"Iata, Eu vin curand" apoc.22:12
Scris 10 November 2007 - 02:34 PM
şi au zis: "Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, VA VENI IN ACELAS FEL CUM L-ATI VAZUT MERGAND LA CER." (fapte 1:11)
Dupa aproape doua mii de ani de la intamplarea acestui eveniment, in ciuda marii majoritati a lumii crestine sau necrestine care batjocoreste ideea revenirii lui Hristos, exista totusi in lume sute de mii si chiar milioane de persoane care asteapta cu nerabdare acest eveniment de o maretie cosmica si de o importanta eterna, si i-si dedica viata intreaga pregatirii lor si a celor din jur pt intampinarea Domnului Domnilor in care si-au pus toata speranta vietii lor.
Intreaga istorie a omenirii este dedicata de catre Creatorul ei, Persoanei Domnului Isus Hristos si a celor doua marete actiuni ale Sale de importanta inexprimabila in cuvinte omenesti: Golgota si A Doua Venire a lui Hristos.
Pe cat este de evident in textul scripturilor faptul ca Isus Hristos a murit, a inviat si s-a inaltat la cer, tot la fel de evident este si faptul ca El va reveni pt a aduce cu Sine rasplata fiecaruia: unora viata vesnica iar altora moartea vesnica.
Exista totusi o necredinta generala in randul populatiilor crestine referitor la acest lucru, si desi aceasta necredinta, pe de-o parte, confirma autenticitatea scripturilor care afirmau cu mult timp inainte ca se va intampla asa, pe cealalta parte influenteaza negativ multe persoane spre pierderea definitiva a darului Vietii Vesnice.
Cine crede in Isus Hristos cel de acum doua mii de ani, dar nu crede in revenirea Sa pt aducerea salvarii din aceste trupuri muritoare, nu crede cu adevarat si nu poate fi mantuit. Nu are nici un sens inestimabilul sacrificiu de pe Golgota fara finalizarea lucrarii prin care victoria lui Hristos impotriva Satanei, sa fie oferita in dar celor salvati.
Insusi Isus spune cu cuvintele Sale in Ioan 14:3 ca se va intoarce: "Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, MA VOI INTOARCE şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi."
Apostolii si primii crestini au considerat revenirea lui Hristos ca fiind "fericita nadejde"(speranta):
"aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos."Tit.2:13
"tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă."Evrei 9:28.
Revenirea lui Hristos nu va fi nici in ascuns, nu este nici simbolica, si nici vizibila doar pt unii (asa cum pretind multi falsi profeti), deoarece iata ce zice scriptura:
"Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin."Apoc.1:7
" Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă."Matei 24:30
Tot la fel de mare va fi si zgomotul cand va veni Hristos, pt ca revenirea Sa nu va fi una in soapta nici pe departe:
"Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos."1Tes.4:16
Sunt nenumarate textele biblice care afirma ca Isus Hristos va reveni cu siguranta, revenirea Sa va fi un eveniment glorios si de o stralucire nemaipomenita in istoria umanitatii, atunci vor primi viata vesnica toti cei care au trait in aceasta speranta dar care au adormit in tarana pamantului dea lungul istoriei, lumea aceasta va fi distrusa dupa invierea celor drepti care va avea loc atunci, si un Pamant nou va fi dat celor care vor fi primit viata vesnica.
As dori ca in discutia pe aceasta tema sa se implice doar cei care cred in Isus Hristos, si doar cei sunt cu adevarat interesati sa descopere acest adevar biblic, si rog din suflet pe toti cei care sunt anti-Hristos, anti-crestinism, anti-biblici, etc. sa nu se implice si sa nu deranjeze.
p.s. Eu am intrat odata pe un topic de-al homosexualilor ca sa le spun ca Dumnezeu condamna atitudinea aceasta fata de relatia sexuala, si mi-au sugerat sa parasesc topicul pt ca nu sunt de-al lor. Bine-nteles ca m-am retras si nu am mai intrat de atunci, asa ca va rog sa fiti la fel de civilizati si voi cu noi cei care credem in Hristos si sa nu ne deranjati.
Multumesc anticipat.
Scris 10 November 2007 - 03:21 PM
Scris 10 November 2007 - 03:45 PM
marinaru, la Nov 10 2007, 03:21 PM, a spus:
Toate generatiile au sperat ca ei sa fie fericitii partasi ai acestui eveniment.Si eu cred la fel.Avand in vedere faptul ca majoritatea,sau toate evenimentele premergatoare venirii Sale sau implinit,consider ca orice zi poate fi ZIUA.
MARANATHA!
marinaru, la Nov 10 2007, 03:21 PM, a spus:
De unde stii ca aceasta promisiune nu se adreseaza exclusiv acestei generatii?
La urma urmei santem prima generatie si singurul timp in care acest mesaj se adreseaza intregii lumi.Fiecare om de pe glob are o biblie sau cel putin a auzit intr-un fel sau altul de Evanghelie.
In urma cu 1900 si ceva de ani,Ap.22.12 era pentru cateva sute de ucenici.Astazi toata lumea stie.
Scris 10 November 2007 - 04:05 PM
Iar daca asteptati in persoana lui Isus... sa intalniti Un Dumnezeu ....atunci trebuie sa va spun ca nici contemporanii lui nu l-au vazut asa ceva si nici intemeietorii religiei crestine care l-au vazut si ei in realitate ...dar nu ca mantuitor ...ci doar ca profet al unui alt Dumnezeu mai bun decat Dumnezeul Raului din VT.
In rest celor care nu sunt intemnitati cu mintea in temnita libertatii de gandire ...numita religie ...ganditi-va bine ca un ...Dumnezeu Adevarat nu se poate declara dintr-un om ...ba chiar dupa 325 bde ani dupa ce acesta a murit cu acte in regula ....si mai ales de catre un Criminal al antichitatii...asa cum Constantin l-a declarat pe Isus Omul ca Dumnezeu ...doar ca sa ii creasca lui autoritatea divina!(citeste politica
Cat despre doleanta ta ...noi o respectam la fel de mult ca pe tine ...dar ne ierti ca ne e mai drag ADEVARUL! (ala care se poate verifica)...si te rugam sa te bazezi in afirmatiile tale pe realitate si nu pe carti neinspirate de nici un Dumnezeu ...dar marsvite secole la rand de catre oameni!
Asa ca si noi credem in Isus ca intr-unul care a inteles sa se revolte impotriva tatalui sau care a adus raul in lume si este chiar originea raului pe pamant ....dar din pacate ...il putem considera un unul care si/a ratat misiunea ...ca nu a reusit sa isi impuna gandurile frumoase dar a reusit sa faca una din cele mai bestiale sisteme de a produce rau si suferinta omenirii ...adica biserica crestina
Scris 10 November 2007 - 06:09 PM
il servo, la Nov 10 2007, 02:34 PM, a spus:
Intreaga istorie a omenirii este dedicata de catre Creatorul ei, Persoanei Domnului Isus Hristos si a celor doua marete actiuni ale Sale de importanta inexprimabila in cuvinte omenesti: Golgota si A Doua Venire a lui Hristos.
Pe cat este de evident in textul scripturilor faptul ca Isus Hristos a murit, a inviat si s-a inaltat la cer, tot la fel de evident este si faptul ca El va reveni pt a aduce cu Sine rasplata fiecaruia: unora viata vesnica iar altora moartea vesnica.
Sunt nenumarate textele biblice care afirma ca Isus Hristos va reveni cu siguranta, revenirea Sa va fi un eveniment glorios si de o stralucire nemaipomenita in istoria umanitatii, atunci vor primi viata vesnica toti cei care au trait in aceasta speranta dar care au adormit in tarana pamantului dea lungul istoriei, lumea aceasta va fi distrusa dupa invierea celor drepti care va avea loc atunci, si un Pamant nou va fi dat celor care vor fi primit viata vesnica.
As dori ca in discutia pe aceasta tema sa se implice doar cei care cred in Isus Hristos, si doar cei sunt cu adevarat interesati sa descopere acest adevar biblic, si rog din suflet pe toti cei care sunt anti-Hristos, anti-crestinism, anti-biblici, etc. sa nu se implice si sa nu deranjeze.
p.s. Eu am intrat odata pe un topic de-al homosexualilor ca sa le spun ca Dumnezeu condamna atitudinea aceasta fata de relatia sexuala, si mi-au sugerat sa parasesc topicul pt ca nu sunt de-al lor. Bine-nteles ca m-am retras si nu am mai intrat de atunci, asa ca va rog sa fiti la fel de civilizati si voi cu noi cei care credem in Hristos si sa nu ne deranjati.
Multumesc anticipat.
sa-mi spui, te rog, daca doresti sau nu sa mai intru pe topicul acesta, caci mie imi este greu sa-mi dau seama.
multumesc
cat priveste subiectul, si eu cred ca Iisus va veni. doar ca nu in persoana. si stii de ce cred aceasta?
pentru ca mi se par inspirate cuvintele lui Luca:
“Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia şi astfel ziua aceea să vină fară veste asupra voastră. Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pămâtului. Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea, care se vor întampla şi să staţi în picioare înainte Fiului Omului.”
Luca 21: 34-36
ori, voi toti de pe forum, impreuna si luati la olalta, nu ma puteti convinge in veci ca, in societatea asta (in care daca un pisoi nou nascut are 5 picioare, vestea inconjoara intreg globul) Iisus ar veni, si s-ar prezenta intr-o piata sau la un post de televiziune, VESTEA ACEASTA AR PUTEA TRECE NEOBSERVATA !!!!
dar uite aici, o alta perspectiva:
daca venirea lui Iisus va veni ca un mesaj de responsabilitate, de uniune, de trezire, de adevar, de acceptare colectiva a binelui si a directiei lui, se prea poate sa scape multora...
si inca ceva:
cuvintele trebuiesc, intotdeauna, citite si intelese cu atentie maxima:
mai intai Fiul lui Dumnezeu, apoi Fiul Omului (mie imi inspira mai curand ceva de felul Dumnezeu a trimis vorba si Omul a raspuns). Dumnezeu a sadit in mintile noastre samanta binelui (Iisus), iar peste timp, omul decide: va cultiva mai departe binele sau nu?
si inca o chestie, CIUDATA RAU!!!
nu imi apartine, am gasit-o intamplator pe YouTube, si imi amintesc ca m-a cam suparat si descumpanit, la vremea aceea. Astfel, un individ, filmat cu telefonul, se intreba ceva de genul: "daca Iisus a inviat (trei zile mai tarziu), inseamna ca nu este mort, da? si atunci, pentru ce anume ii mai este obligat cu recunostiinta?"
...
si te gandesti ca daca Iisus ar aparea in persoana, individul acesta ar putea sa aiba dreptate?
daca te-am deranjat, scuze si iti doresc succes cu topicul
octavc
Aceasta postare a fost editata de octavc: 10 November 2007 - 06:24 PM
Scris 10 November 2007 - 06:43 PM
octavc, la Nov 10 2007, 06:09 PM, a spus:
multumesc
cat priveste subiectul, si eu cred ca Iisus va veni. doar ca nu in persoana. si stii de ce cred aceasta?
pentru ca mi se par inspirate cuvintele lui Luca:
“Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia şi astfel ziua aceea să vină fară veste asupra voastră. Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pămâtului. Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea, care se vor întampla şi să staţi în picioare înainte Fiului Omului.”
Luca 21: 34-36
ori, voi toti de pe forum, impreuna si luati la olalta, nu ma puteti convinge in veci ca, in societatea asta (in care daca un pisoi nou nascut are 5 picioare, vestea inconjoara intreg globul) Iisus ar veni, si s-ar prezenta intr-o piata sau la un post de televiziune, VESTEA ACEASTA AR PUTEA TRECE NEOBSERVATA !!!!
dar uite aici, o alta perspectiva:
daca venirea lui Iisus va veni ca un mesaj de responsabilitate, de uniune, de trezire, de adevar, de acceptare colectiva a binelui si a directiei lui, se prea poate sa scape multora...
si inca ceva:
cuvintele trebuiesc, intotdeauna, citite si intelese cu atentie maxima:
mai intai Fiul lui Dumnezeu, apoi Fiul Omului (mie imi inspira mai curand ceva de felul Dumnezeu a trimis vorba si Omul a raspuns). Dumnezeu a sadit in mintile noastre samanta binelui (Iisus), iar peste timp, omul decide: va cultiva mai departe binele sau nu?
si inca o chestie, CIUDATA RAU!!!
nu imi apartine, am gasit-o intamplator pe YouTube, si imi amintesc ca m-a cam suparat si descumpanit, la vremea aceea. Astfel, un individ, filmat cu telefonul, se intreba ceva de genul: "daca Iisus a inviat (trei zile mai tarziu), inseamna ca nu este mort, da? si atunci, pentru ce anume ii mai este obligat cu recunostiinta?"
...
si te gandesti ca daca Iisus ar aparea in persoana, individul acesta ar putea sa aiba dreptate?
daca te-am deranjat, scuze si iti doresc succes cu topicul
octavc
Isus va veni...dar nu in persoana?!!!!!!!!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
"Cu Dumnezeu in subterana"de Richard Wurmbrand. | Gelupanda | 14 | 7.168 |
|
Chestionar:
Reincarnarea in...Biblie
|
Arcangelo | 214 | 22.800 |
|