Thelema.
Scris 11 October 2007 - 10:35 PM
Rpincipala lege a acestei religii este "fa ceea ce vrei ar trebui sa fie intreaga lege".asta ar putea parea ciudat,totusi ar trebui sa se stie ca in locul cuvantului englezesc "will",aleister foloseste cuvantul grecesc "thelema".Iar acest cuvant nu inseamna simpla dorinta sau vointa ci o lege/dorinta imperativa,venita din strafundul fiintei umane.
"Dragostea este legea,dragostea sub vointa".in mod ideal,fiecare fiinta ar interactiona cu ceilalti si cu intregul univers folosind dragostea.
"fiecare barbat si fiecare femeie este o stea"-asta ar insemna,in primul rand,ca aleister ii vede pe barbati si pe femei ca fiind egali,si puternici ca niste stele.O alta conotatie ar fi ca,asa cum stelele au propriul drum si loc,fiecare fiinta trebuie sa urmaresca propriul sau drum in Univers,sa urmareasca sa descopere si sa implineasca aceea dorinta profunda a propriului/ei sale fiinte.Si,faptul ca fiecare fiinta este unica,si nu exista doua dorinte exact la fel.
Cei care practica aceasta religie,variaza de la atei si agnostici la politeisti.
Scris 11 October 2007 - 11:23 PM
Scris 11 October 2007 - 11:26 PM
Scris 12 October 2007 - 04:07 PM
Sa traiasca in modul in care vrea
Sa munceasca cum vrea
Sa se joace cum vrea
sa se odihneasca cum vrea
sa moara cand si com vrea
Omul are dreptul sa manance ce vrea
Sa bea ceea ce vrea
Sa locuiasca unde vrea
Sa se mute unde vrea,pe suprafata Pamantului.
Omul are dreptul sa gandeasca cum vrea
Sa vorbeasca cum vrea
Sa scrie ce vrea
sa deseneze,sa picteze,sa sculpteze,sa graveze,sa modeleze si sa construiasca cum vrea
Sa se imbrace cum vrea
Omul are dreptul sa iubeasca cum vrea
"ia-ti plinul dragostei,si dorinta de iubire asa cum vrei"
Cand,unde si cu cine vrei"
Scris 12 October 2007 - 07:04 PM
Glamorous_witch_girl, la Oct 12 2007, 03:07 PM, a spus:
De ce imi suna asa de cunoscut?
„Iată noi ţăranii din principat facem de ştire Măriilor Voastre, anume din acest judeţ al Hunedoarei, al Albei, al Zarandului, împreună cu scaunele cele mai îndepărtate, despre acest lucru, că noi aşa poftim de la cel mai mare, până la cel mai mic...Toate neamurile îşi au legea lor, şi au pace în legea lor. Si proorocul Moise a dat legea Jidovilor şi ei o ţin în pace, iar noi suntem prigoniţi neîncetat pentru legea noastră. De ce nu ne daţi pace ca să ne odihnim? De ce să dăm uniţilor bisericile, pe care bieţii de noi le-am zidit, cu cheltuiala şi cu mâinile noastre? Nu, niciodată până ce suntem vii! Dar să fim scurţi, cinstiţi domni: când va sosi episcopul şi stăpânul legii noastre şi va face judecată asupra bisericilor, care să se dea uniţilor, le vom da; până atunci însă nu. Căci e păcat mare să rămână bisericile închise în acest post. Nu-i cu cuviinţă, nici Dumnezeu nu vrea şi nici Românii nu o îngăduie. Căci prea deajuns ne-am rugat cu toată cuviinţa, şi n-am primit nici un răspuns, ca şi când niciodată nu ne-am fi rugat. Nici noi nu suntem vite, cum cred Măriile Voastre, ci avem biserica noastră. Iar bisericile nu de aceea sunt clădite, ca să rămână goale, şi nici noi nu ne vom mai închina în grajduri, ci ne vom duce la biserici, ca să ne rugăm acolo şi ca să nu rămână goale. Căci postul fără rugăciune e lucru mort. Până atunci protestăm în faţa Măriilor Voastre, oprindu-vă de a ne mai tulbura, până ce va veni vlădica. Vom face atunci , cum ne va porunci el, căci e stăpânul legii noastre”
Memoriul taranilor romani catre nobilii unguri de la Deva 1760
Scris 12 October 2007 - 07:19 PM
Scris 12 October 2007 - 07:25 PM
Glamorous_witch_girl, la Oct 12 2007, 05:07 PM, a spus:
Sa traiasca in modul in care vrea
Sa munceasca cum vrea
Sa se joace cum vrea
sa se odihneasca cum vrea
sa moara cand si com vrea
Omul are dreptul sa manance ce vrea
Sa bea ceea ce vrea
Sa locuiasca unde vrea
Sa se mute unde vrea,pe suprafata Pamantului.
Omul are dreptul sa gandeasca cum vrea
Sa vorbeasca cum vrea
Sa scrie ce vrea
sa deseneze,sa picteze,sa sculpteze,sa graveze,sa modeleze si sa construiasca cum vrea
Sa se imbrace cum vrea
Omul are dreptul sa iubeasca cum vrea
"ia-ti plinul dragostei,si dorinta de iubire asa cum vrei"
Cand,unde si cu cine vrei"
pare a fi genul de religie care-ti ofera o oarecare libertate de interpretare si nu pare a fi radicala...din punctul meu de vedere sunt f multi oameni care,satui fiind de sintagma "nu ai voie sa", ar fi tentati sa aprofundeze genul asta de credinta...intr-o lume in care nu ai voie sa fi tu ceea ce scrie mai sus pare a-ti reda drepturile
Aceasta postare a fost editata de fastgirl: 12 October 2007 - 07:36 PM
Scris 12 October 2007 - 10:20 PM
Scris 12 October 2007 - 10:39 PM
Glamorous_witch_girl, la Oct 12 2007, 11:20 PM, a spus:
teorii se elibereaza intotdeauna... e inevitabil.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sa stim de pe ce pozitii incepem discutiile |
dAImon | 226 | 29.612 |
|
Biserica ortodoxa secreta = o nouă sectă în România?!Oare când vor reacţiona autorităţile?
Biserica ortodoxa secreta |
mdanielescu | 31 | 10.118 |
|
Festanie | lllucci | 4 | 2.734 |
|
Transfuzii | Estera_I | 59 | 2.570 |
|
Religia dacilor .Politeism sau monoteism? | HareKrishna | 0 | 1.060 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS