Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Baraclude


 • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
17 replici la acest subiect

#1 danadea05

danadea05

  Garoafa

 • Full Members
 • StricaStrica
 • 58 mesaje

Scris 14 November 2007 - 08:20 PM

Astazi am fost la Matei Bals pentru analize si medicul mi-a spus ca a aparut un nou tratament contra hepatitei B, mai eficient decat lamivudina. Cine stie, poate scapam noi de virusul asta!!! :spiteful:

BARACLUDE(entecavir) este acum disponibil in Romania
pentru tratamentul hepatitei cronice B

Bristol-Myers Squibb a anunţat astăzi că medicamentul BARACLUDEŽ (entecavir) este de-acum disponibil pe bază de prescripţie medicală în România pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitei B.

BARACLUDEŽ, descoperit în laboratoarele Bristol-Myers Squibb, este o terapie antivirală orală creată special pentru a bloca replicarea (multiplicarea ) virusului hepatitei B (VHB). BARACLUDEŽ este indicat pentru tratamentul adulţilor cu hepatita cronică B, cu afecţiune hepatică compensată şi dovezi de replicare virală activă, cu dovezi de creştere persistentă a nivelului de aminotransferaze din sânge – un marker pentru afecţiunile ficatului – şi cu boală hepatică activă evidenţiată prin biopsie hepatică. Hepatita B reprezintă o problema majoră de sănătate cu ridicat impact medical şi social. VHB este declarat virus oncogen, iar numărul de îmbolnăviri prin infecţia VHB în România nu este în scădere”, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, şeful Secţiei de Medicină Internă şi Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni..
Apariţia unor noi potenţiale opţiuni în tratarea pacienţilor este extrem de importantă pentru întreaga comunitate medicală. O dată cu lansarea BARACLUDEŽ în România, avem un nou tratament important pentru pacienţii cu hepatita cronică B şi o soluţie pentru scăderea încărcăturii virale până la nivele nedetectabile.

Hepatita cronică B este o boală cu potenţial letal mare şi o problemă serioasă de sănătate publică globală. În întreaga lume, peste 2 miliarde de oameni sunt infectaţi cu virusul hepatitei B şi între 350 şi 400 de milioane de oameni suferă de hepatita cronică B.În Europa aproximativ 1 milion de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B în fiecare an.

Hepatita B este a 10-a cauză de mortalitate în lume. Complicaţiile acestei boli provoacă peste 1.2 milioane de decese anual. De altfel, infecţia cu virusul hepatiei B este cauza principală a carcinomului hepatocelular, o formă a cancerului hepatic. Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decât HIV, virusul care determină maladia SIDA.

Măsurarea încărcăturii virale (nivelul virusului hepatitic B din sângele pacientului) poate fi o metodă bună pentru a prognoza dacă infecţia cu virusul hepatitei B progresează către afecţiuni serioase ale ficatului şi chiar către cancer de ficat. Studii recente au arătat că pacienţii cu hepatita B cu un nivel ridicat al încărcăturii virale sunt expuşi în viitor unui risc crescut de a dezvolta ciroză sau cancer de ficat.
Beneficiile susţinute de studiile clinice referitoare la BARACLUDEŽ dovedesc potenţialul acestuia de a încetini progresia către cronicizare a infecţiei cu virusul hepatitei B. Acest lucru a fost dovedit în trei studii clinice la pacienţi “naivi”- care nu au fost expuşi altui tratament cu antivirale orale - şi la pacienţi care au dezvoltat rezistenţă la lamivudină, un alt medicament folosit în tratamentul hepatitei B, pacienţi infectaţi cu tulpina sălbatică a virusului (AgHBe pozitivi) şi cu virusul mutant (AgHBe negativi) având afecţiuni compensate ale ficatului.

După 48 de săptămâni de tratament – sau la doi ani pentru cei cu răspuns viral iniţial - BARACLUDEŽ a obţinut rezulatate comparabile sau mai bune comparativ cu lamivudina, în ceea ce priveşte ameliorări ale inflamaţiei şi fibrozei ficatului cauzate de VHB, dar şi în ceea ce priveşte reducerea încărcăturii virale din sânge, normalizarea funcţiilor ficatului şi seroconversia. În lotul pacienţilor naivi la nucleozide şi fără rezistenţă dovedită la lamivudină rezistenţa la tratamentul cu BARACLUDEŽ de-a lungul celor 144 de săptămâni a fost de sub 1% . Mai mult decât atât, BARACLUDEŽ a fost bine tolerat, la fel ca şi lamivudina.

BARACLUDEŽ are un profil beneficiu – risc favorabil, bazat pe eficacitate, rezistenţă şi siguranţă dovedite în studiile clinice, profil care susţine utilizarea acestuia în tratamentul hepatitei cronice B la adulţi.

Despre BARACLUDEŽ (entecavir)
Programul global de studii clinice al BARACLUDEŽ a fost primul care a comparat două antivirale, BARACLUDEŽ şi lamivudină (cea mai utilizată terapie antivirală orală pentru tratamentul hepatitei cronice B în lume) şi a inclus peste 1 600 de pacienţi din întreaga lume. Bristol-Myers Squibb continuă să evalueze şi să monitorizeze pacienţii cu hepatita cronică B care au participat în programul de studii clinice al BARACLUDE.

În iunie 2006, Comisia Europeană a aprobat BARACLUDEŽ pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitei B.

Bristol-Myers Squibb este o companie multinaţională farmaceutică şi de produse de îngrijire a sănătăţii, a cărei misiune este să extindă şi să îmbunătăţească calitatea vieţii umane.


Bucuresti, 28.09.2007
 • 0

#2 2468v

2468v

  Lalea

 • Full Members
 • StricaStricaStrica
 • 202 mesaje

Scris 15 November 2007 - 12:48 PM

Ce ti-a spus medicul,acest tratament este suportat de casa sau trebuie sa-l cumparam din banii proprii?Stii cumva si cat costa,putem sa ne permitem sa incepem acest tratament?
 • 0

#3 danadea05

danadea05

  Garoafa

 • Full Members
 • StricaStrica
 • 58 mesaje

Scris 15 November 2007 - 06:29 PM

Viorica, am intrat pe net si am vazut ca medicamentul asta nu este deocamdata suportat de casa si.............. costa cam mult= 20mil pe luna!!!! :) Baraclude doar a intrat pe piata romanesca, poate in cateva luni se trezesc si aia de la casa de sanatate si-l vor da macar compesat daca nu gratuit!!
Deocamdata eu sunt pe lamivudina, sa vad daca o sa am rezultate la tratam daca nu o sa-l schimbe dr. Momentan visam, nu este deloc accesibil!!! Poate in viitor se vor mai schimba lucrurile!! :spiteful:
 • 0

#4 2468v

2468v

  Lalea

 • Full Members
 • StricaStricaStrica
 • 202 mesaje

Scris 17 November 2007 - 11:45 AM

Cat timp ai de cand urmezi cu lamivudina.Sotul meu face in decembrie 2 ani si merge la control Oare o sa primeasca in continuare.Pana in prezent transaminazele sunt in valori normale,viremia nu a mai repetat-o.
 • 0

#5 danadea05

danadea05

  Garoafa

 • Full Members
 • StricaStrica
 • 58 mesaje

Scris 18 November 2007 - 12:54 PM

Viorica, la sotul tau a fost eficient tratamentul cu lamivudina??? Cand a inceput tratam. transamin. au avut valori mai mari si apoi au revenit la normal? Cred ca va conta valoarea viremiei pentru a se putea vedea intr-adevar eficienta lamivudinei.
Mie nu mi s-a aprobat nici acum dosarul de lamivudina, dupa doua luni de la depunerea acestuia. La voi tot asa greu au decurs lucrurile???
Nu stiu cat timp voi lua lamivudina, cat considera dr. , numai sa fie eficient.Stii ca lamivudina nu distruge virusul, doar micsoreaza replicarea acestuia!!!Poate daca se va da si baraclude gratuit , se va lua in calcul si tratamentul cu acesta.
Sanatate!
 • 0

#6 guster

guster

  Boboc

 • Members
 • Strica
 • 7 mesaje

Scris 19 November 2007 - 12:15 PM

Buna ziua la toata lumea! Sunt proaspat inregistrat, iar acesta este primul meu post.

Acum 2 ani am aflat si eu si tatal meu ca suntem purtatori sanatosi ai virusului hepatic B; singurul loc comun in care ne`am "intepat" amandoi a fost la stomatolog (CARE ESTE :jester: acelasi). Dupa analize mai amanuntite au reiesit urmatoarele: incarcaturi virale (viremii cum am citit pe aici) mici spre medii, transaminaze normale, electroforeze normale, AgHBS pozitiv, AntiHBe pozitiv, AgHBe negativ, AntiHBc totali pozitiv. Toate au fost facute in Bucuresti, la CDT Victor Babes.
Ce pot sa va zic......ne repetam in fiecare an analizele si pana acum au iesit normale de fiecare data.

In viitorul fff apropiat, eu voi trece pe Entecavir (Baraclude), iar tata pe Lamivudina (din motive financiare). Pana acuma, am luat hepato-protectoare (Silimarina, Lagosa, Liv52, Farcovit, Essentiale forte etc) si ne simtim bine.
In privinta regimului, nu am exagerat cu prajelile si grasimile. Mananc cat se poate de sanatos, multe fructe si legume, beau multa apa, alcool deloc. Foarte rar, carne de porc la gratar, in rest pieptul de pui e la ordinea zilei.

Avand in vedere ca voi fi primul de pe forum care va incepe tratamentul cu Baraclude, va voi tine la curent. Tb. sa fac investigatii dupa fiecare 45 de zile. Medicul mi`a zis ca in cazul meu profilaxia e de 6 luni.

In incheiere, ma bucur (daca se poate spune asa) ca am gasit si altii ca mine si va doresc la toti sanatate maxima, iar virusului hepatic B multa m**e. Vede el ce`i dau eu :o:

Tineti`va capul sus ca stresul nu face bine la boala noastra, iar pt cei care nu ne inteleg situatia si ne condamna, nu le pot spune decat sa incerce sa se puna in postura noastra.

Aceast mesaj a fost editat de guster: 19 November 2007 - 12:19 PM

 • 0

#7 2468v

2468v

  Lalea

 • Full Members
 • StricaStricaStrica
 • 202 mesaje

Scris 19 November 2007 - 03:24 PM

Viorica, la sotul tau a fost eficient tratamentul cu lamivudina??? Cand a inceput tratam. transamin. au avut valori mai mari si apoi au revenit la normal? Cred ca va conta valoarea viremiei pentru a se putea vedea intr-adevar eficienta lamivudinei.
Mie nu mi s-a aprobat nici acum dosarul de lamivudina, dupa doua luni de la depunerea acestuia. La voi tot asa greu au decurs lucrurile???
Nu stiu cat timp voi lua lamivudina, cat considera dr. , numai sa fie eficient.Stii ca lamivudina nu distruge virusul, doar micsoreaza replicarea acestuia!!!Poate daca se va da si baraclude gratuit , se va lua in calcul si tratamentul cu acesta.
Sanatate!

Tratamentul cu Lamivudina l-a inceput dupa 9 luni de interferon care nu l-a ajutat ci i-a facut mai mult rau.Cand a inceput trat cu Lamivudina transaminazele erau foarte mari ,1800 nu stiu din ce cauza,pentru ca a luat o luna si antidepresive sau a fost o recadere dupa intreruperea tratamentului.Sub lamivuduna au revenit la normal si dupa 2 ani sunt in jur de 37(chiar azi am luat rezultatul)Dar teama mare este ca virusul sa nu capete rezistenta .Dosarul a fost aprobat repede tinand cont si de valoarea mare a transaminazelor.Nici la interferon nu a intampinat greutati,el fiind asigurat la casa 2 de sanatate,iar dosarul a fost intocmit de medic de la Spitalul Matei Bals.
Multa sanatate1

Entecavirul o sa-l cumperi sau este sponsorizat de Casa de sanatate?Cat este pretul?Eu am intrebat la farmacia de unde iau Lamivudina si nu stiau absolut nimic.
 • 0

#8 guster

guster

  Boboc

 • Members
 • Strica
 • 7 mesaje

Scris 19 November 2007 - 06:33 PM

Entecavirul NU se da compensat pt. ca este proaspat aparut pe piata medicamentelor.
0.5 mg = cca. 1800 ron/luna
1 mg = cca. 2000 ron/luna
 • 0

#9 danadea05

danadea05

  Garoafa

 • Full Members
 • StricaStrica
 • 58 mesaje

Scris 19 November 2007 - 07:16 PM

Viorica, chiar i-a mers bine sotului tau cu lamivudina, daca de la valori asa mari s-au normalizat transaminazele!
Pacat ca nu i-a mers cu interferon, ca de la el se poate negativiza virusul!! Stiu ca rezistenta la lamivudina poate sa apara cam dupa un an de tratament, poate nu e cazul sotului tau! Din tot sufletul ii doresc sa-i mearga bine in continuare!!
Am citit pe net ca baraclude este indicat la persoanele la care nu a mers lamivudina, doza fiind de 1mg/zi, deci te costa cam 2.000 lei/luna! :jester: La persoanele care incep trat direct cu baraclude (fara sa fi luat lamivudina) doza este de 0,5mg/zi. Eu am gasit baraclude pe stoc la help net ( asta totpe net).
Cu pretul asta, sincer eu nu-mi permit deocamdata!!!
Cat despre dosarul de lamivud. , eu sunt din provincie si poate de aceea merg lucrurile mai greoi!! Macar asta nu costa asa de mult!!!
Va doresc numai bine!!
 • 0

#10 danadea05

danadea05

  Garoafa

 • Full Members
 • StricaStrica
 • 58 mesaje

Scris 19 November 2007 - 08:33 PM

guster,
bine ai venit printre noi, chiar daca suntem niste "virusati"! Asta e, vom trece noi si peste asta, ca doar suntem niste luptatori! :jester:
Sunt curioasa, daca ai relativ bune analizele ( transamin. si viremia) , incepi totusi tratamentul cu baraclude?????????
Si..... e cam scump!!! In prospect am citit ca trebuie sa fie replicarea virala mare si transaminazele depasite pentru a incepe tratamentul.
Iti doresc sa-ti merga bine, sa dea rezultate ca banii nu mai conteaza!!
Chiar te rog sa ne tii la curent, sa vedem si noi cum e cu medicamentul asta nou!
Multa sanatate tie si tatalui tau!
 • 0