Cum il invat sa faca afara?
Scris 27 September 2007 - 09:23 PM
am un husky de 6 luni si nu reusesc nici cum sa-l invat sa faca afara...va rog foarte mult sa ma ajutati...sunt disperata....multumesc anticipat...
Scris 15 October 2007 - 11:04 AM
am vazut tarziu topic'ul tau...
ei fac de obicei dupa mancare/somn/joaca. Trebuie sa ai rabdare, si dupa ce se trezeste, se joaca, etc sa il aduci afara sau in locul in care vrei sa faca, si stai cu el pana face. Cand face unde trebuie il lauzi, cand nu, il certi. Ei simt dupa ton. Sa nu recurgi la violenta!
ei fac de obicei dupa mancare/somn/joaca. Trebuie sa ai rabdare, si dupa ce se trezeste, se joaca, etc sa il aduci afara sau in locul in care vrei sa faca, si stai cu el pana face. Cand face unde trebuie il lauzi, cand nu, il certi. Ei simt dupa ton. Sa nu recurgi la violenta!
Scris 15 October 2007 - 05:54 PM
Anca/Maria, la Oct 15 2007, 02:13 PM, a spus:
daca nu il faci sa inteleaga faptul ca nu e ok ca face in mijlocul covorului din living, nu se va agita in nici un fel.
Nu e nevoie să-l faci să înţeleagă nimic. Când e la cuşcă, nu face în mijlocul cuştii, aşa cum strămoşii lui nu făceau în mijlocul vizuinii în care trăiau. Pe un câine ţinut în lanţ, nu-l învaţă nimeni să facă "afară", dar îşi alege singur un loc departe de cuşcă, la limita razei de acţiune a lanţului.
Din punctul lui vedere, e simplu, tot apartamentul e "vizuina", dar trebuie să aibă cine îl scoate afară.
point, la Sep 27 2007, 10:23 PM, a spus:
am un husky de 6 luni si nu reusesc nici cum sa-l invat sa faca afara...va rog foarte mult sa ma ajutati...sunt disperata....multumesc anticipat...
Ar trebuie scos afară măcar o jumătate de oră, cam de 4-5 ori pe zi, la vârsta asta. Şi obligatoriu imediat după ce mănâncă, indiferent a câta oară iese în ziua respectivă. Trebuia făcut asta încă de când avea 3 luni, chiar dacă la vârsta respectivă, asta însemna de 6 ori pe zi.
Şi are nevoie de un minim program, astfel încât să poată estima când o să fie scos. Orice plimbare e binevenită, dar programul pentru nevoile fiziologice tot trebuie respectat. Degeaba stai 4 ore cu el afară, într-o singură repriză. Când vii în casă, o să facă din nou, în următoarea oră.
Este nevoie şi de un "back-up", un loc unde să ştie că poate face, dacă nu l-a scos nimeni afară. Am ţinut în apartament vreo săptămână, împreună cu câinele pe care-l am acum, un pui de-al lui, de 6 săptămâni. Când îl vedea pe căţeluşul mic făcând în casă, câinele mare se repezea să-i deschidă uşa de la balcon şi încerca să-l împingă acolo.
Aceasta postare a fost editata de harald: 15 October 2007 - 06:07 PM
Scris 21 October 2007 - 09:56 PM
foarte importanta e scoaterea afara imediat dupa scularea de dimineata
atunci nevoia e stringenta, in rest, dupa mese
asa se formeaza si reflexul cainelui legat de ...nevoia de a fi scos afara
atunci nevoia e stringenta, in rest, dupa mese
asa se formeaza si reflexul cainelui legat de ...nevoia de a fi scos afara
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|