Cazuri IML - Razbunarea lui Sith pierdut Sange, caut despagubire!
Scris 03 November 2007 - 01:05 PM
Va fac un anunt de o deosebita importanta pt tara. Am luat-o in nas. Am stat cu el bandajat la Spital si acum e perfect stramb.
Am identificat responsabilii, si urmeaza sa ma judec cu ei. Intrebarea mea este urmatoarea. Fara certificat de la IML pot sa ii bag la jilava vreo 2 ani?
A doua intrebare este legata despre SithLoarda. (Apropiatii stiu la ce ma refer) pt nestiutori, este vorba despre o vipera cu doua picioare, pe care o tot pandesc de aproape 1 an, si abia acum o am la mana... sau poate ca nu!
Intrebarea suna in felul urmator: Exista in instanta termenul de autoare morala a unei infractiuni???
Scris 03 November 2007 - 01:11 PM
1. Nu poti fara certificat de IML.
2. Da, exista.
Scris 03 November 2007 - 03:09 PM
SithLord, la Nov 3 2007, 01:05 PM, a spus:
Cred că este ceea ce Codul Penal defineşte la art.25: "Instigator este persoana care, cu rea intenţie, determină pe o altă persoană să săvārşească o faptă prevăzută de legea penală."
art.23 CP enumeră persoanele considerate participanţi la infracţiune: autori, instigatori sau complici.
Aceasta postare a fost editata de harald: 03 November 2007 - 03:11 PM
Scris 06 November 2007 - 10:43 PM
harald, la Nov 3 2007, 05:09 PM, a spus:
art.23 CP enumeră persoanele considerate participanţi la infracţiune: autori, instigatori sau complici.
*cu intentie
+coautori
Art. 180 C. Pen. Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu īnchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(11) Faptele prevazute la alin. 1 savārsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu īnchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare īngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu īnchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(21) Faptele prevazute la alin. 2 savārsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu īnchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune īn miscare la plāngerea prealabila a persoanei vatamate. Īn cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune īn miscare si din oficiu.
SithLord, la Nov 3 2007, 03:05 PM, a spus:
Se poate proba si fara certificat medico-legal, insa practica judiciara ezita sa o faca.
Intrebarea este: De cate zile de ingrijiri medicale ai avut nevoie? Banuiesc ca nu prea multe.
Aceasta postare a fost editata de Wahaha: 06 November 2007 - 10:39 PM
Scris 23 November 2007 - 12:12 PM
Wahaha, la Nov 6 2007, 11:43 PM, a spus:
+coautori
Art. 180 C. Pen. Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu īnchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(11) Faptele prevazute la alin. 1 savārsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu īnchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare īngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu īnchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(21) Faptele prevazute la alin. 2 savārsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu īnchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune īn miscare la plāngerea prealabila a persoanei vatamate. Īn cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune īn miscare si din oficiu.
Se poate proba si fara certificat medico-legal, insa practica judiciara ezita sa o faca.
Intrebarea este: De cate zile de ingrijiri medicale ai avut nevoie? Banuiesc ca nu prea multe.
21 de zile... si am ramas cu semne care necesita o noua interventie chirurgicala.
Scris 23 November 2007 - 12:14 PM
ca sa ne dam cu pararea daca o putem invinovati
Scris 23 November 2007 - 08:07 PM
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pt. vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 zile se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Nr. de zile de ingrijiri medicale este cuprins intre 21-60 zile. Fapta s-ar putea incadra aici. Citeaza doctorii si asistentele ca martori.
art. 182 C. Pen. Vatamare corporala grava
alin. 2). Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica sau psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este de la 2 la 10 ani.
Aceasta postare a fost editata de Wahaha: 23 November 2007 - 08:14 PM
Scris 26 November 2007 - 05:29 PM
Wahaha, la Nov 23 2007, 09:07 PM, a spus:
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pt. vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 zile se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Nr. de zile de ingrijiri medicale este cuprins intre 21-60 zile. Fapta s-ar putea incadra aici. Citeaza doctorii si asistentele ca martori.
art. 182 C. Pen. Vatamare corporala grava
alin. 2). Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica sau psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este de la 2 la 10 ani.
multumesc reea
Scris 26 November 2007 - 06:00 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
probleme cu asociatia | monica simion | 0 | 2.012 |
|
ajutor...am luat teapa ! | Tony_da_Man | 15 | 3.690 |
|
In legatura cu animalele de companie | Brian87 | 5 | 1.250 |