Statul le va percepe TVA tuturor românilor care şi-au făcut un cont în jocul de calculator numit "Second Life". Cum era de aşteptat, cei implicaţi în poveste nu s-au arătat foarte încântaţi că vor contribui la buget.
Ultimele date spun că lumea virtuală "Second Life" se apropie de 10 milioane de locuitori. 30 de mii dintre ei sunt români. Indiferent de naţionalitate, toţi se numesc "avatari" şi plătesc dacă vor să trăiască în această lume virtuală.
Până acum, toţi banii plătiţi de jucători ajungeau doar la firma din Statele Unite care a inventat acestă lume virtuală. La cererea Comisiei Europene, americanii au început să perceapă TVA, astfel că taxa de 10 dolari pe lună va ajunge la aproape 12. Jucătorii vor plăti TVA şi atunci când cumpără terenuri virtuale în "Second Life". Europenii se simt acum dezavantajaţi faţă de americani, care nu plătesc TVA.
Conform estimărilor, statul român va încasa din "Second Life" cel puţin un sfert de milion de dolari pe an. Suma ar putea să crească însă rapid, pe măsură ce lumea virtuală se dezvoltă. Specialiştii spun că în curând avatarul va merge la cumpărături în lumea virtuală, dar se va bucura de ele în cea reală.
Sursa: pro TV
Pagina 1 din 1
Românii care au cont în Second Life vor plăti TVA statului român
Scris 05 November 2007 - 03:01 PM
Corydalis, la Oct 18 2007, 09:22 PM, a spus:
Statul le va percepe TVA tuturor românilor care şi-au făcut un cont în jocul de calculator numit "Second Life". Cum era de aşteptat, cei implicaţi în poveste nu s-au arătat foarte încântaţi că vor contribui la buget.
Păi contul e gratis. Şi eu am. Cum să plătesc dacă acest cont e gratuit ? E adevărat, l-am făcut să văd doar despre ce e vorba !
Corydalis, la Oct 18 2007, 09:22 PM, a spus:
Până acum, toţi banii plătiţi de jucători ajungeau doar la firma din Statele Unite care a inventat acestă lume virtuală. La cererea Comisiei Europene, americanii au început să perceapă TVA, astfel că taxa de 10 dolari pe lună va ajunge la aproape 12. Jucătorii vor plăti TVA şi atunci când cumpără terenuri virtuale în "Second Life". Europenii se simt acum dezavantajaţi faţă de americani, care nu plătesc TVA.
Şi mai zic unii că doar românii sunt lacomi de bani !
Aceasta postare a fost editata de lupini: 05 November 2007 - 02:58 PM
Scris 25 November 2007 - 11:52 AM
Pai in primul rand, nu vad cum te poate impozita daca ai introdus date aiurea si ai cont gratuit.Mi se pare o aiureala, mai ales pentru Romania.Va aduceti aminte de MATRIX???
Iata ca apare din nou si anume partea a 4-a SUPER-RELOADED mai ales pentru romani
Iata ca apare din nou si anume partea a 4-a SUPER-RELOADED mai ales pentru romani
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
marina | 63 | 52.715 |
|
Cum ne afecteaza criza joburile (exemple concrete)
Despre (ne)siguranta locului de munca in aceasta perioada |
Septimiu Popescu | 15 | 3.742 |
|
Mare atentie la casele false de schimb valutar!
---sa le identificam pozitia si sa ne ferim de ele!--- |
Victor Apostu | 17 | 6.013 |
|
Existenta unui singur impozit | HareKrishna | 35 | 4.428 |
|
Management european
implementare intr-o firma romaneasca |
Daniela09 | 0 | 1.187 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS