Melanom malign. Topic combinat. - intrebari / raspunsuri
Scris 11 October 2011 - 08:41 PM
Decizia e a voastra.
Scris 17 October 2011 - 09:21 PM
Va mai tin la curent.
Multumesc mult !
Scris 20 October 2011 - 09:02 AM
Scris 03 November 2011 - 08:50 PM
Florenntinna, la 17 October 2011 - 09:21 PM, a spus:
Va mai tin la curent.
Multumesc mult !
Buna sera
Din intimplare am gasit forumul si problema cu care va confruntati.Nu vreau sa va dezamagesc dar speranta de viata cu melanom este de maxim trei ani.Am un prieten care din pacate se afla in metastaze cerebrale,dupa un melanom malign.A urmat aceeasi schema de tratament,scos ganglion santinela,interferon,decarbrazina si in final metastaze cerebrale.Din pacate este un cancer invaziv si agresiv...si numai bunul Dumnezeu detine cheia.Oricum frutea sus si multa sanatate!
Scris 03 November 2011 - 08:56 PM
Ahile73, la 03 November 2011 - 08:50 PM, a spus:
Din intimplare am gasit forumul si problema cu care va confruntati.Nu vreau sa va dezamagesc dar speranta de viata cu melanom este de maxim trei ani.Am un prieten care din pacate se afla in metastaze cerebrale,dupa un melanom malign.A urmat aceeasi schema de tratament,scos ganglion santinela,interferon,decarbrazina si in final metastaze cerebrale.Din pacate este un cancer invaziv si agresiv...si numai bunul Dumnezeu detine cheia.Oricum frutea sus si multa sanatate!
Din pacate nu pot sa fiu de acord cu tine. medicii nostri sunt foarte optimisti si chiar ne sfatuiesc ca nu facem interferon ul pentru ca situatia ei este foarte buna. Prietenul tau in ce stadiu Clark a fost? Ganglionii au fost afectati ?
Scris 04 November 2011 - 08:41 PM
Scris 21 November 2011 - 02:48 AM
Florenntinna, la 03 November 2011 - 08:56 PM, a spus:
buna florenntinna....multa sanatate mamei tale in primul rand.am urmarit cu interes problema medicala a mamei tale deoarece si eu ma confrunt cu acelasi diagnostic cu tatal meu.melanom malign nodular clark iv,nivel breslow-3mm, pT3b Nx Mx.a urmat aceasi pasi ca si mama ta adica excizarea cu limite de siguranta, ct cap torace abdomen,marker tumoral s100,ldh,ganglion santinela toate au iesit bine ca si cand nu ar fii nimic....ba chiar pt mai multa siguranta cand ia scos ganglionii santinela chirurgul a reoperat zona cu prima interventie si a facut inca o biopsie din acesta piesa care era in imediata apropiere a locului unde a fost tumora.si aceasta biopsie a iesit ok.noi am consultat 2 oncologi siunul zice ca nu trebuie facut nimic decat urmarirea evolutiei peste 3 luni celalalt oscileaza sa faca-sa nu faca interferon.el lasa la alegerea noastra...mai zice ca la ultimul congres in america la care a fost parerile au cam fost impotriva interferonului.....adica tratament foarte dur pt corp si beneficii neclare....cica ar crea si depresii grave cu tendinte de suicid....zice ca daca ne hotaram sa faca acest tratament trebuie si consiliere psihologica.tu zici ca mama ta a inceput tratamentul deja....poti sa imi spui si mie detalii despre cum il suporta ???merci anticipat....pe de alta parte sa stai cu mainile in san si sa nu faci nimic in acest rastimp mi se pare o chestie fara logica....findca a avut norocul sa fie diagnosticat din timp si sa nu se extinda in corp acum sa stai sa astepti si daca se extinde sa incepi un tratament.....grea alegere.astept cu interes vesti de la tine....doamne ajuta!!
Scris 23 November 2011 - 11:15 PM
Da, mama mea a inceput cu o doza soc (adica 36.000 unitati), a facut timp de o saptamana si 2 zile, dar analizele i-au iesit destul de rau dupa asta (au scazut foarte mult leucocitele si a aparut o intoxicatie la ficat provocata de tratamentul cu interferon). Medicul nostru ne-a sfatuit sa oprim doza soc si sa facem o doza normala de doar 3000 de unitati. In momentu asta se simte foarte bine. Face tratamentul de 3 ori pe saptamana, seara si nici nu simte ca il face, ba chiar a inceput sa se duca la munca.
Intr-adevar in perioada in care a facut doza soc s-a simtit destul de rau fizic (dureri de cap, tuse, febra, dureri musculare si de articulatii) dar din punct de vedere psihic nu a absolut nicio problema!
Ce varsta are tatal tau? Cum sta cu psihicul? Trebuie sa mentionez ca mama mea si-a dorit foarte mult sa faca tratamentul si e posibil sa fie si asta una din cauzele pt care nu a avut niciun fel de depresie.
Sper sa faceti alegerea potrivita si multa multa sanatate !
Scris 26 January 2012 - 05:46 PM
onyx-20, la 11 July 2011 - 09:57 PM, a spus:
Sansele de vindecare inclusiv recidiva depind si de metoda de radioterapie aleasa. Din cate stiu eu exista aparate de ultima generatie care fac IMRT (Radioterapie cu Intensitate Modulabilă) și IGRT (Radioterapie Ghidată Imagistic).
Aceasta postare a fost editata de Mihaixl: 26 January 2012 - 05:52 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Melanom malign cu metastaze cerebrale | corina74 | 4 | 11.702 |
|
Melanom malign gradul IV | simtion_luci | 2 | 8.543 |
|
Tratament cu interferon
6 luni de la excizia melanomului malign |