Rezervele de petrol ale globului sunt mult mai vaste decat s-a preconizat. Petrolistii continua sa gaseasca noi si noi zacaminte, iar multe dintre imensele "rezervele strategice" ale SUA inca nu au fost exploatate. Pretul petrolului se stabileste pe considerente politice si sociale, nu pe baza raportului cerere-oferta.
Pe termen scurt, pretul carburantului in Romania va creste simtitor. Daca astazi, 12 oct 2011, pretul minim al benzinei este de 5,4 putem sa ne asteptam la o crestere de pana la 6,7 in urmatoarea perioada. De ce? Eterna poveste cu "alinierea preturilor" cu UE.
Pretul carburantilor Pareri, previziuni, analize
Scris 12 October 2011 - 10:55 AM
CristinaFilip, la 12 October 2011 - 10:37 AM, a spus:
1. Pretul petrolului se stabileste pe considerente politice si sociale, nu pe baza raportului cerere-oferta.
2. Daca astazi, 12 oct 2011, pretul minim al benzinei este de 5,4 putem sa ne asteptam la o crestere de pana la 6,7 in urmatoarea perioada. De ce? Eterna poveste cu "alinierea preturilor" cu UE.
2. Daca astazi, 12 oct 2011, pretul minim al benzinei este de 5,4 putem sa ne asteptam la o crestere de pana la 6,7 in urmatoarea perioada. De ce? Eterna poveste cu "alinierea preturilor" cu UE.
1. care sunt acele considerente sociale?
2. alinierea asta se referă la calculul accizelor pe baza cotaţiei euro dată de Banca Centrală europeană în prima zi lucrătoare a lunii octombrie şi, ca un făcut, întotdeauna cursul creşte pe final de septembrie-început de octombrie
aşadar, în toată UE va creşte preţul carburanţilor
Scris 16 November 2011 - 08:41 PM
Cand ne uitam la pretul carburantilor putin ne gandim la fluctuatia monedei cu care cumparam acest carburant.
In Europa si in unele tari impozitele pe carburant sunt mai mari decat pretul actual al carburantului ca asa au decis alesi poporului.
In altele zone cum ar fi Mexicul, pretul este oarecum costul de productie fara profit si cu mare placere trec la iei sa iau 500 litri de motorina la jumate de pret.
De asemenea imi place sa ma rasfat cu carburant gratuit produs de mine.
In Europa si in unele tari impozitele pe carburant sunt mai mari decat pretul actual al carburantului ca asa au decis alesi poporului.
In altele zone cum ar fi Mexicul, pretul este oarecum costul de productie fara profit si cu mare placere trec la iei sa iau 500 litri de motorina la jumate de pret.
De asemenea imi place sa ma rasfat cu carburant gratuit produs de mine.
Scris 23 May 2012 - 07:55 AM
InternetLady, la 12 October 2011 - 10:37 AM, a spus:
Rezervele de petrol ale globului sunt mult mai vaste decat s-a preconizat. Petrolistii continua sa gaseasca noi si noi zacaminte, iar multe dintre imensele "rezervele strategice" ale SUA inca nu au fost exploatate. Pretul petrolului se stabileste pe considerente politice si sociale, nu pe baza raportului cerere-oferta.
....
....
ca dovada ca inca se mai descopera zacaminte de petrol si nu vom trece asa curand la combustibili alternativi si pretul carburantilor este de fapt un joc al marilor puteri
Iranul descopera un zacamant e petrol
Scris 23 May 2012 - 08:45 AM
naşpa pt Iran
că abia aştepta USA (încă) un motiv să aterizeze asupra lor
că abia aştepta USA (încă) un motiv să aterizeze asupra lor
Aceasta postare a fost editata de Diela: 23 May 2012 - 08:45 AM
Scris 23 May 2012 - 09:53 AM
Iran ar trebui sa se reprofileze pe fructe si legume daca vor sa le fie bine dpdv politic pe scena mondiala.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Lipsa de comunicare in firma si neaprecierea angajatilor | peter bahuczki | 13 | 3.218 |
|
ce ati face cu 300 de milioane? |
maybe | 92 | 82.786 |
|
Rezerve asigurari | merlin6b | 3 | 3.532 |
|
Aberatii in legea taximetriei | Victor Apostu | 30 | 21.898 |
|
Plan de afaceri
tema la antreprenoriala |
cosmo28u | 4 | 7.750 |
Contact