sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

EVOLUTIA SPIRITULUI Evaluare topic: * * * * *

#41 Utilizator offline   deea_s 

• AsSaSs|nA
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-October 04

Scris 25 November 2007 - 01:18 PM

Vezi postarearovaall, la Nov 25 2007, 01:12 PM, a spus:

Evolueaza in plan material . Materia mananca spiritul ! Puterea prin lucruri materiale , o inlocuieste pe cea a spiritului . Omul avea capacitati de-a actiona asupra materiei prin puterea gandului , cum faceau vechii samani . Odata cu evolutia in domeniul cunoasterii empirice puterea cunoasterii nemijlocite s-a redus , pana la a disparea . Intre el si ceilalti , intre el si materie omul a interpus instrumentele concrete de sorginte materiala si a pierdut spiritul. .................Citit de mine undeva !

Nu ne mai preocupa planul spiritual.Multi intelegi prin evolutie doar planul material.

"Daca toata bogatia unui om se afla in mintea sa,nimeni nu va putea sa i-o fure."Benjamin Franklin
0

#42 Utilizator offline   mirela b 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 07

Scris 25 November 2007 - 04:48 PM

Eu cred in sistemul yuga, adica al yugilor (nu stiu cum sa-i zic la plural :) ) din hinduism. Pe asta ma sprijin si cred sincer ca e valida chestia.
0

#43 Utilizator offline   menssana1984 

• menssana1984
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 25 November 2007 - 07:42 PM

Vezi postarearovaall, la Nov 25 2007, 01:16 PM, a spus:

Omul avea capacitati de-a actiona asupra materiei prin puterea gandului , cum facea vechii samani . Odata cu evolutia in domeniul cunoasterii empirice puterea cunoasterii nemijlocite s-a redus , pana la a dispare .

daca eu pot deschide o sticla de bere, cu puterea mintii, de ce e nevoie sa mai inventez, un desfacator de sticle?

Aceasta postare a fost editata de menssana1984: 25 November 2007 - 07:42 PM

0

#44 Utilizator offline   rovaall 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 25 November 2007 - 08:39 PM

Vezi postareamenssana1984, la Nov 25 2007, 07:42 PM, a spus:

daca eu pot deschide o sticla de bere, cu puterea mintii, de ce e nevoie sa mai inventez, un desfacator de sticle?

Daca pot sa tratez o boala prin puterea gandului , a sugestiei , atunci de ce folosim substante chimice care pe langa efectul terapeutic otravesc corpul ? S-a vorbit mult despre efectele sugestiei si ale hipnozei , in unele cazuri se utilizeaza , dar marginal . Chestia cu sticla de bere , e un exemplu prozaic s-ar putea spune ceva lipsit de contradictie dar n-ar fi o discutie prea utila . Ce-am scris despre puterea spiritului nu-mi apartine ,in totalitate , nu sunt original . Sunt speculatii, mitologie nu le luam mot a mot . Filozofia nu e stiinta exacta precum fizica, chimia si altele . De ce-i zice filo... sofia ..? Chiar si stiintele exacte sunt pline de contradictii . Logica a devenit una plurivalenta . Puterea gandului e folosita in religie cand oamenii incantau , se rugau , in magie , vraji . descantece etc . etc . cine crede in ele poate ajunge la vreun rezultat . Cert e ca materialismul agresiv ne cuprinde din toate partile , odata cu goana dupa confort si iluzia ca astfel traim bine , cand ne imbuibam simturile , intocmai cum era cu,, pane et circum'' . Spiritul e cu totul altceva , e cultura , e meditatie , este respect pentru viata si natura , este respect si pretuire pentru semeni .. Traim intr-o epoca in care agresiunea e tonul continuu .
0

#45 Utilizator offline   DAVIDDRAGOS 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-April 07

Scris 27 November 2007 - 09:10 PM

Vezi postarearovaall, la Nov 25 2007, 08:39 PM, a spus:

Daca pot sa tratez o boala prin puterea gandului , a sugestiei , atunci de ce folosim substante chimice care pe langa efectul terapeutic otravesc corpul ? S-a vorbit mult despre efectele sugestiei si ale hipnozei , in unele cazuri se utilizeaza , dar marginal . Chestia cu sticla de bere , e un exemplu prozaic s-ar putea spune ceva lipsit de contradictie dar n-ar fi o discutie prea utila . Ce-am scris despre puterea spiritului nu-mi apartine ,in totalitate , nu sunt original . Sunt speculatii, mitologie nu le luam mot a mot . Filozofia nu e stiinta exacta precum fizica, chimia si altele . De ce-i zice filo... sofia ..? Chiar si stiintele exacte sunt pline de contradictii . Logica a devenit una plurivalenta . Puterea gandului e folosita in religie cand oamenii incantau , se rugau , in magie , vraji . descantece etc . etc . cine crede in ele poate ajunge la vreun rezultat . Cert e ca materialismul agresiv ne cuprinde din toate partile , odata cu goana dupa confort si iluzia ca astfel traim bine , cand ne imbuibam simturile , intocmai cum era cu,, pane et circum'' . Spiritul e cu totul altceva , e cultura , e meditatie , este respect pentru viata si natura , este respect si pretuire pentru semeni .. Traim intr-o epoca in care agresiunea e tonul continuu .

spiritul este dupa mine una din ultimele firme de evolutie a uneo fiinte si nu cred ca are de a face cu nimic material
0

#46 Utilizator offline   DAVIDDRAGOS 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-April 07

Scris 11 October 2009 - 08:48 PM

Vezi postareamenssana1984, la Nov 25 2007, 08:42 PM, a spus:

pentru ca desfacatorul a fost inventat de cel care nu putea deschide berea cu puterea mintii asa cum legile din ziua de astazi sint inventate pentru a proteja pe cei slabi de cei puternici si nici decum pentru ca ele reprezinta dreptatea, pentru ca la umbra legii se fac cele mai mari faradelegi.
0

#47 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 02 January 2010 - 10:34 PM

M-am mai gandit. Cu siguranta spritiul uman n-a evoluat deloc. De la ideea de open minded si pana la evolutia spiritului e cale lunga. Dupa parerea mea, evolutia spirituala e abia atunci cand ai reusit sa te eliberezi de orice patimi lumesti, fizice, de dorinte si nevoi. Abia atunci vom trece dincolo de urmarile acestor patimi: moartea si continuitatea numai prin perpetuare, o forma de continuitate menita sa purifice omul la fiecare generatie. Pacat ca noile generatii reusesc sa-si insuseasca aceleasi greseli ca ale inaintasilor lor, ca un mar proaspat si sanatos pus langa unul stricat...
0

#48 Utilizator offline   Finnian 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 03 January 2010 - 09:45 AM

Nu cred ca modelul actual de societate e propice meditatiei si evolutiei de orice fel, pentru ca omul e distras din prea multe parti. Viata a devenit oarecum haotica, obositoare pentru multi, deja timpul necesar "rumegarii" informatiilor primite si experientelor proprii nu mai exista. Multi abia au timp sa faca fata schimbarilor la care viata le e supusa continuu, si rasturnarii valorilor. Ar fi frumos sa ai o telecomanda si cand te supraincarci cu infromatii contradictorii, sa poti apasa pe stop pentru a le putea rumega in liniste.
Am propriul sistem de valori pentru ca am nevoie de unul, pentru a-mi conserva sanatatea mintala (aia care mai e!).
Dar ma indoiesc de el aproape zilnic, in mijlocul unei realitati necrutatoare.
Nu, nu cred ca omul a evoluat spiritual, avand in vedere ca se fac aceleasi greseli si oamenii inca se urasc intre ei fara sa stie de fapt de ce, sau se urasc pe baza de etnie sau religie, si lumea se imparte intr-un stupid "noi" si "voi", ca si cand ar fi vorba de doua paste omogene care actioneaza in directii diferite. Se vede ca oamenii n-au invatat mare lucru din secolul XX, plus celelalte la un loc. Dupa toate atrocitatile comise in numele "cui are dreptate", inca se ridica noi generatii care propaga ura si superioritatea unora asupra altora. Deci e clar ca nu s-a invatat nimic.

Vezi postareamica_curioasa, la Oct 7 2007, 01:26 PM, a spus:

din anumite puncte de vedere se observa o evolutie generala... adica exista militanti pt. anumite drepturi. spiritul violentei "active" ca sa zic asa nu se mai vede. pedepsele, instinctele s-au cizelat, exista o tendinta spre meditatie, pacificare, purificare spirituala.
dar, in acelasi timp, exista un libertinaj, care denigreaza fiinta umana, in sens fizic. viata biologica este subapreciata.
exista o disproportie intre acestea doua care duce la un dezechilibru. pana cand nu se rezolva asta, nu va exista o evolutie reala a vietii asa cum o stim noi.

Subscriu 100%.

Aceasta postare a fost editata de Zero.Taiat.In.Patru: 03 January 2010 - 09:46 AM

0

#49 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 03 January 2010 - 01:40 PM

Vezi postareaZero.Taiat.In.Patru, la Jan 3 2010, 09:45 AM, a spus:

Deci e clar ca nu s-a invatat nimic.

Si nici nu se va invata pana cand omenirea nu va suferi un soc extrem de dureros, soc care sa-i franga, sa-i sfartece dorintele efemere.
0

#50 Utilizator offline   UnAltSpirit 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 11-July 10

Scris 11 July 2010 - 02:46 AM

Cum sa incep...cred ca prin un simplu Salut.
Parerea mea sincera despre cum "ne-am" descurcat pana acuma cu evolutia spiritului.
Nu foarte bine din pacate.
Nu cred sa se poate vorbi aici de o evolutie in masa si asta prin simplul fapt ca fiecare om din lumea asta evolueaza in pasul lui . in felul lui , chiar daca putin(dar sigur) , in primul rand trebuie sa ne schimbam pe noi , sa ne gasim pe noi , ca sa putem sa ne ajutam aproapele.
Ce zic io ca e cel mai greu si totusi asa usor este sa ne oprim din a vedea doar "ce e in fata". Superficialul , ura , invidia , dispretul asta fara limite...chestii care le gasesti usor in orice liceu din lume..un elev din liceu mai bne ia note proaste si face tot felul de prostii , tampenii , numai ca a doua zi sa fie aclamat in clasa , cu alte cuvinte... sa caute validarea la altii , sa caute acceptarea la altii , sa fie apreciat pentru ce a facut , chiar daca sa certat cu parinti , chiar daca ia note proaste . Cum crezi ca va evolua spiritual o persoana daca e in felul asta . Nu cred ca e nevoie de ceva traumatizant sa se intample la nivel global ca sa fie miscata lumea numai ca sa se gandeasca ca defapt nu e cea ce e. E nevoie doar de putin timp cu tine..
Unele pesoane au zis ca nu au timp....ca sunt asaltati toata ziua..fie ele probleme la servici , acasa , si lista continua.
Numi spune ca nu poti sa opresti telefonul pentru 10 minute , numi spune ca nu poti sa opresti televizorul pentru 10 minute.
10 minute , nu e foarte mult nu?
E timpul sa trecem mai departe , e timpul sa ne GASIM pe noi cum trebuia sa fim , cum am fost de la inceput.
Toti au trecut prin experiente care le-au schimbat viata , fie in interior sau in exterior si ma intristeaza foarte mult ca trebuie sa ne maturizam la un moment dat in viata , si uneori fortat. Dar nu uitati ca exista intotdeauna timp pentru SPIRITUL VOSTRU , pentru SUFELTUL VOSTRU , nu-l negati , nu-l dati deoparte pentru altcineva drag , suna chiar dur , dar am ajuns intr-un punct unde nu ne putem intoarce...ci doar sa mergem INAINTE...pe scurt sa EVOLUAM...

Asta a fost parerea mea sincera despre ce trebuie sa facem ca sa trecem mai departe...
Sper ca v-am fost de ajutor.
Cu stima si respect al vostru suflet pierdut.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Asa zisii filosofi
invazia prostilor imbracati in mantaua filosofiei
Demiurgul  129 19.112
Replici noi Ce credeti ca e imaginatia si cum ar fi fara ea?
(Sau se poate fara ea?)
Utopia  18 10.000
Hot Topic (New) ignoranta = prostie? Spring in Paris  34 12.230
Hot Topic (New) Destinul ne sta scris in ADN(?)
Cand e meritul tau/vina ta?
Cristi din prahova  34 2.197
Hot Topic (New) Traiesc sau Exist? Andruta*  143 26.201