Cainele lup
Scris 18 November 2007 - 10:32 AM
Scris 18 November 2007 - 10:51 AM
nana9, la Nov 18 2007, 10:32 AM, a spus:
1. Nu e o întrebare simplă, e nevoie de nişte detalii. E agresiv fără să-i faci nimic? Există o problemă de socializare, adică e agresiv la simpla vedere cu toată lumea, câini şi oameni? De cât timp îi eşti stăpân, a avut timp să te perceapă ca atare? Tu poţi să cumperi un câine astăzi, iar din secunda următoare îl consideri al tău. Dar asta nu înseamnă că şi el o să te accepte drept stăpân din secunda imediat următoare. Şi încă ceva: chiar dacă dpdv "juridic" îi eşti stăpân, nu te considera stâpânul lui, consideră că eşti fratele lui mai mare (cu 10-15 ani mai mare, să spunem). E un bun început, crede-mă.
2. Despre ţinut afară iarna, depinde unde doarme şi de când stă afară. Dacă a stat afară toată vara, poate sta şi toată iarna, cu condiţia să aibă o cuşcă bine făcută, prin care să nu bată vântul, aşezată într-un loc fără umezeală şi fără curenţi de aer (vânt, viscol, vârtejuri). Cuşca trebuie să fie înălţată cu 15-20 cm. de la sol, iar în interior îi trebuie măcar nişte paie, destul de multe încât să nu se vadă podeaua cuştii nici după 2-3 zile de dormit în ea. Dacă mănâncă bine toată iarna, nu are de ce să aibă vreo problemă.
Dacă până acum nu a stat toată vara şi toată toamna afară, nu-l scoate acum, pentru că o să se îmbolnăvească şi o să moară.
Aceasta postare a fost editata de harald: 18 November 2007 - 10:57 AM
Scris 18 November 2007 - 05:28 PM
Scris 18 November 2007 - 06:18 PM
nana9, la Nov 18 2007, 05:28 PM, a spus:
Da' doi copii, cum îşi pot scoate ochii (la propriu) unul altuia, în timp ce se bat, deşi sunt fraţi?
Un câine trebuie privit ca un copil de 4-5 ani, pentru că tot cam atâta minte are, doar că nu vorbeşte. Dar înţelege, slavă Domnului. Sunt tot felul de motive pentru care un câine ajunge să muşte pe cineva de-al casei. Când aveam vreo 14 ani, îl fugăream pe fratele meu prin grădină, iar câinele (tot ciobănesc german - "câine lup") l-a prins el, sărind şi muşcându-l de mână, dacă a văzut că eu nu sunt în stare să-l prind
Un câine poate să te muşte dintr-o multitudine de motive, începând cu impresia că vrei să iei mâncarea, uneori chiar şi apa (deşi mai rar) şi terminînd cu faptul că-l scoţi din minţi cu parfumul pe care-l foloseşti. Chiar e nevoie de mai multe detalii, nu avem ce discuta teoretic. Teoretic, poate foarte bine să te muşte, chiar dacă eşti de-al casei. End of story.
Scris 19 November 2007 - 10:11 AM
Scris 25 November 2007 - 01:27 PM
Fisiere atasate
-
0039.jpg (21.46K)
Number of downloads: 1
Scris 27 November 2007 - 11:52 PM
Eddie_Killer, la Nov 25 2007, 01:27 PM, a spus:
Depinde de tonul lătratului, pe care nu l-am auzit
Alteori, tocmai din tonul lătratului poţi să-ţi dai seama că are un motiv bun pentru care latră, chiar dacă nu reuşeşti să identifici concret acel motiv.
Scris 28 November 2007 - 01:51 PM
Kilkoana, la Nov 28 2007, 10:30 AM, a spus:
În aceeaşi manieră vorbesc şi eu "câinească". Sau aşa cum sună coşmarul pe care-l trăieşte aproape zilnic [dark light] cu pacienţii: "aud, dar nu înţeleg"
on-topic: e fascinant să urmăreşti câinii atunci când sunt "de capul lor", atunci când se manifestă comportamentul lor natural, ca şi cum oamenii nu ar exista deloc pe această planetă. Indiferent dacă e vorba de câini de rasă sau de vagabonzi, unii dintre ei sălbăticiţi, care vânează iepuri pe câmp, pe cont propriu.
Aceasta postare a fost editata de harald: 28 November 2007 - 01:55 PM
Scris 28 November 2007 - 02:33 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Povestea unui câine... | WeakSoul | 5 | 662 |
|
(super poveste adevarata) |
Naicu Cristina | 3 | 4.474 |
|