Ce este blasfemia? I know it hurts...
Scris 16 October 2007 - 01:11 AM
Scris 16 October 2007 - 01:34 AM
Lilith@home, la Oct 16 2007, 02:11 AM, a spus:
Blasfemia e o abatere de la o regulă creată de preoţi. Când Isus a spus că e Fiul lui Dumnezeu, preoţii l-au acuzat de blasfemie pentru că....potrivit regulilor create de ei...nu se putea ca Dumnezeu să vină aşa cum a făcut Isus !
Scris 16 October 2007 - 08:18 AM
lupini, la Oct 16 2007, 02:34 AM, a spus:
Nu este o abatere de la o regula.... ci exact cum scrie in DEX:
BLASFEMÍE s.f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor şi a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă1. – Din lat. blasphemia.
Scris 16 October 2007 - 09:36 AM
Cavaleru' Jedi, la Oct 16 2007, 09:18 AM, a spus:
BLASFEMÍE s.f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor şi a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă1. – Din lat. blasphemia.
Şi obiectele de cult, dogmele, de către cine au fost create, nu de către preoţi ? Cavalere, aminteşte-ţi că Isus a fost condamnat la moarte tocmai din cauza acestor dogme create de preoţi !!! Prin urmare, blasfemia este o abatere de la regula popească !
Aceasta postare a fost editata de lupini: 16 October 2007 - 09:38 AM
Scris 16 October 2007 - 10:02 AM
Lilith@home, la Oct 16 2007, 02:11 AM, a spus:
Dar oare ce este ea? Cum se manifesta? Ce ar trebui considerat blasfemie si ce nu?
Oare este abaterea de la sensul strict al Bibliei?
Este blasfemie sa spunem ca poate unele lucruri nu s-au intamplat asa cum au descris apostolii?
Pana la urma urmei care este linia despartitoare dintre logica si blasfemie?
blasfemie este, asa cum scrie si in DEX, o atitudine defaimatoare
daca, vorbind cu bunica mea, ii spun "Mamaie, ce ciorba buna ia facut!" e ok
dar daca spun unei batrane care coboara mai greu din tramvai "Da-te la o parte mamaie!", asta este atitudine jignitoare
atitudinea de a jigni pe credinciosi si credinta lor este atitudine defaimatoare
iar blasfemie este atunci cand, credincios fiind, te revolti si vorbesti de rau propria credinta sau credintele altora
in plus, Biblia nu are un inteles "strict" - aceasta NUMAI pentru ca omul nu este capabil sa inteleaga vreun sens strict...
iar apostolii (probabil vrei sa spui evenghelistii) au descris ei insisi unele aspecte in mod diferit, tocmai pentru a nu ingropa posteritatea intr-o gramada de cuvinte, ei avand datoria de a transmite un mesaj, nu o insiruire de litere de pus margele la grumazul credinciosilor
crestinii numesc blasfemie atitudinea jignitoare a unui fost credincios la adresa Duhului Sfant, atitudine prin care nu doar ca il jigneste pe Dumnezeu, dar ii intorce spatele si denigreaza in fata celorlalti
Scris 16 October 2007 - 04:12 PM
Scris 16 October 2007 - 04:16 PM
Glamorous_witch_girl, la Oct 16 2007, 05:12 PM, a spus:
Blasfemia împotriva Duhului Sfânt e altceva, nu acele cuvinte ! Şi eu pot să spun asta ! Dar în sufletul meu nu o voi face !
Scris 16 October 2007 - 08:30 PM
Scris 16 October 2007 - 10:42 PM
Fr0z3nasic3, la Oct 16 2007, 09:30 PM, a spus:
Ce sunt sau, au ce au fost...martirii ? Acei oameni care în ciuda riscului că îşi vor pierde viaţa, au recunoscut că sunt creştini. Alţii deşi erau creştini, nu au recunoscut acest lucru verbal, pentru a-şi salva viaţa. Însă în sufletul lor recunoşteau pe Isus ca Fiu al Lui Dumnezeu. La asta m-am gândit când am scris cele de mai sus !
Scris 16 October 2007 - 11:11 PM
32. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie.
cred ca e destul de clar !
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
O intrebare pentru cunoscatorii Bibliei | dercue | 75 | 16.422 |
|
alina mungiu
teatru religios? |
rainy | 1 | 3.767 |
|