a califica acel spectacol ca fiind de "prost gust" si lipsit de mesaj, in conditiile in care subiectul spectacolului nu are nimic de-a face cu faptul ca personajul X a spus o data la nervi, sau din cauza provienentei lui sociale respectivul cuvant ?

Ah...nu. Daca personajul e din Bolintin Vale (luat numai ca exemplu!) si e sofer pe tir nu ma deranjeaza. Da' sa nu o zica intr-una. O data, de doua ori...hai. Da' pe bune acuma, poti sa prezinti un personaj mai "din popor" si fara sa-l pui neaparat sa injure sau sa se scobeasca in nas pe scena. :)
0

#8 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 28 November 2007 - 01:35 AM

Vezi postareaspektator_A, la Nov 19 2007, 05:29 AM, a spus:

Foarte interesantă discuţia şi opiniile. :o: Poate doriţi să exprimaţi ceva asemănător şi pe forumul ArThalia. Eu consider că e nevoie de discuţii īntre artişti şi public. (Indiferent dacă unii sunt pe scenă şi ceilalţi īn sală, ...sau invers. wink)

Aceasta postare a fost editata de Val'R Dunin: 28 November 2007 - 01:37 AM

0

#9 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 29 November 2007 - 11:29 PM

Poti sa "bagi" un link ca fie mai usor de gasit? Merci.
0

#10 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 02 December 2007 - 01:39 PM

Vezi postareaa browser, la Nov 29 2007, 11:29 PM, a spus:

Poti sa "bagi" un link ca fie mai usor de gasit? Merci.

http://www.arthalia.ro/

Aceasta postare a fost editata de Val'R Dunin: 02 December 2007 - 01:40 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Concert Jose Carreras in Timisoara
20 iulie, strandul Tineretului
m_simonika  2 1.888
Topic inchis de cand cu filmul si internetul teatrul nu mai este nimic Becali Laurentiu  5 5.685
Replici noi Festivalul de muzica rock ArtMania Utopia  0 2.541
Replici noi Teatrul si trairile interioare nightwish  12 7.045
Poll (No New) Chestionar:    Vrei sa devii actor? funny♫wind  51 20.849