sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

despre destin.... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   neptun 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-December 06

Scris 06 October 2007 - 01:51 PM

ce este destinul?..si daca intradevar traim ce ne-a fost scris in destin atunci ce vina avem pentru pacatele comise..putem avea destin si liber albitru in acelasi timp? Eu zic ca nu .... astept pareri
0

#2 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 06 October 2007 - 01:58 PM

Nu cred intr-un destin hotarat de o fiinta superioara.Noi suntem creatorii propriului nostru destin.
0

#3 Utilizator offline   qusay 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 06 October 2007 - 02:09 PM

Imi imaginez un traseu intre 2 orase. Eu am ales traseul. Poate nici nu mai stiu cand am facut-o. Cert este ca ma aflu pe un drum. Ca sunt in mers (poate uneori ma satur de mers dar forta vietii e mai mare... ) Destinul e pargurea spre destinatie. Soarta ar fi atingerea tintei. Noroc ca sentimentul implinirii nu pare sa tina cont de asta. Se pare ca e mai importanta calatoria. Si experientele, probele. Soarta ar fi scorul, punctajul. Cat parcurgi din traseul ales.
0

#4 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 06 October 2007 - 02:37 PM

Vezi postareaneptun, la Oct 6 2007, 02:51 PM, a spus:

ce este destinul?..si daca intradevar traim ce ne-a fost scris in destin atunci ce vina avem pentru pacatele comise..putem avea destin si liber albitru in acelasi timp? Eu zic ca nu .... astept pareri

Imagineaza-ti o multitudine de destine care vazute de la "departare" de o creatura ce exista intr-o dimensiune superioara sunt foarte bine definte... o astfel de creatura "percepe" toate destinele si le vede in finalitatea lor la fel cum vezi tu de ex ramurile unui copac.

De fiecare data cand trebuie sa iei o decizie tu selectezi dintre 2 ramuri ce se bifurca... si constiinta ta va urma una dintre variante... DAR va exista o constiinta a ta ce o va urma si pe cealalta... faza e ca tu nu vei vedea efectele urmarii celuilalt drum... ci doar efectele urmarii drumului curent.

Deci... dpdv multidimensional DA, destinul e trasat... DAR nu e un destin liniar ci arborescent... iar din punctul de vedere al perceptiei... va parea ca exista liberul arbitru.
0

#5 Utilizator offline   qusay 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 06 October 2007 - 07:57 PM

Faptul ca poti alege (ai liber arbitru) nu inseamna ca alegerea nu respecta legile creatiei (consecinte deci determinare).
Esti liber sa alegi. Dar fiecare alegere are propria ei viata, este o creatie.
0

#6 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 08 October 2007 - 09:05 AM

daca intradevar traim ce ne-a fost scris in destin atunci ce vina avem pentru pacatele comise..putem avea destin si liber albitru in acelasi timp?
da

ce este destinul?..
destinul cuprinde anumite momente prin care poti sa treci, asa cum sunt trecatorile pe un traseu de munte
cum si cand treci, depinde de liberul arbitru (al tau si al altora)

vina ta poate fi doar in relatie cu alegerile pe care le faci
0

#7 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 08 October 2007 - 04:08 PM

Pt pacatul initial, care e suficient sa mergi in iad, suntem clar responsabili. Eram in Adam cand s-a intamplat.

Romani 7:9

9Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar cīnd a venit porunca, păcatul a īnviat, şi eu am murit.

1 Corinteni 15:22

22Şi după cum toţi mor īn Adam, tot aşa, toţi vor īnvia īn Hristos;

Dumnezeu nu este nedrept. Ne condamna pt ca AM ALES sa pacatuim.

18Mīnia lui Dumnezeu se descopere din cer īmpotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi īmpotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, cari īnăduşe adevărul īn nelegiuirea lor.

19Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit īn ei, căci le -a fost arătat de Dumnezeu.

20Īn adevăr, īnsuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui vecinică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, dela facerea lumii, cīnd te uiţi cu băgare de seamă la ele īn lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot desvinovăţi;

21fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţămit; ci s'au dedat la gīndiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s'a īntunecat.

22S'au fălit că sīnt īnţelepţi, şi au īnebunit;

23şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor īntr'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tīrītoare.

24De aceea, Dumnezeu i -a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că īşi necinstesc singuri trupurile;

25căci au schimbat īn minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s'au īnchinat făpturii īn locul Făcătorului, care este binecuvīntat īn veci! Amin.

26Din pricina aceasta, Dumnezeu i -a lăsat īn voia unor patimi scīrboase; căci femeile lor au schimbat īntrebuinţarea firească a lor īntr'una care este īmpotriva firii;

27tot astfel şi bărbaţii, au părăsit īntrebuinţarea firească a femeii, s'au aprins īn poftele lor unii pentru alţii, au săvīrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scīrboase, şi au primit īn ei īnşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.

28Fiindcă n'au căutat să păstreze pe Dumnezeu īn cunoştinţa lor, Dumnezeu i -a lăsat īn voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neīngăduite.

Iar, daca toti am facut asta, atunci toti suntem vinovati. Ca mai pacatuim de 5 milioane de ori dupa primul........nu mai conteaza. Ai unul, e suficient sa mergi in iad.

De aceea Dumnezeu ne lasa prada mintii noastre atunci cand pacatuim, nu alegem noi. Noi am alege sa facem rau din fire. El ne limiteaza pacatul in viata.

Geneza 20:6

6Dumnezeu i -a zis īn vis: ,,Ştiu şi Eu că ai lucrat cu inimă curată: deaceea te-am şi ferit să păcătuieşti īmpotriva Mea. Iată de ce n'am īngăduit să te atingi de ea.

Iar, destinul este clar stabilit de Dumnezeu. Adica, daca toti sunt vinovati (Rom 3:10-12), atunci El alege pe cine restrange si pe cine nu.

Romani 9:16, 22-23

16Aşa dar, nu atīrnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.

22Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mīnia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mīniei, făcute pentru peire;

23şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale īndurării, pe cari le -a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)?
0

#8 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 10 October 2007 - 04:50 PM

credeti ca putem alege īntotdeauna? dar , oare,nu sunt si momente cānd pur si simplu nu avem de ales, alegem ce nu vrem pentru ca nu putem altfel
0

#9 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 10 October 2007 - 06:08 PM

Vezi postareama-o, la Oct 10 2007, 05:50 PM, a spus:

credeti ca putem alege īntotdeauna? dar , oare,nu sunt si momente cānd pur si simplu nu avem de ales, alegem ce nu vrem pentru ca nu putem altfel

nu exista sa nu poti alege( si nu imi da exemplu cu parintii) :blink: dar " ce alegi" e dupa cum esti si dupa cum "asculti" :lol:
multa iubire
0

#10 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 10 October 2007 - 06:17 PM

ce este destinul?
Drumul pe care ne e dat sa mergem.

si daca intradevar traim ce ne-a fost scris in destin atunci ce vina avem pentru pacatele comise..
N-avem vina,numai Dumnezeu are.E usor asa,nu? Dar asa am fost creati,sa avem vina.

..putem avea destin si liber albitru in acelasi timp?
Da,ni se traseaza o linie. Noi alegem calea,dar ajungem in acelasi punct.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis greseli de ortografie pe topicurile religie-spirtualitate
ca sa nu intrerupem dialogul cu off-topic-uri
dan-marius  158 34.387
Topic inchis Religie si manipulatie
Va indemn sa va nasteti liber-cugetatori, nu va nasc - sa slujiti reli
intravenos  0 2.254
Replici noi Atasamente ORTODOXIA
incredibil!!!!!!!!!!
zexelica  9 2.490
Replici noi Segregatia sexelor in islam.
Fatwa care rezolva problema segregatiei.
Iantul  0 1.150
Topic inchis Cine sunt Martorii lui Iehova si altii ca ei (Mormoni, Adventisti etc)
Despre doctrinele sectelor religioase si cum contrazic ele Biblia
Cleric Prestųn  202 69.689