Sari la conținut
Forum Roportal
Lorryd

Melanom malign. Topic combinat.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna, Spider!

Cautam pe net dupa subiectul -melanom malign- Am o alunita mai...ciudata. E de dimensiuni mai mari decat cele obisnuite (~6-7 mm) si are forma ovala. Are un aspect mai uscat si parca...a mai crescut in dimensiuni (sau poate mi se pare, din cauza fricii). Exista de mai multa vreme, dar ma ingrijoreaza pentru ca uneori da senzatii de mancarime. De cateva ori chiar sa-au rupt bucatele mici din ea fiind in zona curelei de la pantaloni.

Am fost la medic vara trecuta si mi-a recomandat sa-o scot, "ca sa stau linistita"... M-am gandit insa sa nu umblu la ea daca nu e cazul. Dintr-o singura privire, medicul a spus ca nu pare a fi cazul unei alunite suspecte...

Ce-mi recomanzi, Spider? As vrea sa merg la un specialist recunoscut. As vrea daca se poate sa fie investigata fara -mostre' culese din ea...

Am nevoie de cineva in care sa am incredere. Am auzit de situatii in care o extractie de alunita a dus la ...melanom malign. Cat de reale sunt aceste cazuri? De aceea nu am acceptat pana acum extirparea ei. Exista si alte solutii de diagnosticare? Mie mi sa-a spus ca nu se poate sti natura ei fara a se opera:(

Locuiesc in Brasov dar, daca stii un medic anume din Bucuresti, pot sa merg si acolo. Ma obsedeaza toate acele semne pe care tu le-ai descris...

Esti specialist/a in dermatologie? As putea eventual sa-ti trimit o poza cu alunita "dubioasa"...daca ai fi de acord.

Oricum, multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Lorry si bine ai venit pe roportal. In primul rand imi cer scuze ca nu ti-am raspuns mai devreme. Si apoi mai trebuie sa lamuresc ceva din start. Nu sunt dermatolog si cu parere de rau nu-ti pot recomanda pe nimeni nici in Brasov si nici in Bucuresti pentru ca nu sunt in tara.

 

Daca medicul ti-a spus sa o scoti atunci cu siguranta trebuie sa o scoti. Cu atat mai mult cu cat este intr-o zona in care o vei agresa mereu si asa cum spui si tu deja sa-a intamplat sa o rupi si mai ai si senzatii de mancarime. Nu te speria, nu toate alunitele de aceasta dimensiune sunt maligne. Insa ele pot deveni daca sunt agresate.

Da, exista cazuri in care in urma excizarii alunitele au evoluat spre melanom malign. Asta nu inseamna ca ti se va intampla si tie. Biopsia sau examenul histologic este o procedura destul de simpla si nu implica o evolutie ulterioara spre melanom malign. In mod normal se face cu ajutorul unui ac cu lumen cu diametrul foarte fin (cam asa cum sunt cele de seringa care au acel orificiu). Ei cu acest ac se patrunde in profunzime si se preleveaza probe de tesut din toate straturile pielii si care mai apoi se analizeaza. Aceasta procedura nu are cum sa-ti dauneze.

Nu se poate sti natura ei fara a se opera, asta e adevarat, insa se poate opera cu toate mijloacele de precautie fara a se sti dinainte natura ei. Oricum o alunita daca e sa aiba o evolutie maligna va deveni maligna si va da metastaze daca e agresata in mod repetat.

 

Daca insa nu ai incredere si iti este frica, eu te sfatuiesc in felul urmator. Te duci la un cabinet dermatologic particular sau de stat, cum preferi, si ceri sa ti se scoata alunita prin metoda clasica, cea cu bisturiul. Nu LASER, sau alte bazaconii.

Ar fi de dorit sa ti-o scoata cu halou de siguranta (adica cativa mm in plus fata de margine) si sa mearga in profunzime pana in tesutul adipos (adica stratul de grasime). Dar asta stie medicul in mod sigur. Apoi sa o trimita la sectia de histologie pentru examinare sau biopsie postoperatorie. Raspunsul in mod normal il primesti intr-o saptamana.

In 2-3 saptamani nu vei ramane decat cu o cicatrice de cativa mm sau cm care poate fi lucrata mai apoi prin chirurgie plastica si reparatorie. :cheer: Si asta ti-o spun din proprie experienta. :- Astept vesti de la tine. :cheer: daca te simti mai bine sa-mi trimiti poze cu "dubioasa" poti sa le trimiti. Imi voi face timp sa le arat unui specialist. ;) Daca-mi lasi o adresa de email te contactez eu. Te-am pupacit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Merci fain, Spider!

Trebuie sa astept pana imi vine curajul. De obicei ma apuca o teama cumplita in momentul in care apare senzatia de mancarime.

Am citit cu atentie ce mi-ai scris si-ti multumesc! Un singur rand mi-a fost de ajuns sa nu ma hotarasc f repede sa o exclud pe "dubioasa"...Uite asta:

"Da, exista cazuri in care in urma excizarii alunitele au evoluat spre melanom malign."

Si atunci m-am gandit eu: de ce sa umblu la ea daca poate sa stea acolo fain frumos?

Mi-e frica. Asta e. Curand plec la mare si ma tot gandesc cum sa o protejez: sa o acopar cu leucoplast sau cu un super strat de crema protectoare?...Of....Acelasi medic de care-ti povesteam mi-a zis sa ma cam feresc de soare pentru ca am multe alunite pe corp...Dar marea si soarele sunt toata bucuria mea din timpul verii...

Anyway, n-o sa fac plaja intre 11-16.

O sa-ti trimit si o poza cu "dubioasa" si-ti multumesc in advance!

Adresa mea de email: abramburici@yahoo.com

Merci inca o data!

 

Numai bine!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Merci fain, Spider!

Trebuie sa astept pana imi vine curajul. De obicei ma apuca o teama cumplita in momentul in care apare senzatia de mancarime.

Am citit cu atentie ce mi-ai scris si-ti multumesc! Un singur rand mi-a fost de ajuns sa nu ma hotarasc f repede sa o exclud pe "dubioasa"...Uite asta:

"Da, exista cazuri in care in urma excizarii alunitele au evoluat spre melanom malign."

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pentru Spider as dori sa adresez o intrebare.Cum e posibil sa ai melanom malign dar cu punct de plecare neprecizat,adica alunitele(care sunt multe) sunt nevi iar pe corp nu exista nici o pata inchisa la culoare.Nici o durere nici o schimbare de comportament.Din pacate examenul biopsic al nodulilor de sub brat a dat acest rezultat.

Te rog mult raspunde-mi,poti si pe mail cameluscaa2003@yahoo.com.

Mama mea are acesta boala si am vazut ca ai cunostinte in domeniu.

Mersi mult,aici Cami.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cum e posibil sa ai melanom malign dar cu punct de plecare neprecizat,adica alunitele(care sunt multe) sunt nevi iar pe corp nu exista nici o pata inchisa la culoare.

[snapbacca]58089[/snapbacca]

 

Buna cameluscaa si bine ai venit pe roportal! Imi pare rau sa aud de starea mamei tale. Nu mi-ai dat prea multe informatii despre ce investigatii medicale i sa-au facut mamei tale si ce spun ele si nu pot sa-mi dau prea mult cu parerea. Insa, asa cum am mai scris

- rar , insa nu imposibil, melanomul se poate dezvolta si in alte parti ale corpului care in mod normal nu sunt acoperite de piele: ochi, gura, vagin, intestinul gros, si alte organe interne.

 

Deci mamei tale trebuie sa i se mai faca niste investigatii pentru a se descoperi "sursa". Pentru ca, chiar daca ii vor fi indepartati acei ganglioni, ea nu va fi in siguranta pana cand nu vor gasi melanomul care a generat totul si nu il vor indeparta. Si daca are foarte multi nevi vor trebui verificati fiecare in parte.

Daca mai ai intrebari sunt deschisa discutiei. :good:

Spider

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand vreau sa-ti multumesc ca mi-ai raspuns mai ales atat de repede.

Mama mea are 43 ani si are o pofta de viata cum nici eu la 22 nu am.Totul a inceput in ianuarie a.n cand a simtit la axila stanga o umflatura.sa-a dus la medic a doua zi a fost operata,au fost extirpati 11 noduli dintre care 5 erau cancerosi.Acestia nu aveau receptori iar indicele de proliferare era de 70%.De aceea a si inceput chimioterapia cu substanta rosie care a doborat-o

dupa prima sedinta,o saptamana sa-a simtit foarte rau.Pe atunci nu se stia punctul de plecare si am trimis proba de parafina in Franta,doctorii credeau ca e la san dar nici C.te nu a fost relevant.A doua sedinta de chimio a facut-o tot cu rosii,sa-a simtit la fel de rau facea cate 6 flacoane intr-o zi si spalatura a doua zi.De la acest tratament a cazut si parul,acum insa creste cret si mai bogat.Era cumplit.Au ajuns si rezultatele din Franta care aratau ca era vorba de melanom malign stadiul III si a trecut pe tratament cu dacarbazina.Face 5 zile pe saptamana dar e forte bine.Are multe alunite pe corp,unele erau proeminete si asimetrice,au fost extirpate 5 alunite dar erau nevi,nu are nici o pata de culoare inchisa pe corp.Am auzit ca prin termografie sa-ar depista punctul de plecare,e adevarat?cum altfel?Daca nu este indepartat acest punct ce riscuri sunt? Se simte foarte bine,nu

are greturi mananca orice,manaca mult,pe scurt ii multumim lui Dumnezeu ca e bine si ar fi super daca ar ramane asa situatia.Ca analize a facut doar un C.te la torace in care se vedea ceva la sanul stang dar nu era ceva concret deci nu puteau spune ca e la san.A facut si eco abdominal care era in regula.Acum suntem la ultima sedinta,si as vrea sa stiu ce optiuni am avea,ce urmeaza,ce analiza trebuie sa facem.Mentionez ca doctorita care sa-a ocupat de ea a spus ca mai are 2-3 ani,si nu mai e nimic de facut.Parerea mea este ca atata timp cat omul se simte bine,manaca,nu are dureri,se mai poate face ceva,poate naturist.Trebuie sa existe ceva pentru a-i prelungi viata.A luat niste injectii homeopate pe baza de vasc Iscador care sunt pentru oprirea metastazelor si am auzit ca se folosesc de mult timp si au rezultate foarte bune.(Inainte se chema Isorel).Acum am vrea sa facem si tratament cu Interferon suntem dispusi sa le cumparam noi

dar nu stiu cum se procedeaza,cat costa.Eventual as avea nevoie de o lista cu clinici de Oncologie din strainatate unde sa faca tratamente,daca ai vrao astfel de lista mi-ar fi de ajutor.Am face orice pentru mama mea,eu si tatal meu o sustinem,dar nu prea e nevoie ca are un psihic de invidiat,dar si noi i-am spus ca nu e grav si ca se va face bine.De cand se stie ii placea sa fie bronzata si acum plateste un pret mult prea mare.Doctorita ne-a spus ca rata de supravietuire la 5 ani este de 16% in astfel de cazuri,te rog spune-mi ce sa fac pentru a fi printre cei

norocosi.Spune-mi ca nu e prea tarziu.Iti multumesc din suflet ca ma asculti am cautat mult pe cineva caruia sa-i pot spune oful meu(se vede nu?).Astept rasuns,Cami.

Multumesc si-ti doresc numai bine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:good: Draga Cami, intr-adevar, iti iubesti mult mama. Informatiile pe care mi le-ai dat au fost mai mult decat suficiente sa imi fac o idee. Multumesc. 8)

 

Mai intai de toate, pentru ca mi-ai scris ca melanomul nu a fost inca localizat, faptul ca ganglionii care i-au fost extirpati mamei tale erau situati in zona axilara, ne spune ca "sursa" ar trebui cautata pe bratul stang si organele din cavitatea toracica.

Mama ta a raspuns bine la tratamentul chemo, chiar daca spui ca sa-a simtit rau in anumite stadii ale tratamentului. Ca orice tratament invaziv, si chemoterapia are efecte secundare.

Tratamentul cu interferon este eliberat doar la indicatiile medicului curant (adica cel care o are sub orbservatie). Si din cate am inteles e un proces intreg si complicat sa intri in posesia acestui interferon. Cel putin in Romania. Un alt tratament biologic ca si interferonul, indicat in terapia melanomului este si pro-leucaina.

 

In general bariera de supravietuire in cazul unui melanom stadiu III este de 5 ani. daca mama ta trece de aceasta bariera se poate considera ca tratamentul a dat rezultate si ca este in afara pericolului.

Ce alte investigatii medicale mai puteti face?

Termografia de care intrebai tu, este o metoda bazata pe radiatii infrarosii folosita in depistarea cancerului mamar in special. Poate fi folosita insa si in alte forme de cancer.

MRI (adica obtinerea de imagini cu ajutorul rezonantei magnetice) este o metoda mult mai precisa de depistare a celulelor canceroase din tesuturile si structurile moi ale corpului.

GammaPET este cea mai sigura metoda de depistare si localizare a cancerului. De asemenea da informatii foarte precise despre modul in care o tumora a raspuns la tratamentul chimioterapic.

Aceasta din urma investigatie ti-o recomand cu cea mai mare incredere insa nu stiu daca se face in Romania. Stiu ca este folosita in centrele de tratare a cancerului din State.

M-ai intrebat daca am o lista. Am una; nu e lunga, insa sunt clinici foarte bune. Din pacate cele mai multe sunt peste ocean. Dar am si adresele catorva clinici din Europa. Sper ca vorbesti engleza. Am sa-ti trimit lista maine in email. Te rog sa-mi spui daca ai primit sau nu.

Te-am pupacit,

spider. :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pentru Spider,sunt Cami nu am primit mail cu lista de clinici.Trimite-le si pe cele de peste Ocean ca am niste rude pe acolo.Desi e mai greu cu viza.Adresa mea de mail este: cameluscaa2003@yahoo.com

Mersi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

oca Cami. Scuze. Am vazut si eu acum ca mi-a fost returnat emailul. Mai incerc o data. :soc:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×