Vreau sa ma angajez in domeniul statisticii si peste tot se cere sa stii SAP, SPSS.... ceea ce eu nu stiu. As vrea sa urmez undeva aceste cursuri dar nu stiu unde (nu stiu nici un centru unde s-ar efectua). Poate ma ajutati voi. Multumesc mult.
Pagina 1 din 1
SAP, SPSS de unde as putea invata.....
Scris 25 October 2007 - 11:49 AM
In mod normal da ar fi trebuit sa invat la facultate dar in afara de PASCAL nu am facut altceva. Ma gandeam ca poate se fac undeva cursuri, asa cum inveti Ms Office sa inveti si SAP si SPSS mai ales daca toti vor sa stii.
Scris 25 October 2007 - 12:15 PM
Maryk, la Oct 24 2007, 08:50 PM, a spus:
Vreau sa ma angajez in domeniul statisticii si peste tot se cere sa stii SAP, SPSS.... ceea ce eu nu stiu. As vrea sa urmez undeva aceste cursuri dar nu stiu unde (nu stiu nici un centru unde s-ar efectua). Poate ma ajutati voi. Multumesc mult.
La un moment dat in viata am vrut sa fac o schimbare spectaculoasa de cariera ....m-am inscris la un curs de consultanti SAP .... am invatzat cum nu am mai invatat niciodata pana atunci de intens - 14 ore pe zi timp de 6 saptamani - non stop - am luat examenul in Germania ( din prima - barem de trecere minim 70 % ) si deci obtinut atestatul cu pricina. Mare consultant mare.
( Am uitat sa precizez ca a si costat vreo 6000 de euro taxe de scolarizare ...)
Am lansat CV-ukl pe piatza cu noua mea achizitie si surpriza - surpriza : "ne pare rau, nu aveti experientza (vechime) in SAP " deci ...NU TE PUTEM angaja ...
Morala : Cea mai sigura si buna cale de a intra in asa ceva e sa te angajezi la o companie care foloseste - stai cu ei cativa ani - ei te specializeaza in sistem - pe urma POTI DECOLA
Succes
Scris 25 October 2007 - 10:59 PM
Multumesc mult Saharian. Mai caut...un job...unde nu-i musai sa stiu SPSS. Si pana atunci voi face un curs de Ms Office.
Iar treaba cu experienta mi se pare o mare "prostie". Daca sti ceva sti, te testeaza si daca esti bun te angajeaza (poate fi de proba la inceput).
Iar treaba cu experienta mi se pare o mare "prostie". Daca sti ceva sti, te testeaza si daca esti bun te angajeaza (poate fi de proba la inceput).
Scris 04 November 2007 - 06:05 AM
daca nu gasesti cursuri, cel mai sigur este sa ai posibilitatea sa lucrezi cu programul si sa stai cu un manual in fata. fie unul cautat pe net - sunt destule, fie imprumuti de la o biblioteca universitara daca ai ocazia. eu am avut un curs de un semestru, parca, la facultate "proiecte in spss" sau asa ceva... din pacate, profesorul era cateodata mai paralel ca noi, asa ca am mai invatat si 'pe dibuite' cat sa deprindem functiile mai uzuale.
Scris 12 November 2007 - 08:54 PM
Din cate stiu nu prea exista cursuri de SAP, programul nu prea il gasesti, o solutie ar fi sa te angajezi la o firma care foloseste acst program
Scris 15 November 2007 - 08:01 AM
Daca vrei sa te angajezi in domeniul statisticii (fara un domeniu aplicat anume), nu ai de ce sa stii SAP, care e un soft de management al resurselor.
Poate ai tastat gresit sau ai citit gresit undeva, si era vorba de fapt de SAS. Care este, in multe domenii, cel mai performant soft de statistica (si cel mai greu de invatat). Daca e intr-adevar vorba de SAS, cunostinte avansate de SAS sunt solicitate doar la niveluri inalte de experienta/cunostinte in statistica, deci nu e ceva ce merita sa faci de la inceput.
Incepe cu SPSS. Pe acelasi nivel si popular in centre de cercetare de afara e Minitab. Insa Minitab e foarte putin folosit in Romania, deci SPSS e de departe cea mai buna alegere.
In tentativa de a invata statistica, cel mai mult te-ar ajuta limba engleza. Daca nu ai probleme cu ea, iti recomand cartea lui Andy Field - "Discovering statistics using SPSS". O gasesti pe net ca torrent. E o carte celebra - considerata in mediul academic de afara ca fiind cea mai buna si completa carte despre SPSS si, in acelasi timp, una din cartile de statistica cele mai usor de citit (te ia de la zero si te trece cu rabdare prin toate notiunile fundamentale). Bafta
Poate ai tastat gresit sau ai citit gresit undeva, si era vorba de fapt de SAS. Care este, in multe domenii, cel mai performant soft de statistica (si cel mai greu de invatat). Daca e intr-adevar vorba de SAS, cunostinte avansate de SAS sunt solicitate doar la niveluri inalte de experienta/cunostinte in statistica, deci nu e ceva ce merita sa faci de la inceput.
Incepe cu SPSS. Pe acelasi nivel si popular in centre de cercetare de afara e Minitab. Insa Minitab e foarte putin folosit in Romania, deci SPSS e de departe cea mai buna alegere.
In tentativa de a invata statistica, cel mai mult te-ar ajuta limba engleza. Daca nu ai probleme cu ea, iti recomand cartea lui Andy Field - "Discovering statistics using SPSS". O gasesti pe net ca torrent. E o carte celebra - considerata in mediul academic de afara ca fiind cea mai buna si completa carte despre SPSS si, in acelasi timp, una din cartile de statistica cele mai usor de citit (te ia de la zero si te trece cu rabdare prin toate notiunile fundamentale). Bafta
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cum se numesc locuitorii din..? | Angel_Of_Night | 10 | 8.746 |
|
Evaluarea cadrelor didactice | Moftangiu | 29 | 6.516 |
|
Academie pentru diplomatie culturala in Berlin | Brigitte27 | 0 | 886 |
|