sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cainele lup Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   nana9 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 17-November 07

Scris 18 November 2007 - 10:32 AM

cand este agresiv cainele cu propriul lui stapan? pana la ce temperatura poate fi tinut afara iarna?
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 18 November 2007 - 10:51 AM

Vezi postareanana9, la Nov 18 2007, 10:32 AM, a spus:

cand este agresiv cainele cu propriul lui stapan? pana la ce temperatura poate fi tinut afara iarna?

1. Nu e o întrebare simplă, e nevoie de nişte detalii. E agresiv fără să-i faci nimic? Există o problemă de socializare, adică e agresiv la simpla vedere cu toată lumea, câini şi oameni? De cât timp îi eşti stăpân, a avut timp să te perceapă ca atare? Tu poţi să cumperi un câine astăzi, iar din secunda următoare îl consideri al tău. Dar asta nu înseamnă că şi el o să te accepte drept stăpân din secunda imediat următoare. Şi încă ceva: chiar dacă dpdv "juridic" îi eşti stăpân, nu te considera stâpânul lui, consideră că eşti fratele lui mai mare (cu 10-15 ani mai mare, să spunem). E un bun început, crede-mă.

2. Despre ţinut afară iarna, depinde unde doarme şi de când stă afară. Dacă a stat afară toată vara, poate sta şi toată iarna, cu condiţia să aibă o cuşcă bine făcută, prin care să nu bată vântul, aşezată într-un loc fără umezeală şi fără curenţi de aer (vânt, viscol, vârtejuri). Cuşca trebuie să fie înălţată cu 15-20 cm. de la sol, iar în interior îi trebuie măcar nişte paie, destul de multe încât să nu se vadă podeaua cuştii nici după 2-3 zile de dormit în ea. Dacă mănâncă bine toată iarna, nu are de ce să aibă vreo problemă.

Dacă până acum nu a stat toată vara şi toată toamna afară, nu-l scoate acum, pentru că o să se îmbolnăvească şi o să moară.

Aceasta postare a fost editata de harald: 18 November 2007 - 10:57 AM

0

#3 Utilizator offline   nana9 

• Boboc
  • Pip

Scris 18 November 2007 - 05:28 PM

Intrebarea mea era teoretica -cum poate sa muste cainele pe cineva de-al casei? exista ceva ce n-ar trebui sa facem pentru a nu se ajunge aici ? observ de multe ori la cainele meu cand ma apropii de el onervozitate ce nu mi-o explic.
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 November 2007 - 06:18 PM

Vezi postareanana9, la Nov 18 2007, 05:28 PM, a spus:

Intrebarea mea era teoretica -cum poate sa muste cainele pe cineva de-al casei? exista ceva ce n-ar trebui sa facem pentru a nu se ajunge aici ? observ de multe ori la cainele meu cand ma apropii de el onervozitate ce nu mi-o explic.

Da' doi copii, cum îşi pot scoate ochii (la propriu) unul altuia, în timp ce se bat, deşi sunt fraţi? :think:

Un câine trebuie privit ca un copil de 4-5 ani, pentru că tot cam atâta minte are, doar că nu vorbeşte. Dar înţelege, slavă Domnului. Sunt tot felul de motive pentru care un câine ajunge să muşte pe cineva de-al casei. Când aveam vreo 14 ani, îl fugăream pe fratele meu prin grădină, iar câinele (tot ciobănesc german - "câine lup") l-a prins el, sărind şi muşcându-l de mână, dacă a văzut că eu nu sunt în stare să-l prind :scare:

Un câine poate să te muşte dintr-o multitudine de motive, începând cu impresia că vrei să iei mâncarea, uneori chiar şi apa (deşi mai rar) şi terminînd cu faptul că-l scoţi din minţi cu parfumul pe care-l foloseşti. Chiar e nevoie de mai multe detalii, nu avem ce discuta teoretic. Teoretic, poate foarte bine să te muşte, chiar dacă eşti de-al casei. End of story.
0

#5 Utilizator offline   nana9 

• Boboc
  • Pip

Scris 19 November 2007 - 10:11 AM

as dori mai multe amanunte legat de compotramentul canin ,pe rasa o carte pt.documentare personala .multumesc pt.informatiile trimise. i-ti prinde teribil de bine o informatie autorizata. atunci cand ai nevoie.
0

#6 Utilizator offline   Eddie_Killer 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-February 07

Scris 25 November 2007 - 01:27 PM

Apropo de "lupi" , la mine pe strada e unu care latra non-stop! E ciudat ca atunci cand paare cineva strain pe strada nu zice nici "ham" dar cand nu-i nimeni latra aiurea....... Nu stiu ce se intimpla cu el ca ne-a exasperat daac avem geamul deschis!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  0039.jpg (21.46K)
    Number of downloads: 1

0

#7 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 November 2007 - 11:52 PM

Vezi postareaEddie_Killer, la Nov 25 2007, 01:27 PM, a spus:

Apropo de "lupi" , la mine pe strada e unu care latra non-stop! E ciudat ca atunci cand paare cineva strain pe strada nu zice nici "ham" dar cand nu-i nimeni latra aiurea....... Nu stiu ce se intimpla cu el ca ne-a exasperat daac avem geamul deschis!

Depinde de tonul lătratului, pe care nu l-am auzit :o: aşa că nu pot să-mi dau cu părerea. Există câini care latră pur şi simplu de plictiseală, ca să-şi audă vocea. Dacă stai într-o noapte pe câmp, se aude din când în când câte un câine lătrând aiurea, doar aşa "de control", ca şi cum ar întreba "mai e careva treaz?" ;) Şi îi răspunde altul, de la câţiva km., uneori chiar din alt sat, dar folosind evident acelaşi ton.

Alteori, tocmai din tonul lătratului poţi să-ţi dai seama că are un motiv bun pentru care latră, chiar dacă nu reuşeşti să identifici concret acel motiv.
0

#8 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 28 November 2007 - 10:30 AM

Sir, vorbesti caineasca?
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 November 2007 - 01:51 PM

Vezi postareaKilkoana, la Nov 28 2007, 10:30 AM, a spus:

Sir, vorbesti caineasca?

:o: Am un prieten care pretinde că el vorbeşte germană fără nici o problemă, nemţii sunt cei care nu înţeleg germana pe care o vorbeşte el ;) :cheer:

În aceeaşi manieră vorbesc şi eu "câinească". Sau aşa cum sună coşmarul pe care-l trăieşte aproape zilnic [dark light] cu pacienţii: "aud, dar nu înţeleg" :doh:

on-topic: e fascinant să urmăreşti câinii atunci când sunt "de capul lor", atunci când se manifestă comportamentul lor natural, ca şi cum oamenii nu ar exista deloc pe această planetă. Indiferent dacă e vorba de câini de rasă sau de vagabonzi, unii dintre ei sălbăticiţi, care vânează iepuri pe câmp, pe cont propriu.

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 November 2007 - 01:55 PM

0

#10 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 28 November 2007 - 02:33 PM

Am si eu nisti cani in bloc care latra la ore fixe si ma mir ca nu-i doare gitul :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Povestea unui câine... WeakSoul  5 662
Replici noi Atasamente Ei nu au nevoie de dragoste pentru a putea oferi iubire