Diferente de inteligenta genetice? Albii mai destepti?
Scris 20 October 2007 - 08:19 PM
Mai recent dr. James Watson a zis in presa ca africanii nu sunt la fel de destepti ca europenii...
Vedeti si asta
Care este parerea voastra?
Credeti ca e posibil sa te nasti mai prost decat altul?
Scris 20 October 2007 - 10:30 PM
Anonymus Kline, la Oct 20 2007, 09:19 PM, a spus:
Dacă admiţi o viziune "materialistă": picioarele mai lungi īţi permit să faci paşi mai mari. Asta nu īnseamnă că vei ajunge atlet de performanţă, dar ai mai multe şanse. Aşa cred că se īntāmplă şi cu dimensiunea creierului: cu cāt e mai mare, oferă şanse mai mari. Dar contează mult şi "antrenarea" inteligenţei īn primii ani de viaţă, pentru că nu te naşti cu creierul la capacitatea maximă, nu e nici procesor şi nici motor de maşină.
Scris 20 October 2007 - 10:48 PM
Anonymus Kline, la Oct 20 2007, 09:19 PM, a spus:
nu se naste nimeni destept sau prost ci se naste cu niste tendinte spre anumite abilitati.
exista mai multe tipuri de inteligenta.
fiecare popor, in functie de nevoi, de conditii de clima, de relief etc. de-a lungul anilor a dezvoltat unele tendinte mult decat altele transmitandu-le genetic.
Scris 20 October 2007 - 10:58 PM
Aceasta postare a fost editata de Anonymus Kline: 20 October 2007 - 11:54 PM
Scris 20 October 2007 - 11:13 PM
Una e desteptaciunea si alta e inteligenta.
Scris 20 October 2007 - 11:53 PM
elandi, la Oct 20 2007, 09:07 PM, a spus:
Nu mai stiu ce sa cred...
Pe de o parte ii vad ca sunt prosti ca noaptea, dar sa fie din cauza rasei sau pur si simplu prostie colectiva
GigJoe, la Oct 20 2007, 10:13 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de Anonymus Kline: 20 October 2007 - 11:53 PM
Scris 21 October 2007 - 01:11 AM
"Inteligenta" nu exista in forma cu care suntem obisnuiti. Cum spune mica_curioasa, exista mai multe tipuri de inteligenta. Un copil care merge la 11 luni este mai "inteligent motor" decat unul care merge la 1 an si 2 luni. Atunci, unde mai este "INTELIGENTA"?
Mensa incearca sa faca teste de inteligenta care sa nu depinda de limba, pentru a putea fi aplicate la toata populatia globului. Totusi, limba nu este singurul obstacol in masurarea inteligentei. Diferentele culturale sunt bariere si mai greu de trecut. In situatia asta, cat sunt de credibile masuratorile lui Lynn? Daca testele de inteligenta nu mai depind de limba, cum sa mai masori "inteligenta verbala"?
E aberant sa vorbesti de diferente genetice pentru trasaturi psihice care sunt coplesitor influentate de mediu si educatie. Daca intr-o tara africana copii stiu sa scrie si sa citeasca deabia la 15 ani, nu ma astept sa obtina scoruri comparabile cu europenii la testele de IQ. Si asta nu depinde de genele lor.
John Steinbeck povesteste cum a auzit in copilarie ca negrii sunt rasa inferioara si a crezut ca autoritatile sunt prost informate. Se nascuse in California, avea in oras o familie de negri, domnul si doamna Brown cu trei copii. Pe copii ii stia din scoala ca inteligenti si talentati. Apoi a descoperit ca este posibil ca un copil sa devina prost si inferior daca i s-a spus ca este asa de mic...
Daca "fărāmăm" inteligenta si mai tinem mortiş sa vorbim de genele care o determina, atunci accept ca albii au gene mai slabe pentru "inteligenta alergatului" si negrilor le lipseste complet gena "inteligentei inotului" (A vazut cineva la olimpiada vreun negru la inot?)
Lynn ori e prost, ori se preface.
Scris 21 October 2007 - 11:16 AM
Dar Watson care e un pionier al genetici? Nu prea pare "prost"
Chestia e ca Watson afirma ceva de genul: "nu exista nici o dovada care sa afirme ca africanii au aceeais inteligenta ca albii"..
Negrii pe aici cel putin sunt relativ inteligenti (sunt natii mult mai proaste decat ei)...
Cat despre cartea lui Jacques Larmat...
E veche (1985!?) si nu exista traducere in engleza (nu stiu franceza asa bine; scuze )
Aceasta postare a fost editata de Anonymus Kline: 21 October 2007 - 11:16 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Atasament excesiv | Nemo! | 21 | 4.229 |
|
Fantasmele copilariei |
S.R. | 70 | 3.747 |
|
Seductia - se invata sau e dobandita? | Ea. | 293 | 6.398 |