sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Fotografii care au schimbat istoria Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Nebuloasa 

• && she does what makes her feel alive.
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 09 October 2007 - 09:52 PM

Exista anumite poze care reusesc sa exprime mai mult decat 1000 de cuvinte.

1. Kevin Carter a reusit sa imortalizeze in sudul Sudanului imaginea care i-a adus premiul Pulizer, dar si moartea. Fotografia surprinde un copil firav, cazut la pamant din cauza foamei, a carui moarte era asteptata si urmarita din apropiere de un vultur, pozitionat in spatele copilului. Aceste imagini ingrozitoare l-au afectat foarte mult pe fotograf, care la putin timp dupa castigarea premiului s-a sinucis.

Imagine amplasata

2. La data de 1 februarie 1968, fotograful Eddie Adams de la “Associated Press” reuseste sa surprinda acest cadru. In Vietnam, Nguyen Ngoc Loan, seful politiei locale il executa pe prizonierul Nguyen Van Lem. Un an mai tarziu Eddie Adams primeste premiul Pulitzer pentru aceasta fotografie. De asemenea exista si o inregistrare video a scenei, insa poza facuta de Eddie a fost considerata mult mai sugestiva.

Imagine amplasata

3. Omayra Sánchez avea 13 ani cand vulcanul Nevado del Ruiz a erupt. Aceasta a fost prinsa intre daramaturile propriei case si a stat timp de 3 zile in apa care ii ajungea la nivelul gatului. Fotoreporterul Frank Fournier a surprins acest cadru cu cateva ore inainte ca aceasta sa moara. Desi anuntate de reprezentantii de la Crucea Rosie, autoritatile nu au putut interveni in timp util, iar decesul s-a produs din cauza hipotermiei.

Imagine amplasata

4. O fotografie care a reusit sa atraga atentia lumii intregi, il surprinde pe Hector Peterson, in varsta de 13 ani, cum moare in bratele lui Mbuyisa Makhubo, dupa ce a fost impuscat de un politist la data de 16 iunie 1976 in timpul revoltei din Soweto, Africa de Sud. Poza a fost facuta de Sam Nzima.

Imagine amplasata

5. “New York Construction Workers Lunching on a Crossbeam” este una din fotografiile celebre ale lumii, fiind facuta in timpul construirii GE Building din Rockefeller Center in 1932. Fotograful Charles C. Ebbets a imortalizat imaginea la data de 29 septembrie 1932 si a fost publicata la 2 octombrie acelasi an, in New York Herald Tribune. Imaginea a fost surprinsa de la nivelul 69 al cladirii!

Imagine amplasata

6. Fotografia reprezinta momentul in care sergentul american a aflat ca in sacul de langa el se afla cel mai bun prieten al sau. Acesta a fost ucis in timpul razboiului din Golf din 1991, in urma unui schimb de focuri. Fotografia a fost facuta de David Turnley, insa la scurt timp dupa aparitia sa a fost restrictionata de Pentagon.

Imagine amplasata

7. ”The Kiss” este cea mai sugestiva poza facuta la finalul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Aceasta reprezinta Times Square in anul 1945, moment fericit pentru toata lumea,care iesise pe strada pentru a sarbatori terminarea razboiului. Autorul acestei poze este Alfred Eisenstaedt.

Imagine amplasata

8. Un personaj extrem de controversat, Albert Einstein nu s-a rezumat doar la fizica, domeniul in care a reusit sa modifice principiile universal acceptate pana la el. A oferit umanitatii si una din cele mai amuzante poze care il infatiseaza, aceasta fiind de atunci o muza chiar si pentru diverse imprieuri pentru tricouri. Poza a fost facuta la data de 14 martie 1951 de Arthur Sasse.

Imagine amplasata

9. Portretul primului ministru al Marii Britanii, Winston Churchill, a devenit celebru in toata lumea. Acesta a fost suprins in timpul unei vizite oficiale in Ottawa. Autorul fotografiei este Yousuf Karsh, nume devenit celebru tocmai datorita acestei poze. Se pare ca portretul lui Winston Churchill este cea mai reprodusa fotografie din istorie. Ilustratia primului ministru a aparut si pe coperta revistei Life.

Imagine amplasata

10. Fotograful american Richard Drew a surprins o imagine din timpul atacurilor teroriste de la Wolrd Trade Center, care a socat intreaga planeta. A reusit sa imortalizeze pe cineva care din cauza panicii s-a aruncat in gol de la etajele superioare ale cladirii.

Imagine amplasata
0

#2 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 09 October 2007 - 09:59 PM

Am si eu o intrebare ..
Ce ai face daca ai fii fotograf profesionist si ai avea ocazia sa faci o fotografie inedita ,ce va castiga Premiul Pulitzer ..
"Un copil ,intr-o casa in flacari"
Ai da o mana de ajutor "victimei" sau ai face fotografia ? :jester:
0

#3 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 09 October 2007 - 10:13 PM

Mda. Am avut anul acesta norocul sa vad expozitia World Press Photo 2007 la Amsterdam. Unele imagini absolut excelente. Altele pe care nu inteleg de ce le-ar imortaliza cineva, asa cum nu inteleg de ce le-ar publica cineva sau de ce le-ar aprecia.

Departe de mine gandul de a minimaliza niste tragedii si nu sunt deloc adepta "maturarii sub covor"-ul istoriei al acestora, si pot intelege natura explicatiei cu "noi tragem un semnal de alarma". Pot intelege si versiunea cu martori ai evenimentelor si cu "acuma e acel moment unic din cariera mea de fotograf". Insa nu le pot accepta. Nu pot accepta ca in unele situatii cineva e dispus sa apese pe declansator mai degraba decat sa intinda o mana. Sau daca chiar nu poate face ceva, nu inteleg de ce ar vrea cineva sa expuna vazului intregii lumi niste fiinte umane "dezbracate" de orice urma de demnitate, adesea chiar de catre semenii lor :yes:
0

#4 Utilizator offline   InK0ntr0L 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-October 07

Scris 09 October 2007 - 10:17 PM

Au schimbat istoria? Lasa exagerarile.
Poate celebre, marcante, etc.

Pulitzer Prize 2007.
Foarte expresiva imho. Geniala.

Fisier atasat  baliltyphoto.jpg (143.03K)
Number of downloads: 95
0

#5 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 09 October 2007 - 10:53 PM

Istoria fotografiei kontro :yes:

Bune pozele - mai ales alea cu mortaciunile - inca o dovada a faptului ca moartea e pur si simplu atragatoare :flowers:

Aceasta postare a fost editata de SeqenenreTao: 09 October 2007 - 10:53 PM

0

#6 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 10 October 2007 - 08:48 AM

Omayra Sanchez deci asta mi se pare absolut revoltator. :yes: Sa stai sa filmezi agonia unui copil si sa nu faci nimic sa il scoti de acolo.
0

#7 Utilizator offline   pisica_007 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-April 07

Scris 01 March 2008 - 02:31 PM

astea sunt de pe siteul yuppy...felcitari oricum...si inca ceva...ele nu au schimbat istoria ci ne-a aratat-o asa cum e de fapt!
0

#8 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 18 November 2008 - 08:42 PM

Vezi postareaEnki, la Oct 10 2007, 08:48 AM, a spus:

Omayra Sanchez deci asta mi se pare absolut revoltator. ;) Sa stai sa filmezi agonia unui copil si sa nu faci nimic sa il scoti de acolo.

Tendentioaso, nu au REUSIT sa o salveze.

Al dracului Dumnezeu asta...
0

#9 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 19 November 2008 - 12:52 AM

Ce-ar fi sa ma scutiti voi pe mine de sters dupa voi, fix aiurea?
0

#10 Utilizator offline   ASLAN22 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-September 08

Scris 19 November 2008 - 01:05 AM

ce nu inteleg eu :copilul cu vulturul cu dracu sa stai i sa privesti asa ceva ,fata de la cutremur autoritatile nu au putut interveni ,el ce dumnezeului pazea acolo ?poate sunt poze exceptionale dar nu cred ca pot schimba cu ceva istoria .Ceea ce imi sugereaza mie mai mult e ipocrizia din noi oamenii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Ciudat sau cruda realitate (viata de dincolo?)
Exista explicatie pentru astea ?
HOG  4 6.139
Hot Topic (New) Atasamente D-ale lu' Vasile **Alex**  39 9.515
Replici noi Atasamente Blenheim Palace - Residence of Marlborough Duke's
Marlborough - Spencer - Churchill also linked to Onassis, Vanderbilt
Saharian  9 3.369
Replici noi poze faine
toamna
Alecu87  0 1.120
Replici noi Caut mentor
...in arta fotografica
Radu'  9 3.966