1 octombrie Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice
Scris 28 September 2007 - 03:28 PM
Bătrânii României încotro?
Încă de la naştere ne luptăm să ajungem bătrâni. Viaţa pentru foarte mulţi dintre noi trece aşa de uşor încât pur şi simplu te trezeşti bătrân. Etapele vieţii se succed cu repeziciune; copilăria, adolescenţa, tinereţea, maturitatea, bătrâneţea.
Se pare însă, şi viaţa a demonstrat-o, că etapa cea mai grea este bătrâneţea.
Cei care au ştiut să-şi organizeze viaţa, au muncit şi şi-au asigurat o pensie, care însă oricât de consistentă ar fi, la o anumită vârstă şi în anumite condiţii nu este suficientă.
Individul ca persoană nu poate fi independent în totalitate, el depinzând în marea majoritate a cazurilor de societatea în care trăieşte. Cum în ultimii ani în societatea românească au avut loc mari schimbări în toate domeniile, bătrânii au rămas pe un prag al societăţii undeva la limita dintre existenţă şi supravieţuire .Mass-media redă în permanenţă cazuri de bătrâni în situaţii disperate, care nu au asigurate nici cele mai elementare condiţii de viaţă, pentru a trăi cât de cât decent.
Mulţi şi-au pus întrebarea firească; Cine trebuie să aibă grijă de bătrânii noştri?
Familia? Societatea civilă? Guvernaţii? Să încercăm nişte răspunsuri acum când PLANETA TERRA, la 1 octombrie ar trebuie să-şi sărbătorească bătrânii.
Scris de Mihai LEONTE –pensionar -
1 octombrie 2007
http://www.youtube.c...h?v=OImYZUPNnYE
sursa; http://literatura-ar...9.html?start=15
Scris 01 October 2007 - 04:47 PM
Parca azi vroia Geana sa faca nu stiu ce ptr pensii.
Scris 01 October 2007 - 08:16 PM
Scris 02 October 2007 - 04:22 AM
Scris 03 October 2007 - 07:34 PM
GigJoe, la Oct 1 2007, 08:08 PM, a spus:
of, de-ar fi vorba doar de strans semnaturi...
Mihai LEONTE, la Sep 28 2007, 04:28 PM, a spus:
Familia? Societatea civilă? Guvernaţii? Să încercăm nişte răspunsuri acum când PLANETA TERRA, la 1 octombrie ar trebuie să-şi sărbătorească bătrânii.
hai sa revenim la ceea ce se vrea topicul. cine ce poate face pentru batrani? cine ce face?
Scris 29 October 2007 - 02:54 AM
Shadowdancer, la Oct 3 2007, 07:34 PM, a spus:
hai sa revenim la ceea ce se vrea topicul. cine ce poate face pentru batrani? cine ce face?
Chiar asa...de ce tot invartesc legea pensilor? Din atasament vezi articolul 80, aliniat 1.
Cine ce poate face pentru batrani ?...nu stiu... dar ma intreb asa: cand patriciu a castigat un proces cu statul roman si noi, contribuabili trebuia sa-i platim lui 500 milioane lei vechi ce a facut el cu banii...i-a donat? Nu m-ai tin minte...
Ministrii sanatati din totdeauna (si cel de acum) au probleme cu "plafonul" de medicamente compensate la farmacii.
Te intreb domnule, ministrule Nicolaescu...cine iti permite sa "limitezi" accesul bolnavilor la medicamente compensate? prin plafoane... Crezi ca bolile se rezuma numai d.p.v. economic.? Iti plac cozile de batrani bolnavi care spera sa m-ai "prinda" medicamente compensate in fiecare luna?.
Sa-ti fie rusine fiindca ziceai ca nu o sa m-ai existe cozi la medicamente compensate...si ai uitat ce ai mintit la investitura...
Fisiere atasate
-
legea_19_pensii.doc (210.5K)
Number of downloads: 0
Scris 29 October 2007 - 03:07 AM
Shadowdancer, la Oct 3 2007, 07:34 PM, a spus:
Pentru cei din ziua de azi ..guvernul ar trebui .Pentru cei de maine ..ei insisi apoi familia si apoi statul..
..mai rau este ca pana sa ajungem batrani ,nu vedem si alte categori de oameni mult mai defavorizate .
Contact
Facebook
Twitter
RSS