vinovat de fericire
Scris 17 October 2007 - 01:16 PM
candva, cineva m-a intrebat (eu cramponandu-ma de bunul simt): ce e nesimtirea? ... atunci , in acel context n-am stiu sa-i raspund ca eu consideram nesimtire lipsa de solidaritate -> gresit!
PANA LA URMA CUM E ? CE FACEM (pentru ceilalti) CAND NE SIMTIM VINOVATI DE FERICIRE?
Scris 17 October 2007 - 01:35 PM
ellla, la Oct 17 2007, 02:16 PM, a spus:
Fericirea si vinovatia nu sunt compatibile, cand esti cu adevarat fericita vinovatia dispare. Singurul lucru ce-l poti face este sa traiesti acea fericire intr-un mod unic, deoarece fericirea este personala, intima. Este doar o parere...
Scris 17 October 2007 - 01:43 PM
candva, cineva m-a intrebat (eu cramponandu-ma de bunul simt): ce e nesimtirea? ... atunci , in acel context n-am stiu sa-i raspund ca eu consideram nesimtire lipsa de solidaritate -> gresit!
PANA LA URMA CUM E ? CE FACEM (pentru ceilalti) CAND NE SIMTIM VINOVATI DE FERICIRE?
Vinovat de propria ta fericire ?
Dar fericirea ta este independenta de nefericirea celuilalt . Trebuie sa-ti traiesti fericirea pana la capat si sa profiti cu toata fiinta de aceasta minune pentru ca si tu vei fi nefericita la un moment dat ( ar fi bine sa nu se-ntample ) . Simte-te bine si incearca cel mult sa-i ajuti pe ceilalti in nefericirea lor , este tot ce poti face .
Scris 17 October 2007 - 01:50 PM
ellla, la Oct 17 2007, 03:16 PM, a spus:
Aaaa...scuze!
Da,e paranormal!
Cum spune si Ironic:fericirea,e ceva strict personal;nu poate fi catalogata...
Daca pe mine ma face fericita un zimbet pe altul, il poate lasa indiferent.
Nu tu ar trebui sa empatizezi la nefericirea lui ci el,la fericirea ta.
Ca in cazul paharului jumatate umplut...
Daca unul e borfas si ajunge la "racoare" tre' sa ma simt eu,vinovata?
Fiecare,cu ce merita;cu ce-i da D-zeu.Asta e...
Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 17 October 2007 - 01:53 PM
Scris 17 October 2007 - 01:53 PM
nu cumva vorbim despre mila, compasiune, fata de cei "nefericiti"..cu "probleme"...si invidie pe cei care sunt "fericiti" si fara "probleme"?
hm..discutabil...
cunosc oameni care " calca pe cadavre"...ii doare-n....p.../...+ mult teatru si pupincurism elevat.
" vb aia..." era sa ai o scama sefu, pe sacou"
Scris 17 October 2007 - 01:58 PM
ironic, la Oct 17 2007, 02:35 PM, a spus:
adica te vezi pe tine insati intr-o postura fericita dar te uiti in jur si cel de langa tine e nefericit ...
e paranormal, Baghe, pentru ca e vorba de acea fericire ... subtila, esoterica, divina, angelica ..cum vrei sa-i spui... e o energie luminica...si da, ar trebui sa empatizeze el cu fericirea ta dar ... cum faci sa face asta?
Scris 17 October 2007 - 02:01 PM
nimic, nu facem nimic.
traim fericirea noastra individual, iar cand ajungem in preajma lor facem ce putem si daca putem pentru ei.
nu cred ca e vb de vinovatia ca suntem fericiti...ci de faptul ca chiar si fericiti fiind, cate o situatie din jurul nostru ne umbreste putin starea...
in rest...toti suntem egoisti;)
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
se poate opera de rinita-sinuzita ?
rinito-sinuzita |
skateboard | 0 | 3.485 |
|
tratament | dingo | 1 | 4.412 |
|