sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Rezultatul = parazitii ataca, dar pot infecta? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   xxgrei 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-September 07

Scris 30 September 2007 - 12:05 PM

Hello again, am decis sa revin cu un topic nou dupa o lunga serie de informare neuroni shi nopti pierdute facand pe detectivul....probabil ati vazut topicul ''+eu, un caz in plus...'' sunt aceiasi persoana :blink: .De knd am aflat de hepatita nu ma ingrijorat asa tare ca o am....ci de unde am luato??? asa ca am inceput sa dau un search in creer ptr a imi da seama in ce perioada am putut sa o iau.....in urma cu 2 ani mam angajat la agricola iar ptr ca lucram cu carnea conducerea mi-a cerut analizele, care au iesit bine, deci una o stiu sigura....hepatita nu e mai veche de 2 ani, apoi am inceput sa ma le iau pe rand......dentist, vaccinuri efectuate, contact sexual , prieteni, taieturi , interventii chirurgicale.....
1 stomatologul la care merg, sincer am incredere in el, de fiecare data knd a fost a scos o trusa sigilata, asta face la fiecare pacient....in plus eu si 2 verisori mergem la acelasi stomatolog de 2 ani, si-au facut shi ei testul shi nu au nimic deci sansele ca sa fi luat virusul de la dentist scad cu 50 %.
2 Vaccinuri.....in tot acest timp de 2 ani singurile intepaturi de ac au fost la dentist, acul fiind sterilizat...
3 Contact sexual....am vb cu fosta shi actuala prietena.....singurele cu care am avut de a face in viata sexuala.....ambele au virus absent...deci p cale sexuala sansele sa fi luat virusul sunt minuscule poate chiar inexistente
4 Prieteni....bineinteles toti si-au facut testul....toti au virus absent.....
5 Taieturi......da am avut la servici ptr ca lucram cu carnea bineinteles aveam shi un cutit , era universal....aici sansele cresc cu 70 % sa-l fi luat de acolo
6 Interventii chirurgicale.......inainte de a afla de virus in afara de extractii la dentist nu a mai fost nimic.......

Dupa toate acestea.....rezultatele cautarii mele erau in ''plop'' singura banuiala ramasese taieturile de la servici.....dar totusi nu credeam ca e de acolo ptr ca taieturile au fost destul de rare....2-3 maxim de obicei la mana.....
Ia acesti 2 ani eu am inceput sa practic culturismul....sincer m-am ''omorat'' in sala....am lucrat cu greutati ffffoarte mari tinand cont ca eram foarte slab.....mancam enorm ptr a putea lua in greutate.....chiar peste limita....6-8 mese pe zi plus vitamine , am luat 30 kg masa corporala in 6 luni, ficatul a fost super strasat ptr a putea face asta, dar totusi nici un simntom de hep...asa ca rezultatele in urmna cautarii mele le-am clasificat un esec shi am continuat sa caut.......
Acum 3 zille am avut un deces in familie, eu nu am putut merge, dar sa-u dus parintii.....acolo la inmormantare sora tatalui meu a intrebat-o pe mama dc nu am venit ? mama fiind mai slaba d inger plus ca erau la inmormantare...a inceput s planga....shi pana la urma ia spus ca eu am hepatita b shi ca acum 1 luna am aflat shi nu stie ce sa faca....surprinzator matusa mea ia spus ca si ea are hep b, spunandu-i ca nui o ciuma, ca nu e chiar asa grava daca avem grija.....intr-un cuvant a mai linistit-o.......matusa a aflat ca are hep b in urma cu 2 ani , ea lucrand la o cresa cu copii in fiecare an sunt obligate sa isi faca toate analizele.... atunci a aflat de nenorocire.
Acum .....in urma cu aprox 3 luni mai exact pe 15 iunie mam dus la tara la bunici cu pretena mea...am stat o noapte.....dar nu am putut dormi deloc.....ptr ca m-au mancat puricii toata noaptea insa de ea nu se atingeau....a doua zi dupa ce am plecat a fost nevoie sa ma duc la farmacie sa imi iau ceva ptr ca eram varza....aveam peste 100 de piscaturi de puric pe mine, plus ca sunt alergic la asa ceva shi mi se umfla locul unde sunt piscat......dintr-o prostie am aflat ca in urma cu o noapte matusa mea dormise in acelasi pat shi ea a patit ca mine.....au mancato puricii toata noaptea.... deci e clar...puricii ma-u infestat.......Nu mi-am dat seama mai devreme de asta ptr matusa mea plecase de la bunici in dimineata knd am venit noi.....shi nu vedeam legatura pana am vb cu bunicii.....
Acum credeti ca e posibil asa ceva? Poti fi infectat de un puric? de ce nu...un tantar?? sau orice altceva.....capusa chiar??
Probabil shi voi ati facut pe detectivul la fel ca mine knd ati aflat de virus.....dar aceste posibilitati llea-ti luat in calcul?
Credeti ca e posibil?

Va multumesc
Codrin
0

#2 Utilizator offline   BravoEcho 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 22-January 07

Scris 30 September 2007 - 05:52 PM

Vezi postareaxxgrei, la Sep 30 2007, 01:05 PM, a spus:

Hello again, am decis sa revin cu un topic nou dupa o lunga serie de informare neuroni shi nopti pierdute facand pe detectivul....probabil ati vazut topicul ''+eu, un caz in plus...'' sunt aceiasi persoana :) .De knd am aflat de hepatita nu ma ingrijorat asa tare ca o am....ci de unde am luato??? asa ca am inceput sa dau un search in creer ptr a imi da seama in ce perioada am putut sa o iau.....in urma cu 2 ani mam angajat la agricola iar ptr ca lucram cu carnea conducerea mi-a cerut analizele, care au iesit bine, deci una o stiu sigura....hepatita nu e mai veche de 2 ani, apoi am inceput sa ma le iau pe rand......dentist, vaccinuri efectuate, contact sexual , prieteni, taieturi , interventii chirurgicale.....
1 stomatologul la care merg, sincer am incredere in el, de fiecare data knd a fost a scos o trusa sigilata, asta face la fiecare pacient....in plus eu si 2 verisori mergem la acelasi stomatolog de 2 ani, si-au facut shi ei testul shi nu au nimic deci sansele ca sa fi luat virusul de la dentist scad cu 50 %.
2 Vaccinuri.....in tot acest timp de 2 ani singurile intepaturi de ac au fost la dentist, acul fiind sterilizat...
3 Contact sexual....am vb cu fosta shi actuala prietena.....singurele cu care am avut de a face in viata sexuala.....ambele au virus absent...deci p cale sexuala sansele sa fi luat virusul sunt minuscule poate chiar inexistente
4 Prieteni....bineinteles toti si-au facut testul....toti au virus absent.....
5 Taieturi......da am avut la servici ptr ca lucram cu carnea bineinteles aveam shi un cutit , era universal....aici sansele cresc cu 70 % sa-l fi luat de acolo
6 Interventii chirurgicale.......inainte de a afla de virus in afara de extractii la dentist nu a mai fost nimic.......

Dupa toate acestea.....rezultatele cautarii mele erau in ''plop'' singura banuiala ramasese taieturile de la servici.....dar totusi nu credeam ca e de acolo ptr ca taieturile au fost destul de rare....2-3 maxim de obicei la mana.....
Ia acesti 2 ani eu am inceput sa practic culturismul....sincer m-am ''omorat'' in sala....am lucrat cu greutati ffffoarte mari tinand cont ca eram foarte slab.....mancam enorm ptr a putea lua in greutate.....chiar peste limita....6-8 mese pe zi plus vitamine , am luat 30 kg masa corporala in 6 luni, ficatul a fost super strasat ptr a putea face asta, dar totusi nici un simntom de hep...asa ca rezultatele in urmna cautarii mele le-am clasificat un esec shi am continuat sa caut.......
Acum 3 zille am avut un deces in familie, eu nu am putut merge, dar sa-u dus parintii.....acolo la inmormantare sora tatalui meu a intrebat-o pe mama dc nu am venit ? mama fiind mai slaba d inger plus ca erau la inmormantare...a inceput s planga....shi pana la urma ia spus ca eu am hepatita b shi ca acum 1 luna am aflat shi nu stie ce sa faca....surprinzator matusa mea ia spus ca si ea are hep b, spunandu-i ca nui o ciuma, ca nu e chiar asa grava daca avem grija.....intr-un cuvant a mai linistit-o.......matusa a aflat ca are hep b in urma cu 2 ani , ea lucrand la o cresa cu copii in fiecare an sunt obligate sa isi faca toate analizele.... atunci a aflat de nenorocire.
Acum .....in urma cu aprox 3 luni mai exact pe 15 iunie mam dus la tara la bunici cu pretena mea...am stat o noapte.....dar nu am putut dormi deloc.....ptr ca m-au mancat puricii toata noaptea insa de ea nu se atingeau....a doua zi dupa ce am plecat a fost nevoie sa ma duc la farmacie sa imi iau ceva ptr ca eram varza....aveam peste 100 de piscaturi de puric pe mine, plus ca sunt alergic la asa ceva shi mi se umfla locul unde sunt piscat......dintr-o prostie am aflat ca in urma cu o noapte matusa mea dormise in acelasi pat shi ea a patit ca mine.....au mancato puricii toata noaptea.... deci e clar...puricii ma-u infestat.......Nu mi-am dat seama mai devreme de asta ptr matusa mea plecase de la bunici in dimineata knd am venit noi.....shi nu vedeam legatura pana am vb cu bunicii.....
Acum credeti ca e posibil asa ceva? Poti fi infectat de un puric? de ce nu...un tantar?? sau orice altceva.....capusa chiar??
Probabil shi voi ati facut pe detectivul la fel ca mine knd ati aflat de virus.....dar aceste posibilitati llea-ti luat in calcul?
Credeti ca e posibil?

Va multumesc
Codrin

Crezi ca mai conteaza acuma de unde ai luat hepatita B? O sa te apuci sa omori toti puricii din lume?
Hai sa fim seriosi...
Oricum, in nicio statistica nu se mentioneaza parazitii ca find vectorii transmisiei hepatitei B.
In marea majoritate a cazurilor se transmite prin sange (transfuzii, folosirea instrumentarelor medicale infectate etc).
O alta modalitate de transmitere este cea sexuala. In opinia mea aceasta modalitate este "inventata" ca sa se acopere carentele sistemului sanitar. Da, se poate transmite si sexual, dar asta presupune incarcare virala mare si leziuni care sa permita aceasta. Sotia mea nu are si nici nu avea anticorpi. Ulterioe si-a facut vaccinul dupa ce au am fost depistat cronic.
Zici ca ai incredere in dentist. La ce temperatura a "sterilizat" instrumentarul? Doar le-o fi fiert la 100 grade si atata. Ce zici de asta? Mai continuam?
Prietena fosta/actuala poate sa fi avut virusul si sa fi scapat de el in timp ce tu nu ai reusit. Au facut testele sa vada daca au anticorpi AcHBs? Daca au anticorpi inseamna ca au avut virus si au scapat de el. Daca nu au, si AgHBs este negativ, atunci nu au avut hepatita.
Cat despre prieteni, nu exagera. Nu aveau cum sa-ti transmita virusul. Doar la incaracaturi virale extrem de mari s-au descoperit virusi B in saliva si transpiratie.
Iar asta cu animalele moarte de la abator care sa-ti transmita virusul...este haioasa.

Oricum ai grija cu insectele. Anumiti paianjeni pot sa te intepe si daca-ti faci analizele o sa-ti iasa ca ai sifilis.

Oricum nu mai conteaza de unde ai luat virusul. Asa ma gandeam si eu la inceput. Mi-am adus aminte ca in armata, dupa ce am venit d ela muncile agricole, ne-au vaccinat pe toti din pluton cu acelasi ac. Noroc ca am fost la TR si ama apucat putine vaccinuri.

Ai grija de tine.
Fa-ti viremia si fibrotestul/fibroscanul/punctia hepatica ca sa vezi cum stai cu ficatul.
Viata merge inainte.
Sanatate.
0

#3 Utilizator offline   xxgrei 

• Boboc
  • Pip

Scris 30 September 2007 - 06:20 PM

dar in ultimii 2 ani singura intervenie a fost dentistul.......prietena o scot din discutie ptr ca suntem impreuna de 3 luni...

more pls more.....pareri ma refer
0

#4 Utilizator offline   BravoEcho 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 22-January 07

Scris 01 October 2007 - 11:26 AM

Vezi postareaxxgrei, la Sep 30 2007, 07:20 PM, a spus:

dar in ultimii 2 ani singura intervenie a fost dentistul.......prietena o scot din discutie ptr ca suntem impreuna de 3 luni...

more pls more.....pareri ma refer

Acum 2 ani ti-ai facut analizele care sa determine AgHBv? Banuiesc ca nu. Probabil ca ti-ai facut niste analize de rutina.
Atunci nu stii exact cand s-a produs infectia.
Daca ti-ai facut testul AgHBv acum 2 ani atunci trebuie sa cauti incoace. Foarte probabil de la dentist. Virusul HBv este mult mai contagios ca HIV si nu se distruge la temperatura de 100 grade Celsius. De aceea instrumentarul ori este de unica folosinta ori este fiert sub presiune, acest lucru asigurand sterilizarea.

Mai puteai, de exemplu, sa te infectezi cu ajutorul obiectelor de igiena personala. Sa te speli cu periuta de dinti a altcuiva care a avut sangerari gingivale si apoi sa o folosesti tu, avand se asemenea sangerari gingivale care au favorizat infectia.
Sau o forfecuta de unghii sau unghiera. Sau ai fost la frizer si ti-a taiat perciunii cu o lama folosita la altul care avea HBv. Stiu un caz de doctor militar care a luat HCv de la frizerul unitatii militare. Si HCv-ul nu se ia decat prin sange.

Si stii ce.......nu te mai vaita atata. Ai 20 de ani. In 10-15 ani se va inventa un tratament care sa poata eradica HBv indiferent de stadiu.
Asa ca starnge bani sa dai de baut la tot forumul.
Sa auzim de bine.
0

#5 Utilizator offline   xxgrei 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 October 2007 - 06:43 PM

ms echo, deja ma gandesc la acea zi......dupa un lung drum sa ne betivim toti shi sa ne bagam p..a in el regim , bineinteles scapti de virus :beee:
0

#6 Utilizator offline   pestisor 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-October 07

Scris 09 October 2007 - 10:38 PM

Mai, xxgrei, mai facut sa rad, tu cu purecii tai, chiar ca a fost funny, aaa, apropo sunt pestisor , si am pescuit si eu niste virusi b, ce sa mai zic , cred ca avem nevoie de incurajari, de niste hohote de ras, dupa cum ti-a spus echo, nu mai are rost sa faci pe detectivul. important e sa ai grija de ficat, cu ceaiuri, mancare cat mai usoara, odihna, fara prea multe distractii, sucuri de morcov, struguri, mere, si alte fructe care iti plac. in rest speram ca se va ivi si ptr. noi un medicam. sa scapam. bye. FERICIREaa, apropo stie cineva ce inseamna patratelele acelea sub cuvantul avertizare??? sunt noua pe forum si nu stiu prea multe. poate am vorbit ce nu trebuia ??!!, dar nu cred...!!!bye FERICIRE
0

#7 Utilizator offline   xxgrei 

• Boboc
  • Pip

Scris 14 October 2007 - 09:13 PM

in legatura cu puricei, e posibil, asta a fost raspunsul ununi doctor, de regim nu ma pot apropia.....sunt un mancacios....medicul mi-a spus NU alcool NU carne de porc....in rest pot orice.....numai sanatate...bye
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Virusul Hepatitei B din nastere Farachef  11 1.272
Replici noi Atasamente Vindecare definitiva VHB
spuneti Da vindecarii definitive:)
Vasiguapo  11 1.829