Loc de munca SI facultatea? poti sa le faci pe amandoua?
Scris 24 May 2005 - 11:55 AM
Cat de compatibila este munca cu facultatea,se pot combina cele doua?
Cati dintre voi ati lucrat/lucrati in timpul facultatii?
...
Scris 24 May 2005 - 01:50 PM
deocamdata ma descurc
mai greu e acum in sesiune cand am si examene
dar in rest nu mi se pare imposibil de realizat si de impacat cele 2
Scris 24 May 2005 - 02:00 PM
Scris 24 May 2005 - 02:12 PM
pana in vara mi se permite sa vin in unele zile cu jumatate de norma
cand vine cu norma intreaga, vin de la 7 la 16 si apoi fuga la scoala pana la 20
apoi acasa.....
Scris 24 May 2005 - 03:12 PM
fericirea, la May 24 2005, 11:55 AM, a spus:
Cat de compatibila este munca cu facultatea,se pot combina cele doua?
Cati dintre voi ati lucrat/lucrati in timpul facultatii?
...
[snapbacca]44271[/snapbacca]
Eu am inceput la seral ( 6 ani) dar am rezistat 3, dupa care am trecut la zi. ( 1986-1992) Este foarte greu pentru ca fie ne place sau nu, capacitatea pe zi de munca are o limita optima. Limita este flexibila, adica daca "tragi tare" trebuie sa-o faci pe termen scurt daca nu vrei sa te trezesti visind ( la propriu!!!) cu ochii deschisi in fata unui curs sau...a sefilor de la slujba. Conjugarea acestor doua activitati este dificila si prin faptul ca are " darul" de a genera dezordine si confuzie in gindire
(efect pe termen lung) din cauza fuziunii mentale a diferitelor termene, sarcini, pe fondul oboselii. Peste toate astea ai nevoie de profesori / sefi foarte intelegatori, pentru ca de multe ori programul se suprapune. Rezultatele pot fi mediocre in cel mai bun caz, daca nu cumva ai norocul sa lucrezi chiar in domeniul in care te pregatesti in facultate. Daca vrei sa lucrezi pe timpul facultatii este bine sa faci un fell de " normare" a zilei, si mai ales nu subestima distantele ( de la cazare la masa- lucru- masa- sala de curs sau atelier) daca nu dispui de un vehicul si de ceva timp te vor darima moral, mai ales iarna si contra cronometru. Daca poti grupeaza aceste elemente cit mai aproape. Cauta sa centrezi totul intr-un "poligon" cit mai mic/ eficient cu putinta, si la alegerea locului de munca tine cont de faptul ca si transportul costa o groaza, alege in consecinta loculca pe baza de prioritate ded locatie! Bafta MAXIMA.!
Scris 24 May 2005 - 04:06 PM
Scris 24 May 2005 - 05:14 PM
Scris 24 May 2005 - 05:54 PM
pentru cine e din Tm am o intrebare : aproximativ cat e pe luna plata pentru caminele facultatii De Vest TM?
Eu raman la "faptul" ca daca ai o motivatie puternica,vointa, incredere in tine si prietenii aproape, nimic nu este imposibil. Poate fi luata ca o experienta de viata,cu atat mai mult daca ai persoana draga tie aproape de tine.
Scris 24 May 2005 - 07:22 PM
fericirea, la May 24 2005, 05:54 PM, a spus:
[snapbacca]44400[/snapbacca]
Subscriu!
Eu am muncit pe toata perioada studiilor. Cand m-am hotarat sa dau la facultate tatal meu nu a fost de acord nici in ruptul capului. Nu am beneficiat nici macar de ore platite suplimentar in vederea pregatirii pentru admitere. Mi-a spus verde in ochi ca el nu are de gand sa ma sustina financiar si daca tot "ma da chinuie talentul" sa pun mana sa muncesc, sa strang bani si apoi sa dau si la facultate. Auzi la el ce mentalitate! Stiam ca exista cai juridice prin care il pot obliga insa mi sa-au parut o pierdere inutila de timp si de energie. I-am spus ca daca nu vrea sa ma ajute, nici eu nu am sa-la implor si am sa ma descurc singura. De la mama nu se punea problema sa cer bani pentru ca nu avea de unde. Sufera de o boala grea si abia ii ajungeau banii pentru medicamente. Mi-am luat inima in dinti si mi-am dat o sansa la o viata mai buna. Am lucrat in domeniul sanitar ca asistenta medicala. Facand facultatea de Biologie nu puteam sa lipsesc de la cursuri pentru ca aveam profesori care faceau prezenta si nici de la laboratoare, care evident erau obligatorii, nu puteam lipsi. Asa ca am fost "clienta fidela" a garzilor de noapte din spital. Cu banii castigati nu mi-am permis sa stau la gazda pentru ca nu mi-ar fi ajuns sa acopar toate cheltuielile asa ca a trebuit tot timpul sa obtin medie buna pentru a abeneficia de cazare in camin.
Nu sunt o fire extrem de petrecareata insa nu sunt nici ursuza. Nu am dus lipsa "chiolhanelor" studentesti si pot spune ca am gustat din cupa acestei parti a studentiei in perioada practicilor de semestru sau de an care se fac in cadrul acestei facultati.
....Daca mi-a fost greu? Categoric! Privind in urma la acei ani as putea spune chiar ...infernal...insa acum nu am de ce sa ma plang. Am ajuns acolo unde mi-am dorit. Afirm cu tarie ca daca intr-adevar stii ce vrei de la viata "imposibilul" ti se va parea un mizilic. Nu ma consider indreptatita sa dau sfaturi insa celor care ma intreaba le raspund ca au datoria fata de ei sa incerce macar.
O zi buna!
Scris 25 May 2005 - 12:50 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Simulare Ferma
Agricultura... |
Odo.robert | 1 | 386 |
|
ce facultate sa aleg