sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Romania produce genii dar ... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 17 June 2004 - 08:23 PM

Am citit astazi un articol In Evenimentul Zilei care prezenta un copil de 4 ani care merge la scoala si care va termina clasa initai.

Citeaza

Un pusti de doar 4 ani din Galati, care se plictisea la gradinita, a devenit cel mai mic scolar. Bogdan Andrei Cernamorit a invatat sa scrie la virsta de 2 ani, iar la 3 ani deja citea carti de povesti si isi scria propriile ginduri pe calculator. Zilele acestea, Bogdan va absolvi clasa intii, fiind mezinul Scolii galatene nr. 13 si, totodata, vedeta acestei institutii de invatamint. Timp de un an, baietelul a carat in spate ghiozdanul mult mai mare decit el, incintat ca poate invata lucruri noi si ca poate sa concureze cu copii mai mari.

Articolul complet

Astfel de cazuri nu cred ca sunt singulare. Problema este ca acesti copii geniali nu vor ramane in Romania (si de ce ar ramane ce le ofera Romania).

Am auzit de un caz: 2 profesori de matematica la fel de bine pregatiti, amandoi au avut posibilitatea de a pleca din tara sa lucrese in SUA, dar unul din ei a ales sa ramana aici.
Acum unul din ei are un salariu de cateva sute de mii de dolari pe an iar celalalt e nevoit sa faca meditatii pentru a avea un trai cat de cat decent.

#2 Utilizator offline   blue_butterfly 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-May 04

Scris 18 June 2004 - 10:19 AM

intrebarea e care dintre ei o duce bine si care trage targa pe uscat!
0

#3 Utilizator offline   kyroptus 

• Dragos
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-May 04

Scris 20 June 2004 - 12:53 AM

Dupa cum am mai spus-o: "da-mi un motiv plauzibil pentru a ramine in rominia.. si o voi face!"
0

#4 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 30 June 2004 - 12:36 PM

Ultimul coleg de an ramas in tara a trecut prin Cluj, mi-a lasat o carte scrisa de el si mi-a spus ca pleaca definitiv in Canada. Cred ca laocul asta-i blestemat. Am terminat Acad. de Arte Vizuale/ grafica in 92, dar n-am putut sa ma intretin din arta, am lucrat in 18 locuri de unde plecam de cite ori imi raminea salariul mic, ca hainuta la copil. Pina la urma m-am facut taximetrist. Tot sper eu la o schimbare, altfel plecam si eu. Oricum, de cind sunt taximetrist am reusit sa mai lucrez si chiar sa-mi continui o carte de povestiri scurte ( nu-mi place sa le spun nuvele, prea seamana cu...) inceputa in 94...Iar banii, de bine de rau, vin in fiecare zi. Sper sa nu cumva sa ne integram in...Ucaraina... ::):
0

#5 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 30 June 2004 - 09:56 PM

Eu sper ca dupa ce vom intra in UE va fi mai bine.

#6 Utilizator offline   dorinand 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 03

Scris 01 July 2004 - 10:11 AM

Citeaza

Eu sper ca dupa ce vom intra in UE va fi mai bine.

speri mata, dar speri dejaba. ai vazut efectul UE la unguri :?: punctele vamale, magazinele, benzinariile, etc. din jud bihor sunt pline cu ei. de ce :?: totul este prea scump la ei. inainte de UE mergeam noi la ei pentru cumparaturi si dupa intrarea lor in UE vin ei la noi.
daca intram noi in UE unde mergem la cumparaturi :?: in ucaraina :?:
0

#7 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 01 July 2004 - 01:12 PM

De scumpit e clar ca se va scumpii tot dar eu cred ca vor creste si salariile (vor veni mai multi investitori straini).

#8 Utilizator offline   dorinand 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 03

Scris 02 July 2004 - 09:51 AM

de ce vin investitorii la noi in tara? probabil ca au unele facilitati. una din ele este mana de lucru foarte ieftina. sigur ca vor creste salarile ... de la 150 euro la 300 euro. in schimb preturile vor sari in aer. daca nu rausesti sa-ti cumperi casa ta pana atunci dupa ce intram in UE sigur nu o mai poti face.
cam asa vad eu situatia ... :twisted: :twisted: :twisted:
0

#9 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 02 July 2004 - 12:06 PM

Ai dreptate preturile la case si terenuri au sarit iar dupa intrare vor sari si mai mult. Cine e destept cumpara pamant iar pentru casa are timp dupa.

#10 Utilizator offline   kisstina 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-February 06

Scris 28 April 2006 - 08:04 PM

ce sa faci...daca propria ta tara nu stie si nu vrea sa te aprecieze,te duci acolo unde lumea stie care ti-e valoarea. asta se intampla in romania.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi eroul meu bit7  11 4.894
Topic inchis Telefoane
chestii...
Iulyan_14  2 3.018
Topic inchis Pt cei care se duc la concertul Shakirei
Timisoara
HACKER_001  1 3.261
Topic inchis Ora de vara roportal  14 16.354
Hot Topic (New) Reguli de comportare pentru neveste/prietene in timpul CE 2008 Fluturel  23 5.287