sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Inventatori din Romania Inventatori recunoscuti sau nu...inca Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Gabicen 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-July 07

Scris 24 October 2007 - 04:36 AM

La subiect: ma deranjaeza ca multi din lumea larga sunt recunoscuti sau isi aloca prioritatea la capitolul "inventator", "primul care a facut..."...etc...desi cei recunoscuti ar trebui sa fie romani.Exemple: - Henri Coanda este recunoscut de Wikipedia ca fiind inventatorul motorului cu reactie dar la Discovery am vazut un film din care rezulta ca un englez este inventatorul motorului cu reactie. - Insulina - desi Nicolae Paulescu a prezentat in 1921 referate privind extractul pancreatic in cazurile de diabet, referate publicate in "Comptes rendues des séances de la Société de Biologie et de ses filiales", 1921, vol. LXXXV. no. 27, Paris, si Archives Internationales de Physiologie", vol. XVII, - Belgia...PREMIUL NOBEL pentru fizilologie si medicina l-au primit doi din Canada in anul 1923 (!) pentru descoperire insulina (denumirea data de ei extractului pancreatic descris de N.P.).Ce au m-ai inventat romanii?...fara gluma...

Vezi postareaGabicen, la Oct 24 2007, 05:25 AM, a spus:

La subiect: ma deranjaeza ca multi din lumea larga sunt recunoscuti sau isi aloca prioritatea la capitolul "inventator", "primul care a facut..."...etc...desi cei recunoscuti ar trebui sa fie romani.Exemple: - Henri Coanda este recunoscut de Wikipedia ca fiind inventatorul motorului cu reactie dar la Discovery am vazut un film din care rezulta ca un englez este inventatorul motorului cu reactie. - Insulina - desi Nicolae Paulescu a prezentat in 1921 referate privind extractul pancreatic in cazurile de diabet, referate publicate in "Comptes rendues des séances de la Société de Biologie et de ses filiales", 1921, vol. LXXXV. no. 27, Paris, si Archives Internationales de Physiologie", vol. XVII, - Belgia...PREMIUL NOBEL pentru fizilologie si medicina l-au primit doi din Canada in anul 1923 (!) pentru descoperire insulina (denumirea data de ei extractului pancreatic descris de N.P.).Ce au m-ai inventat romanii?...fara gluma...
Sa incepem cu Aurel Persu care in 1920 a fost primul care a "redesenat" forma automobilului: automobilul propus de el avea forma aerodinamica sub forma de picatura de apa si IMPORTANT... in 1923 a construit primul automobil cu rotile aflate sub caroserie...modelul dupa care sunt fabricate acum toate automobilele.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Masina furata gabrielusi  2 4.165
*Nu sunt replici noi senzori parcare
senzori parcare montaj
Guest__*  -1 3.258
Topic inchis A venit timpul sami procur un telefon nou!
Ajutatima sa aleg un telefon bun...
Constantin89  22 5.898
Topic inchis intalnire cu inventatorul Iustin Capra APC  1 1.534
Topic inchis Photoshop apare Online
plata cu ora pe folosinta softului
Schimbarea Perceptiei  1 2.779