sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Frumusetea unei limbi romana vs engleza? Evaluare topic: * * * - -

#1 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 02 November 2007 - 07:37 AM

Vezi postareaLady Kapa, la Oct 23 2007, 04:35 PM, a spus:

mie imi place engleza fiindca e mult mai frumoasa decat romana :P

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă decāt cea natală. Şi totuşi, ladies and gentlemen, here we go :o:
Hai să vedem, cum se ajunge la a-ţi nega substanţa etnică īn favoarea alteia. Nu de alta, dar credeam că gāndim by default īn romānă, şi că suntem romāni prin excelenţă ...
0

#2 Utilizator offline   Sparkenbroke 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-March 07

Scris 02 November 2007 - 08:12 AM

...daca fiecare natiune gandeste "by default" in limba proprie, nu inseamna neaparat si ca o considera cea mai frumoasa. Poate insemna doar faptul ca s-au obisnuit, o cunosc si le este mai usor s-o folosesca...poti avea preferinte catre o alta limba deoarece iti place mai mult acea "sonoritate" diferita, poate inseamna mai mult pentru tine decat graiul natal.
Daca te-ai nascut roman, nu este obligatoriu sa iubesti Romania, cu tot ce tine de ea...pot exista locuri care sa iti para mai frumoase...nu e ceva fix, sunt doar preferinte.

Aceasta postare a fost editata de Sparkenbroke: 02 November 2007 - 08:12 AM

0

#3 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 02 November 2007 - 08:17 AM

Vezi postareadaimon, la Nov 2 2007, 07:37 AM, a spus:

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă decāt cea natală. Şi totuşi, ladies and gentlemen, here we go :o:
Hai să vedem, cum se ajunge la a-ţi nega substanţa etnică īn favoarea alteia. Nu de alta, dar credeam că gāndim by default īn romānă, şi că suntem romāni prin excelenţă ...

se poata, de ce sa nu se poata. nu vad ce ar avea a face cu 'substanta etnica' care oricum, pentru unii din noi, e o chestie abstracta care nu inseamna mare lucru. default-urile... se mai pot schimba :doh: iar noi suntem (sau ar trebui sa fim) prin excelenta oameni, inainte de toate. parerea mea. :P
0

#4 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 02 November 2007 - 09:20 AM

Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă decāt cea natală.

Mie īmi place mult limba italiană. Ascultaţi īn această limbă : poezii, melodii, lecturarea unor cărţi, filme documentare....Această limba e dulce ca mierea. Engleza mie nu-mi place īn mod deosebit. Această limbă a devenit foarte folosită pe plan mondial doar după Al Doilea Război Mondial, cānd Statele Unite el Americii, s-au impus prin puterea economică. Ascultaţi şi īn această limbă ceea ce ascultaţi īn italiană : e o limbă "rece" ! O folosesc doar pentru că trebuie, nu pentru că īmi place !

Aceasta postare a fost editata de lupini: 02 November 2007 - 10:06 AM

0

#5 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 02 November 2007 - 09:53 AM

Hai să vedem, cum se ajunge la a-ţi nega substanţa etnică īn favoarea alteia.

Exagerezi monser. Adica dramatizezi: iti negi substanta etnica. Cmon.
Stai linistit, o sa facem sarmalele si mititeii tot in limba romana.

Nu de alta, dar credeam că gāndim by default īn romānă, şi că suntem romāni prin excelenţă ...

Gandim 'by default' in romana, ha? Deats bulshit men.
Cred ca sunt destule situatii in care 'gandim in engleza' si tind sa se inmulteasca.
English is taking over si nu vad asta ca pe vreo amenintare. E 2007.
0

#6 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 November 2007 - 01:46 AM

Copilul de 3 ani spune "mami" sau "mom"? Golanul de pe strada isi baga p**a sau zice "fuck it"? La o sarbatoare zicem "Craciun fericit" sau "Merry Christmas"? O femeie cum prefera, "te iubesc" sau "I love you"?

Asa ca nu veniti sa-mi spuneti ca nu gandim in romaneste. O facem, chiar daca nu acceptam asta. Englezismele sunt niste automatisme pe care le-am dezvoltat fara sa vrem, in contact cu limba asta; asa cum acum un secol unii aveau impresia ca n-ar supravietui fara limba franceza. Now, that's bullshit :flowers:

Eu nu am treaba cu cei care iau contact cu engleza/franceza/germana/.. ca o a doua cultura, care vine sa imbogateasca experienta. Ci cu cei care au senzatia ca pot renunta la limba in care au vorbit cu parintii si prietenii, au cantat, s-au jucat, au iubit si urat ... pe astia nu-i inteleg :tease:

Aceasta postare a fost editata de daimon: 03 November 2007 - 01:47 AM

0

#7 Utilizator offline   Maąt 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-July 07

Scris 03 November 2007 - 07:58 AM

Citesc si nu stiu ce sa zic . Mie-mi place sa gandesc , sa vorbesc , sa citesc si chiar sa injur in romaneste . Cat priveste " by default " , era dragut sa scrii tot in romaneste :flowers:
0

#8 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 03 November 2007 - 08:00 AM

problema e ca PREA multi din dorinta de a etapa amesteca limbile, vezi Doamne sunt mai...era sa scriu ''cool'' destepti!
0

#9 Utilizator offline   aaa1234 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-February 06

Scris 04 November 2007 - 01:23 AM

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă decāt cea natală. Şi totuşi, ladies and gentlemen, here we go :)

Ce ti se pare asa ciudat? Daca iti place mai mult cum "suna" alta limba decat cea natala, iti "negi substanta etnica"? Come on...
Chiar gandim "by default" in romana pentru ca e prima limba pe care am invatat-o, asadar, involuntar preferi s-o folosesti, din obisnuinta. Dar asta nu inseamna ca-ti si place.
Personal, limba engleza ("americana") mi se pare mai frumoasa decat romana. Are o "muzicalitate" aparte, e mai simpla, mai placuta la auz :D
Daca mai scap un cuvant sau expresie in engleza, nu inseamna ca ma dau mare, sau ca imi "neg substanta etnica", ci pur si simplu inseamna ca am uitat "cum se zice" in romana, sau ca nu-mi place cum "suna" in romana :P
0

#10 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 04 November 2007 - 06:05 AM

Vezi postareadaimon, la Nov 1 2007, 10:37 PM, a spus:

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă decāt cea natală. Şi totuşi, ladies and gentlemen, here we go :bye:

Nu cred ca daca iti place melodicitatea unei limbi straine inseamna ca-ti negi substanta etnica. Si mie imi place italiana, ma innebunesc dupa ea. Suna foarte ca lumea mai ales in poezii, opere etc. Imi place si germana si descrierile in germana din carti nu au egal. D-aia scriitorii de limba germanica sunt atat de tari fiindca vocabularul limbii este urias. Apoi imi place franceza fiindca imi suna mai exotic asa...nu stiu cum. Engleza imi place in alt fel, mi se pare mai lejera, foarte usor de vorbit in ea (simpla exprimarea). Hindusa imi place din cauza alfabetului perfect din punctul meu de vedere (ca design) si pot sa o tin asa pana maine.

Asta nu inseamna ca-mi reneg etnica. :bye:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse