casatorie vs concubinaj de ce una? de ce alta?
Scris 24 October 2007 - 03:25 PM
de ce unii barbati prefera concubinajul si unele femei casatoria?
Scris 24 October 2007 - 04:30 PM
Se poate si invers. Ei sa vrea casatoria si ele nu. Da' mai rar.
........
Fiindca barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus?
........
Fiindca barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus?
Scris 26 October 2007 - 04:37 PM
Interesant cum notiunea de "liber" este folosita in contextul asta. Nu mi se pare liber un barbat care e dominat de simturi (sex) si care nu se poate controla. Numa' liber nu e. Mai liber mi se pare unul care a depasit stadiul de animal in calduri non-stop si a sarit la stadiul de om cu constiinta. Barbatii cu constiinta si siguri pe ei care decid sau nu sa sa casatoreasca (treaba lor) si sa aiba o partenera sunt OK atata timp cat partenera e de acord ca relatia sa ramana in acest stadiu. Am zis una si nu 100.
Parerea mea e ca cei care nu se casatoresc "ca nu conteaza o foaie de hartie acolo" au in minte mereu ideea ca ar putea sa esueze intr-o eventuala casatorie si le e frica de responsabilitatea actului in sine. E mai simplu sa traiesti cu cineva fara acte, la prima cearta mai serioasa poti sa zici "pa si pusi" sau "hai sictir" si sa te cari. E mai greu intr-o casatorie sa faci asta fiindca implicatiile sunt mai mari. Exista tendinta absolut normala sa incerci sa indrepti unele lucruri, sa te schimbi in bine, sa fii mai tolerant ca doar nimeni nu-i perfect. Mai rar in afara casatoriei. Cel mai usor e sa zici "nu ma place asa cum sunt, mare branza...next." (vorba unui mare expert forumist).
Parerea mea e ca cei care nu se casatoresc "ca nu conteaza o foaie de hartie acolo" au in minte mereu ideea ca ar putea sa esueze intr-o eventuala casatorie si le e frica de responsabilitatea actului in sine. E mai simplu sa traiesti cu cineva fara acte, la prima cearta mai serioasa poti sa zici "pa si pusi" sau "hai sictir" si sa te cari. E mai greu intr-o casatorie sa faci asta fiindca implicatiile sunt mai mari. Exista tendinta absolut normala sa incerci sa indrepti unele lucruri, sa te schimbi in bine, sa fii mai tolerant ca doar nimeni nu-i perfect. Mai rar in afara casatoriei. Cel mai usor e sa zici "nu ma place asa cum sunt, mare branza...next." (vorba unui mare expert forumist).
Scris 26 October 2007 - 06:26 PM
a browser, la Oct 26 2007, 05:37 PM, a spus:
... cei care nu se casatoresc "ca nu conteaza o foaie de hartie acolo" au in minte mereu ideea ca ar putea sa esueze intr-o eventuala casatorie si le e frica de responsabilitatea actului in sine. E mai simplu sa traiesti cu cineva fara acte, la prima cearta mai serioasa poti sa zici "pa si pusi" sau "hai sictir" si sa te cari. E mai greu intr-o casatorie sa faci asta fiindca implicatiile sunt mai mari. Exista tendinta absolut normala sa incerci sa indrepti unele lucruri, sa te schimbi in bine, sa fii mai tolerant ca doar nimeni nu-i perfect. Mai rar in afara casatoriei. ...
Dpdv juridic, căsătoria înseamnă (vulgarizând subiectul
Dpdv "tehnic", nu eşti mai "legat de glie" dacă eşti căsătorit. Poţi pleca foarte bine de-acasă, poţi avea o relaţie extraconjugală etc. Sunt lucruri pe care legea nu ţi le impune, adulterul a fost eliminat din Codul Penal, poţi să n-aduci bani acasă şi n-are nimeni cum să te oblige (decât după ce nu mai eşti căsătorit
Dpdv al convieţuirii zilnice, pentru ea este important să fii căsătorit. Altfel nu are argumente să-ţi explice: "Exista tendinta absolut normala (?!) sa incerci sa indrepti unele lucruri, sa te schimbi in bine, sa fii mai tolerant ca doar nimeni nu-i perfect" etc.
Şi dacă te schimbi, şi dacă nu te schimbi, ea are acum toată "muniţia" necesară: eşti căsătorit, deci ea trebuie să te schimbe, pentru că are tot dreptul. Fiindcă eşti căsătorit, desigur.
P.S. Era o reclamă la bere, cu nişte motociclişti: "nu mai eşti bărbatul cu care m-am căsătorit!"
a browser, la Oct 26 2007, 05:37 PM, a spus:
Interesant cum notiunea de "liber" este folosita in contextul asta. Nu mi se pare liber un barbat care e dominat de simturi (sex) si care nu se poate controla.
Nu, sigur că nu. Un bărbat e liber numai dacă îl conduce o femeie, nu-i aşa? Că doar "el e dominat de simţuri (sex) şi nu se poate controla". Are neapărată nevoie de o femeie alături, care să-l ghideze înţelept, astfel încât să nu-şi mai dorească sex decât atunci când ea decide că e cazul, momentul etc.
Îmi pare rău pentru tine, scumpo, dar emanciparea femeii nu asta înseamnă. Am cunoştinţe la care lucrurile stau exact cum le descrii tu, iar o femeie cu concepţiile tale o să găsească, cel mai adesea, un tolomac care să se lase "înhămat". Sau "înjugat", dacă tot discutăm de relaţii conjugale
GigJoe, la Oct 24 2007, 05:54 PM, a spus:
Simplu, barbatii prefera sa fiu mai liberi.
Femeile , gata vor sa se casatoareasca cat mai repede si daca se poate sa faca si un copil. (care vor)
Femeile , gata vor sa se casatoareasca cat mai repede si daca se poate sa faca si un copil. (care vor)
După care "el să fie responsabil" şi să-şi dedice viaţa dorinţelor şi nevoilor ei, ce naiba!
Aceasta postare a fost editata de harald: 26 October 2007 - 06:41 PM
Scris 26 October 2007 - 09:26 PM
harald, la Oct 26 2007, 09:26 AM, a spus:
Dpdv juridic, căsătoria înseamnă (vulgarizând subiectul
) "punem totul în comun, iar supravieţuitorul moşteneşte". Aşa au ajuns să fie admise căsătoriile între homosexuali: după convieţuiri de câte 20-30 de ani, familia celui decedat ajungea să-l trimită pe stradă pe supravieţuitor. Concluzia ar fi că pentru supravieţuitor era important să fie căsătorit. Pentru cel mort, nu. 
Dpdv "tehnic", nu eşti mai "legat de glie" dacă eşti căsătorit. Poţi pleca foarte bine de-acasă, poţi avea o relaţie extraconjugală etc. Sunt lucruri pe care legea nu ţi le impune, adulterul a fost eliminat din Codul Penal, poţi să n-aduci bani acasă şi n-are nimeni cum să te oblige (decât după ce nu mai eşti căsătorit
iar asta chiar e culmea!
)
Dpdv al convieţuirii zilnice, pentru ea este important să fii căsătorit. Altfel nu are argumente să-ţi explice: "Exista tendinta absolut normala (?!) sa incerci sa indrepti unele lucruri, sa te schimbi in bine, sa fii mai tolerant ca doar nimeni nu-i perfect" etc.
Şi dacă te schimbi, şi dacă nu te schimbi, ea are acum toată "muniţia" necesară: eşti căsătorit, deci ea trebuie să te schimbe, pentru că are tot dreptul. Fiindcă eşti căsătorit, desigur.
P.S. Era o reclamă la bere, cu nişte motociclişti: "nu mai eşti bărbatul cu care m-am căsătorit!"

Nu, sigur că nu. Un bărbat e liber numai dacă îl conduce o femeie, nu-i aşa? Că doar "el e dominat de simţuri (sex) şi nu se poate controla". Are neapărată nevoie de o femeie alături, care să-l ghideze înţelept, astfel încât să nu-şi mai dorească sex decât atunci când ea decide că e cazul, momentul etc.
Îmi pare rău pentru tine, scumpo, dar emanciparea femeii nu asta înseamnă. Am cunoştinţe la care lucrurile stau exact cum le descrii tu, iar o femeie cu concepţiile tale o să găsească, cel mai adesea, un tolomac care să se lase "înhămat". Sau "înjugat", dacă tot discutăm de relaţii conjugale
Poate maică-ta o să te aprecieze pentru cât de "femeie deşteaptă" eşti, dar guess what? Eu nu sunt maică-ta. 
După care "el să fie responsabil" şi să-şi dedice viaţa dorinţelor şi nevoilor ei, ce naiba!
Imi pare rau pentru tine ca ai avut experiente atat de triste in viata ta ,vis-a-vis de un anumit tip de femei cu care vad ca ma asociezi instantaneu. Probabil din cauza asta ai mereu senzatia si impresia in subconstient ca toate tre' sa fie precum iti imaginezi tu ca ar fi.
Nu am scris nicaieri ca ea vrea sa-l schimbe pe el, ca ea tre' sa-l ghideze pe el, ca ea il injuga pe el si asa mai departe. Fiecare...dupa experientele lui personale. Regret ca se vede asa de gri...de pe strada ta. Regret sincer.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Simonneart | 2 | 1.215 |
|
|
Crinu | 18 | 17.644 |
|
sau cum a fost... |