Am citit astazi un articol In Evenimentul Zilei care prezenta un copil de 4 ani care merge la scoala si care va termina clasa initai.
Citeaza
Un pusti de doar 4 ani din Galati, care se plictisea la gradinita, a devenit cel mai mic scolar. Bogdan Andrei Cernamorit a invatat sa scrie la virsta de 2 ani, iar la 3 ani deja citea carti de povesti si isi scria propriile ginduri pe calculator. Zilele acestea, Bogdan va absolvi clasa intii, fiind mezinul Scolii galatene nr. 13 si, totodata, vedeta acestei institutii de invatamint. Timp de un an, baietelul a carat in spate ghiozdanul mult mai mare decit el, incintat ca poate invata lucruri noi si ca poate sa concureze cu copii mai mari.
Articolul complet
Astfel de cazuri nu cred ca sunt singulare. Problema este ca acesti copii geniali nu vor ramane in Romania (si de ce ar ramane ce le ofera Romania).
Am auzit de un caz: 2 profesori de matematica la fel de bine pregatiti, amandoi au avut posibilitatea de a pleca din tara sa lucrese in SUA, dar unul din ei a ales sa ramana aici.
Acum unul din ei are un salariu de cateva sute de mii de dolari pe an iar celalalt e nevoit sa faca meditatii pentru a avea un trai cat de cat decent.