sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Deja-vu...Normalitate sau Para-normalitate? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Fabius 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-December 08

Scris 24 December 2008 - 09:59 PM

Cred ca deja-vu-ul este o normalitate avand in vedere ca ni se intampla tuturor, si mie mi se intampla foarte des.
Stiu ca se spune ca se intampla atunci cand revezi persoane pe care le-ai cunoscut in alta viata sau cand sunt scene asemanatoare pe care le-ai trait deja in alta viata, sau ceva de genul. Personal cred ca este un fel de autosugestie cum spunea cineva mai sus, sau pur si simplu chiar am mai vazut scena respectiva sau am auzit replica intr-un context asemanator.
0

#22 Utilizator offline   RockAngelll 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 30-May 07

Scris 09 January 2009 - 12:52 AM

Daca imi induc o amintire din trecut si simt ca traiesc acele sentimente ca si cum as fi acolo e tot un deja-vu? imi induc singura aceste sentimente pt ca ma fac fericita si imi ridica moralul at cand sunt cu el la pamant.
Dar am un deja-vu pe care nu mi-l autosugerez, de fiecare data cand trec pe langa cate o fabrica noaptea si daca mai e si in ultimul hal acea fabrica, sentimentul e si mai puternica, dar niciodata nu dureaza mai mult de maxim o secunda si din cauza asta nu-mi pot da seama imaginea care imi vine in minte si de acel sentiment.
0

#23 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 14 January 2009 - 02:54 PM

Deja-vu sau premonitie, a avut oricine cred...Exista premonitie,putem fi avertizati din timp de ce se va intimpla...premonitie exista ! Bun,si ?Aici incepe marea durere de cap! Liber arbitru sau predestinare,fatalitate ?Pe cei care nu au trait asemenea evenimente ii invidiez...Mai bine sa nu treci prin asemenea intamplari...Mai bine sceptic ! Mai bine asa !
Exista o "Societate a tragatorilor de sfori "? Exista "Papusari" la scara mondiala ? Exista "PLANUL DIVIN" ? Noi,muritorii,suntem simple marionete ?Actori intr-un film cu un scenariu scris in cine stie ce birou cosmic ? Sau subteran...
Suntem manevrati sau avem iluzia ca ne bucuram de libertate ?Gindim sau gindurile ne sunt "suflate"?
Cine suntem,de unde venim,incotro ne indreptam ? Si alte intrebari care fac deliciul filozofiei :blink:
Faci AVC si nush de ce la-ai facut... :blink: Oare putem modifica scenariul... ?
Poate filmul are totusi un happy end.. :blink:
0

#24 Utilizator offline   Eli Eli 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 22-January 09

Scris 22 January 2009 - 02:22 PM

Eu aveam cam 15 ani cand am avut cel mai puternic deja-vu.Eram la Targoviste cu o matusa ca sa ma inscriu la liceu.Ajunsi acolo,directoarea cu matusa mea vorbeau afara pe treptele liceului.Eu eram la o dstanta de vreo 6 metri si eram foarte atent la ele.Atunci am avut una din cele mai intense trairi in aceasta viata.Stiam inainte cu 3 secunde ce or sa zica,cum isi misca mainile,staim absolut tot.Si am avut un deja-vu destul de puternic si foarte foarteeeeee lung.Sper sa ne revenim cat mai repede cu totii.Pana atunci hai sa ne bucuram de fiecare clipa a vietii si sa gandim pozitiv.
0

#25 Utilizator offline   ana_sab 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-July 07

Scris 24 January 2009 - 07:36 PM

Am patit si eu chestii din aceastea cand eram in generala, acum foarte rar! Dispar cu timpul...
Citind postarile nu am putut sa nu observ ca la majoritatea aceste senzatii au fost cam la aceeasi varsta, deci probabil face parte din procesul de crestere si maturizare, cu alte cuvinte e ceva normal.
0

#26 Utilizator offline   LUPUL LUNATIC 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 14-July 07

Scris 24 January 2009 - 09:23 PM

La mine a degenerat din deja-vu in premonitie de 3-4 secunde,inainte cu 3-4 ani doar deja-vu,acum deja e ceva in viitorul apropiat
0

#27 Utilizator offline   Guma_hubba_bubba 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 02-February 09

Scris 03 February 2009 - 11:47 AM

Anul trecut am intrebat`o pe profesoara de psihologie ce este un deja-vu .. si iata raspunsul ei :

Deja-vu`ul este aceea perioada din burta mamei .. copilul isi face " planificarile vietii " iar la un momendat cand trebuie sa se intample ceva bun sau rau .. ai senzatia ca parca ai mai vazut asa ceva o data :P :crazy: :P

0

#28 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 03 February 2009 - 11:52 AM

Vezi postareaGuma_hubba_bubba, la Feb 3 2009, 01:47 PM, a spus:

Deja-vu`ul este aceea perioada din burta mamei .. copilul isi face " planificarile vietii " iar la un momendat cand trebuie sa se intample ceva bun sau rau .. ai senzatia ca parca ai mai vazut asa ceva o data

interesant... :crazy:
0

#29 Utilizator offline   Sparkenbroke 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-March 07

Scris 03 February 2009 - 12:01 PM

Sa ma asigur ca am inteles bine, deja-vu este sinonim cu termenul de premonitie? Eu il foloseam cu sensul de "parca am mai trait asta data odata", de recunoastere a ceva ce a fost, nu de privit inspre ce va fi.

Cat despre explicatia "stiintifica", stiam ca fenomenul este produs din pricina unui tip de "rateu", dezechilibru temporar al unei structuri din creier, amigdala, parca, dar nu stiu sigur.
0

#30 Utilizator offline   Ziggurat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 08

Scris 03 February 2009 - 12:27 PM

Vezi postareaGuma_hubba_bubba, la Feb 3 2009, 11:47 AM, a spus:

Anul trecut am intrebat`o pe profesoara de psihologie ce este un deja-vu .. si iata raspunsul ei :

Deja-vu`ul este aceea perioada din burta mamei .. copilul isi face " planificarile vietii " iar la un momendat cand trebuie sa se intample ceva bun sau rau .. ai senzatia ca parca ai mai vazut asa ceva o data :P :crazy: :P

Asta a spus profesoara de psihologie? Inseamna ca a ajuns rau de tot invatamantul.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic