sau Inregistrare

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

"Iata, Eu vin curand" apoc.22:12 Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 11 November 2007 - 10:13 AM

Vezi postareaGelupanda, la Nov 10 2007, 09:59 PM, a spus:

Nu vad care e problema.Primul CURAND se refera la starea si evolutia bisericii de la sfarsitul primului veac.Evenimente implinite la virgula si confirmate de istorie.Capitolul 4 .1(DUPA ACESTEA) arata clar ca este vorba de alt timp.

De ce este asa de clar ? Pentru tine o virgula, care nici macar nu apare in manuscrise, delimiteaza mii de ani ? :D

Vezi postareamica_curioasa, la Nov 10 2007, 09:45 PM, a spus:

deci nici intrebarea ta :spiteful:

Afirmatia ta de fapt... :doh:
0

#22 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 11 November 2007 - 10:29 AM

Vezi postareail servo, la Nov 10 2007, 04:34 PM, a spus:

" Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă."Matei 24:30

mie tare mi'e teama ca americanii vor lansa ceva rachete la "slava" aia ... :spiteful:
0

#23 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 11 November 2007 - 11:48 AM

;) :spiteful: :doh: Bingo! :D
0

#24 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 12 November 2007 - 12:16 PM

Citeaza

Crestinismul a redefinit termenul "curand". Daca scriptura este adevarata atunci Apocalipsa 22:12 nu are nici o legatura cu timpul nostru.

Domnul Isus se intreba, Marinaru, intr-una din zile: "Dar oare va mai gasi Fiul Omului credinta pe pamant cand va veni in slava Sa si a sfintilor ingeri?"

Lasand la o parte faptul ca este acesta sau este un altul timpul revenirii lui Hristos, astazi, dupa tine, mai crede lumea in Isus Hristos???? Afirmatia ta de mai sus, referitoare la redefinirea termenilor, este una izvorata din credinta in Isus Hristos????

Citeste cu atentie Marinaru, si ma adresez tie din cauza ca toti ceilalti care derad pe acest forum lucrarea lui Hristos sunt inocenti, sunt visatori ca "octavc", sunt imorali ca Sikaryan sau Ravl pt ca sunt sclavi ai Diavolului, si desi i-am rugat sa-si vada de treaba lor, continua sa fie si nesupusi civilizatiei pe care o divinizeaza, dar tu Marinaru, care cu mult timp in urma facea-ai cat de cat cinste lui Hristos, L-ai combatut din ce in ce mai mult, pana cand ai ajuns seful bandei tuturor dusmanilor Evangheliei. Uita-te si tu pe paginile forumului, si fa-ti singur autocritica dupa principiul: "spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti".
Repet, citeste cu atentie si tu si ceilalti:

"Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
37 Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.
38 În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
39 şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.
40 Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.
41 Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată.
42 Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru.
43 Să ştiţi că, dacă ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să-i spargă casa.
44 De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.
45 Care este deci robul credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă?
46 Ferice de robul acela, pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa!
47 Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale.
48 Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui: ,Stăpânul meu zăboveşte să vină!'
49 Dacă va începe să bată pe tovarăşii lui de slujbă, şi să mănânce şi să bea cu beţivii,
50 stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se aşteaptă, şi în ceasul pe care nu-l ştie,
51 îl va tăia în două, şi soarta lui va fi soarta făţarnicilor; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor".
Matei 24:36-51.
Si tot legat de sfarsitul lumii acesteia care coincide cu revenirea lui Isus, El a zis:
"CERUL SI PAMANTUL VOR TRECE, DAR CUVINTELE MELE NU VOR TRECE"Luca 21:33
0

#25 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 12 November 2007 - 01:14 PM

Vezi postareail servo, la Nov 12 2007, 02:16 PM, a spus:

Citeste cu atentie Marinaru, si ma adresez tie din cauza ca toti ceilalti care derad pe acest forum lucrarea lui Hristos sunt inocenti, sunt visatori ca "octavc", sunt imorali ca Sikaryan sau Ravl pt ca sunt sclavi ai Diavolului, si desi i-am rugat sa-si vada de treaba lor, continua sa fie si nesupusi civilizatiei pe care o divinizeaza ...

mai "il servo-directie" ce civilizatie divinizezi tu ?
0

#26 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 12 November 2007 - 01:36 PM

Citeaza

octavc scrie -Nov 10 2007, 08:09 PM
ori, voi toti de pe forum, impreuna si luati la olalta, nu ma puteti convinge in veci ca, in societatea asta (in care daca un pisoi nou nascut are 5 picioare, vestea inconjoara intreg globul) Iisus ar veni, si s-ar prezenta intr-o piata sau la un post de televiziune, VESTEA ACEASTA AR PUTEA TRECE NEOBSERVATA !!!!

Stimata d-ra (d-na) visatoare, ca sa incep prin a te trata cam cu aceeasi moneda, o sa-ti dau sansa sa-ti raspunzi singura la intrebarea pe care o pusese-i la inceput, prin a te informa ca in Biserica Adventista visatorii cu ochii deschisi ca tine sunt priviti cu compatimire. Halucinatiile din debutul tau pe acest forum cu care ai reusit sa sa-ti atragi de partea ta pe toti "gura casca" cautatori de idoli noi, nu sunt deloc interesante si nici noi, pt oamenii cu capul pe umeri si nu in nori.

Acum, daca mai ai calmul necesar ca sa citesti incontinuare, o sa incerc sa replic cate putin la provocarile tale, facand-o pt "spectatori", intrucat consider a fi inutil pt tine. (boala ta e periculoasa)

Allora: Ca sa stii ca Isus cand vorbeste pronunta defapt cuvintele lui Dumnezeu, "ORICE OCHI" nu inseamna doar cei ce au televizor (sunt inca sute de milioane care nu-l au), ci inseamna orice ochi A TRAIT, TRAIESTE, si VA TRAI, in spatiul acesta in care se invarte ceea ce noi chemam Planeta TERRA. Si mai mult: se pare ca evenimentul va fi urmarit de catre orice existenta constienta din spatiu cosmic. Asta inseamna ca si cei care vor fi morti la vremea respectiva, vor invia ca sa-L vada. Inca nu am auzit de o televiziune care sa fi ajuns la o astfel de performanta. Poate o vei infiinta tu!!! :crazy: Eu stiu ca voi vreti dovezi, si stiu ca le veti avea, dar El spune ca "Atunci va fi plansul si scrasnirea dintilor", adica dovezile care le cere-ti vor fi groaznice si aducatoare de distrugere.

Citeaza

si inca o chestie, CIUDATA RAU!!!
nu imi apartine, am gasit-o intamplator pe YouTube, si imi amintesc ca m-a cam suparat si descumpanit, la vremea aceea. Astfel, un individ, filmat cu telefonul, se intreba ceva de genul: "daca Iisus a inviat (trei zile mai tarziu), inseamna ca nu este mort, da? si atunci, pentru ce anume ii mai este obligat cu recunostiinta?"
...
si te gandesti ca daca Iisus ar aparea in persoana, individul acesta ar putea sa aiba dreptate?

Ca sa fiu sincer, e cam de mirare sa nu-ti apartina "chestia ciudata", cine altcineva ar putea sa gandeasca atat de gresit??? :doh: pero......

Isus nu a inviat trei zile mai tarziu, ci a treia zi de la moarte (nu-i mare diferenta, dar exista). Asta asa ca chestie, s-ar putea sa-ti fie de folos.
Oricum, daca ai posibilitatea, sa-i spui tipului respectiv ca daca pe tine te-ar fi salvat cineva de la moarte, tu i-ai fi recunoscatoare chiar daca acel cineva nu a murit facand asta. Dar daca ar fi murit, oare nu ai fi tu cu atat mai recunoscatoare???? Si oare nu ai fi dat oricat ca sa mai fie inca viu ca sa-i poti multumi???? De ce, atunci, ar trebui sa te deranjeze ca Dumnezeu a gasit cu cale sa-i redea viata intrucat el nu facuse absolut nici o greseala pt care sa merite acea moarte??? Si tocmai tu care ai fost salvata sa nu recunosti ca datorezi viata salvatorului tau, si sa urasti faptul ca si el beneficiaza de viata ca si tine?????Adica sa te consideri indreptatit sa-i reprosezi ca trebuia sa ramana mort???
Si daca pe tine te-a salvat el, pe el de ce nu l-ar salva tatal sau care are relatii la banca sufletelor????
Hmmmm..... :P cu adevarat ciudat tipul acela.

Citeaza

Marinaru scrie: Nov 10 2007, 08:50 PM Mesaj #7

Pai cum poate "curand" sa insemne 2000 de ani ?

Aplicand regula: "La Dumnezeu o zi este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi".

Sau asta o aplici numai cand este vorba despre sabat!! :boss: ......uitasem.
0

#27 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 12 November 2007 - 01:56 PM

il servo, deci cand vine ? :crazy:
0

#28 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 November 2007 - 02:47 PM

Vezi postareail servo, la Nov 12 2007, 12:16 PM, a spus:

Domnul Isus se intreba, Marinaru, intr-una din zile: "Dar oare va mai gasi Fiul Omului credinta pe pamant cand va veni in slava Sa si a sfintilor ingeri?"

Lasand la o parte faptul ca este acesta sau este un altul timpul revenirii lui Hristos, astazi, dupa tine, mai crede lumea in Isus Hristos???? Afirmatia ta de mai sus, referitoare la redefinirea termenilor, este una izvorata din credinta in Isus Hristos????

Citeste cu atentie Marinaru, si ma adresez tie din cauza ca toti ceilalti care derad pe acest forum lucrarea lui Hristos sunt inocenti, sunt visatori ca "octavc", sunt imorali ca Sikaryan sau Ravl pt ca sunt sclavi ai Diavolului, si desi i-am rugat sa-si vada de treaba lor, continua sa fie si nesupusi civilizatiei pe care o divinizeaza, dar tu Marinaru, care cu mult timp in urma facea-ai cat de cat cinste lui Hristos, L-ai combatut din ce in ce mai mult, pana cand ai ajuns seful bandei tuturor dusmanilor Evangheliei. Uita-te si tu pe paginile forumului, si fa-ti singur autocritica dupa principiul: "spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti".
Repet, citeste cu atentie si tu si ceilalti:

"Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
37 Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.
38 În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
39 şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.
40 Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.
41 Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată.
42 Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru.
43 Să ştiţi că, dacă ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să-i spargă casa.
44 De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.
45 Care este deci robul credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă?
46 Ferice de robul acela, pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa!
47 Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale.
48 Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui: ,Stăpânul meu zăboveşte să vină!'
49 Dacă va începe să bată pe tovarăşii lui de slujbă, şi să mănânce şi să bea cu beţivii,
50 stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se aşteaptă, şi în ceasul pe care nu-l ştie,
51 îl va tăia în două, şi soarta lui va fi soarta făţarnicilor; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor".
Matei 24:36-51.
Si tot legat de sfarsitul lumii acesteia care coincide cu revenirea lui Isus, El a zis:
"CERUL SI PAMANTUL VOR TRECE, DAR CUVINTELE MELE NU VOR TRECE"Luca 21:33

Eu nu stiu ce crezi tu ca combat eu...dar ca sa clarific...eu combat intelegerile eronate. Daca scriptura este adevar atunci "curand" nu poate sa fie mii de ani.

Vezi postareail servo, la Nov 12 2007, 01:36 PM, a spus:

Aplicand regula: "La Dumnezeu o zi este ca o mie de ani si o mie de ani ca o zi".

Sau asta o aplici numai cand este vorba despre sabat!! :doh: ......uitasem.

O aplici atunci cand se refera la Dumnezeu nu la oameni. Cand Isus spune ca "eu vin curand" ne spune noua, oamenilor, iar regula cu o zi ca o mie de ani nu are valabilitate. Pe langa asta zi si curand sunt doua termene diferite legate de timp.

Cine este cel care combate ? Eu care spun ca este adevarat ca a venit sau tu care spui ca curand inseamna mii de ani si ca urmeaza sa vina ? :crazy:
0

#29 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 12 November 2007 - 03:01 PM

Citeaza

octavc scrie: Nov 10 2007, 09:59 PM Mesaj #13

spune-mi, cu ce ar fi generatia noastra mai indreptatita sa 'prinda' sau sa i se adreseze acest unic moment? in 2000 de ani, au trait cateva zeci de miliarde de oameni, nu?
drept ar fi?

dar daca ar veni ca mesaj, cum spuneam, ca trezire, ar avea sens curgerea acestei perioade in care noi am deveni mai buni, si mai responsabili.

noi nu neaparat ca indivizi, ci noi ca omenire. (chiar daca tot noi o formam...)

...?

Logica umana, mai ales cea a timpurilor noastre, nu este compatibila cu Cuvantul lui Dumnezeu (biblia), asa ca trebuie sa folosim logica Divina pt a putea sa intelegem sensul celor scrise acolo. Uite ce zice Domnul prin Isaia:
Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
9 ,Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.
10 Căci după cum ploaia şi zăpada se pogoară din ceruri, şi nu se mai întorc înapoi, ci udă pământul şi-l fac să rodească şi să odrăslească, pentru ca să dea sămânţă semănătorului şi pâine celui ce mănâncă,
11 tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele.

Raspunsul la intrebarile tale octavc, se gasesc in biblie, dar tu nu le accepti din cauza ca nu ti se par logice.
Cuvantul spune ca acest moment unic, despre care discuta-ti mai sus, este adresat intregului spatiu de timp dintre primul pacat al lui Lucifer si timpul in care va avea luc evenimentul (sfarsitul pacatului si al pacatosilor). Este vorba despre o perioada de timp mai lunga decat istoria umanitatii, si toti cei care vor fi trecut prin viata vor vedea si vor participa nu numaidecat la maretia evenimentului, dar cel putin la judecata si sentinta finala care coincide cu a doua venire a lui Isus. Sau chiar daca nu coincide, fiindca intre invierea dreptilor si invierea celor condamnati la moarte eterna (judecata finala), se va scurge un interval de timp de 1000 de ani solari. vezi apoc.20.

Cat priveste "venirea ca mesaj", cum o numesti tu, este total antibiblica si lipsita de sens. Ea poate fi conceputa doar de catre cei care nu cunosc scopul crucii lui Hristos si puterea lui Dumnezeu. Pt ca Isus, Fiul Atotputernicului Dumnezeu, nu a murit pt ca sa se faca o panarama de reforma spirituala, morala, sanitara, etc,intre oameni, ci El a murit pt ca sa faca toate lucrurile noi. Asa cum erau la creatiune, si mai mult. Perfecte.
Isus, desi a murit intr-un corp al naturii acesteia pacatoase, a inviat intr-un corp de o natura mult superioara, imortal.
Dupa inviere avea calitati supranaturale, se arata cui voia, aparea si disparea, s-a inaltat spre cer fara sa zboare din aripi, si cu toate astea el a mancat peste impreuna cu ucenicii dupa inviere, s-a lasat atins si a zis despre El ca "NU SINT UN DUH, PT CA UN DUH NU ARE CARNE SI OASE ASA CUM VEDETI CA AM EU". Luca 24:38,39

"Venire ca mesaj", "mai buni si mai responsabili", "trezire", sunt toate cuvinte visatoare rostite de oameni care nu cred in "ASA STA SCRIS". De mii de ani (si nu doar doua) viseaza omenirea, si in toate formele sociale in care s-a organizat, a tot visat sa fie mai buni si mai reponsabili in timp ce facea orice pt a fi mai rea si mai AUTODISTRUCTIVA. Si asta din cauza AUTO-divinizarii care continuie sa si-o proclame cu nerusinare intr-o gura asa de mare ca a ajuns deranjul pana la Tronul lui Dumnezeu. Peste tot numai despre AUTO...: autocontrol, autorealizare, autodezvoltare, autonomie proprie, etc., pana cand autodistrugerea nu i se mai pare nimic anormal, ca doar incepe tot cu AUTO.

Cat de simplu e sa intelegi ca Diavolul, datorita orgoliului nascut in inima sa pe baza puterii si frumusetii sale, a fost primul in univers ca a dorit AUTONOMIA sa proprie cand a zis: "voi fi si eu ca Dumnezeu", dar nu a cerut asta de la insusi Dumnezeu ci a vrut s-o AUTOrealizeze el insusi. El este primul care a decis ca pote sa fie ca Dumnezeu, adica sa nu depinda de nimeni, si a transmis virusul acesta periculos, al "trairii prin tine insusti", in lumea noastra si a ingerilor, in asa fel incat astazi este considerat a fi o aberatie sau o nebunie a recunoaste ca ai fost creat de Dumnezeu, ca esti al sau, si ca nu i-ti apartii.
Dar Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce Sunt"! Iar lui Isaia:"Eu sunt de la inceput, si nimeni nu izbaveste din mana mea; cand lucrez Eu, cine se poate impotrivi?".

Cine s-ar mai fi uitat la Pinochio daca odata iesit din mainile lui Gepeto ar fi inceput sa-l injure pt ca la creat, sa nu-l recunoasca ca creator, sa incerce chiar sa-l elimine, sa-si bata joc cu prietenii sai la ideia ca el ar fi putut sa fie creat, etc???
Ce mare prostie ar fi sa spui: tatal meu nu a existat niciodata, eu m-am autocreat.
Si cu toate astea, lumea intreaga spune astazi acelasi lucru si nu este considerat o prostie. Ba mai mult. Are un nume maret, si se chiama EVOLUTIE.
Si stii din ce cauza nu mai este considerat a fi o prostie????.....Din cauza ca acum LUMEA INSASI ESTE PROASTA.

Tocmai de aceea este din nou nevoie de interventia directa a Creatorului, si El va interveni SIGUR SI CATEGORIC, pt ca a zis:
"CERUL SI PAMANTUL VOR TRECE, DAR CUVINTELE MELE NU VOR TRECE"

Citeaza

marinaru scrie: Astazi, 04:47 PM
Cine este cel care combate ? Eu care spun ca este adevarat ca a venit sau tu care spui ca curand inseamna mii de ani si ca urmeaza sa vina ?

Deci tu, marinaru, zici ca Isus a venit deja????!!! :crazy: Adica a venit pt a doua oara???? :P

Asta chiar nu am mai auzit :doh:
0

#30 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 November 2007 - 03:04 PM

Vezi postareail servo, la Nov 12 2007, 03:01 PM, a spus:

Deci tu, marinaru, zici ca Isus a venit deja????!!! :crazy: Adica a venit pt a doua oara???? :P

Asta chiar nu am mai auzit :doh:

Pai nu pot sa spun altceva din moment ce asa scrie... :boss:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) 1 Corinteni 13.13 adicel  24 4.274
Hot Topic (New) De ce sunt 2 povesti ale genezei? Discrepante in Biblie.
Teme combinate
CavalerulJedi  80 10.995
Hot Topic (New) Atasamente Adevarata Biblie!
Revelatia lui Dumnezeu nealterata de oameni!
Panamericano  65 3.914
Hot Topic (New) 1 Corinteni 15:5
Daca e vreun crestin pe aici care sa gaseasca un raspuns...
adicel  55 7.907
Hot Topic (New) Profetii biblice implinite * * * * - tudorel666  582 52.710