religie comparata: Crestinism si Islam
Scris 07 June 2005 - 02:43 PM
Pot sa va spun ca am citit despre religia Islamica si cred este o religie mai practica decat crestinismul si m-am gandit sa deschid un topic pe aceasta tema.
Scris 07 June 2005 - 03:43 PM
Hmd, la Jun 7 2005, 03:43 PM, a spus:
[snapbacca]47200[/snapbacca]
In ce sens ?...
Scris 07 June 2005 - 05:23 PM
corinae, la Jun 7 2005, 06:11 PM, a spus:
[snapbacca]47239[/snapbacca]
De cand Dumnezeu a creat primii oameni, barbatul si femeia, ei au fost EGALI.
Omul este chipul şi slava lui Dumnezeu.., Corinteni ...
Facut cu putin mai pe jos decat Dumnezeu, si la-ai incununat cu slava si cu cinste.., Psalmi...
Ca si suveran printre fapturi, omul are suprematie asupra tuturor lucrurilor de pe pamant.., Geneza ...
Scris 07 June 2005 - 05:47 PM
..., la Jun 7 2005, 04:23 PM, a spus:
Facut cu putin mai pe jos decat Dumnezeu, si la-ai incununat cu slava si cu cinste.., Psalmi...
Ca si suveran printre fapturi, omul are suprematie asupra tuturor lucrurilor de pe pamant.., Geneza ...
[snapbacca]47243[/snapbacca]
Asta zic crestinii. Musulmanii nu sunt de aceeasi parere din cate stiu eu. La ei barbatii sunt mai egali decat femeile
Aceasta postare a fost editata de corinae: 07 June 2005 - 05:47 PM
Scris 07 June 2005 - 06:14 PM
corinae, la Jun 7 2005, 06:47 PM, a spus:
[snapbacca]47253[/snapbacca]
Cand neamurile macar ca n-au lege fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei care n-au o lege, isi sunt singuri lege, si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor..,
Fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se desvinovatesc intre ele.., Romani...
...
Cam asa ceva fac musulmanii...
Aceasta postare a fost editata de ...: 07 June 2005 - 06:15 PM
Scris 09 June 2005 - 07:00 PM
..., la Jun 7 2005, 06:23 PM, a spus:
[snapbacca]47243[/snapbacca]
Pot sa te intreb ce fel de chip de femeie sau de barbat?. Care este caipul lui Dumnezeu.
de barbat sau femeie?
Si ce intelegei prin egalitate?
Noi oamenii suntem unici desi semanam mult. Daca vreti sa va spun si altceva nu exista 2 identitati.
Si sa va mai intreb inca un lucru: Aveti impresia ca in Biblie este egalitate intre femei si barbati?
Caci va pot da si eu citate din Biblie care o fi adevarate dintre aceste versete? Cele citate de voi sau cele citate de mine mai jos?
Sotul ei sa stapaneasca peste ea: GENEZA 3:16 Femeii i -a zis: ,,Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii, si dorintele tale se vor tinea dupa barbatul tau, iar el va stapini peste tine
1CORINTENI 14:34- 35 Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvintul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea. Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru, sa intrebe pe barbatii lor acasa; caci este rusine pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica.
Mai vreti?
DEUTEROMul 25:11-12 Cind doi oameni se vor certa unul cu altul, si nevasta unuia se va apropia sa scoata pe barbatul sau din mina celui ce-la loveste, daca intinde mina si apuca pe acesta din urma de partile rusinoase, sa-i tai mina: sa n-ai nici o mila de ea.
LEVITICUL 12:1-5 Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
,,Vorbeste copiilor lui Israel, si spune-le: ,Cind o femeie va raminea insarcinata, si va naste un copil de parte barbateasca, sa fie necurata sapte zile; sa fie necurata ca in vremea sorocului ei. In ziua a opta, copilul sa fie taiat imprejur. Femeia sa mai ramina inca treizeci si trei de zile, ca sa se curete de singele ei; sa nu se atinga de nici un lucru sfint, si sa nu se duca la sfintul locas, pina nu se vor implini zilele curatirii ei. Daca naste o fata, sa fie necurata doua saptamini, ca pe vremea cind i-a venit sorocul; si sa ramina sase zeci si sase de zile ca sa se curateasca de singele ei.
Unde este egalitate in aceste versete?
din cate stiu eu Islamul zice ca oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, numai frica de Dumnezeu face diferenta in fata Lui. Si nu spune nici de barbati ca ar fi egali caci unul e mai bogat unul e ma sarac, unul e patron altul e muncitor, intre barbat si femeie este diferenta de Sex ce egalitate poate fi ? Decat egalitate in drepturi nu?
Dar si drepturile aceste difera in functie de situatie. Daca esti minoriatate intr-o tara poti sa ceri drepturi pentru miniritati, daca esti barbat poti sa ceri sa fii capul familiei nu?
Dar tot ca barbat nu poti sa ceri sa mai nasti si tu un copil din cand in cand macar, sau sa mai dai putin lapte copilului tau ca totusi e copilul tau. deci aceste lucruri sunt firesti. nu inteleg ce pot face femeile si nu li se da? Pentru Dumnezeu conteaza sa ai credinta si sa traiest dupa aceasta.
De care nedreptate ati vorbit sau care inegalitate?! caci stim Eva a fost creata din coasta lui Adam, si iar nu este egalitate.
Ati zis ca ati citit despre Islam si ati gasit vreo teorie a egalitatii, m-as mira.
Sau depinde de unde sa-a citit, conteaza si sursa, nu?
Scris 09 June 2005 - 07:04 PM
corinae, la Jun 7 2005, 06:11 PM, a spus:
[snapbacca]47239[/snapbacca]
De unde sti ai intrebat o femeie musulmana daca este asa?
Scris 09 June 2005 - 07:13 PM
Ce spune Dumnezeu ?...
Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti.., voi de ce sunteti diferiti...
Scris 09 June 2005 - 08:35 PM
As zice multe dar ma abtin!!!
Oricum biblia e scrisa de barbati, deci...
O intrebare pentru Hmd----citatele sunt date din noul sau vechiul testament?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Despre Biunitatea divinīă | tota_puri | 0 | 793 |
|
Cu inima in Gradina | tyta | 9 | 2.072 |
|
|
miki77 | 60 | 9.268 |
|