Vi-l puteTi imagina pe Jiji bancher? si-a luat el, cu banii jos, palat, supermasina, club de fotbal si partid, dar asta nu l-a schimbat. El e acelasi domn sobru despre care se povesteste ca si-a prajit carne la gratar īn balconul unui apartament de lux dintr-un hotel de 5 stele occidental. si pe care l-am vazut si eu, ca atītia telespectatori, aruncīnd cu euroi (pe care i-a scos bodyguardul din ciorap!) īn populatie sau bagīnd mīna pīna la cot īn putina cu brīnza. Din care a īnfulecat cu un plescait distins...
Zice Gigi că banca lui (īi va purta numele, ce naiba!) va fi un Rolls Royce al băncilor. Aici m-a pierdut. Păi maşinoiul lui nu e un Maybach? Din cīte aud, proba cea mare a Băncii Becali va fi, pentru obţinerea de la BNR a autorizaţiei de constituire şi a licenţei de funcţionare, provenienţa capitalului. Aici e-aici. Lumea cam bīrfeşte că sursa banilor multimilionarului nu-i tocmai curată. Şi, ca atīţi privitori la teatrul Becali, ştim că omului īi place să care cu el şomoioage de euroi (cum īi ţinea bunica, prinşi cu elastic!), pe care-i īmparte după inspiraţie: fotbaliştilor de la Steaua, adversarilor de la Dinamo, unor amărīţi loviţi de inundaţii, popilor sau celor din partidul său privat. Şi mai bīrfeşte lumea că Gigi are oroare să-şi ţină bănuţii īn bănci.
Cum va dovedi că banii de capital sīnt curaţi? Se va duce el īn birou la Mugur şi va deşerta cīţiva saci cu valută, să vadă ăla că are?
Dacă va primi totuşi ausweiss-ul pentru bancă, fiţi siguri că va angaja el acolo şi nişte meseriaşi, că are de unde. Cred că o parte din bancherii care au falimentat Bancorex-ul sau Banca Agricolă sīnt şi acum liberi de contract. Ei, de-aici va īncepe circul. Banca mea, banii mei, va spune. Cum sediul va fi la el la palat, va putea coborī īn papuci, să-i zică bancherului: Bă, vine cutare, prieten bun, vezi să-i dai un milion de euroi. Bă, da să fie cu dobīndă mică. Garanţii? Lasă, bă, ce garanţii, dacă-l trimit io!.
Iar dacă nu-i va face pe plac, pe loc schimbă Jiji antrenorul, pardon, preşedintele băncii, şi-l pune īn loc pe Teia Ponte, vărul sau nepotul sau ce naiba i-o fi. Păi, ce, dictează ăla pe banii lui? A, am uitat să vă spun că banca se va adresa exclusiv milionarilor. Īn euro. Cu nişte condiţii: să nu fie dinamovişti, rapidişti, liberali, ţigani, curvari, comunişti, homosexuali. Şi, obligatoriu, să creadă īn Dumnezeu. He-he-he-he-he!
Adrian Teaca
Aceasta postare a fost editata de EmmaD: 19 November 2007 - 04:09 AM
Motiv editare: Pt promovare folositi sectiunea dedicata.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis